r1100s η corbin ομως (εχει και πλατη για τον συνοδηγό)
r1100s η corbin ομως (εχει και πλατη για τον συνοδηγό)
aleaxzafeir
αν το F800GS το πουλάνε 240 ευρώ (η σέλα στοιχίζει όσο μισό μηχανάκι, δεν είπες; ) ή αν το δίνουν δωρεάν φέτος, όπως την σέλα, τότε κακώς δεν το έχω αγοράσει ακόμα. Σε αυτά τα λεφτά είναι αχτύπητο.
Α, και νομίζω πως αν μείνουμε στο πνεύμα του OP τότε θα πρέπει να καθαριστεί όλο το νήμα...
ολα τα μηχανακια εχουν καλη σελα,αν την φτιαξεις εσυ οπως την θες.
αν κάνεις χλμ.με την μηχανη,μην λυπηθείς τα λεφτά για μια καστομ σέλα. ανάλογα ,απο 100 εως 400 αλλα αξιζουν τα λεφτά και θα το καταλαβεις στο ταξιδι.
δεν φτιαχνονται ολες το ιδιο... πχ kle οσο και να την φτιαξεις παλι μια μετρια σελα θα εχεις.
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες.
Απλά πιστεύω ότι έχει να κάνει κυρίως με την κατηγορία της μοτό που συζητάμε.
Μπορείς να πάρεις μια άνετη σέλα από ένα μαστόδοντο και να την κάνεις σούπερ-ντούπερ άνετη.
Αλλά να πάρεις μια σέλα από ένα πολεμικό γυμνό ή ένα ss και να προσπαθήσεις να την κάνεις άνετη για χνουδάτους πισινούς, ε δε νομίζω να καταφέρεις και πολλά![]()
Απλά οι σελες τυπου "ανατομική" σε μηχανάκια σαν το άφρικα δεν σου αφήνουν το περιθώριο να αλλάξεις θέση στο μεγάλο ταξίδι. Εκατσα πρόσφατα σε άφρικα με σελα μοτο οκ, δεν λέω καλή αλλά μου φάνηκε στενη και κοντή σε σχέση με την σέλα του 1150 στο οποίο του οδηγού ρυθμίζεται σε δύο θέσεις το οποίο το βρίσκω πολύ βολικό.
Στο άφρικα εφτιαξα 5 σέλες μέχρι να πετυχω την σωστη αλλά και πάλι μου βγήκε ψηλή. Πολύ καλή θέση οδηγησης για στροφιλίκι αλλά στο ταξίδι με βάραγε ο αέρας με αποτέλεσμα να βάλω σποϊλεράκι στην ζελατίνα με αποτέλεσμα να ανέβεθ λίγο η κατανάλωση σε ταχήτητες 130+.
Καλυτερα μηχανή με άνετη σελα απο την αρχή και φτιάξιμο μόνο αν χρειαστεί μετά από χιλιόμετρα χρήσης. Ειδικά στα ον/οφ είναι πολύ σημαντικη παράμετρος λογω της όρθιας θέσης οδηγησης.
Ωραια σέλα εχει το crosstourer, το versys 1000 + 650, και γενικά τα σύγχρονα μεγάλα ον/οφ.
πάντως πολλοί φουζουρο-αμερικάνοι με σέλες που παραγγέλνουν από διάφορους εκεί παγκοσμίους γνωστους οικους, τις χρυσοπληρώνουν και δεν.....
πουτσ@@@@@@@@@