Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 75

Θέμα: Μετά το cb500x ποιο μηχανάκι πας ;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Και εγώ το nc θα έλεγα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Δεν ισχύει ότι το NC750X έχει χάλια σέλα. Είναι ΑΝ σου ταιριάζει όπως στις περισσότερες μοτοσυκλέτες, το ίδιο ισχύει και για τις μεταποιημένες σέλες (είναι να σου ταιριάξει η μεταποίηση).
    Για το NC θα πω πως το θέμα σέλα είναι παρεξηγημένο γιατί συνήθως εκφράζουν γνώμη για αυτήν αυτοί.... που δεν τους αρέσει. Αναλογικά σπάνια θα γράψει κάποιος "η σέλα του μου ταίριαξε". Εμένα ας πούμε μου ταίριαξε όταν το δοκίμασα και ήταν από τις περιπτώσεις που το ένιωσα αμέσως.
    Επίσης το θέμα σέλα επηρεάζεται από τη γενική θέση οδήγησης, αν τα πόδια σου είναι μακριά και σηκώνεται η γωνία των ποδιών σου πέφτει μεγαλύτερο βάρος στα οπίσθια σου.

Οπότε αν η μηχανή σου αρέσει (οικονομική είναι σίγουρα) ο πιο εύκολος δρόμος είναι να πας στον Σαρακάκη για τεστ ride και να βγάλεις συμπέρασμα μόνος σου. Αυτό σχετικά με τη σέλα ισχύει για κάθε μηχανή που θα μπει στις επιλογές σου.

Συμπληρώνω με επιπλέον σκέψεις για το CB500X. Αυτό με την άνεση το είχες διαπιστώσει εξ' αρχής; Μήπως σε μια μέρα κακή για σένα αισθάνθηκες έτσι; Έχει συμβεί στους περισσότερους από εμάς. Μήπως ψάχνεις δικαιολογία για αλλαγή; (δεν είναι κακό ούτε αυτό).

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Είναι λίγο παραπλανητικό το νούμερο που άκουσες.
    Θα περάσει τα 5.5 αλλά θα έχεις πολλά χλμ, μήπως του ψιλοπίνουν το αίμα σταμάτα ξεκίνα;

Ο κινητήρας είναι τόσο σύγχρονος όσο οι υπόλοιποι.
    Έχει 180° στρόφαλο που το κάνει πολύστροφο σε σχέση με τους 270° των υπόλοιπων.

Δεν μου αρέσει το σχέδιο του όμως.. το dl 650 xt του'18 με κερδίζει σε αυτό το κόστος.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Μάλλον έχεις βαρεθεί το μηχανάκι.Η σέλλα μάλλον είναι δικαιολογία.Για να δεις αν σου κάνει κάποια άλλη σέλλα από άλλο μηχανάκι, πρέπει κάπου να βρεις το άλλο μηχανάκι και να το οδηγήσεις όση ώρα οδηγείς και το cb500x, και στις αντίστοιχες διαδρομές.Οποτε μάλλον αδύνατον να γίνει διότι τα μαγαζιά στο δίνουν για μισή ώρα το πολύ εντός αστικού κύκλου.Οποτε μόνο από φίλους διατεθειμένους μπορείς να κάνεις κάτι.Το cb500x,είναι η χρυσή τομή,να τα κάνεις όλα με ευκολία,και απαράμιλλη οικονομία.Αλλο τέτοιο ΔΕΝ θα βρεις,όσο και να ψάξεις.

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Θυμάμαι από άλλα θρεντ, την περίπτωση σου.

Μάλλον θέλεις να πεις ότι θέλεις περισσότερους χώρους όταν προυποθετει συνεπιβάτη. Και όχι για την άνεση της σέλας της ίδιας. Γιατί πάνω κατω όλες ίδιες είναι αν δε συμβιβαστείς ότι οδηγείς μοτοσυκλέτα

ισχύει για το cb500x αν είναι και οι δυο αναβάτες μεγαλόσωμοι συμβαίνει γιατι ως κατασκευή έχει μεταξόνιο στα όρια του Α2 όποτε και η σέλα θα έχει το ανάλογο μήκος.

Από την επόμενη κατηγορία που που είναι 650-800 όχημα που αποδεδειγμένα έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο και μήκος σέλας είναι το vstrom 650. Ενώ σίγουρα μεγάλο μηκοσ έχει και η ΤΑ750 vstrom800.
    Από την άλλη για τους ίδιους λόγους versys650 / tiger660 το μικρότερο μηκος στη κατηγορία τους.

Η κατανάλωση είναι αναμενόμενη γιατί τα μηχανάκια έχουν από 25 άλογα και πάνω δηλαδή +50% μεγαλύτερη απόδοση. Το ότι θα πας ένα λίτρο πάνω σε χρήση δε είναι κάτι τραγικό και δεν είναι εκεί η χασούρα.
    Η χασούρα σε τετοια μετάβαση ειναι το κοστος κτήσης της νέας μοτοσυκλετας.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Δεν ισχύει ότι το NC750X έχει χάλια σέλα. Είναι ΑΝ σου ταιριάζει όπως στις περισσότερες μοτοσυκλέτες, το ίδιο ισχύει και για τις μεταποιημένες σέλες (είναι να σου ταιριάξει η μεταποίηση).
    Για το NC θα πω πως το θέμα σέλα είναι παρεξηγημένο γιατί συνήθως εκφράζουν γνώμη για αυτήν αυτοί.... που δεν τους αρέσει. Αναλογικά σπάνια θα γράψει κάποιος "η σέλα του μου ταίριαξε". Εμένα ας πούμε μου ταίριαξε όταν το δοκίμασα και ήταν από τις περιπτώσεις που το ένιωσα αμέσως.
    Επίσης το θέμα σέλα επηρεάζεται από τη γενική θέση οδήγησης, αν τα πόδια σου είναι μακριά και σηκώνεται η γωνία των ποδιών σου πέφτει μεγαλύτερο βάρος στα οπίσθια σου.

Οπότε αν η μηχανή σου αρέσει (οικονομική είναι σίγουρα) ο πιο εύκολος δρόμος είναι να πας στον Σαρακάκη για τεστ ride και να βγάλεις συμπέρασμα μόνος σου. Αυτό σχετικά με τη σέλα ισχύει για κάθε μηχανή που θα μπει στις επιλογές σου.

Συμπληρώνω με επιπλέον σκέψεις για το CB500X. Αυτό με την άνεση το είχες διαπιστώσει εξ' αρχής; Μήπως σε μια μέρα κακή για σένα αισθάνθηκες έτσι; Έχει συμβεί στους περισσότερους από εμάς. Μήπως ψάχνεις δικαιολογία για αλλαγή; (δεν είναι κακό ούτε αυτό).
    Είχα καιρό να κάνω βόλτα δικαβαλος.Βέβαια δεν εσφυξα προφορτιση που κανονικά ήθελα.
    Από την αρχή με την σέλα του ήμουν χμμμ έλεγα ότι θα την φτιάξω το έκανα δεν έκατσε απέτυχε σε μένα όποτε με εχει ξενερώσει αυτό και την έκανα τράμπα με μια μαμά.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος
    Θυμάμαι από άλλα θρεντ, την περίπτωση σου.

Μάλλον θέλεις να πεις ότι θέλεις περισσότερους χώρους όταν προυποθετει συνεπιβάτη. Και όχι για την άνεση της σέλας της ίδιας. Γιατί πάνω κατω όλες ίδιες είναι αν δε συμβιβαστείς ότι οδηγείς μοτοσυκλέτα

ισχύει για το cb500x αν είναι και οι δυο αναβάτες μεγαλόσωμοι συμβαίνει γιατι ως κατασκευή έχει μεταξόνιο στα όρια του Α2 όποτε και η σέλα θα έχει το ανάλογο μήκος.

Από την επόμενη κατηγορία που που είναι 650-800 όχημα που αποδεδειγμένα έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο και μήκος σέλας είναι το vstrom 650. Ενώ σίγουρα μεγάλο μηκοσ έχει και η ΤΑ750 vstrom800.
    Από την άλλη για τους ίδιους λόγους versys650 / tiger660 το μικρότερο μηκος στη κατηγορία τους.

Η κατανάλωση είναι αναμενόμενη γιατί τα μηχανάκια έχουν από 25 άλογα και πάνω δηλαδή +50% μεγαλύτερη απόδοση. Το ότι θα πας ένα λίτρο πάνω σε χρήση δε είναι κάτι τραγικό και δεν είναι εκεί η χασούρα.
    Η χασούρα σε τετοια μετάβαση ειναι το κοστος κτήσης της νέας μοτοσυκλετας.
    Κάνω καθημερινά 40 χιλιόμετρα όποτε δεν ξέρω ποια είναι μεγαλύτερη χασούρα.

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Aris98 Προβολή μηνύματος
    Nc ξεκάθαρα είσαι.
    Θα καλύψει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες σου.
    The Dirty Harry

Πες χοντρικά οτι κανεις 10000 ανα χρόνο με 4.5lt/100km είναι 450lt/ έτος

Η επόμενη κατηγορία αν σου καίει 5.5 είναι 550lt / έτος

Η διαφορά είναι 200ευρω περισσότερα / ετος σε καύσιμα κλάιν..

Ενώ κοστος κτήσης για να πας σε ένα 650ρι είναι 4 χιλ + το δικο σου

Τα 4χιλ αυτά θα τα φθάσεις σε περισσότερη βενζίνη σε 20 χρόνια χρήσης

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος
    Πες χοντρικά οτι κανεις 10000 ανα χρόνο με 4.5lt/100km είναι 450lt/ έτος

Η επόμενη κατηγορία αν σου καίει 5.5 είναι 550lt / έτος

Η διαφορά είναι 200ευρω περισσότερα / ετος σε καύσιμα κλάιν..

Ενώ κοστος κτήσης για να πας σε ένα 650ρι είναι 4 χιλ + το δικο σου

Τα 4χιλ αυτά θα τα φθάσεις σε περισσότερη βενζίνη σε 20 χρόνια χρήσης
    Μόνο που κάνω 30 χιλιάδες περίπου τον χρόνο με βόλτες και εκδρομές

Και πάλι..
    Πες 600 ευρω η διαφορά τον χρόνο

Στα 4000χιλ κτήσης είναι 7 χρόνια

Παλαιό μέλος
    γιαυτο παιρνεις εργαλειο να το χαρεις στο δρομο. αν εκανες 5 δεν θα αξιζε. τωρα αξιζει να παρεις κατι καλο. βεβαια με τοσα χλμ εγω θα πηγαινα σε μτχ με 15κ χλμ περιπου.

Νέο μέλος Το avatar του/της dimitris23
    Η άλλη λύση είναι να έχεις δύο. Εναν εργάτη πχ σκούτερ 300 που καίνε γύρω στα 3lt/100km ή και λιγότερο αν πας σε μικρότερο. Και ένα δεύτερο μεγαλύτερο που θα το έχεις για εκδρομές κτλ. Τώρα αν βγαίνει ποιο φθηνά δεν ξέρω αλλά δεν θα έχεις καθημερινά έξοδα και δεν θα φωρτωνεις με χιλιόμετρα την μεγάλη μηχανή

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimitris23 Προβολή μηνύματος
    Η άλλη λύση είναι να έχεις δύο. Εναν εργάτη πχ σκούτερ 300 που καίνε γύρω στα 3lt/100km ή και λιγότερο αν πας σε μικρότερο. Και ένα δεύτερο μεγαλύτερο που θα το έχεις για εκδρομές κτλ. Τώρα αν βγαίνει ποιο φθηνά δεν ξέρω αλλά δεν θα έχεις καθημερινά έξοδα και δεν θα φωρτωνεις με χιλιόμετρα την μεγάλη μηχανή
    τα περισσοτερα 300αρια καινε οσο και το cbx. αντε μισο λιτρο κατω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Τα 40 χιλιόμετρα καθημερινά σε ποιους δρόμους είναι?

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τι λεει το κάθε ζώδιο μετά το sex...
    από nimbus στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2005, 08:14
  2. Το νέο μου μηχανάκι!
    από milaber στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 18/08/2004, 14:43
  3. Ti Λεει Καθε ... Μετα Το Sex?
    από monstermind στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ