Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 61

Θέμα: Βαλβιδοτριβείς, κοινώς βεντούζες

Λοιπόν έκανα μια δοκιμή με τη βεντούζα που μου έδωσε ένας φίλος.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20160922_211943.jpg 
Προβολές:	146 
Μέγεθος:	70,9 KB 
ID:	367972

Αποτυχία, είναι μάλλον μεγάλη η βεντούζα για τις βαλβίδες.

Όνομα:	IMG_20160922_212722.jpg 
Προβολές:	147 
Μέγεθος:	62,6 KB 
ID:	367973

Επειδή δεν έχω εμπειρία με τόσο μικρές βαλβίδες... (στο καράβι τις πιάναμε με ένα μεταλλικό δαχτυλίδι από την εξωτερική διάμετρο).

Τι μέγεθος είναι το σωστό; Οι βαλβίδες είναι: 36mm η εισαγωγής και 33mm η εξαγωγής. Η βεντούζα είναι ~30 mm, αλλά όταν τη πατάς για να βεντουζάρει μεγαλώνει αρκετά, μάλλον είναι πολυκαιρισμένο το λάστιχο.

Δε ξέρω αν θα πάρω από έξω. Πόσο καιρό κάνει από TBS;
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Δε μπορώ να σε βοηθήσω Αχιλλέα, δεν έχω εμπειρία!

To tbs να υπολογίζεις πάνω από εβδομάδα (σε φώτισα, δε θυμάμαι!).
    Sent from me using a computer.

Θα κάνω μια βόλτα από Σπ. Πάτση με τις βαλβίδες στο χέρι για να βρω τη σωστή βεντούζα. Θέλω το ΣΚ να τρίψω τα καπάκια και τα δυο. Μας πιέζει ο χρόνος...

Μέλος Το avatar του/της Road Pirat
    Ανακατασκευή v-strom ?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Road Pirat Προβολή μηνύματος
    Ανακατασκευή v-strom ?
    Όχι το δικό μου, αυτά τα καπάκια είναι από 1000.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    Που θα βρούμε;
    Θέλω με μόνη βεντούζα, όπως η παρακάτω

http://www.autotec.gr/triftis-valvidon-luckhaus.html

Υπάρχουν και αυτές αλλά νομίζω ότι δε θα με βολέψουν.

http://www.scootershop.gr/product_in...oducts_id=1748
    καλυτερα το δευτερο και σιγουρεψου οτι η βεντουζα ταιριάζει στο μέγεθος των βαλβίδων σου. Αφου είναι φτηνά, καλύτερα να χει 3-4 βεντούζες σε διαφορά μεγάθη για να κάνεις τη δουλειά σου.

ελπίζω να έχεις εξολκέα να τις βγάλεις κι΄ολας. Σίγουρα είναι περιτό αυτο που λέω, αλλα χρειάζεσαι και παστα για τρίψιμο βαλβίδων...

Λοιπόν πήγα πρωί πρωί Σπ. Πάτση και δε βρήκα τίποτα. Ο κος Ηλίας δεν είχε και δεν είχε και να μου προτείνει και ποιοτικό. Όντως είχε δίκιο, αφού όπου πήγα απογοητεύτηκα. Θεόσκληρες βεντούζες που δε βεντούζαραν, στραβά ξυλα, κλπ. Αυτές που είναι ζευγάρι με δύο βεντούζες ήταν ότι καλύτερο βρήκα αλλά 13€ στο Καραΐσκο είναι πολλά. Είχα πάρει και τις βαλβίδες μαζί. Έχουν αυτό το βαθούλωμα στη μέση διαμέτρου 22 mm που δυσκολεύει τη φτηνή βεντούζα.
    Δούκα τι εξολκέα; Τι σμυριδαλοιφή;
    Ρε χαμένε τη φώτο δε την είδες; Όλα στη φόρα τα έχω!

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Μη παίρνεις και όρκο! Ξέρεις τι δραπανάκι δουλεύει ακόμα σε κάποια συνεργεία?
    To ΠΟΛΥ παλιότερα πήγαινε στην εποχή που ασχολιόμουν εγώ με μοτεράκια (παπιά)

Σαφώς και τα δουλεύουν ακόμα έτσι εφόσον κάνεις γρήγορα την δουλειά σου (το αν γίνεται και σωστά, άλλο καπέλο )
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος
    Λοιπόν πήγα πρωί πρωί Σπ. Πάτση και δε βρήκα τίποτα. Ο κος Ηλίας δεν είχε και δεν είχε και να μου προτείνει και ποιοτικό. Όντως είχε δίκιο, αφού όπου πήγα απογοητεύτηκα. Θεόσκληρες βεντούζες που δε βεντούζαραν, στραβά ξυλα, κλπ. Αυτές που είναι ζευγάρι με δύο βεντούζες ήταν ότι καλύτερο βρήκα αλλά 13€ στο Καραΐσκο είναι πολλά. Είχα πάρει και τις βαλβίδες μαζί. Έχουν αυτό το βαθούλωμα στη μέση διαμέτρου 22 mm που δυσκολεύει τη φτηνή βεντούζα.
    Δούκα τι εξολκέα; Τι σμυριδαλοιφή;
    Ρε χαμένε τη φώτο δε την είδες; Όλα στη φόρα τα έχω!
    Permatex 80037. Σε αυτα τα πραγματα η permatex δε παιζεται, αλλα εχω καιρο να παρω και δε θυμαμαι απο που.

εξολκέα μπορεις να έχεις και το φτηνό: http://www.akd-tools.gr/0010000371/%...%81%CE%B1.html

εγω ε΄χω κατι σαν αυτο:
    http://tools4cars.gr/product/%CE%B5%...4%CF%89%CE%BD/

Δεν υπαρχει πιο ευχαριστη δουλεια απο το να καθαριζεις καπάκια/τριβεις βαλβίδες, κανεις ροϊκή εξέλιξη, αλλα θελει προσοχή να μπουνε καλα οι ασφάλειες των βαλβίδων, να μη χαλάσουν τα τσιμουχάκια στο βάλε βγάλε, να μη γρατσουνιστούν οι έδρες ή το καπάκι απο πίσω όπως βάζεις τον εξολκέα και να μητο παρακάνεις με τη ροϊκη και ραγίσει το καπάκι.

το χω κανει πολλές φορές για κάθε τύπο μοτερ (απο παπάκια, μέχρι καπάκια Μ3), οτι χρειάστεις, κάτι θυμαμαι...

Και κυριως να προσεχεις μη σου πεταχτουνε οι ασφαλειες και τις ΧΑΣΕΙΣ... (εχω χασει ασφάλειες ....), καθως και να καθαρισεις καλά τα υπολοιματα απο την παστα (με μαλακο πανί).
    Τελευταία τροποποίηση από duke200; 23/09/2016 στις 19:03.

Όπως είδες τις έχω βγάλει τις βαλβίδες με αυτόν τον εξολκέα

Όνομα:	IMG_20160603_104125.jpg 
Προβολές:	84 
Μέγεθος:	49,2 KB 
ID:	368207

Σμυριδαλοιφή έχω στη δουλειά, "δανείστηκα" λίγη. Grade A. Ίσως χρειαστώ και πιο ψιλή. Εκεί έχω την απορία, γιατί στο καράβι δουλεύαμε πιο χοντρές αν θυμάμαι καλά. Έχω και το σβουράκι της Bosch για τρίψιμο-γυάλισμα.

Δε με φωτίζεις όμως στο θέμα μας. Με τις βαλβίδες που έχω περιγράψει τι βεντούζα παίρνω;

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Με τις βαλβίδες που έχω περιγράψει τι βεντούζα παίρνω;
    Πέρασα από ένα φίλο που έχει συνεργείο. Η 20mm ανοίγει μέχρι 25 (την μέτρησα). Μου είπε πως δεν χρειάζεται να πιάνει όλη την επιφάνεια της βαλβίδας.

Όνομα:	20160923_191002.jpg 
Προβολές:	80 
Μέγεθος:	55,1 KB 
ID:	368217
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος
    Μετρα διαμετρο βαλβιδας και όπως είπε και ο daz, πατημενη πρεπει η βεντούζα να ναι το ίδιο ή μικρότερο απο τη διαμετρο της βαλβιδας. Αν είναι μεγαλύτερη, περνα και η παστα μεσα και δεν βεντουζαρει. Αν περασει η παστα μεσα, ξεπλενεις τα πάντα και ξανατρίβεις. Πάστα θέλει ελάχιστη, δυο-τρια σταγονίδια για καθε βαλβίδα.

Για να βεντουζάρει καλύτερα, καθάρισε όλη την καρβουνίλα απο τη βαλβίδα με γυαλοχαρτο (πρόσεχε μη γρατσουνισεις εκει που παταει στη έδρα), πλύνε τη βαλβίδα με νερό και τρυλ και στέγνωσέ τη καλά. Δε θελει και πολύ, 30 δευτερα τρίψιμο και ειναι οκ. Θα το καταλάβεις απο τον ηχο. Στην αρχή κάνει αρκετό θορυβο στο τρίψιμο, όσο τρίβεις μειώνεται. Μόλις αγουγεται αρκετα λιγότερο, τερμα το τρίψιμο, ξαναπλένεις τις βαλβίδες και σκουπίζεις καλά τη παστα απο τις έδρες.

προσεχε επισης μη σου πεσουν κατω η βαλβιδες. δε θα πάθουν τιποτα αμα πέσουν, αλλα μια μικρορωγμουλα που δε φαινεται, μπορει αργότερα να δυαλυσει πιστόνι και κεφαλή
    Τελευταία τροποποίηση από duke200; 23/09/2016 στις 20:15.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από duke200 Προβολή μηνύματος
    Μετρα διαμετρο βαλβιδας και όπως είπε και ο daz, πατημενη πρεπει η βεντούζα να ναι το ίδιο ή μικρότερο απο τη διαμετρο της βαλβιδας. Αν είναι μεγαλύτερη, περνα και η παστα μεσα και δεν βεντουζαρει. Αν περασει η παστα μεσα, ξεπλενεις τα πάντα και ξανατρίβεις. Πάστα θέλει ελέχιστη, δυο-τρια σταγονίδια για καθε βαλβίδα.

Για να βεντουζάρει καλύτερα, καθάρισε όλη την καρβουνίλα απο τη βαλβίδα (πρόσεχε μη γρατσουνισεις εκει που παταει στη έδρα), πλύνε τη βαλβίδα με νερό και τρυλ και στέγνωσέ τη καλά. Δε θελει και πολύ, 30 δευτερα τρίψιμο και ειναι οκ. Θα το καταλάβεις απο τον ηχο. Στην αρχή κάνει αρκετό θορυβο στο τρίψιμο, όσο τρίβεις μειώνεται. Μόλις αγουγεται αρκετα λιγότερο, τερμα το τρίψιμο, ξαναπλένεις τις βαλβίδες και σκουπίζεις καλά τη παστα απο τις έδρες.
    Τις έχω καθαρίσει τις βαλβίδες. Αυτό που με δυσκολεύει (και το κατάλαβα και εκεί που δοκίμαζα βεντούζες στη Σπ. Πάτση, είναι ότι οι βαλβίδες έχουν ένα βαθούλωμα διαμέτρου 22 mm. Αυτό το βαθούλωμα δυσχεραίνει το βεντουζάρισμα. Η βεντούζα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το βαθούλωμα (δηλαδή 25mm) ή μικρότερη (δηλαδή 20mm);
    Οι βαλβίδες όπως έγραψα παραπάνω είναι 33mm εξαγ. 36mm εισαγ.

Παλαιό μέλος
    η βεντούζα πρέπει πατημένη να καλύπτει το βαθούλωμα και να μη υπερβαίνει τη διάμετρο της βαλβίδας. Το βαθούλωμα βοηθάει το βεντουζάρισμα, άμα έχεις καθαρίσει καλά την κάπνα.

Να πας στον Καραγιάννη. Εχει μεγαλύτερη γκαμα. Ειναι λίγο "τρέλας" αλλα την ξερει τη δουλειά του καλά
    http://www.vrisko.gr/details/d636c14...22chcbae231cba

οπως είπα αμα έχει βρωμια ή υπόλοιμα παστας/λαδιου η βεντουζα, δεν κολάει με τιποτα.

Παλαιό μέλος
    και απο τη φωτο φαίνεται σαν να τις παρατριψες. Δε παθαίνει τίποτα αλλα...

Να ξερεις ότι όσο τρίβεις, τόσο αλλάζουν τα διάκενα των βαλβίδων, τσεκάρισε τα ξανα όταν θα δεσεις.

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΚΚ... κοινώς καλημέρες Κυριακής 10/8
    από alximistis στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 16/08/2008, 09:58

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •