Σελίδα 2 από 8 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 108

Θέμα: Cbf 600 vs Fz6 S2

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nik69
    Αφού οδήγησες το CBF και σου αρέσει ποιό είναι το πρόβλημα? Προσπάθησε να οδηγήσεις και FZ6 για να συγκρίνεις
    Πάντως σαν κάτοχος του πολύ παρεξηγημένου στην Ελλάδα xj6 diversion το θεωρώ ποιό κοντινό ανταγωνιστή του CBF.
    Από cbf δεν έχω εμπειρία αλλά σε σχέση με το FZ6 το xj6 έχει μεγάλη διαφορά (μου άρεσει ποιό πολύ η ροπάτη αίσθηση).Δεν με απασχόλησε όμως και ιδιαίτερα, έχω μάθει να προσαρμόζομαι και να απολαμβάνω τα πλεονεκτήματα του καθενός. Όμως σε πραγματικές συνθήκες τα 20 άλογα διαφορά θα φανούν μετά τα 160-170 km/h μέχρι εκεί μαζί θα είναι.
    Και το να προσπερνάς σε ήρεμες βόλτες χωρίς να ανεβοκατεβάζεις σαν τον τρελό είναι πλεονέκτημα

Οι καταναλώσεις και των 3 για μέσα στην πόλη δεν είναι ότι καλύτερο και είναι πολύ κοντά μεταξύ τους και των 3'. (εσύ έθεσες θέμα οικονομίας)
    Είναι λίγο παλαιότερης σχεδίασης χωρίς την οικονομία καυσίμου σαν 1η τους προτεραιότητα. (5-6.2L/100Km στο δικό μου)

Μέλος Το avatar του/της Adulescens_1
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Εγω οδηγώ συνεχώς με 6η και 3000 στροφές γιατι ετσι μου αρέσει κι εχω την καταλληλη μοτο γι αυτό, Hornet 900. Επίσης εχω και ενα R6 μονο για την πίστα, και ξερω πως είναι αυτό το μοτερ και μαλιστα στην καλή του έκδοση κι οχι στην ψόφια.

Και τέλος ναι κατα την γνώμη μου είναι λόγος αυτός για να διαλέξεις μηχανή. Μια μοτο που είναι ψόφια χαμηλά και λυσσάει ψηλά δεν ειναι το καλύτερο ούτε για αρχάριο, ούτε για χρήση στην πόλη, ούτε για καθημερινή χρήση. Για την πίστα που δεν πεφτει ποτέ κατω απο τις 7000 ειναι μια χαρά, αλλιώς απλά είναι σπαστικό.

Το 'το fazer μεχρι τις 6 χλ στροφες ανοιγει πολυ ηρεμα σε σημειο που νομιζεις οτι ειναι μπουκομενο' που έγραψες εγω το μεταφράζω ως εξής:
    'Μεχρι τις 6000 είναι ταφος και αν δεν τις περάσεις σε περνανε και τα δυνατά παπιά/scooter κλπ' .

Γι αυτό θα πρέπει ο φίλος που ψάχνει μηχανάκι να τα καβαλήσει πρώτα.
    Το γεγονος οτι εχεις r6 και πας σε πιστα δεν σημαινει οτι τα ξερεις ολα και δεν νομιζω να τον νοιαζει αν απο τις 2χλ στροφες μεχρι τις 4χλ τον περνανε σκουτερ (λες και με το cbf δεν θα τον περνανε)

@stayrakos

Το οτι τα CBF τα καβαλάνε μεγαλύτερης ηλικίας οδηγοί δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί και δεν ξέρω καν αν ισχύει.
    Παρε αυτό που σου ταιριάζει εσένα κι ασε τους άλλους.

Το FZ6 ειναι πολύ καλή μοτοσυκλέτα, αρκεί να ανοίγεις το γκάζι και να περνάς το 'ψοφιο΄ μερος της γκάμας του στροφομέτρου και κατα την γνωμη μου ειναι κατάλληλο για πιο έμπειρους αναβάτες. Αυτό που λένε οτι είναι καταλληλο για αρχάριους γιατί δεν εχει δυναμη χαμηλα, εμένα δεν με βρίσκει συμφωνο.
    Το γεγονός οτι οταν χρειαστείς άμεσα επιτάχυνση για να βγείς απο μια δύσκολη κατάσταση και το FZ6 θέλει πρώτα να κατεβασεις 2 ταχύτητες, ενω το CBF φεύγει απλά με το άνοιγμα του γκαζιού (τηρουμένων των αναλογιών παντα), είναι η μεγάλη διαφορά.
    Μα ισα ισα το να κατεβαζεις ταχυτητες σε δυσκολες συνθήκες και γενικα να (παιζεις) με το κιβωτιο μονο καλυτερο οδηγο μπορει να σε κανει ειδικα οταν εισαι και αρχαριος

Ακου μια συμβουλη αν παρεις το cbf μονο κερδισμενος και ευχαριστημενος μπορει να εισαι ΑΛΛΑ επειδη θα το μαθεις αρκετα αμμεσα υπαρχει μια μεγαλη πιθανοτητα να σε τρωει μεσα σου να παρεις το fz6.αν βαριεσαι να μπεις παλι σε αγοραπωλησίες σκεψου το καλα... Και προς θεου υπαρχουν πολλοι νεοι και νεες που οδηγουν cbf και αντιστοιχα πιο μεγαλοι που εχουν fz6

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Adulescens_1 Προβολή μηνύματος
    Το γεγονος οτι εχεις r6 και πας σε πιστα δεν σημαινει οτι τα ξερεις ολα και δεν νομιζω να τον νοιαζει αν απο τις 2χλ στροφες μεχρι τις 4χλ τον περνανε σκουτερ (λες και με το cbf δεν θα τον περνανε)
    Κανένας δεν τα ξέρει όλα. Πάντως άσχετος δεν είμαι, ούτε λεω αρλούμπες.

Το τι τον νοιάζει δεν το ξέρεις ούτε εσυ ούτε κι εγω, γι αυτό και του είπαμε να τα καβαλήσει και τα 2.

Που διαφωνείς ακριβώς? Σε πείραξε που είπα οτι ειναι ψοφιο το μηχανακι σου μεχρι τις 6000?
    Εκανα λάθος, είναι ψόφιο μεχρις τις 8000!
    Δες κι ενα διαγραμμα ιπποδύναμης ροπής σε σχέση με άλλες μοτο και ξεκόλλα.
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων fz6horsepower_dyno.jpg‎  
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Stavrakos
    Παιδιά προς θεού δεν υπάρχει λόγος να μαλώνετε για κάτι που είναι καθαρά στα γούστα του καθενός..για παράδειγμα εγώ την θέλω και ήρεμη την μηχανή αλλά και να μπορώ σε μία ευθεία να την τρέξω άλλος την θέλει για τουρισμό και άλλος να την σκίζει...εμπειρία δεν έχω στις μηχανές ναι μεν οδήγησα αρκετές και διάφορων ειδών αλλά δικιά μου δεν είχα τώρα που μιλάμε έχω μία βέσπα 250cc στην πόλη μανούλα σβέλτο και εύκολο έξω όμως δεν πας με 140 σε ένα μηχανάκι πόλης μονομπούκαλο και με ροδάκια από πατίνι...

Ακου μια συμβουλη αν παρεις το cbf μονο κερδισμενος και ευχαριστημενος μπορει να εισαι ΑΛΛΑ επειδη θα το μαθεις αρκετα αμμεσα υπαρχει μια μεγαλη πιθανοτητα να σε τρωει μεσα σου να παρεις το fz6.αν βαριεσαι να μπεις παλι σε αγοραπωλησίες σκεψου το καλα... Και προς θεου υπαρχουν πολλοι νεοι και νεες που οδηγουν cbf και αντιστοιχα πιο μεγαλοι που εχουν fz6
    Πίστεψέ με αν πάρω όποιο από τα 2 επιλέξω και για τον χ,ψ λόγο δεν με ευχαριστήσει θα το δώσω για να πάρω το άλλο (εγώ θα το δώσω κανένας να την πάρει θα βρεθεί??)

Κανένας δεν τα ξέρει όλα. Πάντως άσχετος δεν είμαι, ούτε λεω αρλούμπες.

Το τι τον νοιάζει δεν το ξέρεις ούτε εσυ ούτε κι εγω, γι αυτό και του είπαμε να τα καβαλήσει και τα 2.

Που διαφωνείς ακριβώς? Σε πείραξε που είπα οτι ειναι ψοφιο το μηχανακι σου μεχρι τις 6000?
    Εκανα λάθος, είναι ψόφιο μεχρις τις 8000!
    Δες κι ενα διαγραμμα ιπποδύναμης ροπής σε σχέση με άλλες μοτο και ξεκόλλα.
    Αυτό το θέμα στις στροφές του fz6 το έμαθα από το forum δεν το γνώριζα είναι η αλήθεια...κανένας δεν λέει ότι είσαι άσχετος και επειδή διαβάζω αρκετά εδώ μέσα γνωρίζω ότι έχεις γνώσεις αλλά κάποιος με ένα fz6 ίσως μου πει κάτι παραπάνω...Άσε που το θέμα του "ψόφιου" μπορεί κάποιος να το νιώθει και κάποιος άλλως όχι και τόσο

Το ξερω οτι υστερει στα χαμηλα αλλα για εναν νεο οδηγο που κατα πασα πιθανότητα δεν θα καταλαβει καν την διαφορα δεν το θεωρω δυσκολο να οδηγει με μια ταχυτητα κατω στην πολη τωρα περι 6ες με 60 και 65 χιλιομετρα που προειπες δεν νομιζω ενας μεσος οδηγος να οδηγει ετσι τωρα με το hornet 900 που λες οτι σε βολευει να οδηγεις ετσι καλυτερα να του προτεινουμε και κανα tdm

Moderator
    Δεν μαλώνουμε, ετσι είναι εδω.
    Αφού ειναι στις αντιπαραθέσεις το θέμα!

Επειδή οι αγοραπωλησίες κοστίζουν, ψαξτο καλά απο τώρα.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Stavrakos Προβολή μηνύματος
    Αυτό το θέμα στις στροφές του fz6 το έμαθα από το forum δεν το γνώριζα είναι η αλήθεια...κανένας δεν λέει ότι είσαι άσχετος και επειδή διαβάζω αρκετά εδώ μέσα γνωρίζω ότι έχεις γνώσεις αλλά κάποιος με ένα fz6 ίσως μου πει κάτι παραπάνω...Άσε που το θέμα του "ψόφιου" μπορεί κάποιος να το νιώθει και κάποιος άλλως όχι και τόσο

Το μηχανάκι κάτω απο τις 6Κ rpm είναι τάφος, κι αν έχεις και μεγάλη σχέση τότε είναι επιτάφιος.
    Μια χαρά μηχανάκι είναι αλλά έχει αυτή την ιδιαιτερότητα που κάπως σουλουπώνεται με ένα ανοιχτό φίλτρο και μια ελεύθερη εξάτμιση.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Aν δεν το θες για μεγαλες αποστασεις στην εθνικη, το fazer, μπορεις να βαλεις ενα μεγαλυτερο γραναζι πισω.
    MADE IN JAPAN 日本製

Moderator
    Το ξερω οτι υστερει στα χαμηλα αλλα για εναν νεο οδηγο που κατα πασα πιθανότητα δεν θα καταλαβει καν την διαφορα δεν το θεωρω δυσκολο να οδηγει με μια ταχυτητα κατω στην πολη τωρα περι 6ες με 60 και 65 χιλιομετρα που προειπες δεν νομιζω ενας μεσος οδηγος να οδηγει ετσι τωρα με το hornet 900 που λες οτι σε βολευει να οδηγεις ετσι καλυτερα να του προτεινουμε και κανα tdm
    Είπαμε είμαστε στις αντιπαραθέσεις αλλά μην το παρατραβας, το TDM να το καβαλήσεις εσυ.

Εχεις καβαλήσει ποτέ σου μηχανακι με κυβικά και ροπή?
    Σίγουρα οχι, γι αυτό και σου φαίνεται ΟΚ το FZ6, αν σου δώσει κανένας βόλτα κανε και θα δείς τι θα πεί να μην χρειάζεται να αλλάζεις ταχύτητες.
    Μεχρι τότε, αστο καλύτερα. Η παρε TDM!!!
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Aν δεν το θες για μεγαλες αποστασεις στην εθνικη, το fazer, μπορεις να βαλεις ενα μεγαλυτερο γραναζι πισω.
    Μεγαλύτερο; Βέβαιον;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Είπαμε είμαστε στις αντιπαραθέσεις αλλά μην το παρατραβας, το TDM να το καβαλήσεις εσυ.

Εχεις καβαλήσει ποτέ σου μηχανακι με κυβικά και ροπή?
    Σίγουρα οχι, γι αυτό και σου φαίνεται ΟΚ το FZ6, αν σου δώσει κανένας βόλτα κανε και θα δείς τι θα πεί να μην χρειάζεται να αλλάζεις ταχύτητες.
    Μεχρι τότε, αστο καλύτερα. Η παρε TDM!!!
    Μα δεν καταλαβες επιτηδες δεν οδηγω αλλη μηχανη για να μην διαολιζομαι αλλα tdm ουτε εγω θα περνα

Σελίδα 2 από 8 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Honda CBF 600 vs Suzuki GSF 650 S (ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!)
    από tkata στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 21/04/2012, 15:41
  2. cbf 600 vs feizer600 s2
    από dimdil στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2010, 11:32
  3. XJ6 (ABS) vs FZ6 S2 (ABS) vs FZ1 (ABS)
    από iliasv82 στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 20/10/2009, 18:48
  4. cbf 600 Vs fazer 600
    από menos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 19/07/2006, 03:02
  5. Honda CBF-600S ABS vs Yamaha Fz6 Fazer
    από anixneyths στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/04/2005, 09:18

Κανόνες δημοσιεύσεων