Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 28 από 28

Θέμα: Ονοφάδες: rim lock και κραδασμοί...

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Δεινόσαυρος Προβολή μηνύματος
    Κανας ονοφάς αν ξέρει να μου πεί. (Αφορά συμπεριφορά σε άσφαλτο.)

Έχω δύο πίσω ρόδες 18αρες*. Η μία έχει rim lock (πώς δίαολο το λένε στο Ελληνικό; ) η άλλη όχι.
    Αυτή χωρίς δουλεύει μια χαρά μέχρι και τα 130 σε ανοιχτό δρόμο που το πάω με λάστιχο εντούρο.

Η άλλη (με το rim lock, με λάστιχο τρίαλ) από τα 80-90 περίπου αρχίζει να γίνεται αντιληπτός ένας δυνατός κραδασμός, στην συχνότητα της περιστροφής της ρόδας, έτσι ώστε αν λέω δυνατά ααααααααααααα να ακούγεται σαν να με κοπανάει κάποιος στην πλάτη η στο πλευρό, να ακούγεται δλδ σαν ααντααντααντααντααντααντααα (σόρυ για την αστεία περιγραφή, ελπίζω να γίνεται κάπως κατανοητό.) Στα 100-110 είναι πια ενοχλητικό έως ανησυχητικό. Την ανάρτηση την έχω στημένη πολύ σκληρή. Τα ρουλεμάν της πίσω ρόδας φαίνονται ΟΚ, αλλά πρέπει σίγουρα κάποια στιγμή να φρεσκαριστούν. Η ζάντα της πίσω ρόδας έχει πάρει λίγο σε ένα σημείο, από παλιό χτύπημα, αλλά όχι τίποτα φρικτό. Κάποια στιγμή ελπίζω να βρώ κάποιον να την ισιώσει φτηνά, αλλα δεν επείγει.

Αυτό που θέλω να ξέρω είναι: υπάρχει περίπτωση ο κραδασμός να οφείλεται στο rim lock; Είτε λόγω όγκου του ρημαδιού, είτε λόγω βάρους; Αν ναι, μπορεί να εξισορροπηθεί με αντίβαρα ή άλλον τρόπο; Αν όχι, υπάρχει περίπτωση να φταίει ρουλεμάν; (άρα η αλλαγή επείγει). Υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι άλλο, πχ η ζάντα που έχει πάρει; Άλλες ιδέες;

Επίσης να σημειώσω οτι με ρόδες SM 17άρες το μηχανάκι πάει τέλεια, όνειρο, μέχρι και 150 αρα οπωσδήποτε είναι κάτι να κάνει με τον τροχό, και όχι, πχ καδένα ή τίποτα άλλο.

Μερσί προκαταβολικά...

* Για όσους τυχόν ρωτήσουν τι δι@ολο θέλω τους δύο τροχούς, εδώ Αγγλία είναι απαραίτητο. Πολλοί ιδιώτες που σε αφήνουν στα δάση και τα πάρκα τους, το κάνουν με τον όρο να μην χρησιμοποιείς "επιθετικά", πολεμικά, τακουνάτα. Σχεδόν όλοι έχουν και δεύτερη ρόδα με trial pattern... αυτά τα ωραία.

Το λαστιχο ειναι πατημενο σωστα στην ζαντα....?? (Ειναι υπερβολικος ο κραδασμος που περιγραφεις...)

Σκόνη Πέτρες Λάσπη Το avatar του/της Λευκάδιος
    [QUOTE=Δεινόσαυρος;2792299]Θενκς μαν, λέω μάλλον αποκλείεται να λέγονται «ρόγες».

Το WD40 ούτε καν που πλησιάζει την σε βάθος δουλειά που κάνει το άλλο.
    Αν θες ένα πραγματικά εκπληκτικό υλικό, συνιστώ ανεπιφύλακτα ACF-50. Απλά τέλειο, αφήνει και επίστρωμα μοριακού πάχους που προστατεύει, και (σε αντίθεση με WD40) δεν βλάπτει πλαστικά.
    Δοκίμασα και ασετόν με ΑCF-50 και μου φάνηκε ακόμα καλύτερο από το ΑΤF!
    ACF-50 απ'ότι έψαξα είναι μάλλον δυσεύρετο στην Ελλάδα

Βρε φίλε, είπαμε άσχετος, αλλά όχι κι έτσι!Καλά βρε συ μην βαράς
    Εννοώ όταν τα ρουλεμάν έχουν αρπάξει στην εξωτερική περίμετρο, και έχουν κολλήσει στην υποδοχή τους. Με λίγο μαγικό υγρό μειώνεται κατα πολύ η ανάγκη για θέρμανση ή για άγριαδες με τον ματρακά.
    RIDE MORE TALK LESS

Περασμένα ξεχασμένα... Το avatar του/της Δεινόσαυρος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STOYBI Προβολή μηνύματος
    Το λαστιχο ειναι πατημενο σωστα στην ζαντα....?? (Ειναι υπερβολικος ο κραδασμος που περιγραφεις...)
    Πιστεύω πώς ναι, γιατί

1) Το έκανε και το προηγούμενο λάστιχο (στην ίδια ζάντα με το ίδιο rimlock)
    2) Το εν λόγω λάστιχο που φοράει τώρα το έβαλε επαγγελματίας τον οποίον εμπιστεύομαι.

Κλίνω όλο και πιο πολύ οτι φταιεί η ζάντα. Για μένα πια μένει να εξακριβώσω αν φταίει ο συνδιασμός βαρύ rimlock / λάστιχο ή αν έχει πάρει η ζάντα.
    (Εφόσον ούτε ή άλλη 18αρα που έχω (χωρίς κόντρα), ούτε η 17αρα το κάνουν [μα καθόλου])
    Θάρθουνε στιγμές δάκρυα γεμάτες
    Μόνος σου θα κλαίς,
    κλείσανε θα λες τις ζωής μου οι στράτες...

Μικρή πρόοδος πάλι σήμερα, είπαμε, δεν επείγει και τόσο, μπορεί να με πάρει όλον το χειμώνα να το βρω!

Έστησα ένα μικρό πλαίσιο για να μετράω/ευθυγραμίζω τις ακτινες ( jig - πως διάολο το λένε Ελληνικά; τελικά μάλλον χρειάζεται κι ένα νήμα με τεχνικούς όρους και την μετάφρασή τους!)

Έβαλα την πίσω ρόδα και ειλικρινά περίμενα οτι θα την έβρισκα ο,τι να 'ναι, αλλά μπα, ολόισια σε όλους τους άξονες, ούτε έχει πάρει όπως νόμιζα, ούτε τίποτα. Αυτό καλό μεν, δεν έχω διάθεση να φτιάχνω πολλές ρόδες, μου φτάνει η μπροστινή για την εμπειρία.

Οπότε ο μόνος ύποπτος που μένει είναι η κόντρα/rim-lock. Κάποια στιγμή θα την βγάλω κι αυτήν να τρέξω το λάστιχο χωρίς κόντρα για να είμαι 100% σίγουρος οτι αυτό ήταν, αλλά όχι ακόμα. Σήμερα βαριέμαι να παλεύω με λάστιχα, LOL.

===

Απ' την άλλη υπάρχει και το ανέκδοτο που λέει: «Γιατρέ κοπανάει όταν τρέχω με αυτήν την ρόδα.» -«Ε τότε μην τρέχεις με αυτήν την ρόδα!»
    Είπαμε οι άλλες δύο δεν το κάνουν καθόλου - ούτε η 18αρα με το Maxxis Enduro (αλλά χωρίς κόντρα), ούτε η 17αρα η SM.

BTW, τελικά πολύ καλό λάστιχο το βρίσκω αυτο το Pirelli MT-43, και για δρόμο, κάνει για μέχρι 150, λέει. Πολύ καλή πρόσφυση οφ, καθόλου άσχημη ον · Μια χαρά dual θα έλεγα, κι ας το λένε "trial". Επίσης είναι φτηνό, οπότε τι κι αν φθείρεται λίγο πιο γρήγορα; Θα γράψω κάποια στιγμή στο άλλο νήμα που άνοιξα, για τα λάστιχα.
    Μόνος σου θα κλαίς,

Το ίδιο θέμα έχω και εγώ στο 690. Ριμλοκς μπροστά και πίσω σε 18/21. Μετά τα 90 ο κραδασμός αρχίζει και γίνεται ευκολα αντιληπτός και όσο ανεβαίνει η ταχύτητα ανεβαίνει και η συχνότητά του. Εγώ το νιώθω περίπου σαν να πηγαίνει πάνω-κάτω, σαν κομπρεσέρ ένα πράγμα το οποίο φτάνει και στο τιμόνι αρκετά έντονα. Μειώνεται κάπως αν ανεβάσω την πίεση πάνω απο 2 bar (παίζω γύρω το 1,5 συνήθως στην άσφαλτο).
    Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving. T. Pratchett

Τελικά μάλλον ο μόνος τρόπος να είμαστε σίγουροι είναι να δοκιμάσουμε χωρίς το ριμλοκ.
    Μόνος σου θα κλαίς,

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Δεν κατάλαβα γιατί δεν κάνεις στατική ζυγοστάθμιση να βάλεις κανα βαρίδι να τελειώνεις.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Δεν κατάλαβα γιατί δεν κάνεις στατική ζυγοστάθμιση να βάλεις κανα βαρίδι να τελειώνεις.
    Εχει ήδη ψιλοκαλυθφεί στο νήμα. Δεν γίνεται γενικά ζυγοστάθμιση σε ακτινωτες ρόδες και δεν υπάρχουν έτοιμα κατάλληλα βαρίδια (εκτος απο τα πανάκριβα της Χαρχαρλεη, και αυτά πάλι δεν αρκουν [<150γρ] - άρα μιλάμε για πατέντα)

Ο αζαρ41 έχει βρει μια λύση β́αζοντας δευτερη κόντρα απέναντι, αλλά τότε πρέπει να ανοίξεις τρίτη τρύπα για την βαλβίδα.
    Άσε που μπορεί να μην δουλεύει για όλους....
    Τελευταία τροποποίηση από Δεινόσαυρος; 01/10/2016 στις 10:13.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Δεινόσαυρος Προβολή μηνύματος
    Εχει ήδη ψιλοκαλυθφεί στο νήμα. Δεν γίνεται γενικά ζυγοστάθμιση σε ακτινωτες ρόδες και δεν υπάρχουν έτοιμα κατάλληλα βαρίδια (εκτος απο τα πανάκριβα της Χαρχαρλεη, και αυτά πάλι δεν αρκουν [<150γρ] - άρα μιλάμε για πατέντα)

Ο αζαρ41 έχει βρει μια λύση β́αζοντας δευτερη κόντρα απέναντι, αλλά τότε πρέπει να ανοίξεις τρίτη τρύπα για την βαλβίδα.
    Άσε που μπορεί να μην δουλεύει για όλους....

http://www.ebay.com/bhp/static-balancer

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from...&_skc=50&rt=nc

Και δεύτερη κόντρα να βάλεις δεν είναι σίγουρο ότι θα ισορροπήσει η ρόδα αν δεν το μετρήσετε.
    Ο λαστιχάς μου τουλάχιστον σε κάθε αλλαγή στο xr το κοιτάει και αλλάζει βαριδάκια αν χρειαστεί.

Όπως προείπα, εκτός από τα πανάκριβα και ανεπαρκή cruiserαδικα, δεν βρίσκω κατάλληλα βαρίδια. Ομολογώ οτι ξαφνιάστηκα - περίμενα οτι θα ήταν εύκολο.
    Τώρα μέχρι που σκέφτομαι να πάρω χύμα μολύβι να φτιάξω δικά μου...
    Το λινκ του ebay δεν δείχνει τπτ.

Και δεύτερη κόντρα να βάλεις δεν είναι σίγουρο ότι θα ισορροπήσει η ρόδα αν δεν το μετρήσετε.
    Σύμφωνοί (αν και απ' το ντιπ κι όλοτελα...)
    Μόνος σου θα κλαίς,

Χμ, κάτι είδα που να μην είναι κοροιδίστικα ακριβό, (και πάλι ακριβό είναι >€20 για βαρίδια, αλλά τέσπα)
    http://www.ebay.com/itm/Motorcycle-R...JXyiRW&vxp=mtr

Αλλά δεν ξέρω, πέντε βαρίδια περί τα 30γρ έκαστον, πόση ρύθμιση θα μπορέσεις να κάνεις;;;
    Μόνος σου θα κλαίς,

ψάξε τοπικά για old fashion μολυβένια (φτού κακά καταστροφέας του περιβάλλοντος),
    ή πατέντα, κοροϊδιστικα λεφτά.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    ψάξε τοπικά για old fashion μολυβένια (φτού κακά καταστροφέας του περιβάλλοντος),
    Είμαι Αγγλία, αν δεν βρίσκονται εύκολα τοπικά εκεί, σκέψου εδώ τι γίνεται με τους καταστροφείς...
    Ευτυχώς μολύβι χύμα βρίσκεις ακόμα εύκολα.
    Μόνος σου θα κλαίς,

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Αυτόματο ρολόι και κραδασμοί
    από VANDA στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 28/04/2012, 19:31
  2. Xt660z ΛΑΔΑΚΙ ΚΑΙ ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ
    από jpk chios στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 12/09/2010, 12:42
  3. Γκουπ γκουπ και κραδασμοι
    από decoder στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks