Είναι περίεργη η παρομοίωση που κάνεις..
Το yaris στο συγκεκριμένο φόρουμ απλά δείχνει πως ο φίλος δεν έχει κανένα ενδιαφέρον στα αυτοκίνητα ..
Λένε ότι το Yaris δεν παγώνει. Οπότε έδειξα ότι παγόνι.![]()
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Ίσως το Yaris-παγόνι;
(crossover με το νήμα περί AI art θα το καταντήσουμε)
![]()
Μπράβο σου ρε φίλε. Ούτε γελάκια ούτε αστεία. Εγώ παραφλου το λέω και στα παλιά τρακτέρ του πατέρα μου έβαζε αντιπαγωτικο νε ότι σημαίνει αυτό. Δεν ήξερα στην περίπτωση που όντως ήθελε παρέμβαση τί έπρεπε να κάνω. Ρίχνω μέσα κάτι σαν το αντιπαγωτικο που είπα πιο πάνω ή αλλαζω όλο το υγρό με άλλο χαμηλότερου εύρους θερμοκρασιών? Τελικά δεν κάνω τίποτα και το αφήνω ως έχει γιατί όντως είναι long life coolant έως-35. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
Αν και καθιερωμένος ο όρος αντιψυκτικό, στην πραγματικότητα ο όρος αντιπαγωτικό είναι πιο δόκιμος για το συγκεκριμένο προϊόν. Η ψύξη θα επέλθει ούτως ή άλλως σε ακινησία σε χαμηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος, το θέμα είναι να αποφευχθεί η παγοποίηση. Για δύο λόγους: Πρώτον διότι παγωμένο υγρό αργεί να ξεπαγώσει με μεταφορά θερμότητας, με ό,τι κακό αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία της αντλίας νερού και την ψύξη του κινητήρα. Δεύτερον, ο όγκος υδάτινων διαλυμάτων αυξάνεται με τη μείωση της θερμοκρασίας, οπότε αν παγώσει το υγρό, δεν ρέει προς το δοχείο διαστολής αλλά διαστέλλεται τοπικά και σπάει ό,τι μη ελαστικό συνορεύει.
Είναι ο λόγος που σπάνε οι σωλήνες νερού τον χειμώνα σε αρνητικές θερμοκρασίες.
Εγώ θα αγοραζα ένα κιλό αδιάλυτο αντιψυκτικό και θα πρόσθετα καμιά τρακοσαρια γραμμάρια στο κύκλωμα,για να κοιμάμαι ήσυχος.Αστειο το κόστος.
Καλό είναι να διαβάσει τις οδηγίες. Η θερμοκρασία πήξης του διαλύματος μεταβάλλεται με την περιεκτικότητα κατ' όγκο του ψυκτικού υγρού. Και δεν είναι μονότονη συνάρτηση, αλλά από κάποια αναλογία και πάνω χειροτερεύουν οι ιδιότητες. Δεν ξέρεις κιόλας τι έχει ήδη μέσα στο κύκλωμα ψύξης.
Αν σκοπεύεις να φτιάξεις δικό σου διάλυμα, θα πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή με απιονισμένο νερό και να μετρήσεις τις ποσότητες.
Προσωπικά θα πήγαινα σε συνεργείο και ζητούσα θα αλλαγή. Έτσι κι αλλιώς ανά μερικά χρόνια χαλάνε οι αντιδιαβρωτικές ιδιότητες που είναι επίσης σημαντικές.
Το ίδιο λέμε,δε ξέρει τι έχει τώρα στο κύκλωμα ψύξης.