οκ ηλεκτρική τουρμπίνα, θα έχει καμιά μπαταρία νταλίκας για να δουλέψει στοιχειωδώς.
Άμα το έκανε V4,θα το τουρμπιζανε οι βελτιωτικόι οίκοι και θα ήταν πιο δυνατό από το RC213,πως το λένε,που έκανε 100000€.
Θυμίζει αποτυχημένα μοντέλα των 80's τύπου MVX250( εκεί είχαν βάλει ποιο χοντρή και βαριά μπιέλα στον πίσω κύλινδρο,μπορεί και μασιφ πύρο εμβόλου,). Το αποτέλεσμα ήταν κραδασμοί,, κολλούσε συνέχεια ο πίσω κύλινδρος, υπερθέρμανση του πίσω,, βγάλανε και καμιά 5-7 διαφορετικά σχέδια πιστόνια,μπιελες,πύργους χωρίς αποτέλεσμα,, πάλι έσπαγε σε μια βδομάδα/μήνα,, σε αυτό προσθέτουν και το ηλεκτρικό τούρμπο που ποτέ δεν έχει δουλέψει καλά..
Σε μια εποχή, που όλοι το έχουν ρίξει στην οικονομία των δικύλινδρων εν σειρά, και το τι μπαρούφα έχουμε ακούσει ότι είναι ντε και καλά πιο καλοί και αυτοί σας ταιριάζουνε ρε κουτά πελάτες, έρχεται σε ΑΥΤΗΝ την εποχή η Honda, που και αυτή μπήκε στην ανάγκη-φιλότιμο των δικύλινδρων, και τι κάνει;
Αν είσαι ΑΛΛΟΣ κατασκευαστής, και τρώγεσαι να βγάλεις κάτι παραπάνω από τα Οσια Δικύλινδρα εν σειρά, βγάζεις κανά τετρακύλινδρο εν σειρά, βγάζεις κανά τρικύλινδρο εν σειρά, βγάζεις κάνα V4 που το κοστολογείς...Lamborghini, γενικά βγάζεις κάτι λίγο καλύτερο μεν, πεπατημένο δε.
Αυτά, αν είσαι ΑΛΛΟΣ.
Ε η Honda , δεν είναι άλλος. Είναι η Honda. Και βγάζει ένα τετράχρονο V3. Με ηλεκτρική τουρμπίνα.
Και κάπου εκεί καταρρέει όλο αυτό το ανόητο -σε θρησκευτικό επίπεδο- δόγμα περί ''καλύτερων δικύλινδρων πριν από εσάς, απο εμάς, για εσάς, βρε κουτά'', όλη αυτή η ΜΙΖΕΡΙΑ της μοτοσυκλέτας που έχουμε φάει τόσο καιρό, μόνο και μόνο με ένα αντιπαράδειγμα, που το βγάζει ψευδές, δεν το επαληθεύει.
Γιατί Honda.
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
Ο καταναλωτής τι θα κερδίσει από αυτό το πράγμα ;Εγώ βλέπω περίπλοκα πράγματα, ηλεκτρικά τούρμπο και ιστορίες που εκτός από μηχανολογική άσκηση και achievement τι
το επαναστατικό θα προσφέρει σε εμένα ,τον τρόπο που οδηγάω και τις βόλτες μου;
Ήρεμα ρωτάω ε![]()
when life gets complicated... i ride.
Χέσε ψηλά και αγνάντευε.
Η honda είναι ένας κολοσσός, που βγάζει αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, εξωλέμβιες, φρέζες, χορτοκοπτικά και τελευταία επενδύει στο ΑΙ κλπ
Έχει να ξοδέψει μερικά "φραγκάκια" για να παίξουν κάποιοι μηχανικοί της.
Αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα.
Τι από αυτά που σχεδιάζει θα βγουν στην παραγωγή;(Μιλάμε για concept ε!)
Τι από αυτά θα ωφελήσει τον καθημερινό μοτοσυκλετιστή ή ακόμα και τον αγωνιζόμενο;
Τι από όλα αυτά θα έχει ουσιαστική εφαρμογή;
Τελευταία η Honda αγωνιστικά βλέπει τις πλάτες των άλλων, ενώ έχει σχεδόν μηδενική παρουσία σε κάποιες κατηγορίες.
Άλλωστε οι τζίροι της στις μοτο έρχονται από σκούτερ και παπιά και commuters και όσοι την προτιμούν, την προτιμούν για την ποιότητα της και όχι για τα εξωτικά μηχανήματα που βγάζει.
Και πάμε μια "αλφαβήτα" για όσους επιμένουν να μην καταλαβαίνουν.
Οι μεγάλοι όμιλοι δεν τραβάνε κανένα ζόρι για την μοτοσυκλέτα, για την εξέλιξη, για την επιβίωση της κλπ, εκτός και αν αυτό τους φέρνει ΚΕΡΔΟΣ και μόνο ΚΕΡΔΟΣ, χωρίς κανένα συναισθηματισμό.
Οι εταιρείες που έμπλεξαν το συναίσθημα με τις μπίζνες, είτε έκλεισαν, είτε έβαλαν πολύ νερό στο κρασί τους για να επιβιώσουν.
Τώρα αν κάποια "ντελούλου" funboys βλέπουν αυτό που θέλουν να δουν και πανηγυρίζουν ή έχουν ονειρώξεις, τότε ή μιλάμε για μειωμένη αντιληπτική ικανότητα ή για καταστάσεις που χρίζουν ψυχανάλυσης.
Και για να τα λέμε όλα, ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΗΟNDA.
![]()
Oldfarts never die