Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 67

Θέμα: Εvery Day Carry Εργαλεία για το μηχανάκι.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    δεν ειναι εντουρο το μηχανακι που το πετας κατω και του κανεις γενικη ανακατασκευη...
    Devil υποθέτω ότι θέλει να σφίξει αλυσίδα, δεν χρειάζεται να βγάλει τροχό!

Αλλά ο Devil έχει δίκιο. Πόσες φορές χρειάζεται να το κανει κάποιος αυτό σε ένα gsxr στην άκρη του δρόμου? Εγώ λέω να πάει Ευρώπη για αναψυχή! Ε και? Σταματάει σε ένα βουλκανιζατέρ ή σε ένα συνεργείο και ζητάει να του σφίξουν την αλυσίδα! Θα βρεθεί ποτέ εκτός πολιτισμού? Θα βρεθεί σε κανένα κατσικοχώρι στο πέρα πουθενά ή σε κανένα βουνό με τον πολιτισμό 1700 μέτρα χαμηλότερα και φοβάται μη του πετάξει την αλυσίδα η κροκάλα?

Το είπα και παραπάνω ότι τα εργαλεία που κουβαλάμε είναι αυτά που μας χρειάζονται και όχι αυτά που χρειάζεται η μηχανή μας για να γίνει βίδες. Εντάξει αν πάμε Μογγολία ρε παιδί μου πρέπει να έχουμε και φιλεράκια μαζί μας με ότι άλλο συνεπάγεται, μαζί με μερικά ανταλλακτικά. Για ένα δρόμου όμως, χρειαζόμαστε τα απολύτως απαραίτητα γι' αυτά που θα μας χρειαστεί πραγματικά να κάνουμε! Συνήθως αυτά που χρειάζονται, για να αφαιρέσουν κάποια πλαστικά και δυο τρία άλλα πραγματάκια είναι αρκετά.

Συνήθως μια μίνι κασετινούλα με 5 καρυδάκια, μερικά bits ένα πολυεργαλείο και μερικά άλλα που ειπώθηκαν παραπάνω είναι αρκετά σε ένα τέτοιο μηχανάκι.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 06/07/2017 στις 14:48.
    Sent from me using a computer.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Leon67 Προβολή μηνύματος
    Την δικιά του από cordura την ζηλεψα όταν την είδα αλλά δεν χωράει κάτω από σελάκι. Πιστεύω να μας την δείξει όμως εδώ.
    Ναι, κάποια στιγμή θα την βάλω! Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο όμως!

BTW όποιος θέλει ας βάλει φωτό απ' τη συλλογή που έχει κάτω απ' την σέλα για να πάρουμε ιδέες!

Παλαιό μέλος
    Irega 8" μέχρι 39-40mm καλύπτει διαστάσεις εργαλειοθήκης και 36mm πίσω παξιμαδιού....

Παλαιό μέλος
    Σήμερα βρέθηκε αυτή η εργαλειοθήκη που χωράει κάτω από την σέλα και αρχίζει το γέμισμα.... μέχρι να μήν χωράει κάτω από σελάκι συνεπιβάτη.

http://www.motoraid.eu/kriega/tool-roll-kriega?page=3

Moderator
    Irega 8" μέχρι 39-40mm καλύπτει διαστάσεις εργαλειοθήκης και 36mm πίσω παξιμαδιού....
    Το ξέρω! Μέχρι 43 φτάνει αυτό το irega που λες! Διάβασε όμως τι έγραψα. Με 15 πόντους εργαλείο θα λύσεις τη βίδα του άξονα? Με Γαλλικό? Ρε λεό!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Grafton 505
    ενα κομματακι σωληνα αλουμινιου...

Άπας αήρ αετώ περάσιμος

Παλαιό μέλος
    ρε 'σεις τι λετε?
    που να χωρεσουν ολα αυτα σε σελακι gsxr??

επισης πες οτι κουβαλας 36αρι γαλλικο και 24αρι αλλεν (που μονο απο τον ογκο τους δεν θα τα κουβαλας...αλλα πες...)...που θα στηριξεις το gsxr για να βγαλεις εμπρος ή πισω τροχο?

δεν ειναι εντουρο το μηχανακι που το πετας κατω και του κανεις γενικη ανακατασκευη...

θελουν σταντ αυτες οι δουλειες...

επειδη εμεινα με το gixxer 2 φορες για τον ιδιο αστειο λογο (που εχει γινει και ανακληση αλλα δεν πηγα να την κανω ο μ^#$*ας) και την μια το φορτωσα και το εφτιαξα σε παραδρομο της αττικης οδου με εργαλεια της οδικης, την αλλη το εφτιαξα με ενα πολυεργαλειο leatherman που κουβαλαω παντα...
    τι ηταν?
    ειχαν ξεβιδωσει οι βιδες του σταντ, με αποτελεσμα στα καλα καθουμενα να κοβει ρευμα με ταχυτητα...και φυσικα εν κινησει...

για μενα αυτα που θελεις ειναι:
    αλλεν για να ξεβιδωνεις ολο το φερινγκ να εχεις προσβαση αν κατι εχει ξεκουμπωσει, αν κατι εχει χαλαρωσει κλπ...
    ενα πολυεργαλειο με πενσα, μαχαιρι, ψαλιδι και διαφορα bits...
    ασφαλειες...
    λαμπα μουτρου...
    duct tape...
    ενα κομματακι σωληνα αλουμινιου...

δεν μενεις απο πολλα πραγματα με ενα 4κ..και αν μεινεις απο κατι χαζο, με αυτα που σου εγραψα το φτιαχνεις...
    αν μεινεις απο κατι σοβαρο, οσα εργαλεια και να εχεις δεν κανεις τιποτα...οδικη, φορτωμα και συνεργειο...ειναι η πιο ασφαλης λυση που δεν διακινδυνευεις ουτε εσυ (αν κατι εχεις κανει λαθος και το ξανακαβαλησεις), ουτε το μηχανακι να παθει σοβαροτερη βλαβη....

επισης αν πεσεις μπορεις με αρκετο duct tape να μαζεψεις ολο το μηχανακι...
    1. για σταντ υπάρχει λύση θα βάλω λινκ μόλις το βρώ.
    2. το 24 αλλεν μόνο του ή σε πολυ-αλλεν δεν πιάνει χώρο και υπάρχει και σε 1/2' καρέ.
    3. Με μια προεκτασούλα σωλήνα ή οτιδήποτε μια χαρά λύνει το 36αρι.
    4. Στο 1000 Κ3-4 μια χαρά χωράνε όσα μπαίνουν στην εργαλειοθήκη της Kriega που έβαλλα παραπάνω
    5. Αυτό με οδική αντιβαίνει την φιλοσοφία μου σαν μοτοσυκλετιστής!
    6. Τα πολυεργαλεία είναι άχρηστα (αλλα όμορφα), έχω της Victorinox.....
    7. Υπομονή μέχρι να φτιάξω/γεμίσω την Kriega.

Moderator
    2. το 24 αλλεν μόνο του ή σε πολυ-αλλεν δεν πιάνει χώρο και υπάρχει και σε 1/2' καρέ. και θα το κάνεις τι?
    3. Με μια προεκτασούλα σωλήνα ή οτιδήποτε μια χαρά λύνει το 36αρι. Θα την έχεις και αυτή μαζί σου? Ασε που δεν λύνει 150+ nm με Γαλλικό χωρίς κάποια στιγμή να πάρεις την βίδα στο χέρι
    4. Στο 1000 Κ3-4 μια χαρά χωράνε όσα μπαίνουν στην εργαλειοθήκη της Kriega που έβαλλα παραπάνω Τυχερέ! Έχεις χώρο που δεν χρειάζεσαι και εγώ που χρειάζομαι έχω λιγότερο!
    5. Αυτό με οδική αντιβαίνει την φιλοσοφία μου σαν μοτοσυκλετιστής! Και εμένα, αλλά δεν μπορώ να σπρώχνω!
    6. Τα πολυεργαλεία είναι άχρηστα (αλλα όμορφα), έχω της Victorinox..... Όλος ο κόσμος τα βρίσκει χρήσιμα εκτός από σένα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Grafton 505 Προβολή μηνύματος

το κομματακι σωληνα αλουμινιου δεν το εβαλα για να κανει προεκταση στην καστανια μισης ιντσας για να λυσεις παξιμαδι πισω τροχου...
    το εβαλα γιατι σε καμια χυμα σου σπαει η μανετα (φρενου ή συμπλεκτη) και χωρις να εχεις αλλη ζημια, μενεις αμανατι χωρις μοχλο...
    με ενα κομματακι σωληνα αλουμινιου (το τονιζω!!) μπορεις να βαλεις μεσα σφηνωτα το κομματι που εχει μεινει πανω στο μηχανακι και να κανεις την δουλεια...
    και θα πει ο ξυπνιος: "και που θα ξερω ρε μαστορα που ΘΑ σπασει ουτως ωστε να το βαλω σφηνωτα, αφου παχαινει προς την βαση της η μανετα?"
    και θα του πω εγω: γι'αυτο καμαρι μου λεω αλουμινιου...για να μπορεις να την διαμορφωσεις με το πολυεργαλειο ή πενσα...η να την τσακισεις και να στενεψει ή να την ανοιξεις και να ανοιξει...

αλλιως μεγαλυτερη αντοχη και θα εκανε και για προεκταση θα ηταν καθαρο σιδερο...αλλα αντε να χτυπας με πετρες την σιδερενια σωληνα για να στενεψει....καλα αν θες να την ανοιξεις...χεστα θες μηχανουργειο....
    Τελευταία τροποποίηση από devil's animal; 07/07/2017 στις 08:15.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    2. το 24 αλλεν μόνο του ή σε πολυ-αλλεν δεν πιάνει χώρο και υπάρχει και σε 1/2' καρέ.
    3. Με μια προεκτασούλα σωλήνα ή οτιδήποτε μια χαρά λύνει το 36αρι.
    4. Στο 1000 Κ3-4 μια χαρά χωράνε όσα μπαίνουν στην εργαλειοθήκη της Kriega που έβαλλα παραπάνω
    5. Αυτό με οδική αντιβαίνει την φιλοσοφία μου σαν μοτοσυκλετιστής!
    6. Τα πολυεργαλεία είναι άχρηστα (αλλα όμορφα), έχω της Victorinox.....

1. δλδ εχεις βρει λυση να κουβαλας σπαστο σταντ για να μπορεις να βγαζεις τροχο μεσα στην μεση του δρομου??
    2. οκ, δεκτο αλλα παλι δεν βλεπω τον λογο να λυσεις αξονα μπροστινης ροδας...
    3. δες παραπανω ποστ
    4. ενταξει, χωρανε... αλλα το θεμα ειναι ποσο θα σου χρησιμεψουν στον δρομο και δεν θα ειναι απλα βαρος...
    5. αδυνατω να καταλαβω πως μια οδικη αντιβαινει την φιλοσοφια του μοτοσυκλετιστη? δλδ πρεπει να ειμαστε ολοι μαστορες και να λυνουμε οποιαδηποτε βλαβη στο δρομο? οπως ειπε και ο daz, αν δεν θες να πηγαινεις με το gsxr στις βουνοκορφες 1000 φευγα μετρα ψηλοτερα απο πολιτισμο ή υποσαχαρια Αφρικη, μια οδικη ειναι οτι καλυτερο...
    6. τα πολυεργαλεια ειναι για μια εκτακτη αναγκη που μπορει να σου γλιτωσουν χρονο ή και χρημα και μια χαρα κανουν την δουλεια τους αν ξερεις τι εχεις και γιατι το εχεις...
    7. ειμαι πολυ περιεργος ειναι η αληθεια....

Παλαιό μέλος
    1. δλδ εχεις βρει λυση να κουβαλας σπαστο σταντ για να μπορεις να βγαζεις τροχο μεσα στην μεση του δρομου??
    2. οκ, δεκτο αλλα παλι δεν βλεπω τον λογο να λυσεις αξονα μπροστινης ροδας...
    3. δες παραπανω ποστ
    4. ενταξει, χωρανε... αλλα το θεμα ειναι ποσο θα σου χρησιμεψουν στον δρομο και δεν θα ειναι απλα βαρος...
    5. αδυνατω να καταλαβω πως μια οδικη αντιβαινει την φιλοσοφια του μοτοσυκλετιστη? δλδ πρεπει να ειμαστε ολοι μαστορες και να λυνουμε οποιαδηποτε βλαβη στο δρομο? οπως ειπε και ο daz, αν δεν θες να πηγαινεις με το gsxr στις βουνοκορφες 1000 φευγα μετρα ψηλοτερα απο πολιτισμο ή υποσαχαρια Αφρικη, μια οδικη ειναι οτι καλυτερο...
    6. τα πολυεργαλεια ειναι για μια εκτακτη αναγκη που μπορει να σου γλιτωσουν χρονο ή και χρημα και μια χαρα κανουν την δουλεια τους αν ξερεις τι εχεις και γιατι το εχεις...
    7. ειμαι πολυ περιεργος ειναι η αληθεια....
    Ποτέ δεν ειπα για βγάλσιμο τροχού πίσω αλλά για ρύθμιση αλυσίδας.
    Πήγαινε σε μοτο συνεργεία -οχι εξουσιοδοτιμένα Suzuki- και δες αν εχουν αλλεν 24
    η οδική είναι μονο για να γυρίσει το μηχανάκι
    Δεν πάει κανεις λογικός με SS να κάνει adventure touring οπόταν μονο από θέμα αυτάρκειας και ανεξαρτησίας δεν συμπαθώ τοις λύσεις -καμμιά φορά αναγκαίες- της οδικής συνεργείου
    Τα πολυεργαλεία δεν κάνουν τίποτα καλά

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Τα γαλλικά είναι για καμιά βρύση καλύτερα καρυδάκι/μανέλα ή μεγάλο πολύγωνο, δε νομίζω να έχει μεγάλη διαφορά στο χώρο.

Επίσης γάντια μιας χρήσης χρειάζονται, για να μην γίνονται μαύρα τα χέρια.
    Give me fuel, Give me fire

Moderator
    Βάλτε ρε καμια φωτό με τα εργαλεία που εχετε στη μοτό σας. Ακόμα και αν είναι το εργοστασιακό κιτ!

Για οποιαδήποτε μοτό.

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    εγω αν και κουλαδι με μαστορεματα,περα απτα εργαλεια της μοτοσυκλετας,εχω βαλει ενα πολυεργαλειο,ενα σετ επισκευης ελαστικου(μεσα στο τσαντακι του οποιου εχω βαλει ενα κιτ επισκευης ντιζας και μερικα δεματικα),μια μονωτικη ταινια,2 λαμπες Η4 και ενα στικ για τσιμπηματα,ειδικα τωρα το καλοκαιρι.
    ειναι μεγαλη υποθεση ο χωρος κατω απτην σελα και ειδικα σε σχεση με τα προηγουμενα μου μηχανακια,που ισα ισα χωραγαν τα χαρτια της μοτοσυκλετας,το στρωμ παιρνει αριστα στον τομεα αυτον.(οριστε ειναι και σε κατι καλο το μηχανακι μου )
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
    Μεσα στη βαλιτσα εχω τοποθετημενα μεσα σε ενα νεσεσερ απο καλυντηκα:δεματικα καλωδιον,γαλικα 8-9 10-12 11-13 14-17 13-15 19-21 22-24.Διαφορα αλλεν που δε ξερω τα νουμερα τους,μακρι ισιο κατσαβιδι,σταυροκατσαβιδο,στουπι,μια μινι κασετινα με διαφορα bit και καριδακια απο 6''-11, 3 διαφορετικα μπουζοκλειδα,και δε ξερω αν ξεχναω κατι αλο.Μη μου πειτε που χωρανε στο νεσεσερ?Θα βγαλω φοτο το απογεμα για να μη λετε.Επισης διπλα εχω βαλει φαρμακειο προτον βοηθειον(το 2006 αυτη η τακτικη να εχω σε ολα τα μοτο φαρμακειο,φανηκε παρα παρα πολυ χρησιμη και ισος εσωσε μια ζωη.Σκυλισια βεβεα αλλα ζωη)
    καθε μερα ...νεα μερα.

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 05/12/2008, 15:26
  2. Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2006, 20:36

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας