35 δεν κανουν. Τα λαδια αν ειναι καλα, ειναι καπου στα 13€. Η ολη τιμη ειναι οκ αν δωσει φπα, αλλιως οχι.
35 δεν κανουν. Τα λαδια αν ειναι καλα, ειναι καπου στα 13€. Η ολη τιμη ειναι οκ αν δωσει φπα, αλλιως οχι.
Τελική τιμή 100 ευρώ σύνολο για αλλαγή δίσκων συμπλέκτη και ρύθμιση βαλβίδων,μέσα στα 100 το κόστος των δίσκων και των λαδιών. Λίγα λόγια παρατηρήσεις: δεν άλλαξε ελατήρια τα μέτρησε και τους έβαλε ''ειδικές'' ροδέλες,δεν πρέπει να άλλαξε φλάντζα αλλά δε βλέπω διαρροή ή φλατζόκολλα, δεν μου έδωσε/έδειξε τους παλιούς δίσκους ούτε μου είπε τι λάδια έβαλε. Το συνολικό ποσό μου φαίνεται μεγάλο για ένα τόσο απλό μηχανάκι αλλά οι δίσκοι και στο ebay 30 ευρώ έχουν οπότε μάλλον ήταν ειλικρινής. Το μηχανάκι ξαναβρήκε τη σβελτάδα του δουλέυει πιο ομαλά και το κιβώτιο βελτιώθηκε αισθητά. Πλέον στο ρελαντί ακούς μόνο τον ήχο τις εξάτμισης και ότι τικ τικ τικ τικ. Εσείς τι πιστεύεται για τη τιμη-ποιότητα της δουλειας που έγινε? Άξιζε το 100ρικο? Απόδειξη έκοψε αλλά όχι όλο το ποσό. Να σημειώσω πως τα 100 δεν είναι λίγα καθώς είναι το 1/8 τις αξίας του...
![]()
Kαταφαντασίαν επιδέξιος...
φίλε αιγαουανταμότο μην το ψάχνεις τόσο πολύ. γενικά όσο παλιώνει ένα μηχανάκι και απαξιώνεται, οι εργασίες όντως είναι ακριβές σε σχέση με την τιμή του.
κοίτα να χαρείς βόλτες αφού φτιάχτηκε και όλα καλά.
τα λεφτά δεν είναι παράλογα.
Δε τα κλαίω για κανένα λόγο απλώς είναι η πρώτη μου επαφή με μαστόρους και συνεργεία και για αυτό είμαι επιφυλακτικός και ζητάω μια ''δεύτερη'' γνώμη. Όταν επέλεξα να πάρω μηχανάκι με τόσα χιλιόμετρα και χρόνια στη πλάτη το ήξερα πως κάτι θα χρειαζόταν κάποια στιγμή και για να είμαι ειλικρινής για 850 ευρώ δεν έχει ζητήσει σχεδόν τίποτα!!!
![]()
Οταν λες δεν σου εκοψε ολο το ποσο;
100€ ειναι πολλα. Τημ επομενη φορα κανε καμια βολτα απο 3-4 μαστορες να παρεις τιμες.
καλουτσικη τιμη τα 100 ρε σ.
το βλεπεις λιγο λαθος με τη σχεση κοστος μοτοσυκλετας/ανταλλακτικων.
σε κρυπτον 12ετιας που αξιζει 700ε μετεχειρο και ειναι απλα ενα παπι, θες γυρο στο 100αρι για την ιδια δουλεια που εκανες και στο δικο σου, δε τα κανεις καθε μερα ομως αυτα![]()
it was nothing, just the normal thing to do at the time
Επανέρχομαι ένα χρόνο μετά!!! Το YBR και εγώ έχουμε περάσει αρκετά μαζί πλέον και μέχρι στιγμής δεν μου έχει παρουσιάσει κάτι σοβαρό. Μετά από παρότρυνση γνωστού είπα και εγω να το "πειραξω" (εδώ γελάμε) και αφαίρεσα το φιλτροκούτι για να βάλω χοάνη... Το μηχανάκι πήρε πολύ στο φάσμα 4-7 χιλ στροφες αλλα έπεσε αρκετά στο 0-4 και πέθανε τελείως στο 7-10. Αδυνατεί πλέον να ανεβάσει πάνω από τις 7000 στροφές ενώ με τέρμα το γκάζι κάνει κοψίματα... Προφανώς κάτι δεν είναι αρκετό (καύσιμο-αέρας) λόγω χοάνης δεν πιστεύω να του λείπει αέρας άρα μάλλον είναι το κάυσιμο... Γίνεται κάπως να του κάνω το μείγμα πιο πλούσιο? Το καρμπ μου έκανε κτ μπερδέματα χαμηλά πριν βάλλω τη χοάνη αλλά τώρα χειροτέρεψε... Θα το βγάλω μάλλον να το καθαρίσω για αυτό σας ρωτάω αν υπάρχει κτ που να μπορώ να κάνω στο υπάρχων καρμπυρατερ.
Στο φιλτροκούτι πήγαιναν οι σωλήνες που έχω στους κύκλους. Ο κόκκινος ρουφάει αέρα και το πάει στο κινητήρα ενώ ο μπλέ βγάζει αέρα. Με αυτούς κάνω κτ ή τους αφήνω έτσι?
ξαναβαλε το φιλτρο και γαμα τη χοανι.Τραβαει πολυ αερα.
καθε μερα ...νεα μερα.
Άστο όπως το έχει ο κατασκευαστής, κάτι ξέρει καλύτερα και μην πειράξεις και ξερυθμίσεις το καρμπ.
Το ρητό που λέει οτι όταν κάτι δουλεύει καλά δεν το πειράζουμε το ξέρεις?
Όπως είπα το καρμπ δεν λειτουργούσε σωστά πριν βγάλω το φίλτρο και πλέον χειροτέρεψε οπότε θα πρέπει να ασχοληθώ μαζι του αναγκαστικά γιατι και το μαμά φίλτρο να ξαναβάλω πάλι θα μου κάνει νούμερα. Ε και μιας και θα βγει για να καθαριστει γιατί να μην προσπαθήσω να κάνω το μείγμα λίγο πιο πλούσιο??? Αν φυσικά γίνεται αυτό. Δεν νομίζω το εγχείρημα μου να είναι τόσο παράλογο και στην ανάγκη το επαναφέρω στην μαμά κατάσταση.
Τότε η σωστότερη λύση είναι η καυσαναλυση διαβάζοντας τα όρια +- του co στην εξάτμιση που ορίζει το manual.
Το καρμπ εχει 2 βιδες εξωτερικα,μια για το ρελαντι και μια για το μειγμα. Το ρελαντι ειναι ενταξει και πηγα να πειραξω το μειγμα, διαβασα στο νετ πως δεξια γινεται πιο πλουσιο και αριστερα φτωχοτερο... Παω να το κανω δεξια και ηταν τερματισμενο!!! Ειναι φυσιολογικο αυτο σε μαμα μηχανακι να είναι το μείγμα φουλ πλουσιο? Επομενως ετσι εξωτερικα δεν μπορω να κανω κτ... Μεσα γινεται να ρυθμισω κτ ή θα χρειαστει να αλλάξω πράγματα?
Γίνεται Και εσωτερικά, αλλάζοντας ζιγκλερ,θέση στην βελόνα κλπ.
Αλλά συνήθως αυτό παει πακέτο με < αγριεμα> εκκεντροφόρων
Εντάξει δε θέλω να πετάει κιολας μόνο να έρθει σε μία ισοροποία γτ έτσι όπως είναι τώρα πιο πολύ χάνει με τη χοάνη παρά κερδίζει. Θα βγαλω το καρμπ να το καθαρίσω και ίσως αλλάξω θέση στη βελόνα. Ζίγκλερ πως ξέρεις τι να βάλεις?
Αφού θα ανοιξεις να καθαρίσεις, πειραματισου με την θέση της βελόνας.
Έχει μια ασφάλεια με εγκοπές, αν είναι στην πρωτη προς τα επάνω βάλε στην τρίτη