Eπειδη πηγα και ρωτησα,να και η απαντηση:"για να γινει μεταβιβαση στο οχημα ,πρεπει να ΜΗ χρωσταει καθολου τελη "Πρωτα ξοφλαμε μετα πουλαμε.
Eπειδη πηγα και ρωτησα,να και η απαντηση:"για να γινει μεταβιβαση στο οχημα ,πρεπει να ΜΗ χρωσταει καθολου τελη "Πρωτα ξοφλαμε μετα πουλαμε.
Σόρρυ που πετάγομαι αλλά αυτό θεωρητικά με ψιλοκαίει: έχω αγοράσει μηχανή η οποία είχε πληρωμένα τα τέλη του τότε τρέχοντος (δε γινόταν χωρίς και ήταν γύρω στο 2007, οπότε έτσι ήταν λογικά και το 2012, αν όχι αυστηρότερα), αλλά ξέρω ότι χρωστάει προηγουμένων ετών. Ξαφνικά δε θα μπορώ να την πουλήσω επειδή χρωστάει άλλος;
το 2009 μεταβιβασα μηχανακι 125αρι, ΔΕΝ μου ζητηθηκαν τελη
το 2010 μεταβιβασα το ένα μου αυτοκινητο, ΔΕΝ μου ζητηθηκαν τελη
το 2011 αγορασα και μεταβιβασα το τριουμφ, ΔΕΝ μου ζητηθηκαν τελη..
το 2012 πουλησα το τριουμφ, ΔΕΝ ζητηθηκαν τελη..
ολες οι μεταβιβάσεις εγιναν σε ΚΕΠ.
τωρα πως για τα δικα σας οχήματα χρειαζονται τελη και για τα δικα μου όχι δεν ξερω...
Acacius δε νομιζω να σε καιει, καθως τα τελη βεβαιώνονται στο ΑΦΜ του εκάστοτε ιδιοκτητη, οποτε εσυ θεμα δε θα εχεις λογικα..
Πουλωντας το παπι πριν λιγο καιρο πηγα στην εφορια για το απαιτητο πλεον εντυπο και απο τα κεπ βεβαιωσης πληρωμης τελων κυκλοφοριας. Βασικα ειναι ενα εντυπο, που σου τυπωνει η εφορια, με βαση τον αριθμο κυκλοφοριας και λεει ολα τα ετη που πληρωθηκαν ή οχι τα τελη. Στη δικη μου περιπτωση γινεται η εκτυπωση του εντυπου και μου λεει ο υπαλληλος: Εσυ το πηρες το 12. Το 12 ηταν πληρωμενα τα τελη αλλα δεν ηταν τα προηγουμενα χρονια. Εκτυπωσε λοιπον ενα δευτερο αντιγραφο και σημειωσε πανω 'οτι ο προηγουμενος ιδιοκτητης χρωσταει τελη. Και πως θα βεβαιωθουν απο την οικεια ΔΟΥ του. Ετσι απλα.
Παιδιά τσάμπα το κουράζετε...
Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας της τρέχουσας χρονιάς ήταν ΑΝΕΚΑΘΕΝ προαπαιτούμενο για να γίνει μεταβίβαση... Ανατρέξτε στις διατάξεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και θα το βρείτε να αναφέρεται παντού.
Παλιά (πριν το 2014-15) αρκούσε να ήταν πληρωμένα τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς κατά την οποία γινόταν η μεταβίβαση και κανένας δεν ασχολιότανε αν υπήρχαν οφειλές προηγούμενων ετών. Τώρα επειδή κάποια ανενημέρωτα ΚΕΠ δεν κάνανε σωστά την δουλειά τους και δεν ζητάγανε την απόδειξη πληρωμής του τρέχοντος έτους (δεν χρειαζοταν ειδική βεβαίωση από την εφορία - αρκούσε να δείξεις την απόδειξης πληρωμής τους) ή κάποια λαμόγια διαικπεραιωτές κατάφερναν και περνάγανε μεταβιβάσεις (με το αζημίωτο έτσι ώστε ο συνεργός υπάλληλος του Υπουργείου να μην ανοίξει καν τον φάκελλο των δικαιολογητικών) χωρίς να έχουν πληρωθεί τα τέλη, αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν η σωστή και νόμιμη διαδικασία - στην Ελλάδα είμαστε και όλα γίνονται.
Το σίγουρο είναι ότι πλέον τα πράγματα έχουν αυστηροποιηθεί και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει μεταβίβαση με χρωστούμενα τέλη και αυτό αφορά ΟΛΑ τα έτη για τα οποία είχες στην κατοχή σου το όχημα...
Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 18/07/2016 στις 08:39.