Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 27 από 27

Θέμα: Μπαταρία ανοιχτού τύπου ή gel;

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Μη βαζετε ότι βρισκετε όπου βρισκετε..
    (και δεν ισχύει μονο για μπαταρίες..)

Οι ανοιχτές έχουν αλλο αλγόριθμο φορτισης από τις κλειστές...

Οι κλειστές εχουν επίσης διαφορετικούς αλγοριθμους μεταξύ τους (άλλο οι Gel, άλλο οι VRLA, κ.λ.π.)
    ο φορτιστής του lidl είναι προγραμματισμένος για ποιον τύπο;
    http://arbtalk.co.uk/forum/attachmen...ger-tronic.jpg

Παλαιό μέλος
    Επανέρχομαι στο θέμα διότι θέλω τα φώτα σας : Την έχω τοποθετήσει (την παλιά) στο μηχανάκι και ενώ έχει μείνει αδούλευτο 2-3 μέρες δείχνει 12,65v
    Παίρνει με μισή μιζιά.
    Μετράω την τάση στους πόλους όταν δουλεύει στο ρελαντί και δείχνει να πηγαίνει στα 13v και να ανεβαίνει συνεχώς. Αρα από ανορθωτή κλπ είμαστε ΟΚ.

Αλλά ενώ όταν βάζω μπροστά, όπως είχα ξαναπεί, τα φώτα καίνε στο φουλ, όταν βγω στο δρόμο και σταματήσω μετά από λίγο (πχ σε διασταύρωση) τα φώτα πέφτουν απελπιστικά. Όταν δώσω γκάζι επανέρχονται στο φουλ. Φυσιολογικά θα έπρεπε να μην πέφτουν καθόλου όταν σταματάω;

Παλαιό μέλος
    Αν κατάλαβα καλά έχεις την παλιά (5 ετών μπαταρία) δεν μου φαίνεται παράξενο με 5 ετών μπαταρία να χαμηλώνουν τα φώτα στο ρελαντί.....,..

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Μανολης67 Προβολή μηνύματος
    Αν κατάλαβα καλά έχεις την παλιά (5 ετών μπαταρία) δεν μου φαίνεται παράξενο με 5 ετών μπαταρία να χαμηλώνουν τα φώτα στο ρελαντί.....,..
    ρωτάω κυρίως διότι μάλλον κάτι δεν κατάλαβα σωστά. Η απορία είναι εφόσον δείχνει 12,65 και φορτίζει και κανονικά από το δυναμό, το γιατί δεν κρατάει τα φώτα στο ρελαντί. Μήπως όταν έχει φορτίο και είναι ταλαιπωρημένη αδειάζει γρήγορα; Αλλά τότε πως όταν την ξαναμετράω είναι πάνω από 12,6 ;

Παλαιό μέλος
    Μήπως όταν έχει φορτίο και είναι ταλαιπωρημένη αδειάζει γρήγορα;

Αυτό ειναι 100% σίγουρο, διαφορετικά δεν θα αλλάζαμε ποτέ μπαταρίες!
    όπως γράφει συμφορίτης 5 χρονάκια η μπαταρία σου τα εβγαλε τα ένσημα! παίζει να εχει βραχυκυκλώσει και κανένας πόλος και στο ρελαντί το εμφανίζει, δεν είμαι ηλεκτρολόγος για να στα πω ωραία και θεωρητικά, αλλά με απλά λόγια με 5 χρονών μπαταρία, με πηνία 50 cc δεν παραπονιόμαστε για πεσμένα φώτα στο ρελαντί.

Παλαιό μέλος
    Οπότε, όταν δω ότι αρχίζει πάλι να μην παίρνει μπροστά την αλλάζω να εχω ήσυχο το κεφάλι μου για κάποιο διάστημα...
    Τελευταία τροποποίηση από fonzareli; 23/05/2016 στις 13:10.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fonzareli Προβολή μηνύματος
    Οπότε, όταν δω ότι αρχίζει πάλι να μην παίρνει μπροστά την αλλάζω να εχω ήσυχο το κεφάλι μου για κάποιο διάστημα...
    Μπροστά θα παιρνει πάντα, αφού εχεις και μανιβέλλα! δεν ξέρω όμως αν αφήσεις την παλιά τι παιζει με τα πηνία.,αμα στα κάψει δηλαδή.....κανένας ηλεκτρολόγος πέρι αυτού??

Los Toumpaneiros Το avatar του/της GIXXERAKIAS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fonzareli Προβολή μηνύματος
    ρωτάω κυρίως διότι μάλλον κάτι δεν κατάλαβα σωστά. Η απορία είναι εφόσον δείχνει 12,65 και φορτίζει και κανονικά από το δυναμό, το γιατί δεν κρατάει τα φώτα στο ρελαντί. Μήπως όταν έχει φορτίο και είναι ταλαιπωρημένη αδειάζει γρήγορα; Αλλά τότε πως όταν την ξαναμετράω είναι πάνω από 12,6 ;
    Δοκίμασε με ανοικτό διακόπτη να ανοίξεις τα φώτα.Αν δεν ανάψουν τότε παίρνει ρεύμα από το δυναμό (πηνία) γι'αυτό όταν πέφτει στο ρελαντί πέφτει η ένταση στο φώς όπως στα παλιά παπιά και είναι φυσιολογικό.
    Keep spamming!!!:a13:

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GIXXERAKIAS Προβολή μηνύματος
    Δοκίμασε με ανοικτό διακόπτη να ανοίξεις τα φώτα.Αν δεν ανάψουν τότε παίρνει ρεύμα από το δυναμό (πηνία) γι'αυτό όταν πέφτει στο ρελαντί πέφτει η ένταση στο φώς όπως στα παλιά παπιά και είναι φυσιολογικό.
    πράγματι έτσι γίνεται. Μόλις ανοίξω το διακόπτη δεν ανάβει τίποτα. Τα φώτα κλπ παίρνουν μόνο όταν πάρει μπροστά.
    Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί όταν πρωτοπάρει μπροστά και είναι στο ρελαντί καίνε φουλ ενώ όταν σταματήσω σε διασταύρωση πέφτουν.

*Μήπως έχει να κάνει με το ότι όταν το βάζω μπροστά στο ρελαντί είναι στο διπλό σταντ και γυρίζει η πίσω ρόδα; Μήπως δηλαδή το δυναμό σχετίζεται με την κίνηση του ιμάντα και όχι με το μοτερ (κάτι όπως τα δυναμό των ποδηλάτων) ; Είμαι άσχετος με το θέμα (προφανώς).

Los Toumpaneiros Το avatar του/της GIXXERAKIAS
    Σχετίζεται με το ότι στο διπλό σταντ ανεβάζει στροφές παραπάνω το ρελαντί λόγω του ότι γυρνάει ο πίσω τροχός ελεύθερα και έτσι ανεβάζουν και τα πηνία αυτό το ελάχιστο παραπάνω ρεύμα/βόλτ για να φωτίζουν παραπάνω.Φυσιολογικό είναι αυτό που σταματάς στα φανάρια και έχεις λιγότερο φως μην το ψάχνεις άλλο.
    Keep spamming!!!:a13:

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GIXXERAKIAS Προβολή μηνύματος
    Σχετίζεται με το ότι στο διπλό σταντ ανεβάζει στροφές παραπάνω το ρελαντί λόγω του ότι γυρνάει ο πίσω τροχός ελεύθερα και έτσι ανεβάζουν και τα πηνία αυτό το ελάχιστο παραπάνω ρεύμα/βόλτ για να φωτίζουν παραπάνω.Φυσιολογικό είναι αυτό που σταματάς στα φανάρια και έχεις λιγότερο φως μην το ψάχνεις άλλο.
    ΟΚ
    Ευχαριστώ πολύ όλους!

700 κιλά βίδες Το avatar του/της Anritsu
    Μπορώ να σου συστήσω αυτήν πού είχα στο παπί http://www.zografosbattery.gr/mpatar...l-bs-page.html . Όταν οι ανοιχτού τύπου στα 2 χρόνια πάνε για ανακύκλωση αυτή μου έβγαλε 3.5 γεμάτα και ζωηρά μπορώ να πω . Δυστυχώς βαρέθηκα να την αναζήτηση και ξανέβαλα μια ανοιχτου τύπου που είχε ο μάστορας μου εύκαιρη . Δεν ξέρω αν σου κάνει βέβαια ...
    Modenas Kriss 125

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Μπαταρία.Τι τύπου είναι?
    από tzrypvs στο forum Suzuki Bandit
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 31/01/2010, 19:45
  2. Μικρή Ζελατίνα (τύπου street?)
    από sourtaggias στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 14/05/2004, 14:16

Κανόνες δημοσιεύσεων