Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 19 από 19

Θέμα: Honda cb 500 πίσω ανάρτηση

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Ειχα cb και ειχα το ιδιο προβλημα οπως εσυ και δυστυχως σε καμμια μηχανη δεν λυνεται ειδικα σε αυτες που εχουν 2 αμορτισερ λογω μικροτερης προοδευτοκοτητας λογω ελλειψης μοχλικου που εχουν τα μονα.ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΤΟς ΑΝ ΠΑΡΕΙς ohlins ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΟΥ κοστισουν οσο ολο το cb.MHN παρεις ΥSS γιατι ειναι αχρηστα.Η καλυτερη λυση αν εχουν ψωμι ακομα ειναι να τα βαλεις μια θεση στην προφορτιση σκλήροτερα απο ενα ατομο ωστε να καλυπτεις και το δικαβαλλο.ΓΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙς ΠΑΙΡΝΕΙς.ΜΙΑ ΑΛΛΗ λυση ειναι να παρεις αμορτισσερ απο μεγαλυτερη μηχανη και μεχρι 7-8 χιλιοστα μεγαλυτερη διαδρομη ,
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    Ειχα cb και ειχα το ιδιο προβλημα οπως εσυ και δυστυχως σε καμμια μηχανη δεν λυνεται ειδικα σε αυτες που εχουν 2 αμορτισερ λογω μικροτερης προοδευτοκοτητας λογω ελλειψης μοχλικου που εχουν τα μονα.ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΤΟς ΑΝ ΠΑΡΕΙς ohlins ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΟΥ κοστισουν οσο ολο το cb.MHN παρεις ΥSS γιατι ειναι αχρηστα.Η καλυτερη λυση αν εχουν ψωμι ακομα ειναι να τα βαλεις μια θεση στην προφορτιση σκλήροτερα απο ενα ατομο ωστε να καλυπτεις και το δικαβαλλο.ΓΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙς ΠΑΙΡΝΕΙς.ΜΙΑ ΑΛΛΗ λυση ειναι να παρεις αμορτισσερ απο μεγαλυτερη μηχανη και μεχρι 7-8 χιλιοστα μεγαλυτερη διαδρομη ,
    Υπάρχουν κι άλλες λύσεις εκτός απο τα πανάκριβα Ohlins.

H πιο καλή είναι τα IKON που είναι remake των παλιων καλών Koni.
    Βγάζουν πολλά χλμ μεχρι να χρειαστούν service, το οποίο είναι φτηνό, βγαίνοην και σε έκδοση με ρύθμιση απποσβεσης για πιο απαιτητικές καταστάσεις και μπορείς να τα παραγγείλεις και με πιο σκληρό/μαλακό ελατήριο.
    Η έκδοση με ρύθμιση απόσβεσης κοστίζει γύρω στα 350 Ευρω.

Τα Hagon δεν αξίζουν και πολλά, τα YSS δεν τα ξερω αλλά δεν μου γέμιζουν το ματι.

Τα Koni τα ξέρω και τα εμπιστεύομαι εδώ και πολλά χρόνια και τα IKON ειναι ακριβώς ίδια από όσο ξέρω. Οσοι τα εβαλαν μονο καλά λόγια είπαν.
    Πολύ καλά είναι και τα Bitubo και σε διάφορες εκδόσεις κι αυτα, με ρύθμιση απόσβεσης η όχι, εχουν γυρω στα 350 τα απλά. Δεν τ αέχω δοκιμάσει όμως.
    Υπάρχουν κι άλλα πολύ αξιόλογα και καλύτερα απο τα Ikon-Koni αλλά είναι και πιο ακριβά βέβαια πχ Wilbers που τα εχω δοκμάσει και ηταν τέλεια σε πίστα.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Διαβασατε τι εγραψε ο άνθρωπος..??
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikoloulop Προβολή μηνύματος
    Η αλήθεια είναι ότι εχω περιθώριο να σφίξω την προφόρτιση αλλα μετα ειδικά όταν είμαι μονος μου φαινεται ότι δεν δουλεύει σωστά αφου αντι να διαβάζει τις ανωμαλίες τους δρόμου ''πηδαει''.
    Αφήστε τα λαδια και τα αζωτα ησυχα για ουτε σφιγγουν ουτε λασκαρουν με την προφορτιση..

Αν ολο το αμορτισερ είναι για τον φουτσο, ειναι αλλη παραγραφος (με την οποια συμφωνω απολυτα αλλα δεν ειναι της παρουσης..)

@nikoloulop: Αν δεν βαριεσαι, πηγαινε τα αμορτισερ σε ενα μηχανουργειο να σου κοψουν περιπου το 10% του ελευθερου μήκους των ελατηρίων (απο την αραιή πλευρα, αν ειναι μεταβλητης σκληροτητας) και να σου φτιαξουν στρόγγυλους αποστατες περίπου στο μηκος των κομμενων σπειρών (ιδανικο θα ηταν να ξερεις ποση είναι η διαφορά των μηκών μεταξυ ελευθερου και περασμενου στο αμορτισερ ελατήριου αλλα δε μαμεις ψηλά καπέλα..) - at your own risk και με την λογική οτι τα ελατηρια ειναι για πεταμα...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Νέο μέλος Το avatar του/της nikoloulop
    παντως οχι δεν ειναι μεταβλητης σκληρότητας.Για τα ikon εχω διαβάσει και εγώ τα καλύτερα τώρα για ohlins wilbers ikon Κλπ
    δεν νομιζω ότι αξίζει μία μετατροπή που κοστίζει σχεδόν το 1/3 της αξίας της μηχανής(γυρω στα 5 κατοστάρικα τα βρίσκω τα καλα αμορτισερ καλών εταιριών).
    Για αυτο και εξ αρχης ρώτησα για hagon yss Κλπ

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Τι λέτε για το Honda CB 500;
    από Wheelie στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 14/05/2007, 10:57

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι OFF