Σελίδα 2 από 9 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 132

Θέμα: Αθήνα-Σαλόνικα οδικώς ή αεροπλάνο

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    αλλα 2 8ωρα σε ενα σαββατοκυριακο δεν θα τα ετρωγα στο δρομο
    Σαφώς, κανείς δε θα το'κανε για να πάει για καφέ. Σε αυτή την περίπτωση, το φθηνό αεροπλάνο κερδίζει. Εγώ πήγα για 2 βδομάδες. Γενικά, ο καθένας λέει τα δικά του.

Αλλά, έτσι για τη σύγκριση, ξόδεψες 180€ +βενζίνες και 3 ώρες τουλάχιστον. Εγώ ξόδεψα 100€ (και 12 ώρες).
    Τελευταία τροποποίηση από BLiTzER; 25/08/2016 στις 10:03.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Αλήθεια τώρα, πηγαίνετε στο αεροδρόμιο 10 λεπτά πριν την απογείωση;
    οχι. πηγαινουμε στην πυλη επιβιβασης 10 λεπτα πριν την απογειωση...
    αμα θες να παρεις ματι και τα duty free του αεροδρομιου μπορεις να πας και ενα τετραωρο νωριτερα...

αλλα ειπαμε...η φαση ειναι ΚΤΕΛ...
    εσυ στο ΚΤΕΛ ποσο νωριτερα πας? στο 10λεπτο πριν αναχωρησει ερχεται το λεωφορειο, νωριτερα δεν ειναι εκει...

ουτε αναμονες ουτε τιποτα
    αποσκευες χαλαρα για σαββατοκυριακο μετα συζυγου καλεσμενοι σε γαμο (με οτι σημαινει αυτο για εξτρα ρουχα)
    15 σκαρτα στο ελ βενιζελος για παρκιν το αμαξι μου και 45 νοικιασμενο hyundai 1,5 μερα
    καλοι οι παραδρομοι και η οικονομια αλλα 2 8ωρα σε ενα σαββατοκυριακο δεν θα τα ετρωγα στο δρομο
    εννοειται πως αν πηγαινα μεσοβδομαδα θα πληρωνα τα μισα

σωστα μιλας..
    ολα ειναι ζυγι...
    Σεπτεμβρη εχω γαμο στην Αθηνα και αναγκαστικα πρεπει να εχω αμαξι κατω...
    επειδη δεν την παλευω ομως με τον δρομο, θα στειλω την γυναικα με το παιδι και τα πεθερικα με το αμαξι και εγω εκλεισα πριν 2 εβδομαδες αεροπορικα με 38€ πηγαινε-ελα...

αν εχεις μεσο να μετακινηθεις εκει που πας το αεροπλανο ειναι μονοδρομος πλεον με τις τιμες αυτες...
    αν ομως πρεπει να εχεις το οχημα σου για τον Χ-Ψ λογο ή πρεπει να μεταφερεις την μανα σου και τον πατερα σου σε πραγματα, το οδικο δεν το γλιτωνεις...

officially illegal rider Το avatar του/της WiSe
    Μονο εμενα μαρεσει τοσο η διαδρομη Αθηνα-Θεσσαλονικη οδικως?
    TO AVOID PAIN, THEY AVOID PLEASURE
    TO AVOID DEATH, THEY AVOID LIFE
    54°10'02.9"N 4°28'40.5"W

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    οχι. πηγαινουμε στην πυλη επιβιβασης 10 λεπτα πριν την απογειωση...
    αμα θες να παρεις ματι και τα duty free του αεροδρομιου μπορεις να πας και ενα τετραωρο νωριτερα...

αλλα ειπαμε...η φαση ειναι ΚΤΕΛ...
    εσυ στο ΚΤΕΛ ποσο νωριτερα πας? στο 10λεπτο πριν αναχωρησει ερχεται το λεωφορειο, νωριτερα δεν ειναι εκει...
    Η πύλη κλείνει 20 λεπτά πριν την ώρα της απογείωσης, οπότε αν τα έχεις υπολογίσει όλα τέλεια, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, θα χάσεις τουλάχιστον 20 λεπτά. Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος δε θα ρισκάρει να χάσει την πτήση, οπότε θα είναι στο αεροδρόμιο τουλάχιστον μια ώρα πριν την απογείωση. Πολλοί το κάνουν και 2.

Αλλά για να μη μιλάμε στον αέρα, προκαλώ ανοιχτά, εδώ και τώρα, να μας πει ποιος πάει στο αεροδρόμιο 20 λεπτά πριν την ώρα που γράφει το εισιτήριό του και ποιος νωρίτερα. Στοιχηματίζω ότι οι 2οι θα είναι ένα 99%, αν όχι 100%.

Στο ΚΤΕΛ, αν έχω εισιτήριο, θα πάω και τα τελευταία 10 λεπτά, ναι.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    σωστα μιλας..
    ολα ειναι ζυγι...
    Σεπτεμβρη εχω γαμο στην Αθηνα και αναγκαστικα πρεπει να εχω αμαξι κατω...
    επειδη δεν την παλευω ομως με τον δρομο, θα στειλω την γυναικα με το παιδι και τα πεθερικα με το αμαξι και εγω εκλεισα πριν 2 εβδομαδες αεροπορικα με 38€ πηγαινε-ελα...

αν εχεις μεσο να μετακινηθεις εκει που πας το αεροπλανο ειναι μονοδρομος πλεον με τις τιμες αυτες...
    αν ομως πρεπει να εχεις το οχημα σου για τον Χ-Ψ λογο ή πρεπει να μεταφερεις την μανα σου και τον πατερα σου σε πραγματα, το οδικο δεν το γλιτωνεις...
    στην περιπτωση σου για 5 ατομα το αεροπλανο ειναι ασυμφορο
    αν κατεβαινατε 2 αεροπλανικως θα σε βολευα ευχαριστως με ενα yaris για ΣΚ

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Για πτήσεις εσωτερικού, Αθήνα πάω καμιά ώρα πριν

Θεσσαλονίκη έχει τύχει να πάω και κάνα μισάωρο πριν την πτήση...

Βέβαια αναλόγως του που μένεις (για τους Αθηναίους εννοώ), ένα θεματάκι το έχεις με το πήγαινε έλα αεροδρόμιο...

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Η πύλη κλείνει 20 λεπτά πριν την ώρα της απογείωσης, οπότε αν τα έχεις υπολογίσει όλα τέλεια, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, θα χάσεις τουλάχιστον 20 λεπτά. Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος δε θα ρισκάρει να χάσει την πτήση, οπότε θα είναι στο αεροδρόμιο τουλάχιστον μια ώρα πριν την απογείωση. Πολλοί το κάνουν και 2.

Αλλά για να μη μιλάμε στον αέρα, προκαλώ ανοιχτά, εδώ και τώρα, να μας πει ποιος πάει στο αεροδρόμιο 20 λεπτά πριν την ώρα που γράφει το εισιτήριό του και ποιος νωρίτερα. Στοιχηματίζω ότι οι 2οι θα είναι ένα 99%.

Στο ΚΤΕΛ, αν έχω εισιτήριο, θα πάω και τα τελευταία 10 λεπτά, ναι.

ρε μην εισαι ισχυρογνωμων...
    ταξιδευω ετσι τα τελευταια 2 χρονια σου λεω...
    στην αρχη ψαρωμενος, μετα ομως που καταλαβα τι παιζει ημουν πολυ πιο χαλαρος...
    το εισητηριο λεει boarding μιση ωρα νωριτερα πριν την απογειωση...
    η οποια απογειωση δεν ειναι νταν...συνηθως ειναι κανενα 5λεπτο με 10λεπτο αργοτερα...
    φυσικα το ιδιο ισχυει και για την επιβιβαση...σου λενε οι πυλες κλεινουν 14:30 και το αεροπλανο φευγει 15:00...
    ο τελευταιος απο την πυλη θα βγει 14:50 και το αεροπλανο θα φυγει 15:10..

οπως και να εχει ομως παραμενει πιο γρηγορο και πιο φτηνο μεσο απο το αμαξι...by far...
    εκτος αν στο αμαξι εχεις αεριο, πας απο παραδρομους και ταξιδευεις με παρεα που μοιραζεστε το κοστος...αλλα και παλι χανεις σε χρονο πολυ...

εχω παει (και εχω γυρισει) με ολα τα μεσα Θεσ/νικη...κτελ, τρενο, αεροπλανο, αυτοκινητο, μηχανακι...μονο με πλοιο δεν εχω παει...
    ολα ειναι μετρημενα στην ακριβεια...

p.s. και στο αεροπλανο εχεις ετοιμο εισητηριο..δεν περιμενεις για check in...το boarding στο δινουν με το που φτασεις πυλη σε μισο λεπτο..
    Τελευταία τροποποίηση από devil's animal; 25/08/2016 στις 10:29.

στην περιπτωση σου για 5 ατομα το αεροπλανο ειναι ασυμφορο
    αν κατεβαινατε 2 αεροπλανικως θα σε βολευα ευχαριστως με ενα yaris για ΣΚ

βρε ασυμφορο παλι δεν ειναι...θα διναμε 40χ5=200€ αεροπορικα πηγαινε - ελα...
    τωρα η γυναικα μου δεν ξερει και δεν θελει να παει απο παραδρομους αρα θα δωσει 60 σε διοδια..και κανενα 65αρι με 70 σε αεριο (αν θα παιξει και a/c μπορει και παραπανω)..αρα 130-140€ συνολο...

για 60€ δεν αξιζει να φας την ταλαιπωρια, τον χρονο στον δρομο και το φορτωμα χλμ στο αμαξι...τα δινεις στην ryanair και εισαι ευχαριστημενος...
    απλα επρεπε να υπαρχει το αμαξι για εμας...και σκεψου οτι τα πεθερικα μου θα εχουν δικο τους αμαξι για εκει...

ευχαριστω παντως για την προσφορα..

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    εχω παει (και εχω γυρισει) με ολα τα μεσα Θεσ/νικη...κτελ, τρενο, αεροπλανο, αυτοκινητο, μηχανακι...μονο με πλοιο δεν εχω παει...
    ολα ειναι μετρημενα στην ακριβεια...
    .
    Να πας και με καράβι για να έχεις πλήρη, εμπεριστατωμένη, σφαιρική γνώμη να μας πεις ρε άχρηστε
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

ρε μην εισαι ισχυρογνωμων...
    ταξιδευω ετσι τα τελευταια 2 χρονια σου λεω...
    στην αρχη ψαρωμενος, μετα ομως που καταλαβα τι παιζει ημουν πολυ πιο χαλαρος...
    το εισητηριο λεει boarding μιση ωρα νωριτερα πριν την απογειωση...
    η οποια απογειωση δεν ειναι νταν...συνηθως ειναι κανενα 5λεπτο με 10λεπτο αργοτερα...
    φυσικα το ιδιο ισχυει και για την επιβιβαση...σου λενε οι πυλες κλεινουν 14:30 και το αεροπλανο φευγει 15:00...
    ο τελευταιος απο την πυλη θα βγει 14:50 και το αεροπλανο θα φυγει 15:10..

οπως και να εχει ομως παραμενει πιο γρηγορο και πιο φτηνο μεσο απο το αμαξι...by far...
    εκτος αν στο αμαξι εχεις αεριο, πας απο παραδρομους και ταξιδευεις με παρεα που μοιραζεστε το κοστος...αλλα και παλι χανεις σε χρονο πολυ...
    Ταξιδεύω με αεροπλάνα, εντός και εκτός, ανελλιπώς από το 2001. Ξέρω πολύ καλά πώς δουλεύει το σύστημα, όπως ξέρω ότι το 99% των ανθρώπων θα πάνε τουλάχιστον μια ώρα πριν την ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ. Τώρα, αν στο σαλονικιώτικο αεροδρόμιο δουλεύει το να πας μισή ώρα πριν και να ελπίζεις να σου πάνε όλα καλά, ναι οκ, το δέχομαι, αλλά δεν είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Αλλά νομίζω απλά μετράς την αναμονή μέχρι την πύλη κι όχι μέχρι την αναχώρηση. Όπως και να'χει, δε χρειάζεται να το κουράζουμε περισσότερο.

Φυσικά το αεροπλάνο είναι πολύ γρηγορότερο από το αυτοκίνητο. Αλλά δεν είναι όσο γρήγορο θέλουν να το παρουσιάζουν. Ο toyar έκανε ποστ τύπου "εγώ το κάνω σε μισή ώρα". Ε όχι, δεν το κάνεις σε μισή ώρα, εκτός αν διαμένεις στο αεροπλάνο. Αυτό σχολίασα. Όλα τα υπόλοιπα ("το αεροπλάνο είναι γρηγορότερο", "δεν το κάνω οδικώς για μια διανυκτέρευση") είναι αυτονόητα.
    Life begins at 45°.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Να πας και με καράβι για να έχεις πλήρη, εμπεριστατωμένη, σφαιρική γνώμη να μας πεις ρε άχρηστε
    μολις μπει δρομολογιο θα το κανω...
    αν ομως εχεις κανενα σκαφακι (απο 15 μετρα και πανω ετσι) και θες να μου το δανεισεις να το κανω...be my guest...

Ταξιδεύω με αεροπλάνα, εντός και εκτός, ανελλιπώς από το 2001. Ξέρω πολύ καλά πώς δουλεύει το σύστημα, όπως ξέρω ότι το 99% των ανθρώπων θα πάνε τουλάχιστον μια ώρα πριν την ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ. Τώρα, αν στο σαλονικιώτικο αεροδρόμιο δουλεύει το να πας μισή ώρα πριν και να ελπίζεις να σου πάνε όλα καλά, ναι οκ, το δέχομαι, αλλά δεν είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Αλλά νομίζω απλά μετράς την αναμονή μέχρι την πύλη κι όχι μέχρι την αναχώρηση. Όπως και να'χει, δε χρειάζεται να το κουράζουμε περισσότερο.
    μικρουλης εισαι...πρωτη φορα μπηκα το 95...
    βεβαια το τι θα κανει το 99% των ανθρωπων δεν ειναι ενδεικτικο για το τι ειναι σωστο...
    επειδη οντως δεν εχει νοημα να το κουραζουμε θα σου πω το χαρακτηριστικο που συμβαινει στις συγκεκριμενες πτησεις της ryanair αλλα και της aegean...
    ειναι ολοι μαζεμενοι στο σαλονι της πυλης και αναφωνουν απο το μεγαφωνο οτι η πυλη ανοιγει και ειναι ειναι ετοιμοι προς επιβιβαση...
    σηκωνονται ΟΛΟΙ, ή σχεδον ολοι και πανε και στηνονται μπροστα στον γκισε για να τους περασουν το boarding pass απο το barcode και να ελεγξουν ταυτοτητα...
    και καθονται εκει ΟΡΘΙΟΙ κανενα τεταρτο ή μπορει και παραπανω μεχρι να περασουν...(και καποιοι με τις βαλιτσες στα χερια)..
    και ερχεται ο πονηρος που σκαει εκεινη την στιγμη στην πυλη και περναει με 0 καθυστερηση...
    λιγο καλυτεροι ειναι αυτοι που περιμενουν καρτερικα ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΙ και σηκωνονται οταν ολοι εχουν τελειωσει...

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    μολις μπει δρομολογιο θα το κανω...
    αν ομως εχεις κανενα σκαφακι (απο 15 μετρα και πανω ετσι) και θες να μου το δανεισεις να το κανω...be my guest...

φτάνει να δουλεύει με αέριο , έτσι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Ανελλιπώς = τουλάχιστον μια πτήση τον χρόνο (2001-2005 ταξίδευα 6 φορές/έτος, εξωτερικό). Το πότε μπήκα πρώτη φορά σε αεροπλάνο είναι άσχετο, αν η επόμενη ήταν 10 χρόνια μετά.

Συμφωνώ, γενικά, στα τελευταία. Ίσως δεν το έθεσα σωστά. Η πλειοψηφία, ναι, είναι "ψαρωμένη". Ο γενικός "κανόνας" ήταν πάντα να είσαι στο αεροδρόμιο 2 ώρες πριν την πτήση. Φυσικά, σταμάτησα να το κάνω αυτό μετά τις πρώτες 3-4 πτήσεις. Μια ώρα πριν είναι μια καλή, ασφαλής επιλογή, ειδικά για τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια. Από κει και πέρα, αν νιώθεις πολύ σίγουρος για την κίνηση στον δρόμο, στο αεροδρόμιο κι ότι τίποτα απολύτως δε μπορεί να πάει στραβά, μπορείς να το κάνεις και 40 λεπτά (πριν την ώρα που γράφει το εισιτήριό σου, υπενθυμίζω). Οτιδήποτε κάτω από αυτό είναι "παίζω με την τύχη μου". Προφανώς, αυτά αποτελούν προσωπική εκτίμηση, βάσει δικής μου εμπειρίας.
    Life begins at 45°.

Σελίδα 2 από 9 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Επικίνδυνα σημεία*******φάκελος ΑΘΗΝΑ***μέρος Α΄΄
    από Gandalf dr685sm στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 07/07/2005, 13:02
  2. Κοντινή εκδρομή : Αθήνα, Στενή Εύβοιας, Οξύλιθος Κύμης
    από Julius στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 10/06/2004, 11:57
  3. Αθηνα πολη της βιας