Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 33

Θέμα: Βοήθεια αγοράς καινούργιας μηχανής και εφορία.

Fish Το avatar του/της nopattern
    Με αυτά και αυτά, είμαστε και εμείς που είναι η πρώτη μας μοτοσυκλέτα και ενώ περιμέναμε να τη δούμε στη φορ. δήλωση '17 αυτομάτως εγγεγραμμένη, όπως το αυτοκίνητο, δεν την είδαμε, υποθέσαμε ότι δε φορολογούνται και χαρήκαμε.

Τώρα μια ο ένας λεει για 719 - μπαίνουμε στην προσωρινή δήλωση και συμπληρώνουμε τη δαπάνη.

Και μια ο άλλος λεει ότι εφόσον δε φαίνονται τα στοιχεία του οχήματος, δεν είμαστε υποχρεωμένοι και τη σβήνουμε.

Αποφασίστε, Κύριοι.

Dreams are for doers.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Εγώ δεν υπονόησα ποτέ ότι "δεν είμαστε υποχρεωμένοι" να κάνουμε οτιδήποτε. Το ΣΩΣΤΟ είναι να δηλώνεται η αγορά, όπως και η πώληση. Αλλά τα στοιχεία της μοτοσικλέτας όντως δε φαίνονται πουθενά στη δήλωση.

Κατά τ'άλλα, ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει και αναλαμβάνει τις ευθύνες του, όπως ειπώθηκε ήδη.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ARIZE Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα σε όλους.

Χρειάζομαι βοήθεια να καταλάβω κόπια πράγματα, γιατί είμαι τελείως ασχέτως με αυτά. Είμαι δηλωμένος άνεργος, με 0 εισοδήματα. Δουλεύω όμως αρκετά χρονιά αδήλωτος, και κατάφερα να μαζέψω τα 10 000 πού χρειάζομαι για αγορά καινούργιας μηχανής. Ένας λογιστής όμως μού είπε, ότι δεν μπορώ να την αγοράσω, γιατί δεν μπορώ να δικαιολογήσω αυτό το ποσό. (δεν θυμάμαι πιο ήταν το όριο πού μου είπε ότι μπορεί να δικαιολογήσει ένας άνεργος για έξοδα μέσα σε ένας χρόνο ?)

-Ισχύ?
    -Πιες είναι οι επιπτώσεις?
    -Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις?
    -Οτιδήποτε άλλο μπορεί να σχετίζεται με το θέμα μου.

Ευχαριστώ...
    Άλλαξε λογιστή. Αν δεν μπορεί ο λογιστής, να σου πει για ''ανάλωση κεφαλαίου'', και πως αυτό όχι μόνο δικαιολογεί αγοράς σαν αυτή που θέλεις να κάνεις αλλά είναι και αντι-τεκμήριο, ή είναι ή τεμπέλης ή άχρηστος.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Άλλαξε λογιστή. Αν δεν μπορεί ο λογιστής, να σου πει για ''ανάλωση κεφαλαίου'', και πως αυτό όχι μόνο δικαιολογεί αγοράς σαν αυτή που θέλεις να κάνεις αλλά είναι και αντι-τεκμήριο, ή είναι ή τεμπέλης ή άχρηστος.
    Ανάλωση κεφαλαίου όταν δεν έχεις εισόδημα, πως γκεγκέν;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Ανάλωση κεφαλαίου όταν δεν έχεις εισόδημα, πως γκεγκέν;
    Γκεγκεν απο ελευθερα κεφαλαια εξωτερικού..
    (τραφφικινγ ετσετερα ετσετερα..)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Καλωσορίζουμε το νεότερο μέλος μας, sdoe_k8

Μέλος Το avatar του/της runner
    Να ρωτήσω, τον κωδικό 719 το συμπληρώνουμε και στην περίπτωση αγοράς καινούριας μηχανής ή μόνο στην περίπτωση μεταχειρισμένης ? (συμπληρώνεται το ΑΦΜ Συμβαλλόμενου-πωλήτη έτσι και συμπληρώσεις το 719)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από runner Προβολή μηνύματος
    Να ρωτήσω, τον κωδικό 719 το συμπληρώνουμε και στην περίπτωση αγοράς καινούριας μηχανής ή μόνο στην περίπτωση μεταχειρισμένης ? (συμπληρώνεται το ΑΦΜ Συμβαλλόμενου-πωλήτη έτσι και συμπληρώσεις το 719)
    Τα οχήματα, ΔΕΝ εκπίπτουν φόρων, είτε είναι καινούρια, είτε είναι μεταχειρισμένα. Κανονικά δηλώνεις ποσό αγοράς αυτών, στο 719 και στις δύο περιπτώσεις.

Τα οχήματα, ΔΕΝ εκπίπτουν φόρων, είτε είναι καινούρια, είτε είναι μεταχειρισμένα. Κανονικά δηλώνεις ποσό αγοράς αυτών, στο 719 και στις δύο περιπτώσεις.
    Ναι ευχαριστώ, το βρήκα μόλις τώρα. Και για κάποιον που μπορεί να το χρειαστεί στο μέλλον, υπάρχει και ο κωδικός 787 για την ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών σε περίπτωση που η αγορα της καινούριας μηχανής + ετήσιες δαπάνες ξεπερνάνε τα καθαρά εισοδήματα της χρονιάς που αγόρασες τη μηχανή.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Αν δεν κάνω λάθος, δηλώνονται μόνο από 750 cc και άνω; Η έχει αλλάξει;
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Αν δεν κάνω λάθος, δηλώνονται μόνο από 750 cc και άνω; Η έχει αλλάξει;
    Για τον κωδικό 719 λες; Δεν βρηκα καπου να λενε για cc. Θα είναι ανεξαρτήτου κυβισμού

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από runner Προβολή μηνύματος
    Για τον κωδικό 719 λες; Δεν βρηκα καπου να λενε για cc. Θα είναι ανεξαρτήτου κυβισμού
    Όχι, ρωτάω το αν πρέπει να δηλώσω το όχημα που αγόρασα πρόσφατα, είναι 300 cc και με αξία αγοράς 4 χιλιάρικα. Δεν ξέρω αν πρέπει να δηλώσω και τα δύο....

Όχι, ρωτάω το αν πρέπει να δηλώσω το όχημα που αγόρασα πρόσφατα, είναι 300 cc και με αξία αγοράς 4 χιλιάρικα. Δεν ξέρω αν πρέπει να δηλώσω και τα δύο....
    Πόσες φορές πρέπει να το γράψω ρε σείς;

Οταν κάνουμε μεταβίβαση ένα όχημα, το πρώτο αρχείο που ενημερώνεται, είναι το αρχείο του υπουργείου οικονομικών και ΜΕΤΑ ενημερώνεται το αρχείο του συγκοινωνιών.

Που σημαίνει, ότι οι φορολογικές αρχές, ξέρουν με ακρίβεια ΜΕΡΑΣ πότε αγόρασες και πότε πούλησες ένα όχημα, δεν δηλώνεις την αγορά του οχήματος εσύ, δηλώνεται αυτόματα.

Εσύ ως πολίτης, δηλώνεις το ποσό αγοράς. Κατά κανόνα, στις πιο πολλές περιπτώσεις, δεν προκύπτει φόρος από αυτό, οπότε και να μην το δηλώσεις το ποσό ή αν το δηλώσεις κάπως....υποτιμημένο, δεν έγινε και τίποτα. ΤΥΠΙΚΑ όμως, πρέπει να δηλώνουμε το ποσό.

Το ποσό αγοράς που δηλώνεις προστίθεται στα τεκμήρια της χρονιάς. Αν τα τεκμήρια είναι παραπάνω από το φυσικό εισόδημα, τότε φορολογείσαι με κριτήριο τα τεκμήρια. Αν το φυσικό εισόδημα είναι παραπάνω, φορολογείσαι με κριτήριο το φυσικό εισόδημα.

Και αυτό είναι όλο.

Moderator
    Πόσες φορές πρέπει να το γράψω ρε σείς;

Οταν κάνουμε μεταβίβαση ένα όχημα, το πρώτο αρχείο που ενημερώνεται, είναι το αρχείο του υπουργείου οικονομικών και ΜΕΤΑ ενημερώνεται το αρχείο του συγκοινωνιών.

Που σημαίνει, ότι οι φορολογικές αρχές, ξέρουν με ακρίβεια ΜΕΡΑΣ πότε αγόρασες και πότε πούλησες ένα όχημα, δεν δηλώνεις την αγορά του οχήματος εσύ, δηλώνεται αυτόματα.

Εσύ ως πολίτης, δηλώνεις το ποσό αγοράς. Κατά κανόνα, στις πιο πολλές περιπτώσεις, δεν προκύπτει φόρος από αυτό, οπότε και να μην το δηλώσεις το ποσό ή αν το δηλώσεις κάπως....υποτιμημένο, δεν έγινε και τίποτα. ΤΥΠΙΚΑ όμως, πρέπει να δηλώνουμε το ποσό.

Το ποσό αγοράς που δηλώνεις προστίθεται στα τεκμήρια της χρονιάς. Αν τα τεκμήρια είναι παραπάνω από το φυσικό εισόδημα, τότε φορολογείσαι με κριτήριο τα τεκμήρια. Αν το φυσικό εισόδημα είναι παραπάνω, φορολογείσαι με κριτήριο το φυσικό εισόδημα.

Και αυτό είναι όλο.
    Νταξ ρε μην βαράς
    Ο λόγος που ρώτησα είναι ότι κανένα από τα τελευταία μηχανάκια που είχα στην κατοχή μου ΔΕΝ φαινόντουσαν στην δήλωση, αυτό είναι όλο....

Νταξ ρε μην βαράς
    Ο λόγος που ρώτησα είναι ότι κανένα από τα τελευταία μηχανάκια που είχα στην κατοχή μου ΔΕΝ φαινόντουσαν στην δήλωση, αυτό είναι όλο....
    Αν εννοείς τον πίνακα οχημάτων του Ε1, ούτε και θα φανούν. Οι μοτοσυκλέτες, μηχανάκια κ.ο.κ. ΔΕΝ έχουν ετήσιο τεκμήριο, και ως εκ τούτου, ΔΕΝ φαίνονται στον σχετικό πίνακα του Ε1.

Τέλη κυκλοφορίας όμως για αυτά, βγαίνουν σε εσένα.

Στο taxisnet σου αν μπεις και πας στην σχετική εφαρμογή για τα οχήματα ή στο mycar της aade αν μπεις, θα τα δεις όλα όσα έχεις στην κατοχή σου.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Βοήθεια στην επιλογή μηχανής 50cc
    από DUKEMNUKEMgr στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 49
    Τελευταίο μήνυμα: 03/06/2010, 07:26
  2. Βοήθεια για επιλογη καινούργιας μηχανής.
    από AchilleasDucati στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 75
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2009, 14:25
  3. αγορα μηχανης και εφορια
    από famicom86 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 17/12/2008, 13:41
  4. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2005, 23:35
  5. 125cc και εφορία
    από George-3- στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9