Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 22 από 22

Θέμα: Διακοπή ασφαλιστρων

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karavidas Προβολή μηνύματος
    Μάλλον την κάνεις μόνος σου μέσω internet..
    Σε ασφαλιστικό γραφείο την πιπίλα με την νέα άδεια την ζητάνε κατά 99%....
    Ναι, Anytime, αλλά δεν έχει σημασία αυτό. Εφόσον αυτοί το κάνουν έτσι, σημαίνει ότι γίνεται κι έτσι.
    Life begins at 45°.

Μέλος Το avatar του/της kyo
    την ασφαλεια μπορεις να την κοψεις οποτε θελεις.αν δεν προσκομισεις την αδεια κυκλοφορειας μεταβιβασμενη θα σου κρατησουν τα ασφαλιστρα για ενα μηνα τα υπολοιπα που αναλογουν μεχρι την ληξη του ασφαλιστηριου σου θα στα επιστρεψουν κανονικα.

Αργός Το avatar του/της Cpt_Slow
    μια ερωτηση για να μην ανοιγω αλλο θεμα.. εβγαλα το διπλωμα ιανουαριο αλλα ακομα δεν το εχω παρει στο χερι. μπορω να κανω ασφαλιση με εμενα οδηγο?

για μηχανη παντα!
    Τελευταία τροποποίηση από Cpt_Slow; 07/05/2016 στις 13:02.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tedvj23
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt_Slow Προβολή μηνύματος
    μια ερωτηση για να μην ανοιγω αλλο θεμα.. εβγαλα το διπλωμα ιανουαριο αλλα ακομα δεν το εχω παρει στο χερι. μπορω να κανω ασφαλιση με εμενα οδηγο?

για μηχανη παντα!
    Ρωτα σε ενα αφαλιστικο γραφειο για σιγουρια..

ευθειακιας Το avatar του/της noodles
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt_Slow Προβολή μηνύματος

για μηχανη παντα!
    απο τη στιγμη που εχεις περασει οδηγηση και σηματα τοτε νομικα εχεις διπλωμα. η ασφαλιστικη νομιζω θα χρειαστει τον αριθμο διπλωματος για να σε ασφαλισει. κανε ενα τηλ στη σχολη οδηγων πρεπει να τον εχουν καπου γραμμενο στα χαρτια τους.
    it was nothing, just the normal thing to do at the time

τετρακυλινδρο μελος Το avatar του/της yiannis172
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el-Gatto Προβολή μηνύματος
    Διαβάζω....λέω ας μην γράψω...αλλά....απορώ....και εκφράζω την απορία μου:
    Κανείς σας δεν σκέφτεται ,όταν πουλάει μοτο/αυτο ,να κρατήσει φωτοτυπία της άδειάς του ,με την πράξη μεταβίβασης βεβαιωμένη πάνω της...?

- Πως θα αποδείξεις (άμεσα κ εύκολα) οτι δεν είσαι ελέφαντας ,αν την επόμενη μέρα το πρωί ένα περιπολικό βρεθεί στην πόρτα σου να σε μπουζουριάσει ,επειδή η μηχανή σου χθες βράδυ έκανε έγκλημα;;;
    (όλοι ξέρουμε οτι θέλει μήνες το σύστημα να αλλάξει τα στοιχεία μετά απο πώληση)

Σωστοτατος

- Πως θα απαιτήσεις (αμεσα κ' εύκολα) να διακοπεί η ασφάλεια κ να σου επιστραφεί το υπόλοιπο...?
    Το απαιτεις,οπως το ειπες,αν σου κανουν τους δυσκολους.Διαφορετικα οπως προειπα λες πως θα πας σε δικηγορο.Αν ηταν ο καθενας να ζηταει οτι επισημο εγγραφο του κατεβει....

- Πως θα διαγράψεις (άμεσα) την οφειλή τελών κυκλοφορίας απο το ΑΦΜ σου ,στην περίπτωση που θα μ@λ@κιστούν (ως συνήθως) οι "υπεύθυνοι" γραφιάδες...?

+1

- Πως θα δηλώσεις στην επόμενη φορολογική σου δήλωση την πώληση ,ώστε να φύγει η μοτό απο πάνω σου...?

Τα δικυκλα δε δηλωνονται και να θες...δεν υπαρχει επιλογη στο συστημα.

Τι δι@λο.....μόνο εγώ έχω φωτοαντίγραφα απο ΟΛΑ τα έγγραφα που χρειάζονται για μιά μεταβίβαση ,απο ΟΛΕΣ τις μεταβιβάσεις (αγορές & πωλήσεις) που έχω κάνει στην ζωή μου...???
    Απο τι εχω δει κι εγω οι περισσοτεροι δε πολυασχολουνται με χαρτουρα....εδω (αυτο κι αν ειναι κουφο) πουλιουνται μηχανες μονο με τα λεφτα και εξουσιοδοτηση στον αγοραστη για μεταβιβαση.....

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από yiannis172 Προβολή μηνύματος
    - Πως θα απαιτήσεις (αμεσα κ' εύκολα) να διακοπεί η ασφάλεια κ να σου επιστραφεί το υπόλοιπο...?
    Το απαιτεις,οπως το ειπες,αν σου κανουν τους δυσκολους.Διαφορετικα οπως προειπα λες πως θα πας σε δικηγορο.Αν ηταν ο καθενας να ζηταει οτι επισημο εγγραφο του κατεβει....
    Σαφώς το απαιτείς ,αλλά όπως ειπώθηκε παραπάν ,χωρίς αποδεικτικό (βλ.φωτοτυπία μεταβίβασης ,η οποία είναι ΚΑΙ δικό σου έγγραφο ,και ουχί της άδειας του επόμενου)
    η ασφάλεια θα κρατήσει +1 μήνα ασφάλιστρα ,γιατί βάσει νομοθεσίας (λένε) είναι υποχρεωμένοι να σε καλύπτουν για αστική ευθύνη 1 μήνα μετά την λήξη-διακοπή του συμβολαίου.
    Και αυτό ισχύει κ αν δεν την πληρώσεις στην ώρα της επίσης.

- Πως θα δηλώσεις στην επόμενη φορολογική σου δήλωση την πώληση ,ώστε να φύγει η μοτό απο πάνω σου...?

Τα δικυκλα δε δηλωνονται και να θες...δεν υπαρχει επιλογη στο συστημα.
    Κάνεις λάθος.
    Βάσει φορολογικής νομοθεσίας ,υπάρχει ρητή υποχρέωση να Δηλώνονται :
    1 φορά κατά την αγορά τους ,μαζί με τα εγγραφα που θα αποδεικνύουν ημερομηνία κ ποσό συναλλαγής (φωτ/πία μεταβίβασης & αποδειξη-ή-τιμολόγιο-ή- υπεύθ.δηλ.πωλητη/αγοραστή στα μεταχ/να) κ το οποίο ποσό εμπίπτει σε πόθεν εσχες καθώς κ σε τεκμαρτό εισόδημα ,αν ξεπερνάς το δηλωθέν σου.
    ΚΑΙ
    1 φορά κατά την πώλησή τους ,μαζί με τα εγγραφα που θα αποδεικνύουν ημερομηνία κ ποσό συναλλαγής (φωτ/πία μεταβίβασης & αποδειξη-ή-τιμολόγιο-ή- υπεύθ.δηλ.πωλητη/αγοραστή στα μεταχ/να) κ το οποίο ποσό προστίθεται αφορολόγητο στο αποθεματικό σου ,χτίζοντας πόθεν έσχες ή δικαιολογόντας μιά αγορά σου στο ίδιο φορολογικό έτος.

Οσος χρόνος (ή χρόνια) κι αν περάσουν ενδιάμεσα ,κατα τα οποία η μοτό μένει χωρίς μεταβολή (στην κατοχή σου δηλ) δεν υπάρχει υποχρέωση δήλωσης (ούτε κ κουτάκι στο ταχιςνετ) γιατι (προς το παρόν) οι μοτό δεν αποτελούν τεκμαρτό εισόδημα λόγο χρήσης.

Το ότι πολλοί λογιστές λένε δεν βαριέσαι-δεν πειράζει-ποιός να τη βρεί την πράξη στο μπουρδελιστάν ,δεν σημαίνει οτι θα σε καλύψουν κιόλας ΑΝ...
    Το ότι πολλοί αγοραστές δεν καλύπτουν λογιστικά την αγορά ,κ δεν θελουν να φορολογηθούν τεκμαρτά ,κ δεν την αναφέρουν στον λογιστή τους ,είναι απλά ακάλυπτοι σε περίπτωση διασταύρωσης (αν ο 2ος της συναλλαγής την δηλώσει πχ)

Βέβαια ,όλα αυτά ,σε μια χώρα με 86 δις απλήρωτες βεβαιωμένες οφειλές φόρων ,μοιάζουν αστεία υπόθεση.
    Αλλά εγώ είμαι απο τους μαλκες που θέλω να είμαι τυπικός κ νόμιμος κ τα πληρώνω όλα όσα μου αναλογούν (κ παραπάνω ,γιατί φορολογούμαι και γι'αυτούς που ΔΕΝ πληρώνουν)

Απο τι εχω δει κι εγω οι περισσοτεροι δε πολυασχολουνται με χαρτουρα....εδω (αυτο κι αν ειναι κουφο) πουλιουνται μηχανες μονο με τα λεφτα και εξουσιοδοτηση στον αγοραστη για μεταβιβαση.....
    Ναι...όντως...τρέμω κ μόνον με την ιδέα.
    Εχω χαλάσει πώληση (2 φορές) επειδή ο υποψήφιος αγοραστής επέμενε να του την δώσω με εξουσ/ση μεταβίβασης κ δεν δεχόταν να πάμε να την κάνουμε επι τόπου στο Υπ.Συγκ/ων.
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 86
    Τελευταίο μήνυμα: 07/10/2007, 22:02
  2. Διακοπη κυλοφοριας στην Αττικη Οδο
    από Alki_Viades στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 28/04/2007, 10:45
  3. Moto GP: Διακοπή... για Ilmor
    από idi στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 16/03/2007, 11:49
  4. Πως να κάνω διακοπή συμβολαίου με την ΤΙΜ; Help!!!
    από villy στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2006, 12:13
  5. Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος
    από superfour στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2004, 14:58

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας