Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 35

Θέμα: Πρόβλημα σε Sh300i

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DoctoR_k6 Προβολή μηνύματος
    Ολα εχουν το θεμα τους...
    Σε beverly 300 εγω βραχυκυκλωσα τον διακοπτη του σταντ γιατι μ@λ@κιζοταν κ εσβηνε το σκουτερ κ στην πορεια.
    Τα κατοπτρα στα φωτα γινοντουσαν μαυρα/καφε μετα απο κανα χρονο. Αρπαζαν κοινως...

Εχεις απο τα 350 με το θεμα με τα ABS?
    Εγω δεν εχω δει κατι ακομα στο 350...
    Για το 350 Beverly ήθελα να πάω Αλλά τελικά διάλεξα το χοντα για κάτι και καλά πιο αξιόπιστο... πάντως χαμηλά το Μπέβερλι τραβάει αέρα. Το χοντα θέλει να ανεβάσει στροφές κ απλώνει πιο γραμμικά τη δύναμη.. Περί ορέξεως θα μου πεις..

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PanTakis Προβολή μηνύματος

Κ το θέμα που με προβληματίζει.. Οκ γεφυρώνω το κύκλωμα κ απομονωνω πίσω φρένο για να μιζαρει εν κινήσει.. ας πούμε ότι πάω με 80 κ σβήνει.. μιζαρω.. παίρνει εμπρός όπως ρολαρει.. Αλλά ως αυτόματο, θα κατεβάσει ταχύτητα σαν να έχεις μέσα πχ 4η και να βάζεις 1η με ότι συνέπεια έχει αυτό σε κράτημα ισορροπία κ δεδομένη κλίση όπου σου τύχει !
    Η Όχι απλά παίρνει ρελαντί ?
    Δεν έχεις θέμα. Το βήμα του φυγοκεντρικου καθορίζεται από την ταχύτητα που έχει. Παίρνει μπροστά και συνεχίζει με την ροή που είχε.
    Δεν έχει σχέση με το κλασσικό κιβώτιο και τα γκαπ γκουπ.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Νέο μέλος
    Οκ Βύρωνα με κάλυψε η εξήγηση σου ! Σε ευχαριστώ πάντως γέφυρα θα βάλω!

Παλαιό μέλος
    Βασίλη εννοείς άλλαξες ολόκληρο τον εγκέφαλο ECU εντός εγγύησης? Ξέρουμε κόστος εγκεφάλου? Αν πάω εκεί φτάνω στην μισή αξία του σκούτερ������

Κ το θέμα που με προβληματίζει.. Οκ γεφυρώνω το κύκλωμα κ απομονωνω πίσω φρένο για να μιζαρει εν κινήσει.. ας πούμε ότι πάω με 80 κ σβήνει.. μιζαρω.. παίρνει εμπρός όπως ρολαρει.. Αλλά ως αυτόματο, θα κατεβάσει ταχύτητα σαν να έχεις μέσα πχ 4η και να βάζεις 1η με ότι συνέπεια έχει αυτό σε κράτημα ισορροπία κ δεδομένη κλίση όπου σου τύχει !
    έτσι που είπε. δεν ρωτησα λεπτομέρειες και δεν το ξανακανε. το οδηγησα κανα χρονο ακομη. δεν εχω ιδεα για κοστος κτλ.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Antonisss Προβολή μηνύματος
    Φίλε μου καλησπέρα, όντας και γω κάτοχος παλιότερα SH300 2010, είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Λίγο που το είχα ψάξει στο scooterclubhellas.gr είχαν αναφερθεί παρόμοια προβλήματα για τη συγκεκριμένη χρονολογία. Νομίζω από το 2011 και έπειτα μοντέλο δεν είχε αναφερθεί κάτι παρόμοιο. Εικάζανε ότι είναι θέμα ECU. Όπως και να χει, στα 3 περίπου χρόνια που το είχα συνολικά δεν πρέπει να μου το έκανε πάνω από 7-8 φορές, στο τέλος βέβαια αναγκάστηκα να γεφυρώσω το διακόπτη στο αριστερό φρένο για να μιζάρω εν κινήσει χωρίς να μου την καρφώσει κάποιος από πίσω!

Τώρα που έχω Beverly 350 πάντως, κανένα τέτοιο πρόβλημα... Αυτά είχαν άλλα με το ABS
    Έλα ρε Αντώνη! Με καταλαβαίνεις αρα απόλυτα. Ατυχία δεν επέλεγα από του 2011 κ μετά ρε γαμωτο!
    Θα παίξω τότε μπάλα με το κύκλωμα κ τη γέφυρα. Θυμάσαι κόστος? Θα το πάω σε κανένα να ξέρει από καλώδια τα χοντα μην πειραματίζεται κιόλας. . . Εσένα στο έκανε κ στην πορεία με κάποια ταχύτητα το σβήσιμο η μόνο στις χαμηλές στροφές?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της balakia
    Βασίλη εννοείς άλλαξες ολόκληρο τον εγκέφαλο ECU εντός εγγύησης? Ξέρουμε κόστος εγκεφάλου? Αν πάω εκεί φτάνω στην μισή αξία του σκούτερ������

Την ωρα που θα σβήσει θα είναι λες και πατάς συμπλέκτη,όταν το βάλεις μπροστά και δώσεις γκάζι τοτε θα κανει λες και κατεβαζεις ταχυτητα, απλα εκείνη την στιγμη όσο πιο πολύ γκάζι δώσεις τόσο πιο ομαλό θα είναι το "κατέβασμα"

Υ.Γ. θα είναι σαν να κατεβάζεις αλλά δεν θα κατεβάζεις.,....
    ΣΚΟΝΗ ΠΕΤΡΕΣ ΛΑΣΠΗ ΟΛΗ ΜΕΡΑ......
    ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Γράψε Κόλλιας Το avatar του/της Antonisss
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DoctoR_k6 Προβολή μηνύματος
    Εχεις απο τα 350 με το θεμα με τα ABS?
    Εγω δεν εχω δει κατι ακομα στο 350...
    Πήρα χωρίς ABS

Αλλά στο scooterclub είχα διαβάσει αρκετούς να έχουν θέμα. Να μπαίνει η μανέτα μέσα στο φρενάρισμα και τέτοια σκηνικά...

Γράψε Κόλλιας Το avatar του/της Antonisss
    Έλα ρε Αντώνη! Με καταλαβαίνεις αρα απόλυτα. Ατυχία δεν επέλεγα από του 2011 κ μετά ρε γαμωτο!
    Θα παίξω τότε μπάλα με το κύκλωμα κ τη γέφυρα. Θυμάσαι κόστος? Θα το πάω σε κανένα να ξέρει από καλώδια τα χοντα μην πειραματίζεται κιόλας. . . Εσένα στο έκανε κ στην πορεία με κάποια ταχύτητα το σβήσιμο η μόνο στις χαμηλές στροφές?
    Κόστος?! Ένας συνδετήρας!! DIY και άγιος ο θεός!! 2 διακόπτες πρέπει να χει η αριστερή μανέτα, αυτός που πιάνει με την μανέτα τέρμα πατημένη, δεν είναι ο ίδιος με αυτόν για το φανάρι του στοπ. Θυμάμαι το έκανε πάντα όταν ήταν να ανοίξω το γκάζι αφότου είχα φρενάρει, είτε για στοπ, είτε για να στρίψω. Στο χειρότερο σημείο δηλαδή για εμβολισμό!!

Νέο μέλος
    Έχουν περάσει πολλά χρόνια καί ίσως νά μήν ενδιαφέρει κανένα πλέον τό συγκεκριμένο πρόβλημα μέ τό σβήσιμο όμως έτσι για τήν ιστορία καί για κάποιον φίλο πού είχαμε μιλήσει πρίν χρόνια σέ κάποιο φόρουμ όταν έγραψα εγώ ότι σύμφωνα μέ τό συνεργείο για τό σβήσιμο ευθύνεται ή ECU (εγκέφαλος) μου είχε απαντήσει ως εξής "Δέν σού τά είπανε καλά μού τά έχουν αλλάξει όλα καί συνεχίζει νά σβήνει"
    Για νά σάς λύσω λοιπόν κάποιες απορίες έστω και με καθυστέρηση πολλών χρόνων θά σάς αφηγηθώ τήν ιστορία μου.
    Αγόρασα το scooter τό sport sh 300i Abs μαύρο χρώμα μέ τά κόκκινα λογότυπα στά πλαστικά καί τό ματ εμπρός φτερό.
    Τό αγόρασα από ένα παλληκάρι τον Δεκέμβριο τού 2011
    μέ 8000 χιλιόμετρα σέ άριστη κατάσταση.
    Εννοείται βέβαια ότι σέ σύντομο χρονικό διάστημα κατάλαβα τόν λόγο πού τό πούλησε.
    Η αλήθεια είναι ότι δέν είχα γνώση από scooter μιας καί τό άλλο μηχανάκι είναι ένα honda astrea grand
    Εδώ λοιπόν νά διευκρινήσουμε ότι τά σβησιματα συνήθως γινόντουσαν πάντα μέ μηδενική ταχύτητα
    πχ όταν σταμάταγε στό φανάρι αλλά καί πολλές φορές τήν ώρα πού πήγαινες νά ξεκινήσεις από το φανάρι ουδέποτε έκανε σβήσιμο εν κινήσει όπως πολλές φορές έχω διαβάσει αναφορές για τήν επικινδυνότητα πού ενέχει μία τέτοια περίπτωση.
    Φυσικά το πρώτο πράγμα πού έκανα ήταν νά λύσω τό φανάρι καί νά γεφυρώσω τόν μικροδιακόπτη πού σέ αναγκάζει νά πατήσεις τό αριστερό φρένο για νά βάλεις μπροστά.
    Έχει δύο μικροδιακόπτες στήν μανετα.
    Εννοείται βέβαια ότι ο άλλος είναι για το stop τού πίσω φαναριού.
    Ή αλήθεια είναι ότι μετά από αυτό δέν ασχολήθηκα μέ τό πρόβλημα μιας καί τό έκανε σέ ανύποπτα
    χρονικά διαστήματα καί είχε τύχει περίπτωση νά περάσει ένας μήνας καί νά μήν κάνει τίποτα όπως επίσης νά τό κάνει τέσσερις φορές τήν ίδια μέρα.
    Με το πέρασμα των χρόνων έμαθα καί τήν μετάδοση αγόρασα και τά κατάλληλα εργαλεία καί πλέον ιμάντα σιαγωνάκια Φυγοκεντρικού μπίλιες ελατήρια φρένα κλπ τά φτιάχνω μόνος μου μιας καί θυμήθηκα τά νειάτα μου όταν είχα τό παπάκι τό honda τό δωδεκάβολτο τό στρογγυλοφάναρο (αρχές δεκαετίας 1980) το οποίο επίσης μαστόρευα μέ αρκετή επιτυχία θά έλεγα.
    Πάμε όμως σιγά σιγά νά φτάσουμε καί στό πρόβλημα μέ τό σβήσιμο πού βέβαια είναι σχεδόν σίγουρο ότι τουλάχιστον τά εξουσιοδοτημένα συνεργεία τής honda ή το ανακάλυψαν αργά ή το έκρυβαν επιμελώς.
    Νά σημειωθεί εδώ ότι δέν κατηγορώ κανένα δεν έχει και κανένα νόημα μετά από τόσα χρόνια ίσως κάποιος τεχνικός πού θά διαβάσει το κείμενο μάς διαφωτίσει περισσότερο.
    Λίγο μετά τό καλοκαίρι τού 2024 πρός τό τέλος Σεπτέμβρη άρχισε νά έχει αστάθεια τό ρελαντί τά πρωινά πού τό έβαζα μπροστά για νά φύγω για τήν δουλειά έπρεπε νά ζεσταθεί λίγο και νά πάει ή θερμοκρασία στο 1/4 για νά μήν σβήνει.
    Τό πρώτο πράγμα πού έκανα ήταν νά βγάλω τήν βαλβίδα του ρελαντί νά τήν τσεκάρω διότι πρίν από δύο χρόνια περίπου τό πλαστικό τμήμα τής βαλβίδας πού κινείται πάνω στο σπείρωμα πού υπάρχει πάνω στόν άξονα από το μοτεράκι τής βαλβίδας είχε φρακάρει μέ αποτέλεσμα όταν τό έβαζα μπροστά το ρελαντί ανέβαινε καί κατέβαινε ρυθμικά (δέν έσβηνε)
    Έγινε καθαρισμός του σπειρώματος λίπανση επανατοποθέτηση καί όλα μια χαρά.
    Τέλος πάντων όταν έβγαλα τήν βαλβίδα διαπίστωσα ότι λειτουργούσε μία χαρά άρα τό πρόβλημα δεν ήταν από εκεί.
    Σταδιακά όσο περνούσαν οι μέρες τό πρόβλημα χειροτέρεψε ώσπου ένα πρωί (τήν επόμενη μέρα το πρωί είχα ραντεβού στό συνεργείο για νά δουν τί συμβαίνει) όπως ανέβαινα εθνική σταμάτησα σέ ένα παράδρομο στό φανάρι έσβησε καί δέν ξαναπήρε μπροστά.
    Επίσης ήταν ή πρώτη φορά πού ή θερμοκρασία είχε ανέβει στά 3/4.
    Λοιπόν για νά τελειώνουμε καί νά λυθούν κάποιες απορίες χιτώνιο πιστόνι ελατήρια βαλβίδες καινούργια.
    Ένα μήνα έκατσε μέσα διότι χιτώνιο δέν υπήρχε καί έγινε παραγγελία.
    Δείτε όμως την φωτογραφία πού έχω ανεβάσει από τήν βαλβίδα καί τό συζητάμε ξανά διότι από τά τέλη Οκτώβρη πού τό πήρα δεν έχει ξανασβήσει.
    Είμαι σίγουρος ότι ένας έμπειρος τεχνικός θά καταλάβει τί έχει συμβεί εάν ήδη δέν τό γνωρίζει.
    Φυσικά και έχω καταλάβει τί έχει συμβεί όμως αφήνω νά πει τήν γνώμη του καί κάποιος άλλος πιό σχετικός μέ το θέμα.
    https://ibb.co/ht12355

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Δεν έχω καταλάβει την σύνδεση μεταξύ σβησιματος και βαλβίδας που έχει αποδημήσει εις Κύριον.
    Μία βαλβίδα πριν ακόμα φτάσει σε τέτοια κατάσταση, ειναι από μόνη της λόγος να σβήνει το μοτέρ.

Αν θεωρείς κάτι τέτοιο, διαφωνώ. Το σβήσιμο του μοτέρ πιστεύω πως έχει να κάνει με τον ψεκασμό του. Σε μενα προσωπικά το έκανε και εν κινήσει, γιαυτό και αναγκάστηκα να λάβω μέτρα αυτοπροστασιας κατά της προσπάθειας να με σκοτώσει ένα κωλοσκούτερ.

Γενικά μιλώντας, από τα 4-5 scooter που έχουν περάσει από τα χέρια μου, το SH-300 ήταν μακράν το πιο επικίνδυνο, και τα σβησιματα δεν ήταν το πιο επικίνδυνο πρόβλημα.

Σε αντίθεση με το Xmax, που στα 7 χρόνια που το έχω και 85.000 χλμ, μόνο καλά λόγια έχω να πω.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Νέο μέλος
    Εν κινήσει ποτέ μα ποτέ δεν είχε σβήσει απλά λέω μέ το φτωχό μου τό μυαλό ότι υπήρχε κατασκευαστική ατέλεια στήν βαλβίδα από τήν αρχή ή οποία δημιουργούσε το πρόβλημα το οποίο βέβαια μέ τήν πάροδο του χρόνου καί μετά από 110.000 χιλιόμετρα επιδεινώθηκε φέρνοντας τήν βαλβίδα σέ αυτή τήν κατάσταση.
    Δέν έχω οδηγήσει άλλα scooter καί δέν μπορώ νά έχω άποψη τό μόνο παράπονο που έχω έχει νά κάνει μέ τήν πίσω ανάρτηση καί τίποτε άλλο.
    Έτσι κι αλλιώς ή σύνταξη είναι πολύ κοντά ας κάνει τήν δουλειά του μέχρι τότε και μετά θά χωρίσουν οι δρόμοι μας.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Διάκενο βαλβίδων κάθε πότε ρύθμιζες; Τι μετρήσεις είχε συνήθως σε σχέση με το ιδανικό;
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Νέο μέλος
    Για βαλβίδες πήγαινα σέ εξουσιοδοτημένο συνεργείο δέν τίς έκανα εγώ εάν διάβασες τό κείμενο όλο αυτό τό έγραψα επειδή θυμήθηκα κάποιον φίλο πού τού τά είχαν αλλάξει όλα σύμφωνα μέ τά λεγόμενα του καί συνέχισε νά σβήνει πόσο περίεργο σού φαίνεται νά υπήρχε μία ατέλεια στήν βαλβίδα πού δημιουργούσε τό πρόβλημα.
    Γιατί δέν έχει σβήσει τρείς μήνες τώρα;
    Τέλος πάντων μετά από 14 χρόνια δέν έχει κανένα νόημα ή συζήτηση.
    Εγώ το έγραψα περισσότερο για τήν ιστορία νά μείνει καί πού ξέρεις ίσως λύσει κάποιες απορίες όσων τό είχαν καί τό πούλησαν για αυτό τόν λόγο όπως καί ο φίλος πού αναφέρω πιό πάνω εάν θυμάμαι καλά.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Ρώτησα:
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Τι μετρήσεις είχε συνήθως σε σχέση με το ιδανικό;
    Απάντησες:
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από rimike Προβολή μηνύματος
    Για βαλβίδες πήγαινα σέ εξουσιοδοτημένο συνεργείο δέν τίς έκανα εγώ
    Οπότε συμπεραίνω ότι ούτε ποιές είναι οι σωστές τιμές που δίνει η Honda ξέρεις, ούτε πόσο τις έβρισκαν στο όποιο κατάστημα πήγαινες, και βασικά, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι όντως γίνονταν οι βαλβίδες στα σέρβις.

Τα προβλήματα στο ρελαντί, είναι συχνά προβλήματα χαμηλής συμπίεσης, γιατί κάποια βαλβίδα, έχει φτάσει να κάνει πολύ μικρό διάκενο και ουσιαστικά δεν σφραγίζει τελείως. Στις στροφές ανά λεπτό πάνω από το ρελαντί, δεν προλαβαίνει το μίγμα να διαφύγει, αλλά στο ρελαντί προλαβαίνει, η συμπίεση μειώνεται, και η καύση δεν γίνεται σωστά.

Αποτέλεσμα, δύο πράγματα:

1-Δυσκολία να πάρει μπροστά, σβησίματα στο ρελαντί, ειδικά όταν είναι κρύο.
    2-Αν αυτό κρατήσει πολύ καιρό, λιώσιμο της βαλβίδας, γιατί δεν κάνει την επαφή που πρέπει με την έδρα για να ψύχεται.

Η χαλασμένη βαλβίδα ήταν εισαγωγής, σωστά;

ΠΑΝΤΑ στα συνεργεία, ότι σκούτερ ή μηχανή και να είναι, όταν πάμε για ρύθμιση βαλβίδων ή για σέρβις που περιλαμβάνει ρύθμιση βαλβίδων, ζητάμε ΠΑΝΤΑ το χαρτί με της μετρήσεις των διάκενων που έκανε ο μάστορας, και αν είναι με καπελότα, τι νούμερα καπελότα βρήκε μέσα, τι νούμερα καπελότα έβαλε. Ετσι θα φανεί, τι έχουμε, κατεργάρη ή σωστό επαγγελματία. Ο κατεργάρης θα αρχίσει τις δικαιολογίες αφού δεν θα έχει τίποτα να δείξει.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Το σχετικό πρόβλημα με το σβήσιμο, μου το έκανε το sh από καινούργιο, μια δυό φορές το χρόνο, πάντα όταν ήταν σε κανονική θερμοκρασία λειτουργίας, και έκλεινα το γκάζι για να σταματήσω σε φανάρι.
    Μόλις αποσύμπλεκε έσβηνε. Δεν με ενόχλησε ποτέ και ούτε ασχολήθηκα. Προσωπικά νομίζω ότι ήταν θέμα προγραμματισμού του ψεκασμού από το εργοστάσιο.
    Και οι βαλβίδες μου είναι ολόκληρες μέχρι και σήμερα (ή τουλάχιστον έτσι φαίνονται μέχρι να αξιωθώ να το πιάσω)
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20240922_205334.jpg 
Προβολές:	67 
Μέγεθος:	33,3 KB 
ID:	460073.

Πάντως το δικό μου από τα 90κ άρχισε να καίει λάδι και το ελατήριο του λαδιού είναι εντελώς κολλημένο από τα κατάλοιπα.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ Bmw F650
    από tasos21 στο forum BMW
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 20/10/2014, 13:56
  2. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ Triumph
    από lord_dimos76 στο forum Triumph
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 22/02/2006, 15:32
  3. Προβλημα σε 3 κινητηρες Cbf250.
    από oulas στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks