την ασφαλεια μπορεις να την κοψεις οποτε θελεις.αν δεν προσκομισεις την αδεια κυκλοφορειας μεταβιβασμενη θα σου κρατησουν τα ασφαλιστρα για ενα μηνα τα υπολοιπα που αναλογουν μεχρι την ληξη του ασφαλιστηριου σου θα στα επιστρεψουν κανονικα.
μια ερωτηση για να μην ανοιγω αλλο θεμα.. εβγαλα το διπλωμα ιανουαριο αλλα ακομα δεν το εχω παρει στο χερι. μπορω να κανω ασφαλιση με εμενα οδηγο?
για μηχανη παντα!
Τελευταία τροποποίηση από Cpt_Slow; 07/05/2016 στις 13:02.
it was nothing, just the normal thing to do at the time
Σαφώς το απαιτείς ,αλλά όπως ειπώθηκε παραπάν ,χωρίς αποδεικτικό (βλ.φωτοτυπία μεταβίβασης ,η οποία είναι ΚΑΙ δικό σου έγγραφο ,και ουχί της άδειας του επόμενου)
η ασφάλεια θα κρατήσει +1 μήνα ασφάλιστρα ,γιατί βάσει νομοθεσίας (λένε) είναι υποχρεωμένοι να σε καλύπτουν για αστική ευθύνη 1 μήνα μετά την λήξη-διακοπή του συμβολαίου.
Και αυτό ισχύει κ αν δεν την πληρώσεις στην ώρα της επίσης.
Κάνεις λάθος.
Βάσει φορολογικής νομοθεσίας ,υπάρχει ρητή υποχρέωση να Δηλώνονται :
1 φορά κατά την αγορά τους ,μαζί με τα εγγραφα που θα αποδεικνύουν ημερομηνία κ ποσό συναλλαγής (φωτ/πία μεταβίβασης & αποδειξη-ή-τιμολόγιο-ή- υπεύθ.δηλ.πωλητη/αγοραστή στα μεταχ/να) κ το οποίο ποσό εμπίπτει σε πόθεν εσχες καθώς κ σε τεκμαρτό εισόδημα ,αν ξεπερνάς το δηλωθέν σου.
ΚΑΙ
1 φορά κατά την πώλησή τους ,μαζί με τα εγγραφα που θα αποδεικνύουν ημερομηνία κ ποσό συναλλαγής (φωτ/πία μεταβίβασης & αποδειξη-ή-τιμολόγιο-ή- υπεύθ.δηλ.πωλητη/αγοραστή στα μεταχ/να) κ το οποίο ποσό προστίθεται αφορολόγητο στο αποθεματικό σου ,χτίζοντας πόθεν έσχες ή δικαιολογόντας μιά αγορά σου στο ίδιο φορολογικό έτος.
Οσος χρόνος (ή χρόνια) κι αν περάσουν ενδιάμεσα ,κατα τα οποία η μοτό μένει χωρίς μεταβολή (στην κατοχή σου δηλ) δεν υπάρχει υποχρέωση δήλωσης (ούτε κ κουτάκι στο ταχιςνετ) γιατι (προς το παρόν) οι μοτό δεν αποτελούν τεκμαρτό εισόδημα λόγο χρήσης.
Το ότι πολλοί λογιστές λένε δεν βαριέσαι-δεν πειράζει-ποιός να τη βρεί την πράξη στο μπουρδελιστάν ,δεν σημαίνει οτι θα σε καλύψουν κιόλας ΑΝ...
Το ότι πολλοί αγοραστές δεν καλύπτουν λογιστικά την αγορά ,κ δεν θελουν να φορολογηθούν τεκμαρτά ,κ δεν την αναφέρουν στον λογιστή τους ,είναι απλά ακάλυπτοι σε περίπτωση διασταύρωσης (αν ο 2ος της συναλλαγής την δηλώσει πχ)
Βέβαια ,όλα αυτά ,σε μια χώρα με 86 δις απλήρωτες βεβαιωμένες οφειλές φόρων ,μοιάζουν αστεία υπόθεση.
Αλλά εγώ είμαι απο τους μαλκες που θέλω να είμαι τυπικός κ νόμιμος κ τα πληρώνω όλα όσα μου αναλογούν (κ παραπάνω ,γιατί φορολογούμαι και γι'αυτούς που ΔΕΝ πληρώνουν)
Ναι...όντως...τρέμω κ μόνον με την ιδέα.
Εχω χαλάσει πώληση (2 φορές) επειδή ο υποψήφιος αγοραστής επέμενε να του την δώσω με εξουσ/ση μεταβίβασης κ δεν δεχόταν να πάμε να την κάνουμε επι τόπου στο Υπ.Συγκ/ων.
Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
" the PouroDuro team "