Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 34

Θέμα: Βοηθεια χριστιανοί....θα κυλήσω κσι εγώ! (στα σκουτερ)

Αμετανόητος Κριός... Το avatar του/της Manalishi
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Εγώ πάντως το Downtown 350 δεν το αλλάζω....(για την πόλη πάντα)

Το πήρα καινούργιο το 2019, 5.500.
    Έφτασα αισίως τα 24χιλ χλμ.
    Ναι με αναρτήσεις που κοπανάνε, είδικά η πίσω.
    Ναι με ακριβά πλαστικά που έγινε η στραβή.
    Ναι με 4.8λ/100χλμ κατανάλωση γιατί μ@λ@κιζόμουν με το τράξιον κοντρολ.

Τώρα όμως, που απο το 2022 είμαι Πειραιά - Ν. Ερυθραία απο Κηφισσό κάθε μέρα με κάθε καιρό...δεν το αλλάζω..
    Δεν βρέχομαι.
    Κουβαλάω όλο τον εξοπλισμό σε περίπτωση Νώε Νο2.
    Έπεσε η κατανάλωση στο 3.6-3.8.
    Είναι μανιτζέβελο και δεν μπλέκω στα σταματημένα μέχρι να βγώ Κηφισσό.
    Δεν κάθεσαι να ασχολείσαι με συμπλέκτες, σβησίματα, μαρσαρίσματα στην κίνηση.

Με λίγα λόγια, είναι ενα εργαλείο πόλης και ώς τέτοιο το αποδέχομαι και εγώ. Είναι ανθρωπομεταφορέας (ενίοτε και σκύλων...).
    Είναι ενας σουγιάς, ή ενα ανοιχτήρι αμα θες, εαν το αγόρασες για να κανεις μόστρα (ή και να γ@μησεις), λίγους θα εντυπωσιάσεις, πάρε καλύτερα ένα Ρόλεξ...

ο Κordix, που την γνώμη του παντα την ακούω και την σέβομαι, θεωρώ οτι το αδικεί. Και τα σκουτερ εχουν αξιοπρεπη συμπεριφορά, ανάλογα την χρήση. Πάρε το εντουράκι και πηγαινε το στην πίστα, θα είναι οκ ? Δε νομίζω.
    Εαν το ζητούμενο είναι η γρήγορη, ασφαλής και στεγνή μεταφορά χωρίς πομφόλυγες και φληναφήματα, το σκούτερ νομιζω τα προσφέρει σε όποιον τα χρειάζεται.

Κλασσικά λοιπόν, καταλήγουμε στο ερώτημα: Τι ανάγκη έχεις και ποιές είναι οι προτεραιότητες σου;
    I’ve got the bike every middle-aged dude dreams of!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motojojo Προβολή μηνύματος
    Μετά ξανασκεφτηκα αυτό με τα ροδάκια και προσεξα το:
    3. SYM Symphony 200ST: Ξαναγυρναμε στα φτηνιάρικα. Επίσης πολύ καλή τιμή (2800κατι), φτηνά σερβις/ανταλλακτικά, συνεργείο διπλα στο σπίτι μου, μεγάλες ροδες, πολύ ευρύχωρο κάτω από τη σελα αλλά και στα πόδια (μπλιαχ, το επίπεδο πατωμα δεν ειναι πρωτο στις προτιμήσεις μου) και δίνεται και με βάλιτσακι πίσω που αυξάνει ακόμα περισσότερο τους διαθέσιμους χώρους και τέλος, υπόσχεται χαμηλή (σχετικά) κατανάλωση. Μεγαλο πλεονέκτημα το abs μπρος-πίσω! Στο δρόμο βλεπω έχει μοσχοπουλήσει. Το αεροψυκτο μοτέρ με απόδοση (πρακτικα) καλου 125αριου δεν το βάζω στα μειον απαραίτητα. Αντιθετα οι πολλοι τριγμοι που αναφέρουν πολλοι ιδιοκτήτες ειναι σημαντικό μειον, παρόλα αυτά δεν με αποτρέπει απο μια πιθανη αγορά του και τον τελευταίο καιρό για τετοιο κοίταζα. Παραμένει για την ώρα το Νο1 υποψήφιο.
    Καθόλου χαμηλή κατανάλωση υπό κανονικές συνθήκες. Εντός πόλεως καίει. Πλησιάζει χωρίς να ακουμπάει τα 4. Σταθερή πορεία (λέμε τώρα..) εν είδη βόλτας με 80-90 θα δεις 3λ/100.
    Επίσης, αφού πας για σκούτερ, το επίπεδο πάτωμα να είναι στις προτιμήσεις σου. Και εμένα εξακολουθεί να μην μου πολυαρέσει αλλά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Αναρτήσεις κάτω του μετρίου (σκούτερ..)
    Ποιότητα κατασκευής επίσης μέτρια, κανένα μηχανικό πρόβλημα (του έχω πιει το αίμα στα 50κ που το έχω φτάσει)
    Όλα τα υπόλοιπα σωστά.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Καταρχην σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Θέμα αντικατάστασης του μπαντιτ αυτη τη στιγμή δεν τίθεται για διαφορους λόγους. Πέραν της έλλειψης abs με καλύπτει απόλυτα. Επίσης το να δώσω 5-7 χιλιαρικα για να πάρω κάτι που θα καιει 1 λιτρο λιγοτερο στα 100 πάλι δεν αξίζει.
    Αν η φαση με το σκουτερ παει καλά και το επιτρεψουν τα οικονομικά, τοτε θα σκεφτω την αντικατασταση του μπαντιτ με κατι πιο σπορ και πιο ιδιαιτερο.

Στο σκουτερ δεν ψάχνω την οδηγική απόλαυση αλλά την εξυπηρετηση. Θέλω ενα εργαλιιιο, εναν ανθρωπομεταφορεα που θα με μετακινει οπουδήποτε εντος κεντρου. Αν στο ενδιάμεσο νοιωσω την αναγκη να παρω τη μηχανη δεν με εμποδίζει κανεις να την πάρω, εκει θα ειναι να με περιμενει. Δεν τιθεται θεμα αντικατάστασης, ουτε παροπλισμου.
    Οι ταχύτητες που κινουμαι καθημερινα δεν ξεπερνουν τα 80χαω, σπανια αγγιζουν τα 100 και μόνο σε στιγμες παραφροσυνης θα πανε πιο πάνω. Όχι μόνο λόγω αυτοσυγκρατησης αλλά κυρίως λογω συνθηκων.
    Προσωπικά δεν νοιωθω ιδιαιτερη ευχαριστηση να την πηγαινω μονο αργά.

Ο κυριότερος λόγος που αποφάσισα να κινηθω προς σκουτερ και όχι προς καποιο μοτοσυκλετάκι ειναι η προστασία απο τα στοιχεια της φύσης και οι χώροι. Πάντα όταν προβλεπεται να παρω 2ο άτομο παιρνω και εξτρα κρανος μαζι, πραγμα που περιοριζει πολύ την μεταφορικη ικανοτητα. Η 47αρα μπαγαζιερα της μηχανης ειναι ηδη οριακη (για τζετ κρανη ετσι; που να εβαζα και full-face), οι 30λιτρες που εχουν τα μικρα μηχανακια δεν χωράνε τιποτα (και δεν νοιωθω καθολου άνετα να κλειδωνω το κρανος επανω στη μηχανη).

Εντελώς συμπτωματικά μιλαγα σημερα με εναν συναδελφο που αγορασε πριν 7-8 μηνες ενα symphony 125 (καμια επαφη με μηχανη, με διπλωμα αυτοκινητου το πηρε). Δηλωσε πολυ ευχαριστημένος, τρομερα βολικο, γενικώς τα κάνει όλα με αυτό. Φουλάρει και αυτος μια φορά τη βδομάδα (7 λιτρα παιρνει νομιζω), δεν θυμοταν χλμ αλλά από την περιγραφή κατάλαβα ότι κανει την ιδια χρήση με εμένα.

Αρχίζει να με κερδιζει το κυμκο κυριως λογω πιο δυνατου μοτερ. Θα το παρακολουθω και αυτο. Απο αξιοπιστια ακόμα δεν εχω δει κάτι, αν και ποσο καλο ειναι.
    To sh δειχνει ιδανικο, από την άλλη ξεφευγει αρκετα σε τιμη και δεν ξερω τι προτιμηση το έχουν οι ελαφροχερηδες. Δεν λεει να νοιωθω ηρεμος με το μπαντιτ και να τρεμω με το σκουτερ.

Κάτι άλλο παρόμοιο δεν εχει πέσει στην αντιληψη μου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motojojo Προβολή μηνύματος
    Αρχίζει να με κερδιζει το κυμκο κυριως λογω πιο δυνατου μοτερ.(καί κυριως λογω πολυυυ καλύτερης αντιπροσωπειας.) Θα το παρακολουθω και αυτο. Απο αξιοπιστια ακόμα δεν εχω δει κάτι, αν και ποσο καλο ειναι.
    To sh δειχνει ιδανικο, από την άλλη ξεφευγει αρκετα σε τιμη και δεν ξερω τι προτιμηση το έχουν οι ελαφροχερηδες. Δεν λεει να νοιωθω ηρεμος με το μπαντιτ και να τρεμω με το σκουτερ.

Κάτι άλλο παρόμοιο δεν εχει πέσει στην αντιληψη μου.
    fixed
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Παλαιό μέλος
    Πάντα όταν προβλεπεται να παρω 2ο άτομο παιρνω και εξτρα κρανος μαζι, πραγμα που περιοριζει πολύ την μεταφορικη ικανοτητα. Η 47αρα μπαγαζιερα της μηχανης ειναι ηδη οριακη (για τζετ κρανη ετσι; που να εβαζα και full-face), οι 30λιτρες που εχουν τα μικρα μηχανακια δεν χωράνε τιποτα (και δεν νοιωθω καθολου άνετα να κλειδωνω το κρανος επανω στη μηχανη).
    βαλτην πανω τη γυναικα και πεσε σε μια λακουβα. αν θες να χωρισεις κιολας θα ειναι πολυ χρησιμο τεστ.
    καλυτερα να βαλεις σε ενα μικρο μηχανακι μεγαλη βαλιτσα για 2 κρανη (45αρα) παρα να παρεις σκουτερ που 2 φουλ ζητημα αν τα χωραει. εγω θα επερνα voge 300ds αλλα οπως σου ειπα πριν δες και το sh150 γιατι λενε οτι οι αναρτησεις ειναι υποφερτες

Παλαιό μέλος
    Άστο στο sym στο χρόνο πάνω είναι κουδουνίστρα στράβωσε η πίσω δισκοπλακα και μου λέει ο Γκοργκολης έβαλες λουκέτο καιντο ξέχασες (αλλά πίσω δεν χωράει λουκέτο ούτε παιδικό να μπει) στην moto trend στράβωσε πάλι ο μπροστά ο δίσκος τώρα και το κάνει μια βόλτα και μου λέει αμέσως θα παραγγείλουμε καινούρια και θα σας καλέσουμε να την αντικαταστήσουμε.

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    βαλτην πανω τη γυναικα και πεσε σε μια λακουβα. αν θες να χωρισεις κιολας θα ειναι πολυ χρησιμο τεστ.
    καλυτερα να βαλεις σε ενα μικρο μηχανακι μεγαλη βαλιτσα για 2 κρανη (45αρα) παρα να παρεις σκουτερ που 2 φουλ ζητημα αν τα χωραει. εγω θα επερνα voge 300ds αλλα οπως σου ειπα πριν δες και το sh150 γιατι λενε οτι οι αναρτησεις ειναι υποφερτες
    Εγώ είπα στη γυναίκα πόσο κάνει το κράνος της, της είπα οτι αμα το βάλει στη μπαγκαζιέρα θα χαλάσει απο τη ζέστη και έμαθε να το κουβαλάει στα χέρια της, οπότε δεν χρειαζόμουνα την μπαγκαζιέρα...

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Volpad Προβολή μηνύματος
    Εγώ είπα στη γυναίκα πόσο κάνει το κράνος της, της είπα οτι αμα το βάλει στη μπαγκαζιέρα θα χαλάσει απο τη ζέστη και έμαθε να το κουβαλάει στα χέρια της, οπότε δεν χρειαζόμουνα την μπαγκαζιέρα...

Έτσι την σκίζουν την γάτα! Εμένα (αν και όποτε....) ανεβαίνει, ΔΕΝ θέλει να το κουβαλάει....

(γιαυτό δεν την παίρνω ποτέ μαζί)
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Η ευκολία των σκούτερ, η χρηστικότητα τους, οι μεταφορικές τους δυνατότητες, η προστασία από τα στοιχεία της φύσης, είναι απλησίαστα χαρακτηριστικά που δεν θα σου δώσει άλλο δίκυκλο.

Η οδηγική τους συμπεριφορά είναι έννοια σχετική, προσωπικη και έχει να κάνει επίσης με τον αναβάτη.

Γι αυτά που περιγράφεις ότι θέλεις να κάνεις, είναι ιδανική επιλογή.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nostradamus Προβολή μηνύματος
    Η ευκολία των σκούτερ, η χρηστικότητα τους, οι μεταφορικές τους δυνατότητες, η προστασία από τα στοιχεία της φύσης, είναι απλησίαστα χαρακτηριστικά που δεν θα σου δώσει άλλο δίκυκλο.

Η οδηγική τους συμπεριφορά είναι έννοια σχετική, προσωπικη και έχει να κάνει επίσης με τον αναβάτη.

Γι αυτά που περιγράφεις ότι θέλεις να κάνεις, είναι ιδανική επιλογή.
    διαφωνω καθετα. μονο τα ποδια κρατανε στεγνα και για οσους το θεωρουν πλεονεκτημα δεν εχουν ταχυτητες. το οποιο ειναι καλο ΚΑΙ κακο ταυτοχρονα. εμενα μου σπαει τα νευρα που δεν εχω ποδοφρενο και οταν εχει κλιση ο δρομος δεν μπορω να ανοιξω ουτε το μπουφαν χωρις να τσουλαει το μηχανακι. ολα τα αλλα τα κανουν χειροτερα απο τις μοτοσυκλέτες πολης. οχι τις παπιες η τα supersport αλλα τις μοτοσυκλετες που ειναι φτιαγμενες για παρομοια χρηση. αν προσθεσουμε το ισιο πατωμα που δινει πολλους ποντους στη μεταφορα, τοτε παμε αυτοματως σε μικρα μηχανακια που χανουν πολυ σε οδικη συμπεριφορα, φρενα, αναρτησεις...γενικως ειναι ενα οδηγικο δραμα με εξαιρεση το sh300 για οποιον μπορει να φτασει σε τετοιες τιμες. ειδικα αν καποιος θελει και γκαζακι και κοιταει 300-400cc εκει ουτε καν ευελιξια δεν εχουμε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Και καλά κάνεις.

Τα σκούτερ είναι άψογα γι αυτά που έγραψα πιο πάνω. Ευκολία, χρηστικότητα, μεταφορική δυνατότητα, προστασία από καιρικές συνθήκες.

Αν τώρα θέλει καποιος οδηγική απόλαυση, και την ψάχνει στα σκούτερ ε, κάποια διαταραχουλα του θέλει φροντίδα από ειδικό, δεν θα περάσει μόνη της.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Σκούτερ εναντίον μοτοσυκλέτας στην πόλη?
    ΟΚ από σκούτερ ξέρω sh300 09 και srgt200 23.
    Το πρώτο σε άλλο πλανήτη, το δεύτερο έχει πρόβλημα με την πίσω ανάρτηση που τερματίζει εύκολα και σκληρά σε ανωμαλίες ,δικάβαλο δεν το συζητάω.
    Από εκεί και πέρα μέσα στην πόλη δεν υπάρχει σύγκριση του αυτόματου με τα manual στην ευκολία στην ταχύτητα στην πρακτικότητα στην ενεργητική ασφάλεια.

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Volpad Προβολή μηνύματος

Για τους δικούς μας ανθρώπους υπάρχει φίλος που πλέκει μακραμέ τσάντα κράνους δίχτυ με αρτάνι.
    Μικρός όγκος, πολύ σικ, σε περίπτωση απειλής λειτουργεί σαν αλυσίδα..

τζαστ σεϊν..

Boomer's corner Το avatar του/της D3300
    Αγόρασα καινούριο πριν από 2 χρόνια το SH350i.
    Συγχρόνως κατέχω από παπί στρογγυλοφάναρο έως cbr1000rr.
    Η ευκολία του και οι ελιγμοί του είναι στοιχεία που λάτρεψα.
    Το διάλεξα για τους μεγάλους τροχούς του και το επίπεδο δάπεδο.
    Το χουφτώνω συχνά, γι αυτό και η κατανάλωση παίζει 4-4.5 λίτρα, ίσως και παραπάνω κατά περίπτωση.
    Δεν το αλλάζω με τίποτα γι αυτό που είναι.
    Ακριβό στην αγορά του, αναρτήσεις όχι όπως έχω συνηθίσει από τα υπόλοιπα μηχανάκια μου.
    Βασικά είναι κανίβαλος στη πόλη, άπειρο γκάζι και φρένο, ούτε συμπλέκτης, ούτε ταχύτητες, just riding.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	447282746_10233707312369205_3981953726842077637_n.jpg 
Προβολές:	111 
Μέγεθος:	97,1 KB 
ID:	453833
    Τελευταία τροποποίηση από D3300; 15/06/2024 στις 09:04.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Θα πιουμε κανα καφεδακι στα Φλοκα..να πουμε στις 7;
    από gcrook στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 13/01/2006, 14:15
  2. ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
    από reinmeister στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 22/08/2005, 10:11
  3. Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 07/07/2005, 21:46