Σελίδα 2 από 8 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 107

Θέμα: vfm Laptop

Νέο μέλος Το avatar του/της Zodd
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RaGe_Raptor Προβολή μηνύματος
    Κάτι τέτοιο είχα κατά νου, ευχαριστώ!
    Λάπτοπ με επεξεργαστή χαμηλής κατανάλωσης* με μόνο την ενσωματωμένη σε αυτόν καρτα γραφικών, μικρή οθόνη (14") και σχετικά μικρή ανάλυση (για 2024)..ίσως να μην είναι η καλύτερη επιλογή για futureproof μηχανημα που προορίζεται για επεξεργασία βίντεο. Επιπλέον ένα κομμάτι της τιμής του σίγουρα πάει στην περιστρεφόμενη οθόνη, που σιγουρα ρίχνει την σχέση επιδοσεις/τιμή.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι δεν θα κάνεις την δουλεία σου απαραίτητα, αλλά ότι ενδεχομένως να μπορείς να βρεις κάτι πιο κοντά στις ανάγκες σου σε αυτό το μπάτζετ.

*Η ένδειξη "U" στο "5700U" δηλώνει μοντέλο χαμηλής κατανάλωσης οπότε δεν μπορείς να αναμένεις τις πλήρεις δυνατότητες ενός 5700

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Shinigami Ryuk Προβολή μηνύματος
    ...
    Οποτε περυσι που αποφασισα να παρω καινουριο,ενω συνεχιζα να ειμαι ικανοποιημενος απο το παλιο(δοθηκε σε κοντινο μου προσωπο),ειπα ασυζητητι Dell.
    Και το μετανιωσα μεσα σε 15 μερες.
    Αποφασισα να αγορασω το καινουριο Inspiron με i5,8gb ram,τα ιδια χαρακτηριστηκα με το προηγουμενο,πιστευοντας οτι θα μεινω ικανοποιημενος.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΓιώργοςΤΤ Προβολή μηνύματος
    Tα 8 GB RAM σήμερα δυστυχώς δεν είναι αρκετά με τους πόρους που καταναλώνουν τα Windows.
    Όπως γράφει ο Γιώργος, είναι πολύ σημαντικό ένας σύγχρονος υπολογιστής να έχει τουλάχιστον 16 GByte RAM. Κοίταξε αν αναβαθμίζεται η RAM. Επίσης σημαντικό είναι να έχει δίσκο SSD τουλάχιστον 500 GByte και επεξεργαστή 8ης γενιάς και άνω, κατ' ελάχιστο τετραπύρηνο (ιδανικά i5 και άνω ή αν είναι i3 να είναι 10ης γενιάς ή νεότερος).

Τέλος, τα Windows 10 του χρόνου θα πάψουν να υποστηρίζονται επίσημα, οπότε καλό είναι να κοιτάζετε προς Windows 11.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Μέλος Το avatar του/της Shinigami Ryuk
    Επειδή αναφέρεις θέμα με θερμοκρασία, είναι πιθανόν το σύστημα να έχει lag λόγω throttling του επεξεργαστή (ρίχνει την απόδοση μέχρι να κρυώσει). Πάρε μια βάση με ανεμιστήρα και δούλευε το εκεί. Θα βοηθήσει απίστευτα.

Γενικά λάπτοπ που ακουμπάει σε ξύλο ή γυαλί υποφέρει. Αν δεν θέλετε να βάλετε βάση, ακουμπήστε το σε δύο βιβλία.

Tα 8 GB RAM σήμερα δυστυχώς δεν είναι αρκετά με τους πόρους που καταναλώνουν τα Windows.
    Δικιο εχεις εν μερει και στα δυο πραγματα που αναφερθηκες ομως δεν αντιμετωπισα αυτα προβληματα με το προηγουμενο Inspiron που ειχα.

8αρα μνημη ειχε και το αλλο και δεν λαγκαρε ποτε,δουλευε maximum στα 50-60%,ενω το τωρινο ειναι μονιμα στα 85%.Δεν ειμαι σιγουρος οτι φταινε τα win γιατι μετα απο 1 εβδομαδα που πηρα το καινουριο επειδη ειχα ξενερωσει του περασα τα 10 και εκανε τα ιδια.Ξαναλεω οτι ισως για αυτο το προβλημα να φταει η καρτα γραφικων που δεν ειναι ανεξαρτητη.

Επισης και το προηγουμενο ετσι το κακομεταχειριζομουν.Μονιμα στα ποδια μου-πανω στο κρεββατι-στο τραπεζι και το κουλερακι σπανια το ακουγες να ζοριζεται τοσο συχνα οσο στο τωρινο.

Αλλο ενα πραγμα που μου εσκασε στο μυαλο τωρα που σου γραφω ειναι οτι και στα δυο τα Dell δεν μπορεις να γραφεις και να ακουμπας τα χερια δεξια και αριστερα απο το touchpad γιατι δεν ξερω τι γινεται αλλα τρωνε κατι φλασιες και επηρεαζεται η λειτουργια του touchpad και μετακινει τον κερσορα και εκει που πας να γραψεις μια λεξει καταληγεις να εισαι σε αλλη γραμμη/παραγραφο ή μαρκαρει ολοκληρες λεξεις και οταν να γραψεις αντικαθιστα την μαρκαρισμενη λεξη(δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος

Ενιγουεις το θεμα δεν ειναι να βρω λυσεις,τωρα που ληγει η εγγυηση θα το ανοιξω και θα του βαλω ακομα μια 8αρα και πιστευω οτι θα λυθουν τα θεματα σε μεγαλο βαθμο.Εκει που ηθελα να επικεντρωθω ειναι το vfm.

Δεν αξιζει τα τοσα λεφτα που κανει,ειμαι σιγουρος οτι και λαπτοπ αλλης εταιριας με 400ευρω θα εκανε την ιδια δουλεια.Αλλιως αν ηξερα οτι θα ηταν τετοια φολα θα εδινα 1000+να παρω ενα Mac που οποιον ρωτησεις θα σου πει τα καλυτερα.

Ετσι και αλλιως αυτη θα μας τα φαει στο τελος.

https://www.skroutz.gr/s/40847558/Le...-Keyboard.html

Με μια γρήγορη ματιά κάτι τέτοιο θα έπαιρνα.

Αυτό που έβαλα είναι χωρίς λειτουργικό, θα πρέπει να βρεις κάποιον να στο εγκαταστήσει. Κλειδί αν θέλεις μπορείς να πάρεις με 10€ online.
    Η μαύρη αλήθεια είναι ότι τα gaming laptop είναι και ογκώδη και βαριά. Θέλω 14αρι λόγω φορητότητας. Ελαφρύ και για την μεταφορά του με τσάντα αλλά και στο χέρι . Τα gaming laptop δύσκολα τα δουλεύεις εκτός τραπεζιού/γραφείου.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Όπως γράφει ο Γιώργος, είναι πολύ σημαντικό ένας σύγχρονος υπολογιστής να έχει τουλάχιστον 16 GByte RAM. Επίσης σημαντικό είναι να έχει δίσκο SSD τουλάχιστον 500 GByte και επεξεργαστή 8ης γενιάς και άνω, τουλάχιστον τετραπύρηνο (ιδανικά i5 και άνω ή αν είναι i3 να είναι τουλάχιστον 10ης γενιάς).

Τέλος, τα Windows 10 του χρόνου θα πάψουν να υποστηρίζονται επίσημα, οπότε καλό είναι να κοιτάζετε προς Windows 11.
    Νεοσσε,επειδη σε αλλα νηματα σε εχω δει οτι εισαι σχετικος με το αντικειμενο ενω εγω ειμαι ασχετος θα σου πω μονο το εξης.Δεν ξερω αν τα 11 ειναι πιο βαρια απο τα 10,ουτε αν ο επεξεργαστης που εχω ειναι 8ης-9ης ή 125ης γενιας.

Εγω σαν ασχετος ξερω οτι την 1/1/23 ειχα ενα μηχανημα 7 ετων με ταδε χαρακτηριστικα και στις 2/1/23 ενα μηχανημα με τα ιδια χαρακτηριστικα(ισως και καλυτερα λογω νεοτητος) το οποιο ηταν χειροτερο σαν εμπειρια απο το παλιο.Μερα με νυχτα χειροτερο και δεν υπερβαλλω.

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Δεν γνωρίζω για τα dell, αλλα γενικά, οι τιμές των laptop έχουν ανέβει πάρα πολύ.
    Για να πάρεις αντίστοιχο laptop που το '19 το έπαιρνες με 700€, τώρα πρέπει να δώσεις 1200 ξέρω γώ.

Εγώ πήρα ένα HP omen το 2017 και είμαι ακόμα και σήμερα απόλυτα ικανοποιημένος.
    Το είχα πάρει ακριβά βέβαια (περι τα 1500), αλλα η χρήση που του κάνω είναι αρκετά πιεστική...
    Εκτός απο visual studio, χρησιμοποιώ αρκετά lightroom για τις φωτογραφίες που βγάζω, photoshop, illustrator και indesign για τη δουλειά, πολλές φορές 2 απο τα 3 μαζί και το κακόμοιρο σπάνια το φτάνω στο όριο...
    Του έχω 32gb ραμ βεβαια και έχω βάλει 2 φυσαρμόνικες (ναι φυσαρμόνικες) στα πίσω πόδια για να αερίζεται καλύτερα. (Μη με ρωτήσετε γιατι δεν έχω πάρει βάση. Η απάντηση είναι ουδέν μονιμότερον του προσωρινού...)

Μέχρι πριν 1-2 χρόνια, έπαιζα και κάποια παιχνίδια. λίγο lol, λίγο wow, και κάτι απλούστερα, αλλα τα έπαιζα πάντα σε αρκετά ψηλά γραφικά.

Έχει τον i7 8750H απο τον οποίο πραγματικά έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος.

Είμαι 100% σίγουρος οτι θα αντέξει τουλάχιστον άλλα 3 χρόνια.

Γενικά εγώ πάντα προτείνω, οτι ακόμα και για απλή χρήση, καλύτερα να δώσεις παραπάνω χρήματα και να σου κρατήσει περισσότερα χρόνια. laptop με κάτω απο 1000€ σήμερα, δεν θα βγάλει ούτε 2. Και απο ποιότητα κατασκευής και απο χαρακτηριστικά.
    Η cpu είναι το σημαντικότερο στα laptop. ram και δίσκοι αναβαθμίζονται.
    Τελευταία τροποποίηση από Volpad; 08/01/2024 στις 23:41.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    H Dell βγάζει εκπληκτικά laptops και έχει εξαιρετική υποστήριξη.

Inspiron είναι - κατά βάση - η budget σειρά της.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RaGe_Raptor Προβολή μηνύματος
    Η μαύρη αλήθεια είναι ότι τα gaming laptop είναι και ογκώδη και βαριά. Θέλω 14αρι λόγω φορητότητας. Ελαφρύ και για την μεταφορά του με τσάντα αλλά και στο χέρι . Τα gaming laptop δύσκολα τα δουλεύεις εκτός τραπεζιού/γραφείου.
    Μην κολλάς στον τίτλο, θέμα marketing είναι, το συγκεκριμένο είναι πολύ ελαφρύ.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Zodd Προβολή μηνύματος
    Λάπτοπ με επεξεργαστή χαμηλής κατανάλωσης* με μόνο την ενσωματωμένη σε αυτόν καρτα γραφικών, μικρή οθόνη (14") και σχετικά μικρή ανάλυση (για 2024)..ίσως να μην είναι η καλύτερη επιλογή για futureproof μηχανημα που προορίζεται για επεξεργασία βίντεο. Επιπλέον ένα κομμάτι της τιμής του σίγουρα πάει στην περιστρεφόμενη οθόνη, που σιγουρα ρίχνει την σχέση επιδοσεις/τιμή.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι δεν θα κάνεις την δουλεία σου απαραίτητα, αλλά ότι ενδεχομένως να μπορείς να βρεις κάτι πιο κοντά στις ανάγκες σου σε αυτό το μπάτζετ.

*Η ένδειξη "U" στο "5700U" δηλώνει μοντέλο χαμηλής κατανάλωσης οπότε δεν μπορείς να αναμένεις τις πλήρεις δυνατότητες ενός 5700
    Προσπάθησα να βρω H αλλά ξεφεύγουν σε τιμή.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Shinigami Ryuk Προβολή μηνύματος
    ...
    Εγω σαν ασχετος ξερω οτι την 1/1/23 ειχα ενα μηχανημα 7 ετων με ταδε χαρακτηριστικα και στις 2/1/23 ενα μηχανημα με τα ιδια χαρακτηριστικα(ισως και καλυτερα λογω νεοτητος) το οποιο ηταν χειροτερο σαν εμπειρια απο το παλιο.Μερα με νυχτα χειροτερο και δεν υπερβαλλω.
    Αν μας έλεγες ακριβώς τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, πέρα από το Inspiron, i5, 8GB RAM, ίσως μπορούσαμε να σου δώσουμε μερικές συμβουλές, διότι αυτά που περιγράφεις είναι ύποπτα.

Για παράδειγμα μπορεί το laptop να έχει εγκατεστημένο λογισμικό bloatware, καμιά βαριά σουίτα προστασίας ή να έχεις κολλήσει τίποτα και να σου τρώει πόρους. Πάντως η λίγη RAM, σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που δεσμεύει μέρος της, είναι βασικός ύποπτος. Σε πολλούς υπολογιστές αναβαθμίζεται σχετικά εύκολα και οικονομικά, λύνοντας μέρος του προβλήματος. Σκέψου το να την αυξήσεις.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    H Dell βγάζει εκπληκτικά laptops και έχει εξαιρετική υποστήριξη.

Inspiron είναι - κατά βάση - η budget σειρά της.
    Ρε συ Blitzer ναι,budget σειρα ναι.Εγω ομως κανω την ιδια χρηση που κανει η μανα σου στο λαπτοπ. Budget λαπτοπ στις 700 λιρες να ζοριζεται στα βασικα?Δηλαδη αμα ανοιξω 30 tabs στον chrome τι θα κανει?Θα εκραγει?

Καλά,στο τέλος θα πάρω κάποιο στα 400€ , τουλάχιστον να μην έχω δώσει σοβαρά λ7 αφού όλα σκουπίδια είναι

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Αν μας έλεγες ακριβώς τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, πέρα από το Inspiron, i5, 8GB RAM, ίσως μπορούσαμε να σου δώσουμε μερικές συμβουλές, διότι αυτά που περιγράφεις είναι ύποπτα.

Για παράδειγμα μπορεί το laptop να έχει εγκατεστημένο λογισμικό bloatware, καμιά βαριά σουίτα προστασίας ή να έχεις κολλήσει τίποτα και να σου τρώει πόρους. Πάντως η λίγη RAM, σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που δεσμεύει μέρος της, είναι βασικός ύποπτος. Σε πολλούς υπολογιστές αναβαθμίζεται σχετικά εύκολα και οικονομικά, λύνοντας μέρος του προβλήματος. Σκέψου το να την αυξήσεις.
    Αυτο πρεπει να ειναι το προβλημα.Εγραψα και παραπανω οτι θα του βαλω αλλη μια 8αρα να βρω την υγεια μου.

Άνοιξε τον task manager, κάνοντας δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέγοντας "Task Manager" (εναλλακτικά πατάς ταυτόχρονα Ctrl+Shift+Esc), πήγαινε στο Performance tab και παρατήρησε τη χρήση της RAM και του δίσκου. Αν έχει τιγκάρει η RAM, θα δεις ότι χρησιμοποιείται στη θέση της ο δίσκος που είναι μερικές τάξεις μεγέθους πιο αργός.

Εάν επιβεβαιώνεται το παραπάνω, πιθανότατα θα δεις μεγάλη διαφορά με διπλάσια RAM, εφόσον την υποστηρίζει το laptop σου. Τα τελευταία χρόνια έχουν βγει μερικά laptop που δεν επιτρέπουν αύξηση της RAM.

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Για αυτούς που σερφάρουν μόνο κάντε μια δοκιμή για μια εβδομάδα σε Linux θεωρώ ότι δεν θα ξανά ασχοληθείτε με προβλήματα απόδοσης

Τώρα από μοντέλο σε μοντέλο παίζουν διάφορες αλλαγές στα hardware
    Για να αποφύγεις Θορυβώδη λαπτοπ που ζεσταίνονται είμαι τις άποψης να τσεκάρεις πριν τι επεξεργαστή θέλεις να φοράει, αυτό καθορίσει πολλα όσον αφορα την απόδοση χαμηλή κατανάλωση και θερμοκρασία.

Αφετέρου δεν πρέπει να αγοράσεις κατω από 32gb ram. Περισσότερη μπορεις, λιγότερη θα σε προσπεράσουν τα specs (εκτός και αν παίζει Linux).

Πάντως όλοι κατασκευαστές αγοράζουν από τους ίδιους προμηθευτές hardware, το λειτουργικό είναι το ίδιο, απομένει με μικρεσ διάφορες το πλαίσιο με το ντιζάιν που μπορεί να επηρεάσει την καλύτερη επαγωγή όταν δουλεύει σε φορτίο

Σελίδα 2 από 8 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. laptop και μοτό
    από skous στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 13/12/2005, 19:21
  2. Poleitai laptop toshiba
    από Spike στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 28/03/2005, 22:58
  3. Never leave a laptop in a blonde's bathroom
    από dela στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ