Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 81

Θέμα: Αναβάθμιση σε scooter ή όχι;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από NIKOS. Προβολή μηνύματος
    αν ειναι να κανεις την αλλαγή αναβαθμίσει κτλπ πήγαινε στο sh300 abs για να εχει σοβαρή διάφορα με το crypton ....ειναι οικονομικο , σε χρήση και στιλέτο στο δρομο!!
    και αν ξακαβαλησεις παπί γράψε μου !!!
    Ρωτησα γιατι ηταν ενα απο τα πρωτα που με ενδιεφεραν...και μολις ακουσα οτι η καταναλωση μπορει να βαραει και πανω απο 5-6 /100 αμα το τρεχω.... ειπα καλυτερα να χρησιμοποιω τη μηχανη μου που καιει τοσο.
    (βασικα σε οτιδηποτε ανεβαινει πανω απο 200 κυβικα η κατασταση ειναι πικρα) Δεν λεω οτι περιμενω να καιει 3 και ακτω οπως το cryptonακι, ομως μεχρι 4- 4,5 θα εφτανα. Επισης το αντιστοιχο 150αρι SH, πρεπει να ειναι πιο αργο και απο το crypton-x.

νομίζω ότι η κατανάλωση που αναφέρεις ,ειναι υπερβολική το ειχα το μηχανακι και δεν νομίζω να εχει τόσο μεγάλη κατανάλωση .
    με μια μέση οδηση μέσα στην πόλη ,υπολογισε γύρω στα 2,9 στα 100 με 3,8

νομίζω ότι η κατανάλωση που αναφέρεις ,ειναι υπερβολική το ειχα το μηχανακι και δεν νομίζω να εχει τόσο μεγάλη κατανάλωση .
    με μια μέση οδηση μέσα στην πόλη ,υπολογισε γύρω στα 2,9 στα 100 με 3,8
    Το 300αρι εχεις; 3,8 καιει αν το πας τερμα; Δηλαδη, αν βγεις αττικη οδο και πας μεχρι μαρκοπουλο, ολο τερμα γκαζι, θα καψει τοσο;

Αν η απόλυτη οικονομία είναι η πρώτη σου προτεραιότητα, τότε παπι.

Το sh 150 είναι σίγουρα αναβάθμιση από το παπι με λίγο υψηλότερα κόστη χρήσης.

Το sh 300 είναι άλλη φάση. Δυνατό, άνετο, κάνει χαλαρά ακόμα και ταξίδι δικαβαλος. Φυσικά, ακόμα πιο ακριβό.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    Αν η απόλυτη οικονομία είναι η πρώτη σου προτεραιότητα, τότε παπι.

Το sh 150 είναι σίγουρα αναβάθμιση από το παπι με λίγο υψηλότερα κόστη χρήσης.

Το sh 300 είναι άλλη φάση. Δυνατό, άνετο, κάνει χαλαρά ακόμα και ταξίδι δικαβαλος. Φυσικά, ακόμα πιο ακριβό.
    Το ξερω οτι δεν παιζει να την βγαλω με ιδια καταναλωση, εννοειται οτι κατι κερδιζεις κατι αλλο χανεις. Απλα αν η καταναλωση ειναι 5+ δεν αξιζει, μιας και εχω μηχανη σε αυτα τα ορια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από P70 Προβολή μηνύματος
    Το 300αρι εχεις; 3,8 καιει αν το πας τερμα; Δηλαδη, αν βγεις αττικη οδο και πας μεχρι μαρκοπουλο, ολο τερμα γκαζι, θα καψει τοσο;
    Θα πάς 145 όλη την αττική οδό με σκούτερ?
    Σε ανοιχτούς δρόμους εκεί παίζει (και λίγο παραπάνω) αλλά πάνω από τα 120 είναι κουραστικό μάλλον.
    Βέβαια έχει αρκετά π ε ρ ι σ σ ό τ ε ρ α έξοδα σε σύγκριση με μια μοτοσυκλέτα που θέλει μόνο λάδια φίλτρα λάστιχα και αλυσίδες.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Με βαση το στυλ που λες οτι οδηγεις καλυτερα παπι θα λεγα.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TROOPER Προβολή μηνύματος
    Με βαση το στυλ που λες οτι οδηγεις καλυτερα παπι θα λεγα.
    Αυτο τεινω να συμπερανω. Ναι ειμαι τυπος που θα το πηγαινει ταπα μονιμως, δυστυχως.

Αυτο τεινω να συμπερανω. Ναι ειμαι τυπος που θα το πηγαινει ταπα μονιμως, δυστυχως.
    Τοτε δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TROOPER Προβολή μηνύματος
    Τοτε δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις.
    Με παπί τάπα είναι λίγο επικίνδυνο.
    Με ένα 250αρι σκούτερ με abs τάπα ίσως όχι τόσο.

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    Φιλε ασε τις ταπες και τα στυλ οδηγησης...

Τραβα κανε μια βολτα ενα 250 να δεις αν σου κανει

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Με παπί τάπα είναι λίγο επικίνδυνο.
    Με ένα 250αρι σκούτερ με abs τάπα ίσως όχι τόσο.
    Τι να σου πω...εγω δεν μπορεσα ποτε να οδηγησω το παπι διαφορετικα.

όχι δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό και ούτε πρόκειται να το κάνει οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος
    η κατανάλωση που ανεφερα ειναι με ήπιους και με γρήγορους ρυθμούς μέσα στην πόλη.
    τωρα η μετρηση που λες δεν εχει νόημα γιατί έτσι δεν θα το οδηγείς ποτέ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Pew
    όχι δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό και ούτε πρόκειται να το κάνει οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος ������������
    η κατανάλωση που ανεφερα ειναι με ήπιους και με γρήγορους ρυθμούς μέσα στην πόλη.
    τωρα η μετρηση που λες δεν εχει νόημα γιατί έτσι δεν θα το οδηγείς ποτέ.
    Σορρυ που πεταγομαι σαν τη σφηνα... να πω ομως μερικα πραγματα σχετικα με το παραπανω.
    Παραλογο δεν εχω ακουσει να με χαρακτηριζουν οσοι με ξερουν καλα, αλλα δεν ειμαι απο αυτους που οδηγουν νορμαλ, το λοπον....

Το καλοκαιρι που μας περασε, αλλα και το προηγουμενο, εκανα σε καθημερινη βαση 100χλμ. 50+50... λογω δουλειας.
    Ολα σε επαρχιακο δικτυο με τα Τεμπη στη μεση.

09:00 ξυπναγα και 09:30 ημουν στη δουλεια. Δεν εκανε κιχ, δεν εκαψε λαδι, δεν, δεν δεν!
    Ενα διμηνο μαλιστα, οι διαδρομες ηταν δικαβαλες! (70+55kg)
    Ο ρυθμος, ο ιδιος. Ξυσιμο κεντρικου stand στα Τεμπη... ευθειες και στροφες 120.

H καταναλωση, ηταν περιπου στα 4,6l/100 δικαβαλος. Το τεποζιτο (15l) εβγαζε 290 με 300χλμ, οταν πλησιαζα λαμπακι, εμπαινα σε "eco mood".
    Το γκαζι On-off με προσπερασεις συνεχεια. Πιο πανω δεν παει σε επαρχιακο, θα παρεις βαλβιδες, πιστονι, μπιελα στο χερι με 300αρι σκουτερ.
    Το μονο που ειχα εγνοια, ηταν να μην ξεπερναω παρατεταμενα τις 8000rpm

Δικαβαλος, Θεσσαλονικη πλεον που εχω μετρησει καταναλωση, φλερταρει στα 5λ/100, ΜΟΝΟ ΚΕΝΤΡΟ!
    Στρωτή αλλα σβελτη οδηγηση.
    Μονός, σπιτι δουλεια δουλεια σπιτι ... 3,3l/100 με το μισο κομματι περιφερειακο. Σβελτα δεν μπορω να παω, γιατι δεν προλαβαινει να ζεσταθει ο κινητηρας πληρως μεχρι να φτασω.

Στο δια ταυτα:
    Η αντικατασταση του παπιου με σκουτερ, θεωρω οτι ειναι σοφη επιλογη εαν διαλεξεις ενα αξιοπιστο και μπορεις να βαλεις χερι μονος σου για το σερβις της μεταδοσης.
    Το σερβις μεταδοσης στα SH ειναι ευκολο... τα δε εργοστασιακα ανταλλακτικα αν τα βρεις απο ιντερνετομαγαζα, κοστιζουν ΠΟΛΥ λιγοτερα απο αντιπροσωπεια.
    Μπορει καποιος να παει και σε aftermarket λυσεις οπως Mitsuba/Bando ... που ειναι πιο οικονομικοι και βγαζουν μεν λιγοτερα χιλιομετρα, αλλα περισσοτερα απ'οσα θα πιστευε καποιος αναλογικα της τιμης.
    Τα δε σερβις λαδιων, φιλτρου κτλ... με κεντρικο σταντ γινονται πολυ ευκολα. Στο 10λεπτο!
    Ο χωρος κατω απο τη σελα, η προστασια απο νερα και αερα ... δε συγκρινονται.
    Αυτοματο για να μη σου σπανε οι μπαλες απο το ανεβασε/κατεβασε 200 ταχυτητες αν μπλεξεις σε κινηση.

Ειναι ακριβοτερο στα σερβις απο ενα παπι, αλλα με σωστη χρηση... δεν θα "χαρχαλεψει" το ιδιο ευκολα.
    Βαλε 50000χλμ στο σασι ενος Crypton και δες ποσο σωβρακο θα γινει.
    pew pew pew pew pew pew !!!

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    Και κατι ακομα αμα βγεις με το σκουτερ αττικη οδο και πας τερμα γκαζι υπαρχει και αλλο εξοδο που θα επρεπε να σε ανησυχει περισσοτερο απο την καταναλωση (ολου του μηνα)

Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μετάβαση από μοτοσυκλέτα σε scooter
    από golinos στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 24/02/2013, 20:53
  2. Αλλαγη εσωτερικου σφουγγαριου σε Arai ή οχι?
    από Aviador στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 08/11/2012, 19:19
  3. Αλλαγή Φώτων σε scooter
    από ddl449 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 07/01/2009, 15:30
  4. βασική συνδεσμολογία σε scooter!
    από tolakos23 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 18/12/2006, 22:51

Κανόνες δημοσιεύσεων