Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 38

Θέμα: Οδηγηση μηχανης

Παλαιό μέλος
    Κι εγώ είμαι της λογικής ότι η μηχανή δεν είναι για όλους.

Ούτε το αυτοκίνητο είναι βέβαια, αλλά στην περίπτωση του τετράτροχου αν δεν το έχεις είναι κυρίως πρόβλημα όλων των άλλων εκτός από εσένα. Στη μηχανή ισχύει το αντίστροφο.

ο μπαμπάς μοτο απο τα 10 του και σε θεωρεί επιεικώς άσχετη... τι περιμένει πες του;; καιρός να σε κανει σχετική ή έστω να προσπαθήσει! αυτος γεννήθηκε μαθημένος;; υπομονή και επιμονή να του πεις! και να μη ξεχνάει το πιο βασικό, ΕΙΣΑΙ ΚΟΡΗ ΤΟΥ, αν οχι αυτος τότε ποιος;;;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nikma
    Εγώ θα σου έλεγα να σταματήσεις να οδηγείς και το αυτοκίνητο, μπας και γλυτώσει κανένας χριστιανός :P
    Για μηχανάκι το ξεχνάς. Με τα πόδια καλύτερα να φτιάξεις και σωματάκι ;P

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Leela Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα σε όλους,

Είναι πολύ basic οι ερωτήσεις.
    Σκέφτομαι πολύ το τελευταίο διάστημα το ενδεχόμενο να βγάλω δίπλωμα μηχανης για να πάρω ένα παπάκι/σκουτεράκι για πολλούς πρακτικούς λόγους.
    Εχω διπλωμα αυτοκινήτου και οδηγω τα τελευταία 6 χρόνια.
    Ωστόσο: γενικά δεν είμαι καλή στο ποδήλατο, έμαθα αργά σε ηλικία (18) και νιώθω αναφάλεια όποτε το καβαλάω σε κυκλοφορία και περνάνε δίπλα μου αυτοκίνητα. Δυσκολεύομαι να κρατήσω σταθερή πορεία σε στενή ευθεία. Μετά από μια τούμπα που έφαγα πριν 3 χρόνια το άφησα τελείως. Φοβάμαι ότι θα χω ίδια θέματα και με μηχανη.

Είμαι ήδη 25, δεν είμαι κανα πιτσιρίκι, θα μπορούσα να μάθω να οδηγώ μηχανάκι έστω και τώρα?
    Δεδομένου οτι η ποδηλατική μου οδήγηση just sucks, έχω πιθανότητες να μάθω τη μηχανή? Δεν θα ήθελα να χαλάσω λεφτά σε μαθήματα/διπλώματα και εκ των υστέρων να δώ ότι " άστο καραμήτρο δεν εισαι για τέτοια".
    Ο πατέρας μου (μοτοσυκλετιστής από τα 10κάτι του) είναι κατηγοριματικός στο να ΜΗΝ κάνω "βλακείες" γιατί είμαι άσχετη. Well

any opinions?
    Κοπελια αμα το λεει η καρδια σου πηγαινε....και εγω στα 18 μου εμαθα ποδηλατo αν και αργοτερα ειχα τουμπες απο βλακειες δικες μου(ακομα ζω απο θαυμα στην κυριολεξια υστερα απο μια μαλακια μεγαλη που χα κανει...).Απλα χαλαρωσε και μην ανχωνεσε γιατι πραγματικα το ανχος σε πηδαει απλα οταν εισαι απειρος τελειος με μηχανακια/ες 22 ειμαι με 0 εμπειρια σε μηχανη μονο απο κατι λιγα σε μια honda steed 400 chopper style που εφαγα και μια σαβουρα ωραια αλλα κομπλε μετα τουλαχιστον το πηγαινα στην ευθεια.Τωρα περιμενω τον μαστορα για τα πρακτικα μαθηματα για το διπλωμα(A2).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nikma
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Andrikos94 Προβολή μηνύματος
    Κοπελια αμα το λεει η καρδια σου πηγαινε....και εγω στα 18 μου εμαθα ποδηλατo αν και αργοτερα ειχα τουμπες απο βλακειες δικες μου(ακομα ζω απο θαυμα στην κυριολεξια υστερα απο μια μαλακια μεγαλη που χα κανει... οταν εισαι απειρος τελειος με μηχανακια/ες 22 ειμαι με 0 εμπειρια σε μηχανη μονο απο κατι λιγα σε μια honda steed 400 chopper style που εφαγα και μια σαβουρα ωραια αλλα κομπλε μετα τουλαχιστον το πηγαινα στην ευθεια..
    Τώρα εσύ της έδωσες πολύ θάρρος έτσι ;P

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    η αλήθεια είναι ότι περίμενα απαντήσεις τύπου "θα το μάθεις, εξάσκηση θέλει, θα του παρεις τον αέρα, είναι πιο έυκολο από ποδήλατο" μπας και το παρω απόφαση μια και καλή :P ......................
    εγω παλι περιμενα απαντησεις του τυπου ''πες κιλα'', ''χρωμα μαλλιων-ματιων'', ''τι περιφερεια εχεις'', ''αληθεια απο που βγαινει το λιλα? απο το παουζε? εισαι τοσο γλυκια?'' και αλλα τετοια. αλλα με τετοια μελη που εχει πλεον το φορουμ που να δεις σοβαρες απαντησεις και προτασεις...

επειδη λοιπον απο αυτους εδω πηρες απαντησεις τυπου ''αστο κοπελια'', εγω θα σου πω GO FOR IT και αν δε βγει, δεν βγηκε. ξεκινα με εξοπλισμο, διαβασε πως και τι πρεπει να προσεχεις, να θυμασαι οτι οποιος καβαλαει πεφτει και να προσεχεις. καλη τυχη.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

officially illegal rider Το avatar του/της WiSe
    Btw όταν λέω ότι δεν μπορω να κρατησω σταθερή πορεία, εννοώ ότι δυσκολεύομαι τη στιγμή που γίνεται η προσπέραση από οχήματα και πρέπει να κρατήσω πορεία σε μισό μέτρο φάρδος.
    Εχω το άγχος ότι θα πέσω πάνω στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ή θα σκάσω σε καμιά λακούβα από τις πολλές που υπάρχουν αριστερα-δεξια στο δρόμο κλπ.
    Δεν εννοώ ότι φεύγω από το δρόμο και πέφτω πάνω σε γριές :P
    Οι περισσοτεροι εδω μεσα εχουμε βρεθει σε καταστασεις, και οχι μια αλλα πολλες για να μην πω για τους πιο παλιους, που κρίθηκε καποια κατασταση σε κινηση για λιγα εκατοστα... Η μηχανη θελει κινησεις ακριβειας και οχι στο περιπου!

Κατα τα αλλα οτι ειπαν και οι παραπανω.
    TO AVOID PAIN, THEY AVOID PLEASURE
    TO AVOID DEATH, THEY AVOID LIFE
    54°10'02.9"N 4°28'40.5"W

Αρχάριος Το avatar του/της nathair
    Εχω και φίλη καλή πάντως που οδηγούσε 20 χρόνια μηχανές και δεν ήξερε ποδήλατο.
    Οταν ξεκίνησε να οδηγάει ποδήλατο, και για αρκετό καιρό, ήτανε σαν χεσ...νη. Δεν μπορούσε να κατέβει ένα πεζοδρόμιο 2 πόντων. Σιγά σιγά απέκτησε αυτοπεποίθηση και εκεί.
    Πάντως εγώ συμφωνώ γενικά με όλους τους άλλους, αν δεν το έχεις στο δίτροχο/ποδήλατο, μάλλον είναι καλύτερα να μην ασχοληθείς.
    Οσιν αφορά την ηλικία δεν τρέχει τίποτα, εγώ έμαθα να οδηγάω μηχανή στα 45...

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Η ηλικία δεν παίζει ρόλο. Αλλά ο φόβος και το άγχος είναι πολύ κακοί σύμβουλοι στην οδήγηση, ανεξαρτήτως οχήματος.
    Life begins at 45°.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Η ηλικία δεν παίζει ρόλο. Αλλά ο φόβος και το άγχος είναι πολύ κακοί σύμβουλοι στην οδήγηση, ανεξαρτήτως οχήματος.

Αλλά δεν γεννηθήκαμε όλοι Μάμολα, δεν παίζει λογικός άνθρωπος να μην έχει αίσθημα φόβου, ειδικά όταν πάει να κάνει κάτι που είναι επικίνδυνο.
    Κάποιες φορές αυτό είναι σωτήριο, κάποιες άλλες όχι.

Το βασικό είναι να μάθεις να οδηγείς, κι όχι οι σχολές οδηγών δεν θα σου μάθουν, αυτοί θα σε βοηθήσουν να πάρεις το δίπλωμα, που είναι το τυπικό της υπόθεσης.
    Ο πατέρας σου λογικό είναι να σου πει όχι, φοβάται για την κόρη του. Οι από πάνω έχουν δίκιο, γίνεται πόλεμος εκεί έξω.

Το ποδήλατο έχει σχέση με τη μηχανή επειδή έχουν και τα δύο 2 ρόδες, μετά ξεχνάμε κάθε σχέση.
    Αν λοιπόν θες να πάρεις μηχανή (σκουτερ, μικρή μηχανή κλπ στην αρχή) ξεκινάς απο τα βασικά πρώτα που είναι ο εξοπλισμός (κράνος, γαντια, μπουφαν, μποτες/μποτακια) κλπ και μετά μαθαίνεις να οδηγείς.
    Πως; Διαβάζοντας, εδω κι αλλού σχετικά θέματα. Και κάνοντας χιλιόμετρα, δεν ειναι ανάγκη να τα κανεις όλα μέσα στην κίνηση, μπορείς να ξεκινησεις (με τη βοήθεια του πατέρα σου) σε δρόμους ή χώρους χωρίς κίνηση.

Πάντως, είναι ακριβό σπρο. Αν όμως θες, προχώρα. Αν έχεις δεύτερες σκέψεις, ξέχνα το.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Tricolore member Το avatar του/της alexxxcbr
    Δεν ειναι τιποτα,καντο.Πηγαινε και βγαλε το διλπωμα και ολα μια χαρα.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Αλλά δεν γεννηθήκαμε όλοι Μάμολα, δεν παίζει λογικός άνθρωπος να μην έχει αίσθημα φόβου, ειδικά όταν πάει να κάνει κάτι που είναι επικίνδυνο.
    Σωστό. Δεν υπονόησα ποτέ ότι κάποιος από εμάς είναι ατρόμητος και δε φοβάται ποτέ, αν ακούστηκε έτσι. Αλλά δεν - πρέπει να - αποτελούν κυρίαρχα συναισθήματα.
    Life begins at 45°.

Περασμένα ξεχασμένα... Το avatar του/της Δεινόσαυρος
    Δεν θα είμαι όσο αρνητικός όσο οι περισσότεροι.

Αν ΤΟ ΜΟΝΟ που σε απασχολεί είναι οτι είσαι λίγο άγαρμπη στο ποδήλατο, δεν υπάρχει πρόβλημα - ένα παπάκι ή ένα μηχανάκι πάνε πολύ πιο σταθερά. (Για σκούτερ δεν λέω...)

Αν όμως το άγχος σου προέρχεται από την κίνηση, πχ να σε περνάει ξυστά το φορτηγό των 20 τόννων, ή να σου πετάγεται το κάθε βλήμα από κόκκινο, ξανασκέψου το.

Δεν είπες και για πού το θες... Αθήνα, κίνηση κέντρου; Χμ... ζόρικο για αρχή. Επαρχία κάπου πιο ήσυχα; ΒΠ, σε ήσυχα δρομάκια; Καλλίτερα, να έχεις τουλάχιστον την ευκαιρία να του πάρεις τον αέρα.
    Γιατί απ' όσα διάβασες θα κατάλαβες - αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μην αρχίσεις υπό ζόρικες προϋποθέσεις που θα σε τρομάξουν, και ενδεχομένως να σε θέσουν σε κίνδυνο.
    Θάρθουνε στιγμές δάκρυα γεμάτες
    Μόνος σου θα κλαίς,
    κλείσανε θα λες τις ζωής μου οι στράτες...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Σωστό. Δεν υπονόησα ποτέ ότι κάποιος από εμάς είναι ατρόμητος και δε φοβάται ποτέ, αν ακούστηκε έτσι. Αλλά δεν - πρέπει να - αποτελούν κυρίαρχα συναισθήματα.
    Τι λες ρε που δεν ειναι κανενας Ατρομητος;!
    Για ρωτα τον θου-βου!!! Τερμα Ατρομηταρα μεχρι το κοκκαλο ο φενταγιν!!!!
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Κάποιες φορές αυτό είναι σωτήριο, κάποιες άλλες όχι.

Το βασικό είναι να μάθεις να οδηγείς, κι όχι οι σχολές οδηγών δεν θα σου μάθουν, αυτοί θα σε βοηθήσουν να πάρεις το δίπλωμα, που είναι το τυπικό της υπόθεσης.
    Ο πατέρας σου λογικό είναι να σου πει όχι, φοβάται για την κόρη του. Οι από πάνω έχουν δίκιο, γίνεται πόλεμος εκεί έξω.

Το ποδήλατο έχει σχέση με τη μηχανή επειδή έχουν και τα δύο 2 ρόδες, μετά ξεχνάμε κάθε σχέση.
    Αν λοιπόν θες να πάρεις μηχανή (σκουτερ, μικρή μηχανή κλπ στην αρχή) ξεκινάς απο τα βασικά πρώτα που είναι ο εξοπλισμός (κράνος, γαντια, μπουφαν, μποτες/μποτακια) κλπ και μετά μαθαίνεις να οδηγείς.
    Πως; Διαβάζοντας, εδω κι αλλού σχετικά θέματα. Και κάνοντας χιλιόμετρα, δεν ειναι ανάγκη να τα κανεις όλα μέσα στην κίνηση, μπορείς να ξεκινησεις (με τη βοήθεια του πατέρα σου) σε δρόμους ή χώρους χωρίς κίνηση.

Πάντως, είναι ακριβό σπρο. Αν όμως θες, προχώρα. Αν έχεις δεύτερες σκέψεις, ξέχνα το.
    Τι πες τώρα ρε ,αυτόν τον είχα σχεδόν ξεχάσει ,εννοείται ότι θα τον θυμόμουνα τελευταίο για να χαρακτηρίσω κάποιον χερά !
    Είχε και πρόστυχο όνομα ο μπαγάσας...

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Γιατί η οδήγηση της μηχανής βοηθά στην ανάπτυξη των στρατηγικών ικανοτήτων μας...
    από free rider στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 28/12/2015, 14:52
  2. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2008, 08:27
  3. Αέρας και οδήγηση μηχανής
    από anf125 στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 62
    Τελευταίο μήνυμα: 16/09/2006, 20:14
  4. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 12/12/2003, 15:40

Κανόνες δημοσιεύσεων