Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 23 από 23

Θέμα: Διαρροή μετά από κρύα εκκίνηση

Παλαιό μέλος Το avatar του/της strokt up
    Λεω απλά ενα στορυ σαν τροφή για σκέψη. Δεν λέω ότι είναι ίδια η περίπτωση σου. Σε super four του 99 είχα παρόμοιο πρόβλημα όταν έφευγα με κρύο το μηχανάκι έβλεπα πιτσιλιές παραφλου στο παπούτσι μου χωρίς να βλέπω κάπου διαρροή ούτε στο έδαφος ούτε κάπου. Αν σκούπιζα το παπούτσι δεν λερωνοταν ξανά. Δεν ειδα να πέφτει η στάθμη στο δοχείο ούτε στο ψυγείο. Τελικά ενα σωληνάκι είχε μια ρωγμή που με την συστολή διαστολή μόλις έφτανε θερμοκρασία λειτουργίας σταμάταγε να χάνει.

Μέλος Το avatar του/της aris19
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από strokt up Προβολή μηνύματος
    Λεω απλά ενα στορυ σαν τροφή για σκέψη. Δεν λέω ότι είναι ίδια η περίπτωση σου. Σε super four του 99 είχα παρόμοιο πρόβλημα όταν έφευγα με κρύο το μηχανάκι έβλεπα πιτσιλιές παραφλου στο παπούτσι μου χωρίς να βλέπω κάπου διαρροή ούτε στο έδαφος ούτε κάπου. Αν σκούπιζα το παπούτσι δεν λερωνοταν ξανά. Δεν ειδα να πέφτει η στάθμη στο δοχείο ούτε στο ψυγείο. Τελικά ενα σωληνάκι είχε μια ρωγμή που με την συστολή διαστολή μόλις έφτανε θερμοκρασία λειτουργίας σταμάταγε να χάνει.
    Ούτε που θα πήγαινε το μυαλό μου σε κάτι τέτοιο, δεν αποκλείεται πάντως. Θα το παρακολουθώ και αν έχω κάτι νεότερο θα ενημερώσω!

Kαλησπέρα! Σήμερα πήγα το μηχανάκι στην αντιπροσωπεία για το προγραμματισμένο σέρβις και μετά από καμία ωρίτσα μου τηλεφωνούν και μου λένε ότι είδαν να υπάρχει διαρροή από την τάπα του κάρτερ. Στην ερώτησή μου αν προέρχονται από εκεί οι σταγόνες που βλέπω να στάζουν για λίγο μετά την εκκίνηση (τους το είχα πάει να το δουν πριν ένα 3μηνο), επέμεινε ότι αυτές οφείλονται σε υγρασία που συσσωρεύεται στην εξάτμιση και ότι δεν σχετίζονται τα δυο περιστατικά. Θα παραλάβω από εβδομάδα και θα επανέλθω μετά από κάποιες δοκιμές

Καλησπέρα, επανέρχομαι με σημερινές εξελίξεις καθώς προφανώς ξέχασα τότε να ενημερώσω το θέμα:

Μετά από το τελευταίο ποστ, η κατάσταση συνεχίστηκε με λίγες σταγόνες στο έδαφος κατά τις κρύες εκκινήσεις. Ψάχτηκα λίγο μόνος μου για το θέμα διαρροών λαδιού και για το τεχνικό κομμάτι της υπόθεσης, όμως απ' όσα διάβασα/μου είπαν δεν παρατήρησα ανησυχητικά σημάδια όπως περίεργη συμπεριφορά ή/και υπερθέρμανση του κινητήρα ούτε λευκό καπνό από την εξάτμιση. Στο σέρβις του 2024 τους το ανέφερα ξανά, παρ' όλα αυτά πάλι "τίποτα" από μέρους τους. Κατόπιν, το ψιλοάφησα -λανθασμένα- το θέμα λόγω πολύ περιορισμένου ελεύθερου χρόνου και επειδή στην αντιπροσωπεία το απέδωσαν σε υγρασία (μετά από επανειλημμένη γκρίνια). Για να καταλάβετε, το μηχανάκι μεταξύ των service του 2024 και του 2025 έκανε μόλις 500 χλμ... Επιπλέον, δεν πήγα να το δει και άλλος μηχανικός επειδή το μηχανάκι είναι ακόμα στην εγγύηση, επίσης εσφαλμένη λογική.

Fast forward λοιπόν, σήμερα στο προγραμματισμένο σέρβις λίγο πριν την αναμενόμενη ώρα παραλαβής, έρχεται ο υπεύθυνος του συνεργείου και με ενημερώνει ότι υπάρχει "διαρροή από την κυλινδροκεφαλή" και θα πρέπει να αντικατασταθεί η φλάντζα. Καθώς μου ανέβαινε η πίεση αναλογιζόμενος για το πόσο πρέπει να γκρινιάξω, το "έσωσε" λίγο λέγοντας ότι η αλλαγή θα γίνει στα πλαίσια της εγγύησης. Θεώρησα ότι δεν είχα να κερδίσω κάτι κλιμακώνοντας την κατάσταση και δεν το τράβηξα περαιτέρω, τουλάχιστον μου έδωσαν ένα μηχανάκι αντικατάστασης για να φύγω. Γενικά αμφιταλαντευόμουν για το αν θα παρέμενα πελάτης τους μετά το πέρας της εγγύησης εκτός αν πρόκειται για μείζον ζήτημα, όμως μετά από αυτό μπορώ να πω με βεβαιότητα πως δεν θα τους προτιμήσω ξανά για συντήρηση ρουτίνας. Θα επανέλθω μελλοντικά με τα "αποτελέσματα".

Απολογισμός
    (+) Επισκευή στα πλαίσια της εγγύησης, μηχανάκι αντικατάστασης
    (-) Θεωρώ ότι δεν ασχολήθηκαν σοβαρά κατόπιν επανειλημμένων "κρούσεων", πράγμα που δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη

Κλείνοντας, στα πλαίσια του "να 'χαμε να λέγαμε", τι πιστεύετε ότι ευθύνεται για τη διαρροή μόνο κατά την κρύα εκκίνηση; Το είχα δοκιμάσει και μετά από εκκίνηση χωρίς να έχει κρυώσει το μηχανάκι και το είχα αφήσει να δουλεύει 5 λεπτά στο ρελαντί, έσταζε μόνο σε κρύα εκκίνηση. Έχοντας μόνο βασικές γνώσεις για το μηχανικό-τεχνικό μέρος του θέματος, δική μου υπόθεση είναι ότι αφού ζεσταινόταν το μοτέρ, το χάσμα από το οποίο διέφευγαν τα υγρά έκλεινε με τη διαστολή των μετάλλων.
    Τελευταία τροποποίηση από aris19; 10/04/2025 στις 22:01. Αιτία: Διευκρίνιση για τη διαρροή

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Από την στιγμή που αυτό που φτύνει η μηχανή σου δεν είναι λάδια, δεν βλέπω πως σχετίζεται η διαρροή λαδιού που βρήκαν στην κυλινδροκεφαλή, με το πρόβλημα σου.
    Αντίθετα, διαβάζοντας την όλη ιστορία, εγώ βλέπω ένα "σωστό" σε γενικές γραμμές συνεργείο / αντιπροσωπεία.

Αν σου έσταζε κάπου λάδια, να το καταλάβω. Όμως μόνος σου είπες οτι οι σταγόνες που φτύνει δεν αφήνουν σημάδια, άρα δεν είναι λάδια.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Phantom Προβολή μηνύματος
    Από την στιγμή που αυτό που φτύνει η μηχανή σου δεν είναι λάδια, δεν βλέπω πως σχετίζεται η διαρροή λαδιού που βρήκαν στην κυλινδροκεφαλή, με το πρόβλημα σου.
    Αντίθετα, διαβάζοντας την όλη ιστορία, εγώ βλέπω ένα "σωστό" σε γενικές γραμμές συνεργείο / αντιπροσωπεία.

Αν σου έσταζε κάπου λάδια, να το καταλάβω. Όμως μόνος σου είπες οτι οι σταγόνες που φτύνει δεν αφήνουν σημάδια, άρα δεν είναι λάδια.
    Συγγνώμη, το "διαρροή λαδιού" από κεκτημένη ταχύτητα, δεν προσδιόρισε τι, θα το διορθώσω και στο κείμενο. Επειδή δεν ήθελα να τον διακόψω όσο μιλούσε για το τι θα παιχτεί, μετά είπαμε κάτι άλλο και τελικά δεν ρώτησα τι του φάνηκε να είναι το υγρό. Θα πάρω τηλέφωνο αύριο να ρωτήσω. Βέβαια συμφωνώ ότι ίσως βιάστηκα να γράψω επικριτικό σχόλιο, πρέπει να δω τι θα γίνει και τις επόμενες φορές που θα βάλω μπροστά το μηχανάκι.

Boomer's corner Το avatar του/της D3300
    Να κάνω μια υπόθεση?
    Το parafluid είναι λεπτότερο από το λάδι, άρα μέχρι να ζεσταθεί η κεφαλή και να φράξει η διαρροή λόγω διαστολής, βγαίνει μόνο parafluid και όχι λάδι (γι' αυτό δεν άφηνε λεκέ).
    Αφού στο πέρασαν στην εγγύηση όλα καλά, γιατί η αντικατάσταση φλάντζας κεφαλής είναι ένα σεβαστό ποσό.
    Τώρα μένει να μάθεις αν η καινούρια φλάντζα είναι άλλος κωδικός ή αν απλά η παλιά ήταν ελαττωματική.
    Συνοψίζοντας να προσθέσω και κάτι ακόμη, ποτέ δεν κάνουμε μικρές αποστάσεις γιατί απλά ο κινητήρας δεν προλαβαίνει να φτάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από D3300 Προβολή μηνύματος
    Να κάνω μια υπόθεση?
    Το parafluid είναι λεπτότερο από το λάδι, άρα μέχρι να ζεσταθεί η κεφαλή και να φράξει η διαρροή λόγω διαστολής, βγαίνει μόνο parafluid και όχι λάδι (γι' αυτό δεν άφηνε λεκέ).
    Αφού στο πέρασαν στην εγγύηση όλα καλά, γιατί η αντικατάσταση φλάντζας κεφαλής είναι ένα σεβαστό ποσό.
    Τώρα μένει να μάθεις αν η καινούρια φλάντζα είναι άλλος κωδικός ή αν απλά η παλιά ήταν ελαττωματική.
    Συνοψίζοντας να προσθέσω και κάτι ακόμη, ποτέ δεν κάνουμε μικρές αποστάσεις γιατί απλά ο κινητήρας δεν προλαβαίνει να φτάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας.
    Από τεχνικά ζητήματα κυρίως όσα γνωρίζω είναι κυρίως θεωρητικά και δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία, η υπόθεσή σου μου φαίνεται λογική. Πάντως μετά το σέρβις στις 2-3 φορές που πήρε μπροστά δεν έσταζε κάτι κατά την κρύα εκκίνηση. Μπορεί να έτυχε, θα ενημερώσω μετά από περισσότερη χρήση.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Εκκίνηση παπιου μετά από 5 χρόνια
    από panosc50 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 09/10/2021, 15:13
  2. μυστήρια διαρροή λαδιού στο μοτέρ κ ΜΟΝΟ μετά από βόλτα ...
    από alexis72 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2019, 12:55
  3. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 24/03/2014, 22:24
  4. διαρροη μπροστινου μετα απο 1500 χλμ σε TDM 900
    από alkis1990 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 10/10/2013, 14:04
  5. Έετσι θα ειμαστε μετα απο 50 χρονια!!!
    από dela στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 12/11/2003, 19:36

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF