Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 103

Θέμα: Άλλος ένας νέος και άσχετος που χρειάζεται βοήθεια

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Phantom Προβολή μηνύματος
    Το svartpilen κι εμένα από τις φωτογραφίες μου φάνηκε ψηλό, αλλά θα το βάλω στο μυαλό μου να το δω από κοντά.
    Ευχαριστώ!
    Δεν είναι, και δεν είναι απαραίτητο να πατάς και με τα δύο πέλματα κάτω.
    Ίσως στην αρχή να δυσκολευτείς λιγάκι αλλά μέχρι εκεί.

Σε καμία περίπτωση μη πας σε κάτι κάτω απο 400κ.εκ.
    Θα βλαστημήσεις την ώρα και τη στιγμή που το έκανες.
    Δεν είσαι έφηβος για να πρέπει να προστατευτείς απο το γκάζι, φαντάζομαι μπορείς να ορίσεις τον δεξί σου καρπό.

Σε ότι αφορά στο ABS, αν δεν είναι τελευταίας γενιάς, μακριά.
    Ίσως σου σώσει μια πτώση σε περίπτωση που το τσαρουχώσεις αλλά σε περιπτώσεις που θα χρειαστείς φρένα, θα σου επιμηκύνει την απόσταση.

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    Δεν είσαι έφηβος για να πρέπει να προστατευτείς απο το γκάζι, φαντάζομαι μπορείς να ορίσεις τον δεξί σου καρπό.
    Για τον καρπό δεν ξέρω, αλλά για το πόδι σίγουρα.. :P

Το λέω συχνά οτι στη ζωή μου ήμουν τυχερός..
    Όταν ήμουν νέος και δεν είχα μυαλό, δεν είχα και τετράτροχο με αξιόλογες επιδόσεις (και φυσικά δίτροχο)
    Όταν κατάφερα και απέκτησα τετράτροχο με αξιόλογες επιδόσεις, το μυαλό είχε πήξει και πλέον το "put the pedal to the metal" σε κάθε πρώτη ευκαιρία δεν ήταν αυτοσκοπός.
    Τώρα πλέον πάνε μερικά χρόνια που έδωσα και το τετράτροχο με τις αξιόλογες επιδόσεις και έχω ηρεμήσει τελείως. Οπότε νομίζω πως το 'χω!

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Για τον καρπό δεν ξέρω, αλλά για το πόδι σίγουρα.. :P

Το λέω συχνά οτι στη ζωή μου ήμουν τυχερός..
    Όταν ήμουν νέος και δεν είχα μυαλό, δεν είχα και τετράτροχο με αξιόλογες επιδόσεις (και φυσικά δίτροχο)
    Όταν κατάφερα και απέκτησα τετράτροχο με αξιόλογες επιδόσεις, το μυαλό είχε πήξει και πλέον το "put the pedal to the metal" σε κάθε πρώτη ευκαιρία δεν ήταν αυτοσκοπός.
    Τώρα πλέον πάνε μερικά χρόνια που έδωσα και το τετράτροχο με τις αξιόλογες επιδόσεις και έχω ηρεμήσει τελείως. Οπότε νομίζω πως το 'χω!
    Εγω ξεκίνησα στα 27 μου χωρίς πρότερη εμπειρία, με ένα τέτοιο:

https://www.car.gr/classifieds/bikes...cb-600f-hornet

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	325009409_0_b.jpg 
Προβολές:	111 
Μέγεθος:	104,0 KB 
ID:	454938

Just saying...

Παλαιό μέλος
    Συμφωνώ με αρκετά απ τα σχόλια που ειπώθηκαν. Και θα σου μιλήσω σαν νέος στα μηχανάκια (επανεκκίνηση σε διαφορετικό επίπεδο μετά από πολλά χρόνια).

Δεν χρειάζεται να πάρεις κάτι αργό για να ξεκινήσεις, εισαι ενήλικος, ξέρεις ποτε και που να κανεις τι.
    Αυτό που χρειάζεται να πάρεις είναι ένα μηχανάκι με όσα πιο πολλά ηλεκτρονικά βοηθήματα γίνεται (Traction control/Anti Wheelie, ABS/Cornering ABS κτλ) και ειδικότερα ενα μηχανάκι που μπορείς απ την εταιρία να βάλεις κόφτη στα 35kw για τον πρώτο καιρό.
    Δες το Honda CB 650 και το Kawasaki Z900.

Είναι ακριβές λύσεις αλλά είναι λύσεις που θα σε βάλουν σωστά στο χώρο της μοτοσυκλετας χωρίς άγχος και πάνω απ όλα δεν χρειάζεται να αλλάξεις μηχανάκι μετά από 1-2 χρόνια.

Τελειώνοντας θέλω να τονίσω πως τα πιο σημαντικά πράγματα σε αυτή την εμπειρία είναι ο δάσκαλος και το μυαλό που κουβαλάει ο καθένας μας.

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Σε ότι αφορά στο ABS, αν δεν είναι τελευταίας γενιάς, μακριά.
    Μπορείς να το ορίσεις πιο συγκεκριμένα αυτό; Δηλαδή από πια χρονιά και μετά;
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TheRegulator Προβολή μηνύματος
    Είναι ακριβές λύσεις αλλά είναι λύσεις που θα σε βάλουν σωστά στο χώρο της μοτοσυκλετας χωρίς άγχος και πάνω απ όλα δεν χρειάζεται να αλλάξεις μηχανάκι μετά από 1-2 χρόνια.
    Δυστυχώς το budjet που διαθέτω είναι αυτό που είναι..
    Η μοτοσικλέτα είναι ένα "δώρο" που θέλω να κάνω στον εαυτό μου για να ξεφεύγει που και που από το άγχος της καθημερινότητας. Αν είναι να μου προσθέσει το άγχος του πως θα την ξοφλήσω.. άστα να πάνε! :P

Ευχαριστώ πάντως για την άποψη σου και την εμπειρία σου!

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Δυστυχώς το budjet που διαθέτω είναι αυτό που είναι..
    Η μοτοσικλέτα είναι ένα "δώρο" που θέλω να κάνω στον εαυτό μου για να ξεφεύγει που και που από το άγχος της καθημερινότητας. Αν είναι να μου προσθέσει το άγχος του πως θα την ξοφλήσω.. άστα να πάνε! :P

Ευχαριστώ πάντως για την άποψη σου και την εμπειρία σου!
    Κοιτά το hornet 600 είναι καλό μηχανάκι για να μάθεις (πιθανώς να μαθαίνεις σε hornet στην σχολή )
    Και το er 6 Kawasaki είναι καλό για αρχή !
    Και το sv 650 .
    Αυτά από γυμνά
    Από on off κοιτάς transalp 700 , bmw f650 που είναι τίμια .
    Το v strom επίσης απλά είναι νομίζω πιο ακριβό .
    The Dirty Harry

Παλαιό μέλος
    Ξεκινησα με NX650 και στο μισο χρονο το αλλαξα για ενα GSR600. Κοιτωντας πισω θα προτιμουσα να ειχα ξεκινησει με πιο μικρα μηχανακια. Οχι γιατι κινδυνεψα απο το παραπανω γκαζι, αλλα γιατι τζαμπα με παιδεψε το εξτρα βαρος της μεγαλυτερης μηχανης και φυσικα τζαμπα πληρωνα τα φουσκωμενα εξοδα της. Για τον πρωτο καιρο οσα αλογα και να εχει η μηχανη σου εσυ τα 25-30 θα χρησιμοποιεις (εκτος απο κανενα ανοιγμα στις ευθειες). Οποτε τι να τα κανω τα 100 αλογα του GSR; Τζαμπα βαρος κουβαλουσα και φυσικα τζαμπα βενζινες, ακριβοτερα λαστιχα, σερβις, κοκ.

Παντα μιλαω για εμενα, απλα ηθελα να αιτιολογησω τεκμηριωμενα τη δικη μου προταση για 250-300 κυβικα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ptc Προβολή μηνύματος
    Ξεκινησα με NX650 και στο μισο χρονο το αλλαξα για ενα GSR600. Κοιτωντας πισω θα προτιμουσα να ειχα ξεκινησει με πιο μικρα μηχανακια. Οχι γιατι κινδυνεψα απο το παραπανω γκαζι, αλλα γιατι τζαμπα με παιδεψε το εξτρα βαρος της μεγαλυτερης μηχανης και φυσικα τζαμπα πληρωνα τα φουσκωμενα εξοδα της. Για τον πρωτο καιρο οσα αλογα και να εχει η μηχανη σου εσυ τα 25-30 θα χρησιμοποιεις (εκτος απο κανενα ανοιγμα στις ευθειες). Οποτε τι να τα κανω τα 100 αλογα του GSR; Τζαμπα βαρος κουβαλουσα και φυσικα τζαμπα βενζινες, ακριβοτερα λαστιχα, σερβις, κοκ.

Παντα μιλαω για εμενα, απλα ηθελα να αιτιολογησω τεκμηριωμενα τη δικη μου προταση για 250-300 κυβικα.
    Αυτό είναι σωστό. Προσωπικά είναι και ο λόγος που πήγα σε XJ6. Μεγάλο για αρχή, αλλά ποιο οικονομικό από το GSR (που επίσης κοίταζα, αλλά όταν είδα ότι καίει τη μισή Σαουδική Αραβία, είπα άστο καλύτερα ). Έψαχνα και τα Honda NC (που δεν καίνε τίποτα, είναι σούπερ αξιόπιστα και έχουν και τη μαγκιά με τον αποθηκευτικό χώρο με το ψεύτικο ντεπόζιτο), αλλά πρώτον γυμνά στην Αθήνα (και Ελλάδα γενικότερα) είναι ελάχιστα (αλήθεια γιατί δεν τα έφεραν επίσημα στη χώρα;; ) και δεύτερον μείωσα το budget μου. Τέλος σκέφτηκα με τη λογική ότι πάρω να το κρατήσω όσο περισσότερο μπορώ (κάτι που εφαρμόζω γενικότερα με ότι αγοράζω). Δεν είμαι σε φάση να αλλάζω μηχανάκι κάθε 1-2 χρόνια (δεν αντέχει και η τσέπη δηλαδή που είναι και το βασικότερο).
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nitse3
    Δεν είναι, και δεν είναι απαραίτητο να πατάς και με τα δύο πέλματα κάτω.
    Ίσως στην αρχή να δυσκολευτείς λιγάκι αλλά μέχρι εκεί.
    Επιβεβαιώνω είμαι 1,73 και δεν με δυσκόλεψε στο test ride. Έχει και αρκετά στενή σέλα, είναι και ελαφρύ οπότε δεν θα έχεις θέμα από εκεί.

Μου λείπει ένας πόντος για το 1,70 Το φοβόμουν κι εγώ, αλλά μια χαρά ήμουν με τη Hornet στα μαθήματα

Να ρωτήσω κάτι εδώ, να μην ανοίγω νέο νήμα και κυρίως να μην θεωρηθεί διαφήμιση..

Πριν από 3-4 χρόνια όταν αγόρασα ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από Αθήνα (καθότι όπως είπα μένω επαρχία) είχα βρει μία εταιρεία που έκανε για λογαριασμό του πελάτη της επιτόπιους ελέγχους στα αυτοκίνητα που ενδιέφεραν τον πελάτη και του έστελνε ένα ραπόρτο με το τι βρήκε.
    Είχα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την συγκεκριμένη εταιρεία και από την όλη διαδικασία.
    Δυστυχώς η συγκεκριμένη εταιρεία όμως δεν ασχολείται με μοτοσικλέτες.

Και η ερώτηση είναι:
    Υπάρχει κάτι αντίστοιχο ή κάποια αντίστοιχη εταιρεία για μοτοσικλέτες;
    Αν (σε περίπτωση θετικής απάντησης) θεωρείται οτι οι απαντήσεις είναι διαφήμιση, τότε ας μου στείλει κάποιος π.μ.

Βλέπω κάποιες μοτοσικλέτες που με ενδιαφέρουν στο car.gr αλλά μου είναι αδύνατο (και οικονομικά ασύμφορο) να κατέβω Αθήνα, να κανονίσω μεταφορά και διαμονή, να κανονίσω ραντεβού με τον κάθε υποψήφιο πωλητή και μετά να αρχίσω να κοιτάζω τις συγκεκριμένες μοτοσικλέτες μία - μία, ψάχνοντας και συνεργείο κάθε φορά..

Κοινώς ψάχνω μια εταιρεία, να την πληρώσω για να κανονίσει τα ραντεβού και να κάνει αυτή τους ελέγχους για λογαριασμό μου..

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Να ρωτήσω κάτι εδώ, να μην ανοίγω νέο νήμα και κυρίως να μην θεωρηθεί διαφήμιση..

Πριν από 3-4 χρόνια όταν αγόρασα ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από Αθήνα (καθότι όπως είπα μένω επαρχία) είχα βρει μία εταιρεία που έκανε για λογαριασμό του πελάτη της επιτόπιους ελέγχους στα αυτοκίνητα που ενδιέφεραν τον πελάτη και του έστελνε ένα ραπόρτο με το τι βρήκε.
    Είχα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την συγκεκριμένη εταιρεία και από την όλη διαδικασία.
    Δυστυχώς η συγκεκριμένη εταιρεία όμως δεν ασχολείται με μοτοσικλέτες.

Και η ερώτηση είναι:
    Υπάρχει κάτι αντίστοιχο ή κάποια αντίστοιχη εταιρεία για μοτοσικλέτες;
    Αν (σε περίπτωση θετικής απάντησης) θεωρείται οτι οι απαντήσεις είναι διαφήμιση, τότε ας μου στείλει κάποιος π.μ.

Βλέπω κάποιες μοτοσικλέτες που με ενδιαφέρουν στο car.gr αλλά μου είναι αδύνατο (και οικονομικά ασύμφορο) να κατέβω Αθήνα, να κανονίσω μεταφορά και διαμονή, να κανονίσω ραντεβού με τον κάθε υποψήφιο πωλητή και μετά να αρχίσω να κοιτάζω τις συγκεκριμένες μοτοσικλέτες μία - μία, ψάχνοντας και συνεργείο κάθε φορά..

Κοινώς ψάχνω μια εταιρεία, να την πληρώσω για να κανονίσει τα ραντεβού και να κάνει αυτή τους ελέγχους για λογαριασμό μου..

Ανέκδοτο που στέκεται άνετα μόνο του Σε ότι αφορά την Ελλάδα, βέβαια. Έξω στις σοβαρές χώρες φαντάζομαι θα υπάρχουν.
    Εδώ, στηρίζεσαι κατά κύριο λόγο σε αξιόπιστο μηχανικό (ότι και αν σημαίνει αυτό....)
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Και άλλος ένας για Ρουμανία τράβηξε
    από AXL954 στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 06/04/2016, 17:21
  2. Καινούριος, νέος και άσχετος
    από los santos στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 50
    Τελευταίο μήνυμα: 28/06/2010, 07:00
  3. Απαντήσεις: 0