Ξέρω οτι πολλοί μπορεί να τα γνωρίζουν ολα αυτά αλλά κάποιοι δεν έχουν πλήρη εικόνα των προτύπων και πως ταιριάζουν μεταξύ τους ή ίσως καποιοι να μη ξέρουν τι δυνατότητες υπάρχουν.
Ξέρω οτι πολλοί μπορεί να τα γνωρίζουν ολα αυτά αλλά κάποιοι δεν έχουν πλήρη εικόνα των προτύπων και πως ταιριάζουν μεταξύ τους ή ίσως καποιοι να μη ξέρουν τι δυνατότητες υπάρχουν.
Sent from me using a computer.
Πολύ ωραία Αποστόλή! Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!
Τελευταία τροποποίηση από ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ; 23/11/2021 στις 11:10.
καθε μερα ...νεα μερα.
Κάποτε είχα ένα ταυ allen key, νομίζω 6 χιλιοστών, στη διάσταση που χρειάζονται τα περισσότερα V-Brakes ποδηλάτων. Πάρα πολύ βολικό, καμία σχέση με τα συνήθη allen. Δυστυχώς χάθηκε και δεν αγόρασα έκτοτε άλλο. Περίπου έτσι ήταν:
Με βασικό δεδομένο το πλεόνασμα χώρου για τη χρήση του, αφού το ποδήλατο δεν έχει στριμωγμένα σημεία, τέτοια λαβή παρέχει καλύτερη μοχλικότητα, πιο μαλακό πιάσιμο στο χέρι και ακρίβεια χειρισμού. Απλά λόγω όγκου δεν είναι από τα εργαλεία που κουβαλάς μαζί σου. Ακόμα απορώ πώς χάθηκε τόσο μεγάλο εργαλείο.
Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 23/11/2021 στις 11:07.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Το πρόβλημα με τα άλλεν αυτού του τύπου είναι ότι δεν έχουν καθόλου στιβαρότητα. Τα δικά μου που είναι μακρύτερα στρίβουν κανονικά. Ειδικά τα μικρά νούμερα. Πάντως σε πλαστικά και εργασίες με μικρές ροπές είναι πολύ βολικά και γρήγορα. Ειδικά αυτα που δεν έχουν μύτη άλλεν και στη λαβή και έχουν καλό ζύγισμα γυρίζουν σα διάβολοι.
Τι εννοείς στρίβουν κανονικά και δεν έχουν στιβαρότητα; Ότι παρουσιάζουν ελαστικότητα κατά τον άξονα περιστροφής τους;
Μου λείπει το συγκεκριμένο, αλλά τις 4 φορές το χρόνο που μου χρειάζεται κάνω δουλειά με απλά allen. Έχω τουλάχιστον 5 διαφορετικά, είτε σκέτα, είτε σε πολυεργαλείο. Έχω κόλλημα, δεν μου αρέσει να έχω πράγματα που δεν χρησιμοποιώ συστηματικά.Καταλήγουν να μου πιάνουν χώρο και να χάνω χρόνο να τα ψάχνω ανάμεσα σε άλλα. Λίγα και απαραίτητα.
![]()
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Στρεβλώσεις εννοώ. Καλα, μεγάλη κουβέντα αυτή.
https://www.vardakas-tools.gr/kleidi...LIND-USA-10907
Αυτά τα torx αξίζουν; (δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή, όταν φυσικά έρθουν)
Μπορούν να συγκριθούν με τα BONDHUS;
Μια χαρά είναι. Καλή ποιότητα χωρίς πολλά πολλά.
Τα αλλενάκια της είναι καλά. Δε θα βρεις την προσοχή στη λεπτομέρεια όπως σε άλλες μάρκες αλλά δε τα πληρώνεις και τόσο όσο τα άλλα. Πχ τα άλλεν είχαν κάθετο κόψιμο στις άκρες ενώ στα πιο ακριβά είναι πιο ομαλές. Κλάιν! Industrial beauty! Από θέμα αντοχής στη φθορά δεν ξέρω πως συγκρίνονται με άλλες μάρκες.
Τα συγκεκριμένα δεν έχουν κεφαλή μπίλιας και αν θελεις να συγκρίνεις τιμή θα το κάνεις με κάποιο που έχει ίδια χαρακτηριστικά.
Σε σχέση με τα bondhus, δε ξέρω. Μπορεί να είναι και τα ίδια. Ααπό θέμα ποιότητας εννοώ!
Στο αμέρικα τα bondhus είναι το στανταρ και τα eklind το super good alternative.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 25/11/2021 στις 22:36.
Sent from me using a computer.
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Είδα προχθές στο YouTube έναν Αμερικανό βιτσιοζο που καταστρέφει εργαλεία μετρωντας τις αντοχές τους. Ήρθε λοιπόν η ώρα για αλλεν και τορξ... Χρησιμοποίησε σειρές γερμανικές, ελβετική, αμερικανικές και κινεζικές. Καμμια 12αρια σύνολο, οι πιο πολλές επώνυμες.Μεταξύ αυτών Wera, Wiha, Hazet, PBswiss κλπ.
Γενικά καλύτερη σειρά κλειδιών σε αντοχή και εφαρμογές, αλλεν και τορξ, η γερμανική Wera!
Τελευταία τροποποίηση από JNP; 04/12/2021 στις 11:50.
Project farm λέγεται το κανάλι και είναι ωραίος τύπος. Τεσταρει διάφορα προϊόντα και σε αρκετές παραμέτρους. Στο συγκεκριμένο δεν ήταν μόνο η αντοχή. Ήταν πόσο καλά πιάνει στο κεφάλι της βίδας, το επίπεδο φθοράς, πόσα κιλά αντέχουν πριν σπάσουν, η τιμή τους, αν έχουν μπίλια και πόσες στις πόσες μοίρες δουλεύουν. Πότε δεν σου λέει ποιο είναι καλύτερο και το αφήνει σε εσένα ανάλογα με το πώς αξιολογήσεις τα δεδομένα. Αν θες αυτό που βγαίνει πρώτο στην κατηγορία κιλών τότε πάρε αυτό αλλά μπορεί να είναι αρκετές φορές πιο ακριβό από το δεύτερο σε αντοχή.