Προκειμένου να επιλέξεις κόλλα, το μέγεθος που σε ενδιαφέρει είναι η μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας της. Δηλαδή η μέγιστη θερμοκρασία στην οποία η κόλλα μπορεί να βρίσκεται συνεχώς, διατηρώντας τις ιδιότητές της (όχι η μέγιστη θερμοκρασία στην οποία έχει δοκιμαστεί η πυραντοχή της κόλλας για μερικά λεπτά)
Καλές κόλλες για τη δουλειά που θέλεις είναι οι πολυουρεθανικές μαστίχες. Ισχυρή συγκόλληση μεταξύ ανόμοιων υλικών και μεγάλη ελαστικότητα. Η μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας τους όμως, είναι περίπου στους 80οC.
Αν ψάξεις για πυράντοχη μαστίχη, ανεβαίνεις στους 120οC, ίσως και παραπάνω. Νομίζω ότι σε καλύπτει.
Επίσης μου φαίνεται περίεργο που σου σύστησαν να βάλεις το αλουμίνιο από μέσα. Συνήθως η εφαρμογή γίνεται ανάποδα. Το αλουμίνιο κοιτάζει προς την πηγή της θερμότητας (ώστε να αντανακλά όση μπορεί), χωρίς να την ακουμπάει.
Δυσκολεύει και η συγκόλληση με αυτόν τον τρόπο. Πιο εύκολα θα κολλήσεις το ύφασμα, παρά το αλουμίνιο.
Και όλα αυτά γιατί έχεις βάλει την κοντή εξάτμιση...
Πάντως επίσης θεωρώ ότι το αλουμίνιο πρέπει να πάει απ' έξω γιατί θα καεί η κορντούρα και θα κάνει τρύπα και... θα φαίνεται το αλουμίνιο έτσι και αλλιώς.
Αυτό με το ποιο υλικό πρεπει να ειναι φάτσα με παραξένεψε και εμένα οποτε ρωτησα ξανά για να επιβεβαιώσω οτι ειχα ακούσει και πιο πριν.Και όμως ο άνθρωπος του καταστήματος επέμεινε πως το υφασμα να κοιτάζει τη πηγή.
@Lykourgi αυτή τη πυράντοχη μαστίχα που τη βρίσκω;
@Amyrou αυτή την εξάτμιση είχε εξ αρχής.
Edit:Ειδα που τη βρίσκω.Μάλλον αυτό χρειάζομαι που είπες Lykourgi.
Τελευταία τροποποίηση από 7Tolis; 31/05/2016 στις 17:11.
Φίου φίου φι φι φίου
Τα Kappa που αγόρασα από ένα παλληκάρι είχε στη μια μεριά ραμμένο ένα κομμάτι ύφασμα αμιάντου.
Αλήθεια γιατί δεν θέλεις ράψιμο? Είναι το μόνο πρακτικό,οι κόλλες (αν και όσες αντέξουν) θα κάνουν σβώλους μέσα και θα είναι άτσαλη η κόλληση.
Μπορείς να βάλεις πάτο από άκαυστο MDF που θα το ντύσεις με την ταινία αυτή και θα το κολλήσεις με μια οποιαδήποτε κόλλα υφασμάτων ή / και μπορείς να βάλεις τέσσερις βίδες μετά.
Σε καταστήματα με βιομηχανικά ή οικοδομικά μονωτικά.
Επειδή όσες φορές χρειάστηκα έπαιρνα από παραγωγούς, δεν γνωρίζω ποιο κατάστημα την έχει ετοιμοπαράδοτη, τηλεφώνησε πρώτα.
Πχ https://www.google.gr/?gfe_rd=cr&ei=...dow=1&start=10
Μπήκα σε ένα μαγαζί,μπλα μπλα μπλα του λέω,χμμ..μουμπλε μούμπλε μου λέει.
Κάτι σαν φλατζόκολλα μου έδωσε,κόλλησε μια χαρά.Μεχρι 300 βαθμούς αντοχή.
Φίου φίου φι φι φίου
Πανέμορφο έγινε. Ταιριάζει και με το επάγγελμά σου.
Σιλικόνη υψηλής θερμοκρασίας; Είχα κι εγώ τέτοια να σου δώσω![]()
Life begins at 45°.