NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
[...]
Το μονόμπρατσο ψαλίδι, μια πάλαι ποτέ αγωνιστική λύση το ίδιο, εξυπηρετούσε τον σκοπό των ταχύτερων αλλαγών ελαστικών στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων του παρελθόντος. Ναι, η επιρροή του στην εμφάνιση των μοτοσυκλετών στις οποίες χρησιμοποιήθηκε ήταν καταλυτική – σκεφτείτε όχι μόνο τα Ducati, αλλά και τα MV Agusta, αλλά και τις Honda VFR/RVF της δεκαετίας του 80 – όμως σε τεχνικό επίπεδο το μονόμπρατσο είναι πονοκέφαλος! Και αυτό, διότι είναι βαρύτερο από ένα συμβατικό ψαλίδι, ενώ φέρνει ασυμμετρίες στην κατανομή του βάρους αλλά και στην δυναμική του πλαισίου, κάνοντας δυσκολότερο το στήσιμο της μοτοσυκλέτας.
Χαρακτηριστική της κατεύθυνσης που ακολούθησε η Ducati, είναι η διαφορά σε βάρος που έχει το νέο, συμβατικό ψαλίδι της Panigale MY2025, σε σχέση με το μονόμπρατσο: Μείον 3,8 κιλά από το ψαλίδι (σε μία συνολική δίαιτα της μοτοσυκλέτας κατά 3,27 κιλά, μπορεί να πει κανείς ότι το ψαλίδι έπαιξε τον κύριο ρόλο στην μείωση του βάρους της Panigale MY25!), αλλά και αύξηση στρεπτικής ακαμψίας του ψαλιδιού κατά 37%!
Τα πλεονεκτήματα του δίμπρατσου ψαλιδιού δεν μπορούν να αγνοηθούν και σε αγωνιστικές εφαρμογές: Στο MotoGP, δεν υπάρχει ούτε μία μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιεί μονόμπρατσο ψαλίδι, ενώ και στα WSBK ουσιαστικά μόνο η Ducati συνέχιζε, μέχρι τώρα, σε αυτή την κατεύθυνση. Όσο για το θέμα ταχύτερης αλλαγής ελαστικών, προφανώς δεν απασχολεί σε καμία περίπτωση τα paddocks, όπως παλιότερα…
[...]
Απο το ΒΙΚΕΙΤ!...
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!
Παράλληλα με την αύξηση της στρεπτικης, μείωσαν την πλευρική ακαμψία για πρόσφυση στην κλίση. (Στο 2μπρατσο ψαλίδι)
Α, και κατι που ξεχάσαμε:Αν δεν δω συγκριτικό με το Κ5 , δεν με πείθει πλήρως![]()
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Θα είμαστε σε θέση μανμου! Απλά μην πάρεις το μπεμβε για να έχει χουλιαμα η φάση!
Τα δυο που αναφέρεις κάνουν όσο το πανιγκαλε και το Μ μαζί και δώρο ενα 1250 για καθημερινό
Διαστημόπλοιο, εμένα μου αρέσει περισσότερο από τα προηγούμενα.
Κλαίω με όλα τα σχόλια….
Λιγο παπαρια το οτι η εμπνευση και μπλα μπλα μπλα απο το 916..Λες και ειναι τελειως αλλο μηχανακι εμφανισιακα απο το προηγουμενο
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
Σαν διασταύρωση του προηγούμενου Panigale με το Despocedici RR μου μοιάζει εμφανισιακά!!!
arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......