Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά.
Αγόρασα στη τιμή των 116€ (89€ οι προτζέκτορες +24€ τα μεταφορικά + 3€ έξοδα του paypal) τους παρακάτω, το μαγαζί είναι στη φωτογραφία (είναι από Ολλανδία)
Είναι Bi-Xenon, δηλαδή όταν είναι στη μεσαία σκάλα φωτίζουν ομοιόμορφα, κάνοντας μια γραμμή που πέρα αυτής δεν φωτίζουν λόγω της ύπαρξης κλαπέτου που όταν επιλέξεις τη μεγάλη σκάλα πέφτει και το φως διαχέεται προς όλες τις κατευθύνσεις.
Εγώ προτίμησα Η1 led της NightEye (Ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος από τις Η7 που είχα πριν, της ίδιας εταιρίας, τόσο σε απόδοση, όσο και σε λειτουργία)
Αφού βγήκε το φανάρι, βγήκε η καλωδίωση του και ότι λαστιχάκι είχε πάνω του, ήταν η ώρα να μπει στο φούρνο, στους 80°C για 10 λεπτά ...
Ώστε να μαλακώσει και με τη βοήθεια κατσαβιδιών ...
να χωριστούν τα τζάμια με το πίσω μέρος του φαναριού.
Αφού καθαρίστηκε όλο το φανάρι από τις παλιές κόλλες, βιδώθηκαν οι προτζέκτορες όπως πρέπει στα κάτοπτρα, καθαρίστηκαν και αυτά δοκιμάζουμε να βάλουμε τα τζάμια και
ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝο λόγος είναι ότι ενώ είχαν γίνει σωστά οι μετρήσεις και παραγγέλθηκαν οι σωστοί προτξέκτορες 2.5" ... δεν είχαμε υπολογίσει τη καμπυλότητα των τζαμιών.
Μετά από κάμποσα εγκεφαλικά, 1 ώρα "γαλλικά" και λίγο πρίν πάρω την απόφαση να τους βγάλω, να κολλήσω πάλι τα φανάρια και να τους πουλήσω ... ήρθε η επιφόρτιση στο Γιώργο (να είσαι καλά αγορίνα) να κατεβάσουμε τα κάτοπτρα.
Κάθε κάτοπτρο στηρίζεται σε 3 σημεία. 1: το πάνω κάτω, 2: το αριστερά δεξιά και 3: μια μπίλια που βοηθάει τη κίνηση των κατόπτρων όταν τα ρυθμίζουμε.
Εσωτερικά:
Όπου Α: το πάνω κάτω, Β: το αριστερά δεξιά και C: η μπίλια.
όπου η μπίλια είναι αυτή εδώ:
Τι σκέφτηκε ο δαιμόνιος Γιώργος;
Αφού είδε ότι τα Α και Β είχαν πολύ ψωμί βίδωσε τα 1 και 2 αλλά το C μας δημιουργούσε πρόβλημα.
Βγήκε το μαύρο παξιμάδι και αφού το αποσυνθέσαμε όπως φαίνεται στη φωτογραφία, βρήκε μακρυά βίδα με το ίδιο σπείρωμα με τη μικρή μαύρη βίδα, την έβαλε από κάτω και με τρεις σχετικά παχιές λαστιχένιες ροδέλες το βίδωσε στα κάτοπτρα. Με αυτό το τρόπο δόθηκε η δυνατότητα να κάνει τη κίνηση που θέλαμε για να μπορείς να ρυθμίσεις τα φώτα.
Η βίδα που λέγαμε παραπάνω 3c:
Αφού τελικά η πατέντα δούλεψε, και είναι και κάτι αναστρέψιμο το δέσαμε και ώρα για τα ηλεκτρολογικά.
Έβαλα στην άκρη τη "μαμά" καλωδίωση που έχει το φανάρι, κράτησα τις λαστιχένιες τάπες των φώτων και τη λευκή φύσα αλλά μόνο το πλαστικό ώστε να κουμπώσει με την υπόλοιπη εργοστασιακή καλωδίωση.
![]()
Τελευταία τροποποίηση από painterakis; 11/04/2018 στις 16:46.
μανώλης - Honda CBF 600Si C-ABS
Έφτιαξα νέα καλωδίωση.
Τα pins του φις, μπορείς πολύ εύκολα να τα βρεις σε οποιοδήποτε ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων.
Αυτό εδώ είναι το πλήρες ηλεκτρολογικό σχέδιο των ΕΞΤΡΑ που έχω βάλει στο μηχανάκι:
Αφού ρυθμίσαμε το ύψος και το αριστερά δεξιά:
Βάλαμε και τα νέα μας διακοπτάκια στο τιμόνι:
και βούρ για βόλτες ...
υ.γ.: Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο Γιώργαρο (ακα poolmaster)
Τελευταία τροποποίηση από painterakis; 11/04/2018 στις 16:47.
Μπραβο που το κανατε ολο αυτο μονοι σας, αλλα πολυ επεμβατικο μου φαινεται τελικα ¨/
position bulb ή θέσης.
Άπας αήρ αετώ περάσιμος
Γενικά θα τυφλώνεις.Η βρίσκεις κάποιον ιδιώτη η κάποιον απο τα παιδιά αν είναι κοντά στην περιοχή σου και τα βρίσκετε να στο κάνουν. Υπάρχει βέβαια και μια τελευταία περίπτωση,αν δεν έχεις πρόβλημα με το ''φίλε έχεις καμμένη λάμπα'' κ θέλεις απλά καλύτερο φως χωρίς πολλά πολλά βάζεις osram nightbraker.Αυτά απο εμένα!
Τα πάντα ρει
Δες τις διαστάσεις των δυο λαμπών ...
Η7:
και Η4:
όπως βλέπεις πέρα του ότι το νήμα φωτισμού είναι σε διαφορετική απόσταση, οπότε οι ακτίνες θα εστιάζουν σε διαφορετικό σημείο στο κάτοπτρο άρα η δέσμη φωτός στο δρόμο μπορεί να είναι αλλού τα αλλού, θα πρέπει να "σφάξεις" το φανάρι. Δες τη διάμετρο βάσης της Η7 (που έχουμε) και της Η4. Άρα κάνει μια ανεπανόρθωτη ζημιά, μη αναστρέψιμη με αμφίβολα αποτελέσματα.
Πέρα αυτού, έστω ότι το "σφάζεις", το κάτοπτρο της μεγάλης σκάλα αν το κοιτάξεις είναι εντελώς διαφορετικό ως προς τη σχεδίαση των ανακλάσεων σε σχέση με της μεσαίας.
Δες στο μηχανάκι σου τα σημεία στο κάτοπτρο που σου έχω σημειώσει με κόκκινο κύκλο.
Οι λύσεις είναι ή βάζεις τις αλογόνου αλλά πολύ καλές osram nightbraker ή βάζεις τις led λάμπες της Nighteye ή κάνεις κάτι σαν αυτό που έκανα παραπάνω,
Ναι αυτο με τα κατοπτρα το ειχα καταλαβει οσον αφορα τη μεγαλη σκαλα, δν ειχα σκευτει οτι επειδη θα αλλαξει το μεγεθος του λαμπτηρα θα χαλασει και ο φωτισμος στα μεσαια ομως, Εσυ οπως το εκανες που κατεργησες τα κατοπτρα δν τυφλωνεις και φωτιζεις παραλληλα σωστα και καλα και στις δυο σκαλες?
Ευχαριστω για τις απαντησεις παλικαρια μου
τι εννοείς με τη στεγανοποίηση;
Στη θέση των φλάς έχω βάλει μια λάμπα led η οποία είναι φώτα ημέρας (λευκά) και όταν πατήσεις το διακόπτη για φλάς αναβοσβήνει πορτοκαλί.
αυτό εδώ: https://www.ebay.co.uk/itm/2pcs-1156...wAAOSw~xlap0vt
και αν θες να το δείς σε λειτουργία, να ένα παλιό μου βιντεάκι ....
https://www.youtube.com/watch?v=9gU4RUxj3CM