Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 35

Θέμα: Ανάγκη βοήθειας σαν νεός σε κατηγορία ADV

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Τα 450 500 αρκούν για ταξιδακια σε ΝΟΜΙΜΕΣ ταχύτητες παντού στην Ελλάδα.
    Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις είναι σε ποιο χωρατε δικαβαλο καλύτερα και να υπάρχει κάποιο περιθώριο για αποσκευές.Το cf στα χαρτιά φαίνεται καλή περίπτωση και η δυνατότητα ρύθμισης των αποσβέσεων βοηθάει στο ταξίδι φορτωμένος. Πάντως πριν πάρεις test drive με την κυρά μαζί.
    Στέφανε για το CF εννοείς το 450ΜΤ? έφαγα την αθήνα να βρώ ένα να το δοκιμάσω αλλά κανένας δεν έχει προς το παρών όλοι δίνουν τις προπαραγγελίες.
    Και συμφωνώ σε αυτό που λές ΝΟΜΙΜΕΣ ταχύτητες! δεν βιάζομαι καθόλου σε αυτά! να φτάσω θέλω όχι πρώτος..

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tornie Προβολή μηνύματος
    Στέφανε για το CF εννοείς το 450ΜΤ? έφαγα την αθήνα να βρώ ένα να το δοκιμάσω αλλά κανένας δεν έχει προς το παρών όλοι δίνουν τις προπαραγγελίες.
    Και συμφωνώ σε αυτό που λές ΝΟΜΙΜΕΣ ταχύτητες! δεν βιάζομαι καθόλου σε αυτά! να φτάσω θέλω όχι πρώτος..
    για να φτάσεις λοιπον ασε τις νομιμοτητες και παρε ενα μηχανακι που σχεδιάστηκε να κουβαλαει 100κιλα αναβατη, συνεπιβάτη και μπαγκαζια. αυτο ΔΕΝ ειναι το 450.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tornie Προβολή μηνύματος
    Πραγματικά τα διαβάζω και γελάω και λέω πόσο δίκιο έχεις!!!
    Η γυναίκα έχει το μικρόβιο της μηχανής και τα γουστάρει πάρα πολύ! Σίγουρα όμως δεν θα την βάλω πάνω να πάμε 15-20χλμ χώμα παρέα γιατί πολύ απλά θα μετράμε σε πόσα κομμάτια θα κάνει το κράνος μου από την παντόφλα!
    Για να είμαι όσο το καλύτερο κατατοπιστικότατος θα πώ ότι θα ήθελα να ανέβουμε σε ένα ωραίο μέρος στην εύβοια και να περάσουμε κανένα μικρό μονοπάτακι απλό χωρίς πολλά πολλά. Οπότε μιλάω για ΜΑΞ 3 χλμ χώμα το υπόλοιπο θα είναι δρόμος.

Τώρα όσον αφορά εμένα εγώ θέλω να πάω σιγά σιγά από Άνετο χαλικόδρομο -> λάσπες ->μερικές πέτρες, ήπιες στροφές με ανηφόρες και κατηφόρες πχ να πώ ότι πάω μία βόλτα με τα φιλαράκια μου μέχρι τον Ελικώνα (έχει κάποιες ωραίες διαδρομές που τις έχουμε κάνει με ποδήλατα και δεν είσαι συνέχεια στο χώμα)
    Σιγά σιγά με τον καιρό θα γίνω καλύτερος θα το προσπαθήσω να πάω και σε κάτι πιο δύσκολο αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα αλλάξω και εργαλείο λόγο της ανάγκης!
    Δεν συνηθίζω να προτείνω οτιδήποτε αν δεν το έχω δοκιμάσει.
    Ένα μηχανάκι για την περίπτωση σου που το έχω οδηγήσει για λίγο, είναι το Honda cb 500x, όχι το νέο μοντέλο, αλλά το προηγούμενο, με την μονή δισκοπλακα εμπρός.
    Αρκετά ελαφρύ, οικονομικό στην κατανάλωση, πάει κ χώμα.
    Δικάβαλος όμως, θα ταξιδεύεις στις εθνικές το πολύ ως τα 140 km/h..
    Μόνος σου, θα μπορείς να κάνεις άνετες διελεύσεις από κάποιους χωματόδρομους της Πεντέλης και του Υμηττού....τους light όμως...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panos760 Προβολή μηνύματος
    Ένα μηχανάκι για την περίπτωση σου που το έχω οδηγήσει για λίγο, είναι το Honda cb 500x, όχι το νέο μοντέλο, αλλά το προηγούμενο, με την μονή δισκοπλακα εμπρός.
    Μόνος σου, θα μπορείς να κάνεις άνετες διελεύσεις από κάποιους χωματόδρομους της Πεντέλης και του Υμηττού....τους light όμως...
    Επειδη ομως οι εθνικες και οι αυτοκινητοδρομοι ειναι το 5% των διαδρομων,για ολα τα αλλα σου κανει μια χαρα,γιατι σ αυτα τα υπολοιπα δικτυα σπανια παει κανεις με ασφαλεια πανω απο 90-100.(οχι λογω μηχανης ή ικανοτητων,αλλα λογω καταστασης και χαραξης δρομων,αλλα και κυκλοφοριας,ανθρωπων,αυτοκινητων και ζωων).
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panos760 Προβολή μηνύματος
    Το όριο είναι (προς το παρόν) τα 130 στις εθνικές οδούς.
    Επίσης, δικάβαλο, μπαγκάζια και 140 χ.α.ω δεν ακούγεται και τόσο ασφαλές.....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    Επειδη ομως οι εθνικες και οι αυτοκινητοδρομοι ειναι το 5% των διαδρομων,για ολα τα αλλα σου κανει μια χαρα,γιατι σ αυτα τα υπολοιπα δικτυα σπανια παει κανεις με ασφαλεια πανω απο 90-100.(οχι λογω μηχανης ή ικανοτητων,αλλα λογω καταστασης και χαραξης δρομων,αλλα και κυκλοφοριας,ανθρωπων,αυτοκινητων και ζωων).
    Δεν διαφωνώ, αλλά σκέψου για παράδειγμα τον άνθρωπο να θέλει να πάει ένα τετραήμερο στον Γράμμο..
    Να διασχίσει κάποιους χωματόδρομους κ να ανέβει Άρρενες κλπ.
    Πρέπει να κάνει 550 χλμ σε εθνική οδό.
    Ή αν θέλει να πάει Βάλια Κάλντα, Μέτσοβο κλπ.
    Πάλι εθνική οδό, Εγνατία.
    Κ εγώ δεν πάω πίσω, το integra έχω, όχι κανένα κτήνος, αλλά ταξιδεύει ελαφρώς πιο άνετα από το CB 500x.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Το όριο είναι (προς το παρόν) τα 130 στις εθνικές οδούς.
    Επίσης, δικάβαλο, μπαγκάζια και 140 χ.α.ω δεν ακούγεται και τόσο ασφαλές.....
    140 κοντερίσια, άρα 130 πραγματικά.
    Στο όριο είναι

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Αυτό το μοτερ (cb500x) είναι ωραιο να ταξιδεύει παρατεταμένα κοντέρισια 120χαω +/- 5-10χαω

Πάνω από αυτό το όριο παράγει κάποιους από τους κραδασμούς και εκεί εξαρτάται από την ποσο badass αναβάτης είναι για να μη χαμπαριάζει

Έπειτα για μεγαλόσωμους δεν είναι το πιο ανετο σε χώρους λόγω περιορισμένου μήκους.

Η καλύτερη περιπτωση για μεγαλόσωμους είναι vstrom650 / tiger 800

Επίσης μεγάλο βάρος αναβάτη συνεπιβάτη και χωμάτινη διέλευση χρειάζεται και μια εμπειρία, δεν είναι εύκολο για άπειρο, θέλει πρακτις

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος
    Αυτό το μοτερ (cb500x) είναι ωραιο να ταξιδεύει παρατεταμένα κοντέρισια 120χαω +/- 5-10χαω

Πάνω από αυτό το όριο παράγει κάποιους από τους κραδασμούς και εκεί εξαρτάται από την ποσο badass αναβάτης είναι για να μη χαμπαριάζει

Έπειτα για μεγαλόσωμους δεν είναι το πιο ανετο σε χώρους λόγω περιορισμένου μήκους.

Η καλύτερη περιπτωση για μεγαλόσωμους είναι vstrom650 / tiger 800

Επίσης μεγάλο βάρος αναβάτη συνεπιβάτη και χωμάτινη διέλευση χρειάζεται και μια εμπειρία, δεν είναι εύκολο για άπειρο, θέλει πρακτις
    Σωστά όλα αυτά που γράφεις για το CB 500x.
    Τα έχω παρατηρήσει κ εγώ.
    Σχετικά με την διέλευση από χωματόδρομους, εννοώ κάτι σαν αυτή την διαδρομή που είχα κάνει στην Κύθνο.
    Οδήγησα το καθαρά ασφάλτινο integra, δικάβαλος, εγώ 102 κιλά, η σύζυγος 70, γεμάτη μπαγκαζιέρα, φθαρμένα ασφάλτινα ελαστικά, σε έντονες ανηφόρες και κατηφόρες σε σαθρό οδόστρωμα που γλιστρούσε από τα πετραδάκια.
    Το μηχανάκι ζυγίζει 238 κιλά γεμάτο.
    Το CB είναι ελαφρύτερο, με μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων κ μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.
    Λογικά, θα πηγαίνει πολύ πιο άνετα.

Παλαιό μέλος
    Πόσο έχει λείψει από την αγορά το 650 το μονοκυλιδρο...
    Τυχεροί όσοι έχουν ένα στη κατοχή τους.
    Ένα μηχανάκι για όλες τις δουλειές...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 2stroker
    Θα προτεινα να τσιμπησεις ενα μεταχειρισμενο Africa Twin. Βρισκεις σε καλη κατασταση με 2500-3000. Θα κανεις ανετα τα ταξιδακια σου μαζι με την συζυγο και μπαινεις και σε καμια φλαταδουρα για εκδρομικο εντουρο. Ξεκινας με αυτο και στην πορεια κανεις upgrade αμα θες. Το 450MT ειναι πανεμορφο αλλα δικαβαλο και ταξιδι θα βελαξει και αυτο και εσεις μιας και δεν εχει πολυ δυναμη και ειναι και βαρυ. Το 700ΜΤ και το 800ΜΤ μια χαρα μηχανακια ειναι και ωραια ταξιδια θα κανεις αλλα οχι για χωμα.
    Hell on wheels is no big deal... Kawasaki KDX200SR - Kawasaki KLX300R - Yamaha TTR250 - Yahama XT600E - Ktm 640 Adventure

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από 2stroker Προβολή μηνύματος
    Θα προτεινα να τσιμπησεις ενα μεταχειρισμενο Africa Twin. Βρισκεις σε καλη κατασταση με 2500-3000. Θα κανεις ανετα τα ταξιδακια σου μαζι με την συζυγο και μπαινεις και σε καμια φλαταδουρα για εκδρομικο εντουρο. Ξεκινας με αυτο και στην πορεια κανεις upgrade αμα θες. Το 450MT ειναι πανεμορφο αλλα δικαβαλο και ταξιδι θα βελαξει και αυτο και εσεις μιας και δεν εχει πολυ δυναμη και ειναι και βαρυ. Το 700ΜΤ και το 800ΜΤ μια χαρα μηχανακια ειναι και ωραια ταξιδια θα κανεις αλλα οχι για χωμα.
    Γιατι να μην πάρει ένα 650 Transalp και να πάει σε Αφρικα? Πιο εύκολο, φορτώνεται σαν γαιδούρι, αξιόπιστο , ανταλλακτικά και στο περίπτερο και εμπορικό , όσο το αγοράσει θα το πουλήσει σε 2 χρόνια (μαξ 2500 Ευρώ και έχεις πάρει ωραίο μηχανάκι για αρχή)
    The Dirty Harry

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CorpseAlive Προβολή μηνύματος
    Γιατι να μην πάρει ένα 650 Transalp και να πάει σε Αφρικα? Πιο εύκολο, φορτώνεται σαν γαιδούρι, αξιόπιστο , ανταλλακτικά και στο περίπτερο και εμπορικό , όσο το αγοράσει θα το πουλήσει σε 2 χρόνια (μαξ 2500 Ευρώ και έχεις πάρει ωραίο μηχανάκι για αρχή)
    Αφρικανα καλύτερα γιατί το τρανζλαπ καίει τον πάτο του χωρίς λόγο,και πάνε σχεδόν το ίδιο στο χώμα.
    Και σε ταξίδι πολύ καλύτερο το AT

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 2stroker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CorpseAlive Προβολή μηνύματος
    Aμα του αρεσει ας παρει transalp. Εμενα δεν μου αρεσει εμφανισιακα συν οτι καιει περισσοτερο απο το αφρικα και δεν εχει το ιδιο γκαζι.
    Hell on wheels is no big deal... Kawasaki KDX200SR - Kawasaki KLX300R - Yamaha TTR250 - Yahama XT600E - Ktm 640 Adventure

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από 2stroker Προβολή μηνύματος
    Aμα του αρεσει ας παρει transalp. Εμενα δεν μου αρεσει εμφανισιακα συν οτι καιει περισσοτερο απο το αφρικα και δεν εχει το ιδιο γκαζι.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    Αφρικανα καλύτερα γιατί το τρανζλαπ καίει τον πάτο του χωρίς λόγο,και πάνε σχεδόν το ίδιο στο χώμα.
    Και σε ταξίδι πολύ καλύτερο το AT
    Βρε ναι , απλά μιλάμε για πρώτη μηχανή και για βόλτες των 300 (*μαξ*) χλμ.

Γιατί να μην πάρει το Transalp που είναι πιο νέο σε μοντέλο, πιο γραμμικό , γκάζι όσο χρειάζεται και να μάθει και να κάνει ότι θέλει.

Δεν ξέρω το Africa για πρώτο μου φαίνεται Overkill από άποψη όγκου-ύψους-βάρους και χρήσης που θέλει να κάνει ο φίλος .
    The Dirty Harry

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ρεταρισμα σε 950 ADV
    από trelokefaloitis στο forum KTM
    Απαντήσεις: 51
    Τελευταίο μήνυμα: 23/06/2010, 02:12
  2. Αποστάτες τιμονιού σε 990-adv
    από LC8-990-salonic στο forum KTM
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 17/10/2008, 20:58
  3. Νέος σε Δίλημμα