οι μπαταριες με τζελ ειναι κοινες τυπου μολυβδου οξεως
δεν εχω συναντησει φορτιστη να κανει για μπαταρια με υγρα και να μην κανει για τζελ
οι μπαταριες με τζελ ειναι κοινες τυπου μολυβδου οξεως
δεν εχω συναντησει φορτιστη να κανει για μπαταρια με υγρα και να μην κανει για τζελ
Τώρα πάντως η μπαταρία δεν κρατάει ρεύμα.
Βάζω τον φορτιστή την δείχνει νεκρή και αρχίζει να την φορτίζει.
Μετά από αρκετές ώρες την δείχνει πλήρως φορτισμένη και ο συντηρητής είναι ζεστός.
Αλλά δεν έχει δύναμη ούτε να κάνει check.
'Η ανάγκη είναι η μητέρα της δημιουργίας'
Έχω καλό φορτιστή που μπορεί να την τσεκαρει
Αν θες να μου τη φέρεις να της κάνω μια φόρτιση ευχαρίστως
Μπας και....
Ίσως δεν το διατύπωσα σωστα.
Η μπαταρία αγοράστηκε και τοποθετήθηκε πριν 1,5 χρόνο.
Κατόπιν αυτού η μηχανή έκανε κάποια ελάχιστα χλμ και στάθμευσε συνδεδεμένη στον συντηρητή που έδειχνε να λειτουργεί κανονικά και να κρατά την μπαταρία φορτισμένη σύμφωνα με τα λαμπάκια του.
Πριν λίγες μέρες που επέστρεψα προσπάθησα να βάλω μπρος και η μπαταρία δεν έχει δύναμη ούτε για check.
Τις πταίει ??
Τογιαριε, καλα τα λες περι θειϊκωσης αλλα δεν ισχύει το "βραχυκυκλωμενη"..
(αλλιως θα "γονατιζε" την εξοδο του φορτιστή ..)
Η θειϊκωση ειναι ουσιαστικά επικαλυψη μεγαλου μερους των πλακών με θειώδες ασβεστιο (και αλλα τινα..) που λειτουργεί σαν μονωτικο της επιφανειας των πλακων..
Οσο περισσοτερο θειϊκωμενη ειναι μια μπαταρία, τοσο πιο γρηγορα (χρονικα) φορτιζεται στην ονομαστική της ταση με αντιστοιχα μικροτερο φορτίο..
(το οποίο μικρο φορτίο δεν επαρκει για την προβλεπόμενη καταναλωση της μπαταρίας..)
Υ.Γ.
Στην περίπτωση του φιλου παραπανω, το "γκαζωμα" (αρκετα περισσοτερα amperes απο τα προβλεπόμενα της ταχείας φορτισης) δεν θα κανει σχεδον τπτ.. Χρειάζεται παλμικός φορτιστής με κυκλωμα ειδικό για αποθειϊκωση..
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
ειπα για βραχυκυκλωμα γιατι λεει οτι ο φορτιστης ζεσταινεται και η μπαταρια αποφορτιζεται μονη της
ο φορτιστης μου κανει αποθειικωση με υψηλους παλμους τασης και ρευματος και ελεγχει για βραχυκυκλωμα
μου εχει επαναφερει μπαταριες απο βαθεια εκφορτιση αλλα δεν εχει τυχει να δοκιμασω καποια μετα απο μακρα ακινησια
Το ενδεχόμενο ο ακατάλληλος (ενδεχομένως) συντηρητής να την φόρτιζε ασταμάτητα και να "έβρασαν" τα υγρά με αποτέλεσμα να φορτίσει μεν αλλά να μην μπορεί να προσφέρει amber (άρα και ισχύ) ευσταθεί πιστεύετε?
Ολα ευσταθουν απουσία επιπλεον δεδομενων..![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Τα νεότερα είναι :
1. Ο συντηρητής δεν φόρτιζε εξ αρχής γιατί δεν άνοιγα προηγουμένως τον διακόπτη ώστε να τον "διαβάσει" το σύστημα. Αποτέλεσμα βραχυκυκλωμένη μπαταρία.
2. Η μηχανή με βραχυκυκλωμένη μπαταρία δεν παίρνει ούτε με καλώδια για λόγους προστασίας. Μετά την αντικατάσταση της μπαταρίας η μηχανή πρέπει να συνδεθεί στο διαγνωστικό για να μηδενίσει και να πάρει.
3. Η 100ρα βενζίνη της ΕΚΟ που άφησα μέσα για πάνω από ένα χρόνο κόλλησε την αντλία βενζίνης. Κόστος ανταλλακτικού 450€.
Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση....
τα πρωτα 2 οι αμερικανοι τα λενε german overengineering και γελανε μεχρι δακρυων
το 3 ειναι αυτονοητο και η 100αρα δεν το σωζει
μπραβο που ενημερωνεις παντως....
[QUOTE=toyar;3049969]τα πρωτα 2 οι αμερικανοι τα λενε german overengineering και γελανε μεχρι δακρυων
Για το bavarian over-engineering συμφωνώ.
Αλλά να γελάνε οι fatboy με τα πλευρικά ωστήρια ???