Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 24 από 24

Θέμα: Πλυντήρια υπερήχων

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DrIoannis
    Έχω πλυντήριο υπερήχων εδώ και 3 χρόνια περίπου. Έχω καθαρίσει καρμπιρατέρ, δαγκάνες φρένων, εργαλεία, βαλβίδες και πολλά άλλα. Κάνεις δουλειά και χωρίς ειδικά καθαριστικά αλλά είναι σαφώς πιο εύκολο με τα ειδικά καθαριστικά. Ανάλογα τον τύπο της "βρωμιάς" καθορίζεις το χρόνο και τη θερμοκρασία του υγρού. Κάνει καλό καθαρισμό και το καλύτερο είναι ότι καθαρίζει και στα πιο απίθανα σημεία. Επίσης δεν καθαρίζει απολύτως τα πάντα αλλά πραγματικά σε μερικές περιπτώσεις που δεν μπαίνουν εργαλεία καθαρισμού κάνει θαύματα χωρίς να προξενεί φθορές.
    «Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια, αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης» Stephen Hawking
    You will never be arrested #58

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από infidel Προβολή μηνύματος
    Σίγουρο αυτό; Γιατί πιο κάτω γράφει
    SHIP FROM Jenec & Boulevard
    Και Jenec μου βγάζει ότι είναι Τσεχία
    Πέρα του ότι κάνει κρα το site, μια ματιά με whois είναι διαφωτιστική
    https://who.is/whois/toperson.net

Κίνα είναι το site.
    Φτιάχτηκε πριν 2 μήνες και έχει αποκρύψει τα στοιχεία ιδιοκτησίας.
    Επίσης αναφέρει ότι δασμοί κλπ επιβαρύνουν τον πελάτη και δεν έχουν καμία ευθύνη.
    Κλασική κινεζιά, αποφύγετε το.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GEORGIOS Προβολή μηνύματος
    Παρέλαβα το πλυντήριο υπερήχων VEVOR JPS-40A 10L.
    Χωρις να θελω να σε απογοητεύσω, στα 40kΗz δεν το λες και πολυ "υπερηχητικό"..
    (για τον ανθρωπο ΟΚ αλλα τα σκυλια στη γειτονιά θα λυσσαξουν στο γαβγισμα και τα γατια θα παρουν μαυρο δρομο - και δεν κανω πλακα..)

Τα 40kHz ειναι ΟΚ για βαρια και ογκωδη αντικειμενα με σκληρη επιφανεια και σοβαρή μολυνση (βρωμα/μπιχλα)..
    Αν προσπαθήσεις να καθαρισεις κατι πιο ντελικατο, οπως κεραμικα ή αλουμίνιο (πολλα μηχανικα μερη ειναι αλουμινενια) ή δεν θα το καταφερεις ή θα τους βγαλεις τα ματια (αν επιμεινεις)..

In brief:
    Οι περηχοι καθαριζουν μεσω της δημιουργίας μικροσκοπικών φυσσαλιδων στο ειδικό(*) υγρο του μπανιου (φαινομενο "σπηλαίωσης", που λεει και ο φιλος μου ο Bowleno)..
    Οσο ψηλοτερης συχνοτητας ειναι, τοσο πιο μικροσκοπικες ειναι οι φυσσαλιδες -και vice versa- οπότε ειναι πιο "ευγενικός" (ως προς την επιφανεια του αντικειμενου) ο καθαρισμος..

(*) Τα "ειδικα" υγρα ειναι οντως ειδικα, απο πλευρας συνοχης και συναφειας των μοριων τους για τον ευκολο σχηματισμο φυσσαλιδων αερα καταλληλου ογκου σε σχεση με την παρεχόμενη ποσότητα ενεργειας (ευθεως αναλογης της συχότητας)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Αν μου τα έλεγες πριν το παραγγείλω θα προσαρμοζόμουν.
    Το πιθανότερο να ακολουθήσω το κανόνα που λέει ότι αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις.
    Όσα πουλιούνται στο aliexpress είναι 40kΗz και μίας εταιρίας είναι 42kΗz

Μπορείς να μου δόσεις μερικά παραδείγματα χρόνων που απαιτούνται για καθαρίσματα με τα ειδικά υγρά και χωρίς τα ειδικά υγρά;
    Τελευταία τροποποίηση από GEORGIOS; 26/05/2022 στις 20:19.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    (για τον ανθρωπο ΟΚ αλλα τα σκυλια στη γειτονιά θα λυσσαξουν στο γαβγισμα και τα γατια θα παρουν μαυρο δρομο - και δεν κανω πλακα..)
    Καλά δεν θα ορκιζόμουνα για το 40 και φαντάζομαι ούτε οι κινέζοι ,
    πάντως δεν είναι η πρώτη μου επιλογή για να καθαρίσω κάτι.
    Συνήθως το χρησιμοποιώ (και γι αυτό το λόγο το αγόρασα) για τα καρμπυρατεράκια που έχουν τα αλυσοπρίονα χορτοκοπτικά κλπ
    που είναι πολύ μικρά και με ελάχιστες διόδους και πολύ δύσκολα στο συμβατικό καθάρισμα.
    Το μικρό δικό μου παρατήρησα ότι είναι ένα κλειστό κουτί,
    με ένα κύκλωμα μέσα το οποίο έχει κάτι ευμεγέθεις ψύκτρες αλλά καμιά τρύπα για να μπαίνει αέρας μέσα.
    Αυτές τις μέρες προσπαθώ να χώσω μέσα ένα 12v τροφοδοτικό και ένα ανεμιστηράκι γιατί δεν βλέπω να την βγάζει για πολύ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    εχω κάπου πεταμένο ένα πιεζοηλεκτρικό τουίτερ που ορκίζεται ότι ανεβαίνει και πάνω από τα 35Κηζ.... Λέτε να κάνει δουλειά ?
    Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν ότι διώχνει και ποντίκια, έντομα κλπ...

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    εχω κάπου πεταμένο ένα πιεζοηλεκτρικό τουίτερ που ορκίζεται ότι ανεβαίνει και πάνω από τα 35Κηζ.... Λέτε να κάνει δουλειά ?
    Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν ότι διώχνει και ποντίκια, έντομα κλπ...
    Ερώτηση 1η: Τι το θες το tweeter που ανεβαινει πανω απο το οριο ακουστοτητας του πιο καθαρου αυτιού..??
    Ερώτηση 2η: Το εν λογω tweeter ειναι αυτοτροφοδοτούμενο (κατι σαν oscillator να πουμε ενα πραγμα..)??

Πρόσεξε τι θα απαντησεις, γιατι ειναι Παρασκευη απογευμα..
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    1 Είμανε και πολύ hi-fi ναούμε....
    2 όχι ρε...μια φθηνή απομίμηση του piezo της Motorola είναι - ότι του δώσεις παίζει... Χωρίς πλάκα όμως λέω να δοκιμάσω αν όντως διώχνει ζώα-τρωκτικά... Σκεφτόμουνα να το ταίσω σε λούπα με ένα ημίτονο των 25-30Κηζ και να δω αν θα αντιδράσουν γατιά, σκυλιά, τρωκτικά κλπ...
    Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 27/05/2022 στις 16:38.

Π@ΥΤΑΝΑ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ Το avatar του/της S705
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    1 Είμανε και πολύ hi-fi ναούμε....
    2 όχι ρε...μια φθηνή απομίμηση του piezo της Motorola είναι - ότι του δώσεις παίζει... Χωρίς πλάκα όμως λέω να δοκιμάσω αν όντως διώχνει ζώα-τρωκτικά... Σκεφτόμουνα να το ταίσω σε λούπα με ένα ημίτονο των 25-30Κηζ και να δω αν θα αντιδράσουν γατιά, σκυλιά, τρωκτικά κλπ...
    αν το καταφέρεις έχεις δώσει απάντηση σε άλλο θέμα του forum και αν είσαι έξυπνος θα το πουλάς σε φίλους σε "φιλική τιμή"
    Η ΚΑΛΗ Η ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ
    ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ...
    ....ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ
    ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ!!!!!

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 04/10/2013, 19:20
  2. Που χαθηκαν τα DIY πλυντηρια ?
    από PortisHead στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2012, 22:29