ωρε Απόστολε για να φτάσεις να τσεκάρεις βαλβίδες (πόσο μαλλον να τις ρυθμίσεις) σε Ι4, πρέπει να λύσεις το μισό μηχανάκι.
Και αντε πες το να ξηλώνεις πράγματα είναι ευκολάκι ως ένα βαθμό,το να τα δένεις πάλι σωστά δεν είναι και τόσο.
Εγω που το είδα να γίνεται στο δικό μου λεπτό προς λεπτό,δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να το κάνω μόνος μου.
Το μάνιουαλ δεν τα λέει όλα σα μπούσουλας για συνεργείο.
Εβγαζε ο δικός μου σχεδιαγράμματα,υπολόγιζε διάκενα,τι νούμερο καπελωτο εδω τι εκεί,της πουτάνας.
Και μετά πρέπει και να το χρονίσεις και σωστά!
Ε δεν είναι ψιλοδουλειά αυτό.
Θελει και γνωση και εμπειρία σε τόσο χωμένα μαστορέματα που, αν δεν υπάρχει, καλό θα είναι να το αφήνουμε σε κάποιον που ξέρει.
Εκεί βέβαια θα μου πεις,και πως είσαι σίγουρος ότι αυτός που "ξέρει" θα σου κάνει τη σωστη δουλειά που θέλεις...
Παθών και μαθών και σε αυτό.
Ζαριά είναι αν το καλοσκεφτείς.
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Να δω εναν απλο χρηστη/κατοχο μοτοσυκλετας ι4 με το manual ανα χειρας και με στοιχειωδεις γνωσεις,(αν το κατεχει το αθλημα σαφως και καλα θα κανει, δεν ειναι καιροι για πεταμενα λεφτα, οποτε οτι γλυτωσεις καλο ειναι) να λυνει καπακι βαλβιδων, να κανει ελεγχο,να βρισκει ποιος κυλινδρος ειναι σε καυση και ποιος ειναι σε παλατζο ετσι ωστε να το μετρησει, κατι που δεν ειναι καθολου δυσκολο, αλλα προυποθετει και λιγη γνωση, να μετραει διακενο, να υπολογιζει ποιο καπελοτο θα παει που, μιας που πολλες φορες κανουμε τραμπα μεταξυ τους αναλογα τη ρυθμιση,να αφαιρει εκεντροφορους, να γραφει διακενα απο ολους του κυλινδρους και ολες τις βαλβιδες, να ρυθμιζει εντελει, και να δουλευει καλυτερα απο πριν, να πω μπραβο.
Δεν ειναι τοσο απλο οσο νομιζουν πολλοι, σιγουρα δεν κανουμε μεταμοσχευση εγκεφαλου, αλλα οσο και να το πεις, μια καποια φασαρια την εχει, η ρυθμιση οχι ο ελεγχος...
Στο διαταυτα, καντε οτι θελετε με το μηχανακι σας, ρυθμιστε το ,αφηστε το ως εχει η μη το πειραζετε και ποτε, αλλα μη προτρεπετε αλλους ειναι κριμα να χαλανε μηχανακια απο το τιποτα.
Τελευταία τροποποίηση από motoexelixis; 16/05/2016 στις 17:45.
Καρτερ ημων το εν της μηχανης,αγιασθητω το βολαν σου,ελθετω η μπαταρια σου,γεμισθητωτο ρεζερβουαρ σου,ως εν λιπαντικον και επι της μηχανης,το στροφαλον ημων τον επιουσιον,σωσε ημην σημερον και αφες ημηναπο τα μικροπροβληματα των ηλεκτρικων,ως και ημεις αφιωμεν τις βαλβιδες ημων,στων αντιπροσωπων και τωνμηχανικων,αλλα ρησε ημας απο τα ιμιτασιον,
AVIN
Αυτό ακριβώς.
Απλά δυστυχώς είναι πολύ δυσκολο να βρεις κάποιον εμπιστοσύνης να βάλει χέρι στο μηχανακι σου.
Και ακόμα δυσκολότερο να κάνει σωστα τη δουλειά που θέλεις χωρίς να σε γδάρει.
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
ειναι πολυ μπελαλιδικη δουλεια αλλα για καποιον που ξερει και ασχοληθει σοβαρα γινεται
προσωπικα τρεμω τον μαστορα που θα σφιξει μετα τα καβαλετα των εκκεντροφορων
επισης καλο ειναι οταν αγοραζουμε μηχανακι να ειμαστε σιγουροι οτι εχουμε την οικονομικη δυνατοτητα να το συντηρησουμε οπως πρεπει
Το manual πάντως λέει με ποιά σειρά πρέπει να σφιχτούν οι βίδες και ότι δεν σφίγγουμε και πάμε στην επόμενη. Λίγο-λίγο με την σειρά που πρέπει μέχρι να πατήσουν τα καβαλέτα και μετά ροπές.
μωρε το manual καλα τα λεει αλλα οι μαστορες δεν τα ανοιγουνε μην τους πουνε gay
Ενώ οι ''μαστορες'' που στην πλειοψηφεία τους οι περισσότεροι και ειδικά οι πιο παλιοί, δεν παίρνανε τα γράμματα γιατί ήταν τούβλα μπατικά και για αυτό γίναν μάστορες, λόγω ΒΛΑΚΕΙΑΣ που ήταν αδύνατον να γίνουν κάτι άλλο , ξέρουν και τα κάνουν όλα αυτά με κλειστά μάτια και το ένα χέρι δεμένο ατην ζώνη.
Το να μετρήσει κάποιος τις βαλβίδες του, δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο. Υπομονή θέλει, λογική σκέψη θέλει, κανά σέρβις μάνιουαλ, και φωτογραφίες όπου έχουμε αμφιβολία αν θα θυμηθούμε το δέσιμο.
Το να τις ρυθμίσει κιόλλας θέλει ένα κομμάτι χαρτί Α4 και να γράψεις ένα χάρτη, πόσο βρέθηκε το κάθε διάκενο, πόσο πάχος ήταν το καπελότο του, πόσο διαφορά έχει από το σωστό , και να προσθέσεις το νουμεράκι της διαφοράς στο καπελότο που θα πρέπει να βάλεις. Τι να λέμε 16 ολόκληρες προσθαφαιρέσεις, ανώτερα μαθηματικά....
Και μάστορες που απλά ΚΑΝΟΥΝ ότι ρύθμισαν βαλβίδες, π.χ. ξεβιδώνοντας τα καβαλέτα και ξαναβιδώνοντάς τα επίτόπου, αλλά η χρέωση χρέωση, δεν υπάρχουν, ναι ναι κι ο Αη Βασίλης υπάρχει, ναι αλήθεια.
BTW δεν χρειάζεται να ακούγονται οι βαλβίδες για να είναι ξερύθμιστες. Μπορεί να είναι τόσο ξερύθμιστες που να έχουν αρχίσει να λιώνουν, κι όμως να μην ακούγονται. Αυτό συμβαίνει όταν η βαλβίδα έχει μειώσει το διάκενό της, οπότε πατάει λιγότερο στην έδρα, χωρίς να κάνει θόρυβο αλλά και χωρίς να ...ψύχεται από την επαφή με την έδρα αφού την κάνει μειωμένη.
Στην πραγματικότητα οι βαλβίδες που ακούγονται (διάκενο που έχει μεγαλώσει) είναι καλύτερο σενάριο και λιγότερο επικίνδυνο για την υγεία του μοτέρ.
Για αυτό αφήστε τα ''ο μαστρομήτσος ξέρει δεν έχουν ανάγκη αυτά'' και κάντε σέρβις όπως το ζητάει ο κατασκευαστής. Αρκετά μοτέρ παρταλιασμένα εσωτερικά έχουν λουστεί οι επόμενοι ιδιοκτήτες.
+600
ή αν το εχεις βαρεθει, εχεις καλυτερα πραγματα να κανεις ή δεν εχεις χρονο.
Και αυτοι κλεφτες θα γινουν? Τοσα ατομα εδω μεσα που οι περισσοτεροι ειστε μια παρεα δεν εχει βρει καποιος καποιον που ειναι και καλος και οικονομικος οσο γινεται να τον συστησει και στους αλλους να ξεμπερδευετε? δεν ειναι και μαθηματικα