Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 28 από 28

Θέμα: Παπί ή scοοter; Ποιό είναι οικονομικότερο;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zopas
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BlackAdder Προβολή μηνύματος
    Το κόστος σερβις ενός σκούτερ 150 κυβικών είναι αστείο.
    Με 80€ αλλάζεις ιμάντα μπίλιες λαδια φιλτρα και εργασια μεσα. Μιλάμε για το μεγαλο σερβις ανά 20.000χιλ.
    Αλλαγή λιαδιων και φίλτρου δεν ξεπερναει τα 15-20€.
    Για να αλλάξω στο agility όλα τα πλαστικα (όλα όμως) θέλω 150€. Φυσικα αν σπασουν όλα με πτωση δεν θα είμαι παρον για να τα ξαναβαλω.
    Κύλινδρος-πιστονι 70€.
    Κατανάλωση 3λτ/100 τωρα αν το παπι καιει 1,5 ή 2 πραγματικα στα παπακια μου τα 5€ παραπάνω το δεκαπενθημερο....

Δεν υπαρχει θεμα σύγκρισης αναμεσα παπι και σκουτερ, ουτε κατά προσεγγιση δεν πλησιαζει το παπι τις επιδοσεις, την ανεση και τη πρακτικοτητα των συγχρονων σκουτερ με τροχους από 13 και πάνω (προτιμησε 16άρηδες).
    ακριβως αυτο..
    Κανε το καλο..ριξτο στο γυαλο...that's the law..

Παλαιό μέλος
    καλα τα λενε οι φίλοι μπανιερίστες, αλλα όπως είπαν και τα αλλα μελη δεν υπαρχει καμια απολύτως συγκριση ούτε στη χρήση ούτε στη συντήρηση σε σχεση με παπι-σκουτερ. Ουτε καν και μηχανή-σκουτερ.

Κατανάλωση, όπως εχω ξαναπει, τα σκουτερ καίνε το ίδιο (πραγματική κατανάλωση) με μηχανές που χουν τα... διπλάσια άλογα (ένα σκουτερ 300αρι injection καιει τα ίδια με μηχανή 600αρα δικύλινδρη injection). Μοτερικά τα σκουτερ έχουν την ιδια συντήρηση με μοτοσυκλέτα, αν φυσικά εξαιρέσεις όλο εκείνο το συφερτό που έχουν για μετάδοση, επειδή βαριούνται ορισμένοι να αλλάζουν ταχύτητες (που ειδικά σε σειριακό είναι απόλαυση να αλλάζεις ταχύτητες). Όσο για τα πλαστικά, όλοι γνωρίζουν πόσο πιο φτηνα είναι των μηχανών, απο των μπανιεροειδών.

εγω απορώ που πουλάνε τόσα σκουτερ σε σχέση με μηχανες, δε ξερω και σε άλλες χώρες τόσο πολύ πουλάνε?
    Τελευταία τροποποίηση από duke200; 05/10/2016 στις 19:10.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Stefanos73
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από duke200 Προβολή μηνύματος
    καλα τα λενε οι φίλοι μπανιερίστες, αλλα όπως είπαν και τα αλλα μελη δεν υπαρχει καμια απολύτως συγκριση ούτε στη χρήση ούτε στη συντήρηση σε σχεση με παπι-σκουτερ. Ουτε καν και μηχανή-σκουτερ.

Κατανάλωση, όπως εχω ξαναπει, τα σκουτερ καίνε το ίδιο (πραγματική κατανάλωση) με μηχανές που χουν τα... διπλάσια άλογα (ένα σκουτερ 300αρι injection καιει τα ίδια με μηχανή 600αρα δικύλινδρη injection). Μοτερικά τα σκουτερ έχουν την ιδια συντήρηση με μοτοσυκλέτα, αν φυσικά εξαιρέσεις όλο εκείνο το συφερτό που έχουν για μετάδοση, επειδή βαριούνται ορισμένοι να αλλάζουν ταχύτητες (που ειδικά σε σειριακό είναι απόλαυση να αλλάζεις ταχύτητες). Όσο για τα πλαστικά, όλοι γνωρίζουν πόσο πιο φτηνα είναι των μηχανών, απο των μπανιεροειδών.

εγω απορώ που πουλάνε τόσα σκουτερ σε σχέση με μηχανες, δε ξερω και σε άλλες χώρες τόσο πολύ πουλάνε?
    Εκεί να δεις! Ειδικά το Παρίσι είναι η χαρά του τρίτροχου. Η Piaggio πουλάει πιο πολλά MP3 εκεί παρά εντός. Γραβάτα, χαρτοφύλακας, κράνος jet και άντε γεια.
    Υπάρχει ελπίδα αλλά είναι αλλού!

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Stefanos73 Προβολή μηνύματος
    Εκεί να δεις! Ειδικά το Παρίσι είναι η χαρά του τρίτροχου. Η Piaggio πουλάει πιο πολλά MP3 εκεί παρά εντός. Γραβάτα, χαρτοφύλακας, κράνος jet και άντε γεια.
    Kαι Ιταλια και Ισπανια και Πορτογαλια και σε ολο το δυτικο κοσμο οπου εχει σχετικα καλο καιρο και ο κοσμος μετακινειται με διτροχα τα σκουτερ οχι απλα κυριαρχουν εναντι των παπιων αλλα δεν υπαρχουν καν παπια. Και φυσικα ειναι περισσοτερα απο τις μηχανες.

Παπια ξεκινας να βλεπεις απο Βαλκανια και προς ανατολας..
    MADE IN JAPAN 日本製

Μπανιέρες τα 150 άρια σκούτερ;

Μεγαλύτερα και ποιο άνετα παπια είναι στην ουσία και γι'αυτό άλλωστε αποκαλούνται και σκουτερόπαπα.

Σχεδόν όλα τα 150 άρια και κάτω αλλά και μερικά 300άρια (Beverly, SH, PeopleGti) είναι σε αυτή την κατηγορία.
    Και ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με παπιά σε σημείο που η σύγκριση προκαλεί απλά γέλιο....

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	2383-Agility-125-150-600x534.jpg 
Προβολές:	80 
Μέγεθος:	61,2 KB 
ID:	369768
    A Noisy Tappet is a Happy Tappet!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Παίδες, ότι γουστάρει ο καθένας αγοράζει και ότι τον βολέψει.

Άλλος θέλει τζιν, άλλος κοστούμι.

Είναι εντελώς ανούσιες οι συγκρίσεις.

Ωστόσο, το οικονομικότερο όχημα είναι το παπί.
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

Οικονομικότερο είναι το ποδήλατο, και ο φίλος μας έθεσε το θεμα της σύγκρισης, το οποίο δεν είναι καθόλου ανούσιο όταν θες να κάνεις μια επιλογή.
    Φυσικά και θα πάρει ότι γουστάρει, γνώμες ζήτησε.
    Επίσης αν το ένα όχημα έχει κόστος αγοράς και συντήρησης π.χ. 100€ το μήνα και το άλλο 110€ ναι μεν το πρωτο είναι οικονομικότερο αλλά στην ουσία η διαφορά είναι αμελητέα.
    Οπότε το βάρος της σύγκρισης πέφτει σε άλλους τομείς όπως οι επιδόσεις, η άνεση, η πρακτικότητα, η ασφαλεια κλπ...
    A Noisy Tappet is a Happy Tappet!

Η προσωπική μου ένσταση/εμπειρία είναι πως τα σκούτερς βγάζουν βλάβες και μάλιστα πανάκριβες.

Οι περισσότεροι κάνουν αναφορά μόνο στα σέρβις και το κόστος αυτών.

Συνεπώς δεν πρόκειται να βγει άκρη, οπότε ας πάρει ο φίλος ότι τον φωτίσει και μακάρι να του βγει απροβλημάτιστο._

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panos76 Προβολή μηνύματος
    Η προσωπική μου ένσταση/εμπειρία είναι πως τα σκούτερς βγάζουν βλάβες και μάλιστα πανάκριβες.

Οι περισσότεροι κάνουν αναφορά μόνο στα σέρβις και το κόστος αυτών.

Συνεπώς δεν πρόκειται να βγει άκρη, οπότε ας πάρει ο φίλος ότι τον φωτίσει και μακάρι να του βγει απροβλημάτιστο._
    Αυτο απο που βγαινει βρε Πανο;
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Επειδή λέει ο συμφορουμίτης (BlackAdder) πως τα σκουτερς είναι παραπλήσια σε κόστη συντήρησης με τα παπιά.

Ενίσταμαι λοιπόν και με βάση τη δική μου εμπειρία (είτε όταν είχα 50άρι δίχρονο στα 19 είτε με 150άρι τετράχρονο στα 30φεύγα) έχω πληρώσει αδρά σε διάφορα συνεργεία τις εργασίες τους από βλάβες.

Παροτρύνω λοιπόν τον φίλο που θέτει το αρχικό ερώτημα, να ψάξει τη δουλειά πολύ καλά πριν προβεί σε αγορά σκούτερ.

πάντα παίζει βέβαια το σενάριο να είμαι ο μέγας γαντεμομλκας ή/και άσχετος

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zopas
    Το οτι καποιοι μαστορες μας εχουν πιασει τον..ποπο -ειμαι παθων- στα σκουτερς δεν λεει κατι..ας προσεχαμε ποιον μαδτορα διαλεγαμε..

Στο δικο μου sh ολα τα απαρτια σε μεταχειρισμενα η ιμιτατασιον τα βρισκω απο 40-80 ευρω στο car.gr, τωρα επειδη εμπιστευτηκα ενα μαστορα αντι να κανω εγω τις αγορες λαθος δικο μου και το πληρωσα ακριβα..

Οποιος προσεχει, εχει...και το σκουτερ συνολικα ειναι πολυ καλυτερη φαση...αλλα πρωτα μυαλο...
    Κανε το καλο..ριξτο στο γυαλο...that's the law..

Παλαιό μέλος
    τα παμε, να μην αναλωνομαστε, μιας και δε νομιζω να ναι κανενας εδω μετοχος στη piaggio.

Οσον αφορά κόστος χρήσης Μοτοσυκλετα/παπι - Σκουτερ = 1 - 0, με γκόλ απο τα αποδυτήρια (μετάδοση, επιφάνεια πλαστικών, κατανάλωση)

τα υπόλοιπα είναι τι αρέσει και τι εκφράζει τον καθένα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αν η ερώτηση αφορά το οικονομικό σκέλος τότε δεν υπάρχει αντίλογος.
    Το παπί ήταν, είναι, και θα είναι το οικονομικότερο μέσο μεταφοράς. Τόσο σε καθημερινή χρήση (κατανάλωση) όσο και μακροοικονομικά όπως σέρβις, λάστιχα-αναλώσιμα, επισκευές (και ιδιαίτερα μετά από στραβή-πτώση).
    Για τα υπόλοιπα ο καθένας έχει και την δική του άποψη...

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Ρε παιδια ποιο ειναι αυτο το τραγουδι?
    από ΓκαζοφωνιΞ στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 18/12/2005, 21:38
  2. ποιο είναι
    από Alx 84 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 15/11/2005, 11:44
  3. Διχρονα και ποιο ειναι το καλυτερο της αγορας?
    από pavlaras1 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 28/08/2005, 01:34
  4. Ποιο Ειναι Το Ηθικο Διδαγμα??
    από wolfman13 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 05/10/2004, 12:34
  5. Quiz: "Ποιο είναι ποιου;;;"....
    από DEMINIO στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 26/03/2004, 14:15

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα