Σελίδα 2 από 8 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 108

Θέμα: Μετανάστευση στην Ελβετία με οικογένεια

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nik69
    Κατ'αρχήν συγνώμη για το μακροσκελές ποστ.

Κάθε άνθρωπος έχει και διαφορετική οπτική γωνία για την ζωή.
    Πολλές αποφάσεις είναι της τελευταίας στιγμής και και λίγο τζόγος. Ποτέ δεν ξέρεις που θα οδηγήσουν.
    Η βόρεια ευρώπη είναι σίγουρα βαρετή , ειδικά τον χειμώνα που τα πάντα παγώνουν. Βγαίνεις έξω στις πόλεις και μόλις βραδιάσει είναι τα πάντα νεκρά. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που τους αρέσει αυτή η ησυχία.
    Έχει τύχει να δουλέψω περιστασιακά (από 10 μέρες έως 50) σε διάφορες χώρες. Από βορειαφρικανικές και αραβικές (σαουδική αραβία) , βουλγαρία , ρουμανία , τσεχία , σλοβακία και διάφορες άλλες. Τελευταία ήταν η αγγλία.
    Παρατήρησε ότι οι περισσότερες είναι (ήταν) φτωχότερες οικονομικά από την Ελλάδα.
    Οι ευκαιρίες για πλουσιοπάροχη εργασία εργασία ήταν πολλές.
    Ποτέ δεν το τόλμησα γαιτί δεν έβρισκα ενδιαφέρον (όμως πάντα ήταν επιδερμική η αποψή μου για αυτές τις χώρες) και ίσως και να έχω κάνω λάθος αλλά δεν με πολυνοιάζει. Δεν μπορείς να κατηγορείς συνέχεια τον εαυτό σου.

Το σίγουρο είναι ότι στις βόρειες χώρες σε αντίθεση με ότι νομίζουμε εμείς ποιό ευγενικοί και η συμπεριφορά τους ποιό σωστή (στην ελλάδα επικρατεί μια ψεύτικη δήθεν φιλικότητα) . Για τις αραβικές χώρες δεν σχολιάζω (όχι δεν είμαι ρατσιστής) , αλλά προσωπικά πάντα είχα καλή συνεργασία όπου πήγαινα.

Λίγο απογοήτευση για μένα ήταν η αγγλία. Οι εργαζόμενοι παίρνουν λεφτά , αλλά η ζωή είναι πραγματικά πανάκριβη και φαντάζομαι πως έτσι είναι και η ελβετία. Και διάολε δεν πέτυχα έναν δρόμο για απολαύσεις μια γρήγορη βόλτα με την μηχανή. Απόρησα από που προέρχεται η αγάπη των άγγλων για αυτοκίνητα-μηχανές. Κυριακή πρωί βλέπεις από μηχανοκίνητα ότι μπορείς να ονειρευτείς (ειδικά εάν είσαι ρετρολάγνος).
    Πρώην συνάδελφος που μετακόμισε στην κεντρική αγγλία (με 2 μικρά παιδία όπως εσύ) είναι γενικά ευχαριστημένος. Οι διαφορές είναι στην ποιό ανθρώπινη αντιμετώπιση στην εργασία του . Έχουν και τα καλά τους και τα κακά τους , δεν είναι όλα ρόδινα.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ( ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΟΥ). ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΠΛΩΣ ΛΕΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ.
    Δυστυχώς οι αποφάσεις κάποιων (στο παρελθόν και στο παρόν ) αναγκάζει το δημιουργικότερο κομάτι αυτής της χώρας να θέλει να εξαφανιστεί.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsompanis
    πω πω...όλοι να φύγουμε?
    μου θυμίζετε το ανέκδοτο με το Μπρέσνιεφ

εντελώς απογοητευτικό πάντως το γεγονός ότι οι παραγωγικές ηλικίες,έχουν χαθεί και αυτό δεν γυρίζει ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tsompanis Προβολή μηνύματος
    πω πω...όλοι να φύγουμε?
    μου θυμίζετε το ανέκδοτο με το Μπρέσνιεφ

εντελώς απογοητευτικό πάντως το γεγονός ότι οι παραγωγικές ηλικίες,έχουν χαθεί και αυτό δεν γυρίζει ...
    με γελάει η μνήμη μου και μπέρδεψα τα πρόσωπα ή έχεις κάνει επέκταση δραστηριοτήτων στην πρώην αριστερή παραδεισένια χώρα βορειοδυτικά...;

Δεν είναι τόσο αστείο λοιπόν.

Εκκολαπτόμενος βρωμιάρης Το avatar του/της johnpan
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    με τη γερμανική γλώσσα πως τα πας; νομίζω πως παίζει σημαντικό ρόλο.

ΥΓ. κρατιέμαι πως κ πως να μη σχολιάσω το άρθρο στο πιτσιρίκο.
    απλά να ευχηθώ να κάνεις ότι είναι καλύτερο για την οικογένειά σου.
    Να σχολιάσεις. Για αυτό ανοιξα το ποστ, για τα σχόλιά σας. Η απόφαση φυσικά και είναι δική μου.
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /
    είναι του δρόμου η χαρά !

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από κβ7 Προβολή μηνύματος
    εγω παλι θα σου πω το εξης μιας και ζητησες γνωμες.....και αφου διαβασα και αυτο που εγραψες στον πιτσιρικο.....

δεν θα βοηθησει το παιδι σου με κανεναν τροπο να του χρεωσεις την αποφαση σου να μεταναστευσεις......{το κανω για το καλο σου} μονο ενοχες, ευθυνη και βαρος φερνει. Το παιδι θελει να βλεπει καλα και ευτυχισμενους τους γονεις του....το που και το πως περισσευει...εν ολιγοις σου προτεινω να αποφασισεις με γνωμονα που εσυ και η γυναικα σου θα ειστε καλυτερα . Εγω παντως αν ειχαμε μαζι με την γυναικα μου καλη προταση για ζυριχη θα επαιρνα την 3χρονη κορη μου (και μενα τοσο ειναι) και θα εφευγα παροτι ειμαστε στο ευρυτερο δημοσιο και οι 2.
    Οκ. πολύ χρήσιμο το σχόλιό σου. Συμφωνώ ότι θα πρέπει να είμαστε καλά ότι και να επιλέξουμε γιατί αλλιώς δεν θα έχει νόημα ούτε και για το παιδί. Παρόλα αυτά εσύ θα έφευγες κι ας έχετε δύο σταθερες δουλειες. Αν θες εξήγησέ μου το σκεπτικό σου. Φαίνεται να είμαστε σε παρόμοια κατάσταση, έτσι δεν είναι;; δεν θα το έκανες σαν προλητπική κίνηση για το καλο του παιδου σου?
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    H ξενιτια ειναι πολυ δυσκολη, να ξερεις. Αν δεν το ζησεις δεν θα το καταλαβεις ποτε. Και ειδικα σε μια χωρα που ουδεμια σχεση εχει με την Ελλαδα και δεν φημιζεται για την πολυπολιτισμικοτητα της, οπως η Αγγλια ή η Γερμανια πχ.
    Το οτι θα εχεις και την οικογενεια μαζι θα σε βοηθησει ψυχολογικα αλλα θα σου δημιουργησει και αρκετες επιπλεον ευθυνες.

Εγω δεν θα μπορουσα να μεινω σε μια χωρα οπως η Ελβετια. Αλλα σε μια χωρα που θα μου αρεσε θα πηγαινα (οπως εχω παει αλλωστε) αν δεν ειχα να αφησω πισω κατι σημαντικο.
    MADE IN JAPAN 日本製

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Ότι και αν κάνετε να το κάνετε μαζί εσύ και η κυρία σου. Αλλιώς το ένας εδώ ένας εκεί αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες να τα τιναξετε όλα στον αέρα.
    Απλά να θυμάσαι ότι στην ουσία αν φύγετε για έξω θα μεγαλώσετε ένα “άλλο” παιδί σε σχέση με αυτό που θα μεγάλωνε εδώ.. Όμως επίσης να θυμάσαι ότι δυστυχισμένοι γονείς συμβάλλουν σημαντικά σε δυστυχισμένα παιδιά. Μην υπερβάλετε σε αποφάσεις με γνώμονα μόνο το καλό του παιδιού αν αυτό διαλύει τον ένα ή και τους 2 γονείς (ελπίζω να βγάζει νόημα αυτό που λέω ο γραπτός λόγος χάνει κάποιες φορες..)
    Ζω έξω εδώ και κάποια λίγα χρόνια... Η Ελλάδα του 2016 είναι υπέροχη χώρα για διακοπές.. Αλλά όχι για όλους..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    απο ξενιτια δεν ξερω αν και ψιλοριχνω καμια ματια που και που για δουλεια. αλλα θα σου πω τι μου ειπε ανηψακι μου 25 χρονων πηγε και δουλεψε για ενα χρονο στο CERN περυσι.

τους πρωτους δυο μηνες ειχε ξετρελαθει και μου ελεγε τα θετικα. μετα ομως τον πηρε η κατω βολτα. δεν του αρεσε τοσο πολυ ο τροπος ζωης εκει. ηταν πολυ εντονο το στυλ δουλεια σπιτι μονοτονο. ηταν τοσο τελεια που τον εκνευριζε αυτο. μου ειπε σαν την ελλαδα δεν υπαρχει καμια. τωρα κοιταει αλλο στυλ. δουλεια εξ αποστασεως. αυτην την στιγμη αποφασισε για μεταπτυχιακο στην δανια και βλεπουμε.

πριν μια βδομαδα εφυγε για δανια και τωρα ειναι συγκρατημενος στα λεγομενα του

ειναι και θεμα του τι ζηταει ο καθενας.
    Γιαννης

[QUOTE=johnpan;2788526]Οκ. πολύ χρήσιμο το σχόλιό σου. Συμφωνώ ότι θα πρέπει να είμαστε καλά ότι και να επιλέξουμε γιατί αλλιώς δεν θα έχει νόημα ούτε και για το παιδί. Παρόλα αυτά εσύ θα έφευγες κι ας έχετε δύο σταθερες δουλειες. Αν θες εξήγησέ μου το σκεπτικό σου. Φαίνεται να είμαστε σε παρόμοια κατάσταση, έτσι δεν είναι;; δεν θα το έκανες σαν προλητπική κίνηση για το καλο του παιδου σου?

μαλλον ναι ειμαστε στην ιδια κατασταση (εγω ειμαι 38 ) Εγω θα εφευγα γιατι
    1)δεν μου αρεσει ¨το βραδυ γερα παμε στον καρρα" τροπος ζωής,
    2) εχω σπουδασει αγγλια 4 χρονια, μου αρεσε εκ των υστερων ο τροπος ζωης των βορειων και τον θυμαμαι με νοσταλγια
    3) ειμαι αγχωδης τυπος και δεν μου αρεσουν οι εργασιακες εκπληξεις
    4) θελω να πιστευω οτι η κορη μου θα μεγαλωνε σε μια καλυτερη κοινωνια με περισσοτερες επιλογες και καλυτερη ποιοτητα
    5) ο αδερφος μου ηδη ζει και εργαζεται στο λονδινο οποτε το φευγιο το εχουμε σαν οικογενεια

με ολα τα παραπανω δεν εννοω με κανενα τροπο οτι δεν θα μου λειψει ο ηλιος της ελλαδας, το ψαροντουφεκο, το ψαρεμα οι βολτες στην παραλια οι γονεις και οι φιλοι μου αλλα ειναι ειναι κατι που νομιζω πως μπορω να αντεξω. Παντως αν και κρατηθηκα να μην σχολιασω το αρθρο σου θα σου ελεγα πως φαινεται να θες να φυγεις απο την ελλαδα απο θυμο.....καθολου χρησιμο συναισθημα για να φτιαξεις την ζωη σου αλλου...το βλεμμα σου θα ειναι μονιμως πισω....(και κατι χαρακτηρισμοι για την ρατσα μας μονο ως αποτελεσμα του θυμου σου θα μπορουσα να τους ακουσω). Θα δεις αν πας ακομα και στην ελβετια πως κι εκει υπαρχουν καλοι και κακοι.
    πεντε μερες τρως αγγουρι, και το σαββατο εισαι μουρη

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    τι εχει ρε μαγκες ο Καρρας?

να πω και εγω την αποψη μου μιας και εχω κορη 3 χρονων...και σταθερες δουλειες εγω και η γυναικα με δικο μας σπιτι...
    δεν ειμαστε φτιαγμενοι ή βολεμενοι...ειμαστε μια τυπικη οικογενεια σαν αυτη που περιγραφει ο φιλος στο αρχικο του ποστ και πολλοι αλλοι αργοτερα...

το εξω το εχουμε σκεφτει..αμυδρα μεν..το εχουμε σκεφτει δε...
    μπορει να φταιει οτι ακομα δεν εχει ερθει κατι ΠΟΛΥ στραβο για να το δουμε πιο ζεστα...

αλλα εχω αρκετους συγγενεις που ειναι εξω και μιλαω συχνα μαζι τους...
    ενδεικτικα ολοι 2ου βαθμου: θειος/θεια 50χρονοι στην Νορβηγια, ξαδερφος 32 (2 παιδια) στην Αυστρια, ξαδερφος 36 παντρεμενος Γερμανια, ξαδερφη 30 single, στην Γερμανια...

αυτος που ειναι Αυστρια θελει να φυγει και δεν ανανεωσε την συμβαση του με τον καθηγητη και το πανεπιστημιο, 1ο πτυχιο φυσικος με μεταπτυχιακα ρομποτικη...οπως και αυτοι που ειναι στην Γερμανια που ειναι και 2 γιατροι και απλα μαζευουν χειρουργεια/εμπειρια και καποια λεφτα και καποια στιγμη θα φυγουν...ειδικα η ξαδερφη βριζει μερα-νυχτα..
    και οι 2 εκαναν ολοκληρωτικα ειδικοτητα στην Γερμανια και ο ξαδερφος γιατρος υπηρξε και Αμερικη για 3 χρονια...

το ζευγαρι που ειναι Νορβηγια θελει να μεινει μεχρι να του βγει καποιου ειδους συνταξη, αφου αναγνωρισουν και τα εργασιμα χρονια στην Ελλαδα και να γυρισουν πισω και αυτοι...προς το παρον βεβαια..καθονται...εχουν και μια κορη 22 χρονων που σπουδαζει...

αυτο που ακουω συχνα ειναι οτι δεν ειναι ευκολο το εξω...
    και τι εννοω..δεν ειναι μονο ο ηλιος και η θαλασσα και ο Καρρας (κανενας τους ποτε δεν ηταν μπουζουκοβιος/α)..ειναι η γενικοτερη αισθηση οτι δεν εισαι στην πατριδα σου...δεν εισαι καλοδεχουμενος απολυτα...

για Αυστρια-Γερμανια μου εχουν μιλησει για ρατσισμο...για Νορβηγια οχι κατι ιδιαιτερο...

και να κλεισω δικαιολογωντας λιγο την πρωτη μου προταση...
    δεν ειναι κακο καποιος να πηγαινει μπουζουκια ή να διασκεδαζει με οποιον τροπο αυτος γουσταρει...
    τα μπουζουκια (μας) τα ζηλευουν...και γενικοτερα ολη την διασκεδαση...εκτος απο τον ηλιο, την θαλασσα και το φαγητο...γιατι δεν μπορουν να το κανουν...ουτε αυτο...
    γι'αυτο γινονται και οι συναυλιες με ολους τους σκυλαδες και μη στο εξωτερικο και γινονται sold out σε μια μερα...
    το μονο που ξερουν οι Ευρωπεοι ειναι να πινουν μπυρες και να γινονται λιωμα...αυτο θεωρουν διασκεδαση...

το κακο ειναι να πηγαινεις μπουζουκια ενω χρωστας...ενω δεν εχει το παιδι σου γαλα..ενω εχεις παρει δανειο για να επεκτεινεις την επιχειρηση και το τρως με τις κοπαδιαρες...
    αυτα ειναι τα κακα...

υ.γ. οπως ειδες επιτηδες δεν ανεφερα τις παροχες και το τελειο συστημα (σε σχεση με το δικο μας) που εχουν εξω γιατι τα ξερεις ηδη και στα εχουν πει...αυτο ειναι ενα ωραιο τυρι...υπαρχει ομως και μια φακα...

υ.γ2. ξερω και εναν 36χρονο ο οποιος πηγε Αγγλια για πρωτο πτυχιο, μεταπτυχιακο κλπ.. και καθεται, δουλευει...τρωει συνολικα 8 χρονια Αγγλια και φευγει ενω εχει ΓΑΜΑΤΟ μισθο και παει Ισπανια..ο λογος? "οποτε εβγαινα εξω με παρεα σε pubs κλπ, ολοι μιλουσαν για λεφτα...πως θα βγαλουν περισσοτερα..ποσα βγαζει ο διπλα τους..ποσα βγαζει ο προϊσταμενος"..εκατσε 4 χρονια Μπαρτσελονα με καλη δουλεια και 1/3 του μισθου στην Αγγλια και παλι κατι του ελειπε...εφυγε και εκανε με backpack τον γυρο της Λατινικης Αμερικης για 1 χρονο...τελικα εδω και 4 χρονια ειναι στο σπιτι του στην Β. Ευβοια και εχει κανει οικοκοινοτητα...ενταξει ειναι περιπτωσαρα γι'αυτο δεν τον ανεφερα πριν...

υ.γ.3 επ'ουδενι δεν λεω οτι καποιος δεν μπορει να αντεξει εξω...υπαρχουν εκατονταδες χιλιαδες που θα με διευψευδαν...ειναι το ζυγι του καθενος και το τι εχει σαν προτεραιοτητα στην ζωη του....

sorry για το σεντονι...η συμβουλη μου ειναι να πας αν μπορεις...γιατι καλυτερα ειναι να μετανιωσεις για κατι που εκανες παρα για κατι που δεν εκανες...αν υπαρχει και η πιθανοτητα να πατησεις pause εδω και απλα να πατε για δοκιμη..ακομα καλυτερα...δλδ να μην πουλησεις σπιτια, αυτοκινητα κλπ...βαλτε οτι μπορειτε στον παγο (ακομα και δουλειες αν γινεται) και φυγετε να το ζησετε...αν δεν μπορεσετε..γυρνατε και συνεχιζετε...τουλαχιστον θα το εχετε δει και αυτο...αν καραγουσταρετε, το μονο ευκολο ειναι να ρευστοποιησετε πραγματα...

@κβ7 Εχεις δίκιο που μιλάς για θυμό, και θυμό και απογοήτευση και προδοσία νιώθω. Και κάνεις καλά που το επισημαίνεις, όντως θα πρεπει να το δω πιο ψυχραιμα... και για αυτό το λόγο είμαστε λίγο εδώ και λίγο εκεί με τη σύζυγο... Οπως και να έχει όμως.. το (4) το πιστευω κι εγω, και είναι μεγαλος παραγοντας
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

@devil's animal ΥΓ4 δωσε λινκ οικοκοινοτητας!

Σεντόνια χρειάζομαι, μη ζητας συγγνώμη!
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

ειναι οντως σημαντικο ρε φιλε. πραγματικα ειστε αντιμετωποι με ενα σοβαρο διλλημα. μακαρι να παρετε την καλυτερη αποφαση για ολους σας. κατι τελευταιο κοιτα αν αποφασισεις να πας ο μισθος σου να ειναι καλος....τσιμα τσιμα μιζερια και ξενιτεια δεν ειναι καλος συνδυασμος ειδικα με το πως φευγεις (εννοω με δουλεια σπιτι κτλ κτλ)
    τα καλυτερα σου ευχομαι.
    πεντε μερες τρως αγγουρι, και το σαββατο εισαι μουρη

Παλαιό μέλος
    http://www.numbeo.com/cost-of-living...ry=Switzerland

ετσι για να δεις τι παιζει αν δεν ξερεις.

χωρις να γνωριζουμε τι δουλεια κανετε εδω και τι εκει. κατα ποσον ειναι ευελικτη και κατα ποσον ειναι μονιμη, δυσκολα μπορουμε να σε βοηθησουμε. τουλαχιστον απο εργασιακης αποψεως. απο ζωη, ειναι στον ανθρωπο αλλα ελλαδα δεν ειναι στη ζωη οσο ελβετια δεν ειμαστε στην οργανωση. Η οποια οργανωση ειναι σπαστικη στην ελβετια.

Ξερω πεντέξι διαφορετικα ατομα που εφυγαν στα ξενα (ευρωπη).

Διαφορετικα στατους, διαφορετικες δουλειες, διαφορετικες αναγκες...

ΚΑΝΕΙΣ δεν το μετανοιωσε μεχρι τωρα. Αντιθετως.
    πουτσ@@@@@@@@@

Σελίδα 2 από 8 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Aποκλειστικό!Ο Rossi στην Ελλάδα με scooter!
    από TOLISTOLAROS στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 16/11/2008, 21:14
  2. Γινε εθελοντης..στην Ελβετια
    από Xrider στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 15/11/2007, 13:33
  3. Στην πίστα με το ντελιβεράδικο..
    από lampros_fazer στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2007, 21:59
  4. 5/12 Βόλτα στην Ουτρέχτη με Tifoefs