https://www.skroutz.gr/s/19929889/Bu...3046-600W.html
Στα ίδια χρήματα θα σου πρότεινα αυτή,την δουλεύω επαγγελματικά μια δεκαετία,είναι πιο πολλά βάτ και έχει αυτόματο σύστημα για αλλαγή λάμας.
Στα μείων ,είναι λίγο βαριά.
https://www.skroutz.gr/s/19929889/Bu...3046-600W.html
Στα ίδια χρήματα θα σου πρότεινα αυτή,την δουλεύω επαγγελματικά μια δεκαετία,είναι πιο πολλά βάτ και έχει αυτόματο σύστημα για αλλαγή λάμας.
Στα μείων ,είναι λίγο βαριά.
παντως αν θες ευθεια καθαρη κοπη μεγαλου μηκους χρειαζεσαι δισκοπριονο
Η σεγα είναι εργαλείο ειδικό για καμπύλες τομές. Εξυπηρετεί πολύ καλά πχ σε κόψιμο πάγκου για τοποθέτηση νιπτήρα, νεροχύτη η εστία κουζίνας.
Σε ευθεία τομή φυσικά δεν συγκρίνεται με δισκοπριονο.
Υπάρχει δισκοπρίονο στην οικογένεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ανάγκης.
Αλλά σέγα δεν υπάρχει. Δεν ενδιαφέρει η ευθεία στο κόψιμο προς ώρας όσο να γίνει το κόψιμο. Και επειδή γίνεται με χειροπρίονο λέω να αναβαθμιστώ.
Την bulle την έχω δεί και γενικά τα εμπιστέυομαι. Αλλα σε αυτά τα λεφτά μήπως το metabo σαν πιό εξειδικευμένο είναι καλύτερο, αξιόπιστο.
LIVE FREEEEE!!!!!
Αν φτάνεις οικονομικα στο Metabo, προχώρα!
Σήμερα είχε ξυλοδουλειές στο εξοχικό και το δούλεψα κάμποσο.
Απο το κινέζικο της κακιάς ώρας που προηγήθηκε, προφανώς μιλάμε για την μέρα με τη νύχτα.
Μου αρέσει πολύ το πιάσιμο της, για δύναμη δεν μπορώ να εκφέρω ασφαλή άποψη γιατι έκοψε μαλακά ξύλα. Δεν μάσησε καθόλου ακόμα και όταν έβαζα διπλές τις τάβλες για συντομία. Δεν δουλεύω συχνά με ξύλα οπότε και με τη σέγα δεν έχω πλήρη εξοικείωση, φαντάζομαι όσο το δουλεύεις τόσο πιο ομαλά βγαίνει η δουλειά που έχεις να βγάλεις. Εχω πάρει ενα σετάκι με διαφόρων τύπων λάμες απο τα λερόι και άλλο ένα με λίγο μακρύτερες. Παίρνει λάμες Τ, με πανεύκολο το βάλε βγάλε, τραβάς το μοχλό πετάει τη λάμα ή κουμπώνεις νέα. Δεν πολυκατέχω ακόμα καλά τις διαφορές στην οδόντωση των, τι ξύλο θέλει τι και λοιπά, σήμερα επέλεξα μια clean cut λάμα.
Επίσης, λόγω απειρίας μου, με μπέρδευε το προστατευτικό τζαμάκι όταν το κατέβαζα και κάποιες φορές ξέφυγα στο κόψιμο.το γύρισα στην πάνω θέση.Με την γωνία επίθεσης επίσης δεν ασχολήθηκα.στη default θέση κάθετα την δούλεψα τη λάμα.
Κάτι που παρατήρησα και με μπέρδεψε. Απο βίντεο που είχα δει παλιότερα απο διαφορες σέγες, όσες είχαν το τσουτσούνι (επιστημονικός όρος) το στρογγυλό πίσω για να κουμπώνει σωλήνα ηλ.σκουπας, είχαν και σύστημα που φυσαγε/ρουφαγε τα ροκανίδια. Εδώ ενω υπάρχει τσουτσούνι, δεν βλέπω να έχει φύσα/ρούφα λειτουργία. Ίσως αν συνθεθεί σωλήνα, να ρουφάει με τη δύναμη της σκούπας; α ντονόου.
Γενικώς σμουθ μηχανάκι, χωρίς πολύ θόρυβο ακόμα και στην μεγαλύτερη σκάλα που την είχα. Δε το λες αθόρυβο φυσικά αλλά δεν ενόχλησε.
Νομίζω ήταν πετυχημένη αγορά, για κάποιον που δεν έχει τρελές απαιτήσεις απο μια σέγα και την δουλεύει περιστασιακά.
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
.Με την γωνία επίθεσης επίσης δεν ασχολήθηκα.στη default θέση κάθετα την δούλεψα τη λάμα.
Όσο πιο μαλακό το ξύλο τόσο πιο εύκολα κόβεται, γιαυτό βάζουμε την λάμα σε ταλάντωση ώστε να πετάει και τα πριονίδια εύκολα. Κάθετα την δουλεύουμε σε σκληρά υλικά πχ αλουμίνιο, σε ξύλα με επένδυση πχ πάγκο κουζίνας για να κόβει όσο γίνεται καθαρά χωρίς σπασίματα της επένδυσης.
Υπάρχουν και πριόνια με τα δόντια προς τα κάτω. Αυτά τα χρησιμοποιούμε σε πάγκους κουζίνας για να μην έχουμε σπασίματα της σκληρής επένδυσης στην επιφάνεια. Υπάρχουν επίσης λεπτά και κοντά πριόνια για κυκλικές τομές.
Ευθειες κοπές: Ειτε με σέγα (δανεικο χρέπι του αδελφου μου) είτε με δισκοπρίονο για ίσια κοπή βάζω οδηγό με σφγκτηράκια. Πρωτα κάνω δοκιμή για την απόσταση σε χιλ που πρέπει να μπει ο οδηγός για να έχω την κοπή στο σημείο που θέλω.
Προφανώς και καμπύλες κοπές γίνονται μόνο με σέγα.