Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 32

Θέμα: Μεταφορά χωρίς τρέιλερ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Επηρεάζει τη συμπεριφορά του οχήματος αλλά να μην το πάμε τόσο μακρυά. Δεν συζηταμε τι θα γίνει σε μια ακραία περιπτωση. Πιο ακραίο είναι να πας με 150 με το τρεηλερ παρά με τη σχαρα με 110. Ακόμα και με τους επιβάτες μόνο μπορεί να αλλάξει η συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Είναι αυτονοητο ότι σε κάθε περίπτωση το στυλ οδήγησης πρέπει να προσαρμόζεται αναλόγως.

Η κατανομή του βάρους όμως δεν παίζει κανένα ρόλο στο φρενάρισμα. Όπου φρενάρισμα = απόσταση ακινητοποίησης (να μην παρεξηγουμαι). 100 κιλα επιπλέον είτε στον κοτσαδόρο, ειτε στην οροφή, ειτε στο τρεηλερ, το συστημα πέδησης έχει να διαχειριστει 100 κιλά παραπάνω μεικτό βάρος. Ο κατασκευαστής αναφέρει καθαρά όλα τα βάρη που μπορεί να διαχειριστεί με ασφάλεια το όχημα.

Αυτό με τα 70 κιλά στον κοτσαδόρο αν θυμάμαι καλά ισχύει σε κάθετη δύναμη. Δηλ σε κατάσταση ηρεμίας να δέχεται πίεση προς τα κάτω 70 κιλά. Γιατι αν το τρεηλερ ζυγιζει 400 κιλά, σε καθε φρεναρισμα ο κοτσαδόρος 400 κιλά θα κρατάει αλλά στον οριζόντιο άξονα.
    Αμφιβάλλω όμως αν είναι παντου τόσο το μέγιστο, καθε κοτσαδόρος έχει τις δικιες του προδιαγραφές.

Από εκει και πέρα η επιλογή γίνεται βάση πρακτικότητας. Αν υπάρχουν στην αγορά σχάρες για τετοιο μηχανακι τοτε μια χαρά νόμιμη ειναι. Από τη στιγμή που πληρουνται οι προδιαγραφές που πρέπει δεν υπάρχει κανένα θέμα.

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Νίκος Παππάς Προβολή μηνύματος
    Δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο που λες. Θα ηθελα καποια μελετη που να το λεει αν εχεις.

Εχω σχαρα ποδηλατων που πιανει στην 5η πορτα, πανω στο αυτοκινητο δηλαδη και οχι εκτος. Οταν βαλω 3 ποδηλατα πανω και μπουμε 4 μεσα το αμαξι αλαφραινει μπροστα αισθητα, αλλα οχι επικινδυνα. Φυσικα η κινηση γινεται μεχρι 100-110 χαω σε ΕΟ και με πολυ λιγοτερα αλλου. Επηρεαζει δε το πως στριβει το αμαξι και αυτο φαινεται στις αλλαγες λωριδας, οπως και την ευπαθεια σε πλευρικους ανεμους. Μιλαμε τωρα για λιγοτερα απο 50 κιλα συνολικα
    Ποιά μελέτη, φυσική είναι. Βάζεις εμπρός του πίσω άξονα 150kg + 50kg μετά από αυτόν και φταίνε τα 50kg; αναρτήσεις δεν έχεις.
    Έχεις κινητήρα, κιβώτιο, διαφορικό, οδηγό -συνοδηγό σε απόσταση από τον πίσω άξονα (μοχλός) και τα κερδίζουν 50kg μετά από αυτόν;
    Δεν είναι ευδιάκριτο ότι θα έπρεπε να έχουν τουλάχιστον την ίδια απόσταση με το μεταξόνιο για να το συζητήσουμε;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motojojo Προβολή μηνύματος

Αυτό με τα 70 κιλά στον κοτσαδόρο αν θυμάμαι καλά ισχύει σε κάθετη δύναμη. Δηλ σε κατάσταση ηρεμίας να δέχεται πίεση προς τα κάτω 70 κιλά. Γιατι αν το τρεηλερ ζυγιζει 400 κιλά, σε καθε φρεναρισμα ο κοτσαδόρος 400 κιλά θα κρατάει αλλά στον οριζόντιο άξονα.
    Αμφιβάλλω όμως αν είναι παντου τόσο το μέγιστο, καθε κοτσαδόρος έχει τις δικιες του προδιαγραφές.

.
    Ακριβως. Υπαρχει και με μικροτερο μεγιστο βαρος, παει αναλογα με το αυτοκινητο και συνηθως ειναι ποσοστο βαρους του τρειλερ με ανωτατο αυτο το οριο. Αν το τρειλερ εχει φρενα δεν αλλαζει το βαρος στον κοτσαδορο αλλα μονο το βαρος του τρειλερ.

Στο δικο μου αυτοκινητο, μικρομεσαιο χατς, ειναι 60 κιλα το μεγιστο βαρος στην μπιλια.

Οι σχαρες μπορει να υπαρχουν αλλα να αφορουν οχηματα που μπορουν να δεχθουν στην μπιλια του κοτσαδορου το φορτιο βασης - μηχανης

Γενικα καθε οχημα εχει το δικο του ωφελιμο φορτιο και το καθετο βαρος που μπορει να δεχθει ο κοτσαδορος υπαρχει στις προδιαγραφες του.

Χαζευα τις πιστοποιημενες σχαρες μεταφορας ποδηλατων της TΗULE και δεχονται συνολικο βαρος μεχρι 45 κιλα για 3 ποδηλατα!!

Champion 2ης Βουνίσιας
    Έχω την αίσθηση ότι τα 60 κιλά (σε σένα) δεν ειναι κατασκευαστικός περιορισμός. Δηλαδή αν κάποιος ευτραφής κύριος πατήσει πάνω στον κοτσαδορο, τι θα πάθει; Θα στραβώσει;
    Μου φαινεται απίθανο να αντέχει καμια 400αρια κιλα σε έλξη και να αντεχει μόνο 60 κάθετα. Υποθέτω έχει να κάνει με την ισοροπία του συνόλου αυτοκινητο-τρεηλερ, δηλ να μην ειναι εμπροσθοβαρές το τρέηλερ. Δεν εχω βρει πουθενα κάποια εξήγηση, θα ηθελα όμως να μαθω!

Το ερώτημα ήταν αν επιτρέπεται η χρήση τέτοιας σχάρας, όχι αν αντέχει. Η συγκεκριμένη που λες προφανως και δεν αντέχει.
    Εφόσον μιλάς για πιστοποιημένες σχάρες υποθέτω τότε ότι ειναι νομιμες, σωστα;

Ακόμα και αν η σχάρα αντέχει 100 κιλά, η δική μου απορία θα ήταν αν η πορτα του αυτοκινήτου αντέχει τέτοιο φορτίο. Πιο πολύ θα με προβλημάτιζε να μην στρεβλώσει η πορτα και οι μεντεσέδες παρά το πως θα φρενάρει και θα στρίψει το αυτοκίνητο.
    Και φυσικά από πρακτικής άποψης, πως θα φόρτωνα ένα μηχανακι 100 κιλών επάνω στη σχάρα! Γιατι οι σχάρες ποδηλάτων μπορει να αντέχουν 50-60 κιλά αλλά ενα ποδήλατο δεν ζυγιζει τόσο! Ενα-ένα τα φορτώνεις!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της borgiriadis1
    Καλά στο πώς θα το φορτώσεις δεν είναι θέμα καθώς το μηχανάκι δεν είναι καν 100κιλα. 60-70 το που θα είναι. Αλλά αν μια τέτοια πιστοποιημένη κοστίζει 1000€ νομίζω ότι δεν αξίζει τον κόπο.
    Τώρα βέβαια για το τι αντέχει κ το τι όχι δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Σίγουρα αντέχει και πολύ παραπάνω.
    Πάτα το 0

Champion 2ης Βουνίσιας
    Για τι αμαξι (θα) ειναι;

Fiat panda 4x4.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Pew
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motojojo Προβολή μηνύματος
    Έχω την αίσθηση ότι τα 60 κιλά (σε σένα) δεν ειναι κατασκευαστικός περιορισμός. Δηλαδή αν κάποιος ευτραφής κύριος πατήσει πάνω στον κοτσαδορο, τι θα πάθει; Θα στραβώσει;
    Μου φαινεται απίθανο να αντέχει καμια 400αρια κιλα σε έλξη και να αντεχει μόνο 60 κάθετα. Υποθέτω έχει να κάνει με την ισοροπία του συνόλου αυτοκινητο-τρεηλερ, δηλ να μην ειναι εμπροσθοβαρές το τρέηλερ. Δεν εχω βρει πουθενα κάποια εξήγηση, θα ηθελα όμως να μαθω!
    Εχει μεγαλη διαφορα το να πατησεις με βαρος 60 κιλων, απο το να κρεμασεις αυτη τη μαζα και να συντονιζει σε κραδασμους ή ο,τι αλλο.
    Δεν σημαινει οτι στα 60 ή 70 ή 80 κιλα θα κανει κραου, τα ορια ειναι συνηθως πολυ υψηλοτερα, αλλα θα ηθελες να το ρισκαρεις ρυμουλκωντας την περιουσια σου;
    pew pew pew pew pew pew !!!

270° firing order Το avatar του/της katsar
    Ερώτηση.
    Αν ρίξεις τα πίσω καθίσματα δεν χωράει στο ΙΧ;
    when life gets complicated... i ride.

ρώτησε τους υπευθύνους τις πίστας που πας, εάν υπάρχει η δυνατότητα να το αφήνεις εκεί, όπως κάνουν ορισμένοι με τα cart τους.
    MM#93

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από katsar Προβολή μηνύματος
    Ερώτηση.
    σε fiat panda σίγουρα όχι.

σε hyundai matrix χωράει οριακά και στριμωγμένα αλλά θα λερώσει και θα μυρίζει η καμπίνα μετά.
    MM#93

Champion 2ης Βουνίσιας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pew Προβολή μηνύματος
    Εχει μεγαλη διαφορα το να πατησεις με βαρος 60 κιλων, απο το να κρεμασεις αυτη τη μαζα και να συντονιζει σε κραδασμους ή ο,τι αλλο.
    Δεν σημαινει οτι στα 60 ή 70 ή 80 κιλα θα κανει κραου, τα ορια ειναι συνηθως πολυ υψηλοτερα, αλλα θα ηθελες να το ρισκαρεις ρυμουλκωντας την περιουσια σου;
    Το έχεις διαβάσει καπου αυτό; Ή απλά έτσι το αντιλαμβάνεσαι; Γιατι και με τη δική μου αντίληψη κατασκευαστικά δείχνει να αντέχει περισσότερα κιλά κάθετα παρά οριζόντια.

Όπως είπε και ο Ι. Παππας φαίνεται να ειναι ποσοστό του επιτρεπόμενου βάρους ρυμούλκησης που δείχνει ότι υπάρχει ένα όριο στην κατανομή του βαρους μπρος-πίσω από τον άξονα.
    Αν το βαρος ειναι πολύ πίσω ή πολύ μπροστά στο τρεηλερ, αυτό έχει καταστροφικές συνέπειες στην οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου ακόμα και αν ειναι στα όρια του κατασκευαστή.
    Υπάρχουν βιντεο που το δειχνουν παραστατικά.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από katsar Προβολή μηνύματος
    Ερώτηση.
    Δεν χωράει ήταν το πρώτο που σκέφτηκα κ εγώ. Ίσως ξάπλα το μηχανάκι κ πάλι με το ζόρι και θα γεμίσω βενζίνες κ λάδια παντού.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ποπαϋ Προβολή μηνύματος
    ρώτησε τους υπευθύνους τις πίστας που πας, εάν υπάρχει η δυνατότητα να το αφήνεις εκεί, όπως κάνουν ορισμένοι με τα cart τους.
    Κ αυτό το έχω σκεφτεί και θα ήταν μια λύση. Απλά επειδή κάθε 3 προπονήσεις (οι οποίες μπορεί να γίνουν σε διάστημα 2 εβδομάδων)αλλάζω λάδια βαλε κ τπτ επισκευές κλπ θα προτιμούσα να το έχω σπίτι να το μαστορευω.
    Πάτα το 0

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από borgiriadis1 Προβολή μηνύματος
    Καλά στο πώς θα το φορτώσεις δεν είναι θέμα καθώς το μηχανάκι δεν είναι καν 100κιλα. 60-70 το που θα είναι. Αλλά αν μια τέτοια πιστοποιημένη κοστίζει 1000€ νομίζω ότι δεν αξίζει τον κόπο.
    Τώρα βέβαια για το τι αντέχει κ το τι όχι δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Σίγουρα αντέχει και πολύ παραπάνω.
    Επειδη εχω Fiat Panda δεν θα ημουν καθολου σιγουρος οτι ειναι ασφαλες να φορτωσεις 70 κιλα μηχανη και αλλα 20 η σχαρα, περα απο το αν αντεχει η οπισθια μετωπη τοσο καθετο βαρος ( που πιθανοτατα αντεχει )

Τωρα βεβαια στην Ελλαδα αντε να βρεις ανθρωπο να σου πει στα σιγουρα τι ισχυει οπως και να ελεγξει.

Επειδη αλλαξε ο νομος προσφατα η υπαρξη κοτσαδορου απαιτει ειτε τρειλερ με δικη του πινακιδα ειτε πιστοποιημενη σχαρα ποδηλατων με φωτα και 13pin βυσμα ( ειχα γραψει πιο πριν κατα λαθος 7 ) και ο κοτσαδορος να ειναι αφαιρουμενος ή αυτοματος και επισης το τρειλερ να υπαρχει στην αδεια του ΙΧ κατι που δεν υπαρχει εξω. Φιλος που ζει στο εξωτερικο ψαχνει να βρει τροπο να πιστοποιηει την απλη του αλλαζοντας φωτα και καλωδιωση γιατι εκει ελεγχουν.

Παλαιό μέλος
    Εκανες κατι τελικα με το θεμα;

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τρέιλερ για μεταφορά
    από wolfi στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 03/12/2019, 18:15
  2. Μεταφορα μοτοσυκλετας με πλοιο χωρις διπλωμα
    από Nolimitsninja στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 19/05/2019, 17:54