Κι εγώ είμαι της λογικής ότι η μηχανή δεν είναι για όλους.
Ούτε το αυτοκίνητο είναι βέβαια, αλλά στην περίπτωση του τετράτροχου αν δεν το έχεις είναι κυρίως πρόβλημα όλων των άλλων εκτός από εσένα. Στη μηχανή ισχύει το αντίστροφο.
Κι εγώ είμαι της λογικής ότι η μηχανή δεν είναι για όλους.
Ούτε το αυτοκίνητο είναι βέβαια, αλλά στην περίπτωση του τετράτροχου αν δεν το έχεις είναι κυρίως πρόβλημα όλων των άλλων εκτός από εσένα. Στη μηχανή ισχύει το αντίστροφο.
ο μπαμπάς μοτο απο τα 10 του και σε θεωρεί επιεικώς άσχετη... τι περιμένει πες του;; καιρός να σε κανει σχετική ή έστω να προσπαθήσει! αυτος γεννήθηκε μαθημένος;; υπομονή και επιμονή να του πεις! και να μη ξεχνάει το πιο βασικό, ΕΙΣΑΙ ΚΟΡΗ ΤΟΥ, αν οχι αυτος τότε ποιος;;;
Εγώ θα σου έλεγα να σταματήσεις να οδηγείς και το αυτοκίνητο, μπας και γλυτώσει κανένας χριστιανός :P
Για μηχανάκι το ξεχνάς. Με τα πόδια καλύτερα να φτιάξεις και σωματάκι ;P
Κοπελια αμα το λεει η καρδια σου πηγαινε....και εγω στα 18 μου εμαθα ποδηλατo αν και αργοτερα ειχα τουμπες απο βλακειες δικες μου(ακομα ζω απο θαυμα στην κυριολεξια υστερα απο μια μαλακια μεγαλη που χα κανει...).Απλα χαλαρωσε και μην ανχωνεσε γιατι πραγματικα το ανχος σε πηδαει απλα οταν εισαι απειρος τελειος με μηχανακια/ες 22 ειμαι με 0 εμπειρια σε μηχανη μονο απο κατι λιγα σε μια honda steed 400 chopper style που εφαγα και μια σαβουρα ωραια αλλα κομπλε μετα τουλαχιστον το πηγαινα στην ευθεια.Τωρα περιμενω τον μαστορα για τα πρακτικα μαθηματα για το διπλωμα(A2).
εγω παλι περιμενα απαντησεις του τυπου ''πες κιλα'', ''χρωμα μαλλιων-ματιων'', ''τι περιφερεια εχεις'', ''αληθεια απο που βγαινει το λιλα? απο το παουζε? εισαι τοσο γλυκια?'' και αλλα τετοια. αλλα με τετοια μελη που εχει πλεον το φορουμ που να δεις σοβαρες απαντησεις και προτασεις...
επειδη λοιπον απο αυτους εδω πηρες απαντησεις τυπου ''αστο κοπελια'', εγω θα σου πω GO FOR IT και αν δε βγει, δεν βγηκε. ξεκινα με εξοπλισμο, διαβασε πως και τι πρεπει να προσεχεις, να θυμασαι οτι οποιος καβαλαει πεφτει και να προσεχεις. καλη τυχη.
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
TO AVOID PAIN, THEY AVOID PLEASURE
TO AVOID DEATH, THEY AVOID LIFE
54°10'02.9"N 4°28'40.5"W
Εχω και φίλη καλή πάντως που οδηγούσε 20 χρόνια μηχανές και δεν ήξερε ποδήλατο.
Οταν ξεκίνησε να οδηγάει ποδήλατο, και για αρκετό καιρό, ήτανε σαν χεσ...νη. Δεν μπορούσε να κατέβει ένα πεζοδρόμιο 2 πόντων. Σιγά σιγά απέκτησε αυτοπεποίθηση και εκεί.
Πάντως εγώ συμφωνώ γενικά με όλους τους άλλους, αν δεν το έχεις στο δίτροχο/ποδήλατο, μάλλον είναι καλύτερα να μην ασχοληθείς.
Οσιν αφορά την ηλικία δεν τρέχει τίποτα, εγώ έμαθα να οδηγάω μηχανή στα 45...
Η ηλικία δεν παίζει ρόλο. Αλλά ο φόβος και το άγχος είναι πολύ κακοί σύμβουλοι στην οδήγηση, ανεξαρτήτως οχήματος.
Life begins at 45°.
Αλλά δεν γεννηθήκαμε όλοι Μάμολα, δεν παίζει λογικός άνθρωπος να μην έχει αίσθημα φόβου, ειδικά όταν πάει να κάνει κάτι που είναι επικίνδυνο.
Κάποιες φορές αυτό είναι σωτήριο, κάποιες άλλες όχι.
Το βασικό είναι να μάθεις να οδηγείς, κι όχι οι σχολές οδηγών δεν θα σου μάθουν, αυτοί θα σε βοηθήσουν να πάρεις το δίπλωμα, που είναι το τυπικό της υπόθεσης.
Ο πατέρας σου λογικό είναι να σου πει όχι, φοβάται για την κόρη του. Οι από πάνω έχουν δίκιο, γίνεται πόλεμος εκεί έξω.
Το ποδήλατο έχει σχέση με τη μηχανή επειδή έχουν και τα δύο 2 ρόδες, μετά ξεχνάμε κάθε σχέση.
Αν λοιπόν θες να πάρεις μηχανή (σκουτερ, μικρή μηχανή κλπ στην αρχή) ξεκινάς απο τα βασικά πρώτα που είναι ο εξοπλισμός (κράνος, γαντια, μπουφαν, μποτες/μποτακια) κλπ και μετά μαθαίνεις να οδηγείς.
Πως; Διαβάζοντας, εδω κι αλλού σχετικά θέματα. Και κάνοντας χιλιόμετρα, δεν ειναι ανάγκη να τα κανεις όλα μέσα στην κίνηση, μπορείς να ξεκινησεις (με τη βοήθεια του πατέρα σου) σε δρόμους ή χώρους χωρίς κίνηση.
Πάντως, είναι ακριβό σπρο. Αν όμως θες, προχώρα. Αν έχεις δεύτερες σκέψεις, ξέχνα το.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Δεν ειναι τιποτα,καντο.Πηγαινε και βγαλε το διλπωμα και ολα μια χαρα.![]()
Δεν θα είμαι όσο αρνητικός όσο οι περισσότεροι.
Αν ΤΟ ΜΟΝΟ που σε απασχολεί είναι οτι είσαι λίγο άγαρμπη στο ποδήλατο, δεν υπάρχει πρόβλημα - ένα παπάκι ή ένα μηχανάκι πάνε πολύ πιο σταθερά. (Για σκούτερ δεν λέω...)
Αν όμως το άγχος σου προέρχεται από την κίνηση, πχ να σε περνάει ξυστά το φορτηγό των 20 τόννων, ή να σου πετάγεται το κάθε βλήμα από κόκκινο, ξανασκέψου το.
Δεν είπες και για πού το θες... Αθήνα, κίνηση κέντρου; Χμ... ζόρικο για αρχή. Επαρχία κάπου πιο ήσυχα; ΒΠ, σε ήσυχα δρομάκια; Καλλίτερα, να έχεις τουλάχιστον την ευκαιρία να του πάρεις τον αέρα.
Γιατί απ' όσα διάβασες θα κατάλαβες - αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μην αρχίσεις υπό ζόρικες προϋποθέσεις που θα σε τρομάξουν, και ενδεχομένως να σε θέσουν σε κίνδυνο.
Θάρθουνε στιγμές δάκρυα γεμάτες
Μόνος σου θα κλαίς,
κλείσανε θα λες τις ζωής μου οι στράτες...