Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 25 από 25

Θέμα: Επιλογή παπιού ( ή ίσως scooter)!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της I-want-a-moto
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dant3 Προβολή μηνύματος
    Δεν υπαρχει λογος να παει σε κατι τετοιο.
    Μεγαλυτερη συντηρηση,λιγοτερο ανετο.
    Δε βλεπω κανενα οφελος.
    Εντάξει τα λάστιχα κάνουν 20-30 ευρώ παραπάνω μέχρι εκεί αλλιώς όλα τα άλλα είναι στα ίδια λεφτά με ένα παπί (1l λάδι,σιαγώνες πίσω,τακάκια μπροστα κτλ). Αλλά όχι και λιγότερο άνετο το μοτοσυκλετάκι από τη πάπια!!! To cbf έχει fairing,το cbr έχει φρενάρες,το ybr σελάρα και όρθια θέση οδήγησης και τα ΧΤ-ΧR ΑΝΑΡΤΗΣΑΡΕΣ για τα κυβικά τους. Επίσης είναι όλα επώνυμα με αξιοπιστία honda και yamaha. Eπίσης δεν τα προτιμούν τα καγκούρια οποτε είναι εύκολο να βρεις σε καλή κατάσταση!!!
    Kαταφαντασίαν επιδέξιος...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Dant3
    Εχουν συμπλεκτη στο χερι,δεν εχεις χωρο αναμεσα στα ποδια.
    Καλα και αγια αλλα σε θεμα μετακινησης στη πολη και ευκολιας,το παπι ειναι αξεπεραστο.
    Επισης σε περιπτωσης πτωσης,παλι πληρωνεις.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dant3 Προβολή μηνύματος
    Εχουν συμπλεκτη στο χερι,δεν εχεις χωρο αναμεσα στα ποδια.
    Καλα και αγια αλλα σε θεμα μετακινησης στη πολη και ευκολιας,το παπι ειναι αξεπεραστο.
    Επισης σε περιπτωσης πτωσης,παλι πληρωνεις.
    Από πότε ο συμπλέκτης είναι μειονέκτημα? Επίσης πιστεύω πως ξέρεις ότι το ντεπόζιτο ανάμεσα στα πόδια είναι + καθώς ξεκουράζει τα χέρια. Με ότι και να πέσεις πληρώνεις... Τώρα μεγαλύτερη ευκολία? Το ίδιο ζυγίζουν,πάνε καλύτερα από τα περισσότερα παπιά. Τόσο κόπος πια ο συμπλέκτης ε? Και μαθαίνεις κιόλας και όταν ανεβείς CC έχεις εμπειρία!!! Πλέον δε που τα περισσότερα παπιά έχουν ελάχιστη ποδιά δε βρίσκω κάτι στην άνεση/ευκολία τους.

Νέο μέλος
    Έχω Α1 με συμπλέκτη και μου αρέσει πάρα πολύ. Καλώς εχόντων των πραγμάτων και των οικονομικών μου δηλαδή θα ήθελα να πάρω κάτι μεγαλύτερο. Οι λόγοι που δεν κοιτούσα μοσοτυκλετάκι στα 125 είναι
    1) ότι μου φαίνονται κάπως "κούφια", δηλαδή απογοητευτικό αυτό που δίνουν με αυτό που περιμένεις βλέποντας μία "μεγάλη" μηχανή
    2) Δεν έχω καμία σχέση με μοτερικά μηχανών, και δυστυχώς για μεγάλες μηχανές και κανένας γύρω μου. Οπότε χάνεται άμεσα το πλεονέκτημα "φτιάχνεις μόνος σου" που είναι αρκετά σημαντικό τώρα που δε μου τρέχουν απ'τις τσέπες..
    3)Νομίζω πως παρ'ότι μου δίνουν την εμπειρία του συμπλέκτη πριν τα πολλά κυβικά, θα ήθελα κάτι πιο χαμηλό και πιο "μαζεμένο" για πρώτη μόνιμη επαφή με το δρόμο σε δίκυκλο.
    4)Τα περίμενα ακριβότερα απ'ότι είδα πως είναι.

Αν όντως τα κόστη τους είναι αρκετά κοντά στο παπί θα ρίξω μια ματιά, αν και νιώθω ότι το διευρύνω πολύ και θα τρελαθώ

Κοιτάζω και kriss, αλλά το kriss II, γιατί το επόμενο δε μ'αρέσει καθόλου και το efi είναι πολύ ακριβό.

Σχετικά με τα scooter, επιβεβαιώνετε την εικόνα που έχω, πιο βολικά, πιο ακριβά. Έστω ότι η κατανάλωση δίνει μικρή διαφορά (αφού λογικά πάω και για παπί carb). Πόσο συχνά θα πρέπει να αλλάζονται ιμάντες/μπίλιες; Για να ξέρω πχ. αυτό το 70άρι είναι διαφορά ανά 6μηνο ή ανά 2ετία (από τα 30 αλυσιδογράναζα του παπιού και τα 100 που είπε ο φίλος για το fly).
    Τι άλλο διαφορετικό έχουν υπό φυσιολογικές συνθήκες παπιά και scooter στη συντήρηση; (ή σε τι έχουν αξιοσημείωτη διαφορά στις τιμές

Συγγνώμη που κουράζω παιδιά, απλά προσπαθώ να βρω μια άκρη γιατί όπως βλέπω όλο και πιο ξεκάθαρα η προτίμησή μου είναι scooter και ψάχνω να δω αν βγαίνουν τα κουκιά..

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από I-want-a-moto Προβολή μηνύματος
    Έχεις το Α1 με συμπλέκτη ή με χωρίς?
    Υπάρχει Α1 με και Α1 με χωρίς συμπλέκτη;!
    Life begins at 45°.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Υπάρχει Α1 με και Α1 με χωρίς συμπλέκτη;!
    Ναι, στο χωρίς δίνεις με παπί ημιαυτόματο και στο με δίνεις με fx ή κάποιο μικρό μοτοσυκλετάκι. Και πλέον υπάρχει και απεριόριστο αυτό ματό (δε γνωρίζω για αντίστοιχο του Α2) όπου δίνεις με scooter.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από I-want-a-moto Προβολή μηνύματος
    Από πότε ο συμπλέκτης είναι μειονέκτημα? Επίσης πιστεύω πως ξέρεις ότι το ντεπόζιτο ανάμεσα στα πόδια είναι + καθώς ξεκουράζει τα χέρια. Με ότι και να πέσεις πληρώνεις... Τώρα μεγαλύτερη ευκολία? Το ίδιο ζυγίζουν,πάνε καλύτερα από τα περισσότερα παπιά. Τόσο κόπος πια ο συμπλέκτης ε? Και μαθαίνεις κιόλας και όταν ανεβείς CC έχεις εμπειρία!!! Πλέον δε που τα περισσότερα παπιά έχουν ελάχιστη ποδιά δε βρίσκω κάτι στην άνεση/ευκολία τους.
    Για μετακινηση στη πολη ο συμπλεκτης σαφως και ειναι μειονεκτημα.
    Σε κουραζει ενω και σου απασχολει και το χερι.
    Για ενα πρωταρη ειναι θεμα αυτο καθως θα εχει περισσοτερα πραγματα να ασχολειται καθως οδηγει.
    Ναι προετοιμαζει για μεγαλη μηχανη αλλα δεν εγινε και τιποτα.
    Το ντεποζιτο αναμεσα στα ποδια σε ξεκουραζει αν κανεις και καμια απαιτητικη οδηγηση.
    Μεσα στη πολη δε προσφερει τιποτα.

Και ναι το κοστος ειναι μεγαλυτερο σε πτωση.
    Μονο το ντεποζιτο αν βρει,θες 100Ε βαψιμο.
    Με 100Ε το παπι το χεις κανει ολοκαινουργιο.

Επισης εχουν υψηλοτερο κεντρο βαρους απο τα παπια αρα και δυσκολοτερα στο χειρισμο και μανουβρες.
    Καθαρα για χρηση πολης το παπι ειναι το πιο καταλληλο.
    Δε νομιζω καν οτι χωραει συζητηση αυτο.
    Τωρα να παρει κατι αλλο για τα 10 μπανια που θα παει το καλοκαιρι,δε νομιζω πως αξιζει.

Μέλος
    daytona dy 125 είμαι 110 κιλά και πάω άνετα αττική οδό με 110km φυσικά μπορείς να πηγαίνεις άνετα για πολύ με 90+ για να μην είναι τσίτα.
    Σκυλί με μόλις 1300 ευρώ μαζί με τέλη κυκλοφορίας +75 για πινακίδα.
    Για το αν είναι καλό παπί και αντέχει μην ακούς μαλακίες δες εδώ http://www.mybike.gr/forums/topic/82...D%CE%BF%CF%85/

Ειχα το 100αρι daytona και του κουρεψα 2α σε 15000χλμ.
    Χωρις σουζες ,καρφωτες κτλ.
    Εβαλα το 125αρι μοτερ και ηταν χωμα σε αποδοση σε σχεση με το 100αρι.
    Τα πλαστικα τα μισα ειχαν σπασει και ετριζαν.
    Ειχα θεμα με το πισω φρενο και μπλοκαρε μονο του.
    Αν δε το προσεχεις σα τα ματια σου,θα σκορπισει(και αν το προσεχεις αρκετα πιθανο να σκορπισει βεβαια)

Με 1300 ευρώ παίρνει μετέχειρο σχεδόν οποιοδήποτε ΙΑΠΩΝΙΚΟ μοτοσυκλετάκι ή παπί (για το Dant3) και το σενιάρει κιόλας (λάδια,φίλτρα,λάστιχα,τακάτια,καρμπ,βαλβίδες) και το έχει για άλλα τόσα χλμ από αυτά που το πήρε!!! Προσοχή στα παπιά όμως γιατί καλά και άγια αλλά κάτι innova και κάτι crypton r και ιδιαίτερα τα παλιότερα kazer ,fx και astrea είναι τα 9/10 από κάγκουρες.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΠΙΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ!
    από rev στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 06/10/2016, 14:00
  2. Βηθεια για επιλογη παπιου..
    από patricanos στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 21/01/2010, 17:02
  3. Επιλογη παπιου(ασχετοσυνη) :x
    από thomzet στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 20/06/2007, 02:42
  4. Επιλογή παπιού
    από ante_bellum στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 27/09/2006, 09:05
  5. ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΠΙΟΥ 125
    από pantelhs στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 18/01/2006, 14:55

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ