δλδ σε ανηφόρα τι θα κερδίσεις ? εγώ με το σκούτερ και την καπέλα πίσω ( σύνολο 155 κιλά ) ανεβαίνουμε ανηφόρα με κλίση κοντά 30% με 35-40 χιλιόμετρα με πολύ λίγη φόρα από πριν γιατί έχει μια πολύ κλειστή στροφή![]()
δλδ σε ανηφόρα τι θα κερδίσεις ? εγώ με το σκούτερ και την καπέλα πίσω ( σύνολο 155 κιλά ) ανεβαίνουμε ανηφόρα με κλίση κοντά 30% με 35-40 χιλιόμετρα με πολύ λίγη φόρα από πριν γιατί έχει μια πολύ κλειστή στροφή![]()
Τίποτα ίσα ίσα χάνεις....λεφτά...Απλά αγοράζεις κάτι μεγαλύτερο και τέλος....
Throttle that mysterious friend of ours
Είναι αυτό που έγραψε ο sapilas.
Τοτε που το μόνο όχημα που μπορούσε να έχει κάποιος ήταν ένα 50ρι παπί, η βελτίωση του σε 72 "επιβαλοταν" αν ήθελες να ανέβεις 2καβαλο σε ανηφόρα.
Από εκεί και πέρα όποιος κυνηγάει επιδόσεις απλά "καίει " την τσέπη του, εκτός πάλι και αν το κάνει για την πλάκα του.
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
Στα χρόνια που μεσουρανούσαν τα c50 (ταυρακια και με ίσιο τιμόνι)ηταν must να τα κανεις 72cc.
Λίγο μετά άρχισαν να έρχονται τα yamaha Τ50 και ολίγα Τ80 τα οποία 80αρια έκλεβαν εκκλησίες.
Με λιιιιγο σκάλισμα γίνονταν 100 αλλά λόγω άξονα ηταν ποιο αργοστροφα απο τα 90αρια glx που ήρθαν μετά.
Κάτι suzuki birdie δεν τα αναφέρω καν γιατί ηταν ελάχιστα και δεν ασχολούνταν κανένας(τουλαχιστον εδώ )μαζί τους.
Τα 90αρια εύκολα γίνονταν 100αρια.
Αν και στις απαρχές που βαζαμε μια sebring(για τους έχοντες) η μια motosport ενα μεγαλυτερο καρμπ και λίγο ψάξιμο στα γρανάζια περνάμε 5 χλμ και χεστηκε η φοράδα στο αλώνι, σημασία είχε οτι περνουσαμε τον άλλο σε τελική.
Ήρθαν μετα τα MAX 100 τα πρώτα crypton,τα πρωτα δισκόφρενα στον εμπρός τροχό και τοτε έκανε την εμφάνιση το περιφημο Ζ της YAMAHA,του οποίου οι κυβισμοί ξέφευγαν πολύ του μαμά 125.
Αν τα Τ80 του τότε έκλεβαν εκκλησίες, τα Ζ κλέβουν την μητρόπολη, μαζί με τον μητροπολίτη.
Ήρθαν τα FX που με κεφαλή DR γίνονταν 200αρια,τα astrea grand/supra,κλπ
Μέχρι τα σημερινά crypton 135 που ανεβαίνουν στα 150+cc και διάφορες παραλλαγές απο Κίνα ,Μαλαισία, Ταϊβάν.
Ανεβαίνοντας τα κυβικά ,ανεβαίνουν και τα παραφερναλια της βελτίωσης, ανεβάσματος κλπ
-αφού έχω 110 ας το κάνω 125 (και ούτω καθεξής)
Καποτε περνάμε παπιά και λίγο μετά ψαχναμε μεγαλύτερο.
Σήμερα αυτό που βλέπω οτι δύσκολα αφήνουν τα παπιά για ενα ποιο μεγάλο.
Και χωνουν χρήμα αβερτα.
Σε μοτέρ, ψαλίδια, βαψιματα,ελαφρωματα κλπ
Οι επιδόσεις τους πλησιάζουν αυτές μεγαλύτερων ΜΟΤΟ.
Και δεν βλέπω να σταματάει αυτό
Αυτά μου έλεγε και αυτος που μιλούσαμε ότι πατάω και ΧΤ στα 400 κτλ δλδ και τι τον πατάς στα 400 μέτρα και μετά τι ? Αυτός με το 600 μπορεί να φορτώσει τη γκόμενα και όλα τα υπάρχοντα να πάει διακοπές όπου του κ@βλώσει εσύ? και δεν μου απάνταγε δλδ εντάξει ότι κουβέντα και να κάνεις με κάγκουρα άκρη δεν βγάζεις![]()
Την Κρήτη δεν θα την αφήσω ποτέ και για τίποταααααααααααα
Ψάχνομαι να ανέβω κατηγορία (απο 125 να παω 600 ) οχι να πειράξω το σκούτερ
Την Κρήτη δεν θα την αφήσω ποτέ και για τίποταααααααααααα
καλά ρε παιδιά οκ...
Άλλοι πληρώνουν να τους μαστιγώνουν !
![]()
ανανήψαντας
Το Z125 απλά δεν παιζόταν. Deltabox, δισκόφρενα, εξάρι σαζμάν και 18hp .. Πραγματικά δάγκωνε!
Το έχω μετανοιώσει που το έδωσα. Δεν έχω οδηγήσει από τότε παπί, αλλά η μόνη βελτίωση που θα άξιζε στα καινούργια είναι οι αναρτήσεις. Άντε και ένα μπουράκι άμα είσαι πιτσιρικάς![]()
συσφιξη σΚεσεων με τον μαστορα![]()
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...