Δημοσιεύθηκε αρχικά από
Vassilis
Δεν έχω εμπειρία με τα Beta αλλά δεν νομίζω να είναι ευαίσθητα και να χρειάζονται πολλή φροντίδα. Στο επίπεδο μας τα εντουρο θέλουν μόνο λάδια που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σε κόστος. Έχει επίσης χαμηλό κόστος κτήσης. Αν η απόσταση που έχεις να διανύσεις για να φτάσεις στο βουνό είναι μικρή νομίζω είναι καλή περίπτωση. Σημαντικά πλεονέκτημα των πιο καθαρών εντουρο είναι τα περιφερειακά και το χαμηλότερο βάρος. Επειδή στην αρχή λογικά θα πέσει πολλη τούμπα φαντάσου να πρέπει συνέχεια να σηκώνεις μηχανή 150 κιλών αντί για 120 πχ. Επίσης ενδέχεται να είναι πιο ανθεκτικά σε ζημιές από τούμπες.
Ήμουν και εγώ στην φάση που είσαι πριν περίπου 1,5 χρόνο. Σκεφτόμουν το crf ή και κάποιο klx250 (μεταχειρισμένα) και τελικά πήγα σε hardcore εντουρο. Το πήρα 3000 του '13, πρέπει να έχω ρίξει 2 από τοτε για να το μαζέψω, είναι λίγο απαιτητικό για την εμπειρία μου αλλά έχει περάσει από κάτι σημεία που έκατσαν στην διαδρομή που νομίζω ένα crf θα δυσκολευοταν. Σημεία που δεν μπορεις να γυρίσεις πίσω. Πρέπει να τα περάσεις. Επίσης έχω φάει μια πολύ γερή τούμπα στην αρχή και το μόνο που έπαθε είναι να στραβώσει λίγο το τιμόνι. Τώρα αν ήμουν στην ίδια φάση θα έπαιρνα το Beta σαν ολοκαίνουριο, προσιτό και λίγο πιο αδύναμο γιατί το γκάζι του δικού μου είναι λίγο υπερβολικό μερικές φορές.