Κατ'αρχήν συγνώμη για το μακροσκελές ποστ.
Κάθε άνθρωπος έχει και διαφορετική οπτική γωνία για την ζωή.
Πολλές αποφάσεις είναι της τελευταίας στιγμής και και λίγο τζόγος. Ποτέ δεν ξέρεις που θα οδηγήσουν.
Η βόρεια ευρώπη είναι σίγουρα βαρετή , ειδικά τον χειμώνα που τα πάντα παγώνουν. Βγαίνεις έξω στις πόλεις και μόλις βραδιάσει είναι τα πάντα νεκρά. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που τους αρέσει αυτή η ησυχία.
Έχει τύχει να δουλέψω περιστασιακά (από 10 μέρες έως 50) σε διάφορες χώρες. Από βορειαφρικανικές και αραβικές (σαουδική αραβία) , βουλγαρία , ρουμανία , τσεχία , σλοβακία και διάφορες άλλες. Τελευταία ήταν η αγγλία.
Παρατήρησε ότι οι περισσότερες είναι (ήταν) φτωχότερες οικονομικά από την Ελλάδα.
Οι ευκαιρίες για πλουσιοπάροχη εργασία εργασία ήταν πολλές.
Ποτέ δεν το τόλμησα γαιτί δεν έβρισκα ενδιαφέρον (όμως πάντα ήταν επιδερμική η αποψή μου για αυτές τις χώρες) και ίσως και να έχω κάνω λάθος αλλά δεν με πολυνοιάζει. Δεν μπορείς να κατηγορείς συνέχεια τον εαυτό σου.
Το σίγουρο είναι ότι στις βόρειες χώρες σε αντίθεση με ότι νομίζουμε εμείς ποιό ευγενικοί και η συμπεριφορά τους ποιό σωστή (στην ελλάδα επικρατεί μια ψεύτικη δήθεν φιλικότητα) . Για τις αραβικές χώρες δεν σχολιάζω (όχι δεν είμαι ρατσιστής) , αλλά προσωπικά πάντα είχα καλή συνεργασία όπου πήγαινα.
Λίγο απογοήτευση για μένα ήταν η αγγλία. Οι εργαζόμενοι παίρνουν λεφτά , αλλά η ζωή είναι πραγματικά πανάκριβη και φαντάζομαι πως έτσι είναι και η ελβετία. Και διάολε δεν πέτυχα έναν δρόμο για απολαύσεις μια γρήγορη βόλτα με την μηχανή. Απόρησα από που προέρχεται η αγάπη των άγγλων για αυτοκίνητα-μηχανές. Κυριακή πρωί βλέπεις από μηχανοκίνητα ότι μπορείς να ονειρευτείς (ειδικά εάν είσαι ρετρολάγνος).
Πρώην συνάδελφος που μετακόμισε στην κεντρική αγγλία (με 2 μικρά παιδία όπως εσύ) είναι γενικά ευχαριστημένος. Οι διαφορές είναι στην ποιό ανθρώπινη αντιμετώπιση στην εργασία του . Έχουν και τα καλά τους και τα κακά τους , δεν είναι όλα ρόδινα.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ( ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΟΥ). ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΠΛΩΣ ΛΕΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ.
Δυστυχώς οι αποφάσεις κάποιων (στο παρελθόν και στο παρόν ) αναγκάζει το δημιουργικότερο κομάτι αυτής της χώρας να θέλει να εξαφανιστεί.