Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 76

Θέμα: Τρυπάνι για home use - Bosch - PSB 530 RE | Bosch GSB 13 RE | Makita HP1641

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    παιδιά, χαλαρώστε, για το σπίτι το θέλει ο άνθρωπος...

εγώ έχω κάποιο σαν αυτό: http://www.praktiker.gr/p/kroustiko-...-500watt-44590 (δεν θυμάμαι μοντελο)
    δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα...
    H πράσινη σειρά της μπος είναι αρκετά καλή και λίγο φθηνότερη απ' τα εισαγωγικά μοντέλα της μπλε σειράς. Σε χαλαρή χρήση δύσκολα θα πάθει κάτι αλλά υπάρχουν και οι power home user που λένε και στο χωριό μου.

Αν συγκρίνουμε αυτά τα δύο ..

http://www.skroutz.gr/s/5725913/Bosch-PSB-570-RE.html

http://www.skroutz.gr/s/88681/Bosch-...603128005.html

με εκείνο που έβαλα παραπάνω η τιμή δεν έχει καμια τρελή διαφορά αλλά σαν εργαλεία παίζουν σε άλλο επίπεδο.

Μεταλλικά γρανάζια, ποιότητα πλαστικού, ποιότητα θήκης, τρυπάνια προσφοράς, ηλεκτρονικά, μοτέρ, τσοκ. Τα πάντα όλα είναι χειρότερα απ' αυτά της μπλε σειράς.

Μη κοιτάτε κάτω από 600 W.
    600 και πάνω για γενική χρήση και όσο πιο κοντά στα 700 ακόμα καλύτερα.
    Sent from me using a computer.

Moderator
    Αν κάποιος θέλει να μπανάρω τον zannisvel να μου το πει, θα βρω δικαιολογία.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    η πιο συνηθισμένη χρήση που του κάνω εγώ είναι είναι αυτή του αναδευτήρα για τσιμέντα, σοβάδες και κόλλες για πλακάκια (που είναι σαφώς πιο απαιτητική από αυτή του τρυπήματος).
    Εξαρτάται μωρέ! Αν τρυπάς με τρυπάνι 10mm οι στροφές πρέπει να είναι πολύ χαμηλά και το ζόρι είναι αρκετά μεγάλο. Όσο και όταν αναδεύεις τσιμένο με φουλ γκάζια! Και στο βίδωμα μπορεί να χαλάσει ή να ζοριστεί αρκετά, ειδικά τα γρανάζια που τρώνε κλωτσιά απ' τον κινητήρα όταν τερματίσει η βίδα ή όταν βιδώνουμε συνέχεια στο όριο της ροπής του.

Γενικά μετά από εργασία με χαμηλές στροφές και μεγάλο φορτίο ή πολύ μεγάλο φορτίο καλό είναι να το αφήνουμε να δουλέψει λίγο τέρμα γκάζι χωρίς φορτίο για να κρυώσει.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    παιδιά, χαλαρώστε, για το σπίτι το θέλει ο άνθρωπος...

εγώ έχω κάποιο σαν αυτό: http://www.praktiker.gr/p/kroustiko-...-500watt-44590 (δεν θυμάμαι μοντελο)
    δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα...
    Ότι είπε ο Χάρης, κι εγώ έχω το ίδιο και είναι άψογο για τις δουλειές του σπιτιού (αγάπη μου θα βάλεις εκείνη την #%$*&#@$ την βάση τηλεόρασης τον τοίχο η θα βρεθεί στα σκουπίδια μαζί με σένα; )
    Έχει τρυπήσει άπειρους τοίχους, μπετά, ξύλα..... δεν χρειάζεται μια περιουσία για εργαλείο σπιτιου....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Αν κάποιος θέλει να μπανάρω τον zannisvel να μου το πει, θα βρω δικαιολογία.
    ΒΑΝ τον μΠ@@στη κώλο, τώρα!

εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Left peg scraping. Το avatar του/της zannisvel
    Αρα για πρωτη φορα φανηκα και εγω τυχερος!!!!!

@Vaska Ευχαριστω για το tip αλλα δεν εχω και τοσες δουλειες να κανω. Να αρχιζω να στροφαρω ετσι χωρις load? Εχω κανει τοσες τρυπες. βιδωματα, ξεβιδωματα και η μπαταρια του δε λεει να πεσει κατω απο τη μεση. Και εχει και 2 μπαταριες.

Οι καινουριες μπαταριες της Metabo προσαρμοζονται σε αυτο σε περιπτωση που τα παιξουν?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zannisvel Προβολή μηνύματος
    Οι καινουριες μπαταριες της Metabo προσαρμοζονται σε αυτο σε περιπτωση που τα παιξουν?
    Ίσως να μπορείς να αλλάξεις τα στοιχεία στο εσωτερικό, θα βγει οικονομικότερα κάτι τέτοιο απ' το να αγοράσεις καινούρια απ' τη metabo

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macdeath_s
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Για όσους δεν είναι εξωτερικό.
    http://www.skroutz.gr/s/7983714/Bosc...601217103.html

macdeath ψάξε ψάξε θα το βρεις και με φθηνότερα μτφ.

Edit, ψάξε και για το μακιτα. Μπορεί να είναι λίγο πιο μπουλκι αλλά είναι και λίγο δυνατότερο.
    Γαμ#%#~<ερη προσφορά.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zannisvel Προβολή μηνύματος
    Αρα για πρωτη φορα φανηκα και εγω τυχερος!!!!!

@Vaska Ευχαριστω για το tip αλλα δεν εχω και τοσες δουλειες να κανω. Να αρχιζω να στροφαρω ετσι χωρις load? Εχω κανει τοσες τρυπες. βιδωματα, ξεβιδωματα και η μπαταρια του δε λεει να πεσει κατω απο τη μεση. Και εχει και 2 μπαταριες.

Αν και όπως τα λες δεν υπάρχει ανάγκη, δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση, εγώ θα έβρισκα τρόπο έστω με "εικονικό" φορτίο να τους κάνω 3 πλήρης κύκλους φόρτισης αποφόρτισης. just in case που λένε και οι επιστήμονες.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DAN_DAN Προβολή μηνύματος
    Ίσως να μπορείς να αλλάξεις τα στοιχεία στο εσωτερικό, θα βγει οικονομικότερα κάτι τέτοιο απ' το να αγοράσεις καινούρια απ' τη metabo
    +1 κι από εμένα. Αφού οι μπαταρίες είναι λιθίου και όχι νικελίου (σε μηχάνημα δεκαετίας, εντυπωσιάστηκα), τα στοιχεία μάλλον αλλάζουν εύκολα και χωρίς προβλήματα συμβατότητας με το φορτιστή.

Προς το παρόν πάντως αφού δεν έχεις πρόβλημα, μην ασχοληθείς.

Βρήκα αυτή την προσφορά και λέω να καταλήγω εδώ https://www.amazon.es/Makita-HP1641K...K90G0AP59Y38AZ

Μόλις το πάρω και χρησιμoποιηθεί θα ξηγηθώ εδώ review.

Και πάνω που νόμιζα ότι είχα αποφασίσει βρήκα και το Bosch στα ίδια λεφτά με την προσφορά του Amazon από πάνω και η αναποφασιστικότητα ξαναχτύπησε To ξέρω πολύ το κουράζω για ένα τρυπάνι σπιτιού που στάνταρ θα χρησιμοποιηθεί κάτω από 50 φορές αλλά δεν θα χε πλάκα αν δεν το κουράζαμε, ούτε θα υπήρχε το thread.

Εν κατακλείδι νομίζω το Makita σαν τρυπάνι είναι καλύτερο λόγω μάρκας (δεν πολυστέκει αλλά αυτή είναι η γνώμη μου) και επειδή έχει Watt. Επίσης έχει καλύτερη βαλίτσα. To Bosch από την άλλη έχει περισσότερα καλαμπαλίκια όπως μεταλικό τσοκ και ρυθμιση δύναμης στη σκανδάλη αλλά το κυριότερο πιστεύω οι γαλάζιες μύτες που είναι για πολλές χρήσεις είναι καλύτερες από αυτές που δίνει δώρο η Makita (παρότι η λογική λέει οι πιο ειδικές να είναι καλύτερες και πιο ανθεκτικές).

Τι λέτε ?

Moderator
    Τη θήκη της μακίτα δεν την ξέρω αλλά φαίνεται καλύτερη. Του bosh πάντως είναι αρκετά στιβαρή και χωράει μπόλικα πραγματάκια.
    Το μακίτα δεν είναι καλύτερο. Ούτε το bosch είναι καλύτερο! Τα ίδια είναι πάνω κάτω σε αυτή την κατηγορία ειδικά απ' τη στιγμή που και η τιμή είναι ίδια. Γι' αυτό το "σαν μάρκα" που είπες θα σου πω μόνο ότι πολλά μακίτα είναι bosch για κάποιες συγκεκριμένες αγορές (χώρες). Δεν ξέρω αν είναι μόνο το μοτέρ ή όλο το εργαλείο αλλά ...
    Τα τρυπάνια που έχει το bosch είναι σίγουρα καλύτερα. Τοσο η θήκη τους όσο και τα τρυπάνια είναι απ' τα καλύτερα που μπορείς να πάρεις και δεν είναι καθόλου φθηνά αν τα αγοράσεις ξεχωριστά. Πάντως εγώ δε θα άφηνα τα τρυπάνια να με επηρεάσουν. Πιο πολύ θα έριχνα βάρος στο εργαλείο και μετά στην κασετίνα.
    Το bosch έχει μεταλλικό τσοκ που εγώ το προτιμώ 1000 φορές. Όχι ότι το πλαστικό δεν είναι ανθεκτικό αλλά αν είχα πλαστικό θα το είχα κάνει καραφλό τώρα. Φυσικά εξαρτάται πως και που το χρησιμοποιείς.
    Η ρύθμιση στροφών βολεύει αλλά και πάλι εξαρτάται απ' το χρήστη. Ίσως κάποιοι δεν την χρειάζονται και τόσο. Όχι πως δεν είναι καλό να την έχεις αλλά... Δεν ξέρω..

Πάντως ότι και να πάρεις θα το ευχαριστηθείς και τα δύο είναι το ίδιο καλά.

Τελικά μόνο η δύναμη είναι ουσιαστική διαφορά αλλά επειδή είναι 80 διαφορά και η χρήση θα είναι στο σπίτι δεν νομίζω να υπάρξει διαφορά. Συν τοις άλλοις το Bosch παίζει σε τοπικό μαγαζί οπότε θα στηρίξω τον καταλανό της γειτονιάς και όχι το amazon.

Τhanks Daz. Πολλές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις το ρίχνω κέρμα

Moderator
    Οι μέγιεστες στροφές είναι ίδιες.
    Οι κρούσεις ανά λεπτό είναι ίδιες.

Τα 80W μεταφράζονται ως εξής. Το μακιτα τρυπάει 2 χιλιοστά πιο χοντρό μέταλλο 3μμ πιο χοντρό τοίχο και 5μμ πιο χοντρό ξύλο και είναι λίιιιιγο πιο βαρύ απ' το bosch.

Σύμφωνα πάντα με ότι δίνει ο κάθε κατασκευαστής.

Πιστεύω ότι την διαφορά θα τη δεις μόνο αν το χρησιμοποιείς με μεγάλο αναδευτήρα.

Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. used parts για zxr750 95 ?
    από dkmusic στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2007, 17:15
  2. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 15/08/2006, 01:34
  3. re bartlal xronia pola re!!
    από afrotwin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19