Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 21 από 21

Θέμα: κλισε τιτλος Νεο Εντουρο...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Χαρά στο κουράγιο σας μονοπάτι με μηχανάκια 150 κιλών και 25 αλόγων.

Μέλος Το avatar του/της Vassilis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από McTalas Προβολή μηνύματος
    Για λόγο κόστους δεν θα ήθελα κάτι που να είναι με ώρες, να χρειάζεται πολύ Φροντιδα και γενικά ευαίσθητα μηχανάκια. Θέλω κάτι να μην σπάει να μην Χάλαει κτλ κτλ
    Δεν έχω εμπειρία με τα Beta αλλά δεν νομίζω να είναι ευαίσθητα και να χρειάζονται πολλή φροντίδα. Στο επίπεδο μας τα εντουρο θέλουν μόνο λάδια που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σε κόστος. Έχει επίσης χαμηλό κόστος κτήσης. Αν η απόσταση που έχεις να διανύσεις για να φτάσεις στο βουνό είναι μικρή νομίζω είναι καλή περίπτωση. Σημαντικά πλεονέκτημα των πιο καθαρών εντουρο είναι τα περιφερειακά και το χαμηλότερο βάρος. Επειδή στην αρχή λογικά θα πέσει πολλη τούμπα φαντάσου να πρέπει συνέχεια να σηκώνεις μηχανή 150 κιλών αντί για 120 πχ. Επίσης ενδέχεται να είναι πιο ανθεκτικά σε ζημιές από τούμπες.

Ήμουν και εγώ στην φάση που είσαι πριν περίπου 1,5 χρόνο. Σκεφτόμουν το crf ή και κάποιο klx250 (μεταχειρισμένα) και τελικά πήγα σε hardcore εντουρο. Το πήρα 3000 του '13, πρέπει να έχω ρίξει 2 από τοτε για να το μαζέψω, είναι λίγο απαιτητικό για την εμπειρία μου αλλά έχει περάσει από κάτι σημεία που έκατσαν στην διαδρομή που νομίζω ένα crf θα δυσκολευοταν. Σημεία που δεν μπορεις να γυρίσεις πίσω. Πρέπει να τα περάσεις. Επίσης έχω φάει μια πολύ γερή τούμπα στην αρχή και το μόνο που έπαθε είναι να στραβώσει λίγο το τιμόνι. Τώρα αν ήμουν στην ίδια φάση θα έπαιρνα το Beta σαν ολοκαίνουριο, προσιτό και λίγο πιο αδύναμο γιατί το γκάζι του δικού μου είναι λίγο υπερβολικό μερικές φορές.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Χαρά στο κουράγιο σας μονοπάτι με μηχανάκια 150 κιλών και 25 αλόγων.
    Αν δεν έχεις άλλο να παίξεις τότε θα μπεις στα εύκολα με αυτό τι α κανς?

Όποιος θέλει πιο πολύ μονοπάτι θα πάει σε εντούρο και ότι συνεπάγεται αυτό σε συντήρηση και μεταφορά με τρέιλερ κτλ.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Vassilis Προβολή μηνύματος
    Δεν έχω εμπειρία με τα Beta αλλά δεν νομίζω να είναι ευαίσθητα και να χρειάζονται πολλή φροντίδα. Στο επίπεδο μας τα εντουρο θέλουν μόνο λάδια που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σε κόστος. Έχει επίσης χαμηλό κόστος κτήσης. Αν η απόσταση που έχεις να διανύσεις για να φτάσεις στο βουνό είναι μικρή νομίζω είναι καλή περίπτωση. Σημαντικά πλεονέκτημα των πιο καθαρών εντουρο είναι τα περιφερειακά και το χαμηλότερο βάρος. Επειδή στην αρχή λογικά θα πέσει πολλη τούμπα φαντάσου να πρέπει συνέχεια να σηκώνεις μηχανή 150 κιλών αντί για 120 πχ. Επίσης ενδέχεται να είναι πιο ανθεκτικά σε ζημιές από τούμπες.

Ήμουν και εγώ στην φάση που είσαι πριν περίπου 1,5 χρόνο. Σκεφτόμουν το crf ή και κάποιο klx250 (μεταχειρισμένα) και τελικά πήγα σε hardcore εντουρο. Το πήρα 3000 του '13, πρέπει να έχω ρίξει 2 από τοτε για να το μαζέψω, είναι λίγο απαιτητικό για την εμπειρία μου αλλά έχει περάσει από κάτι σημεία που έκατσαν στην διαδρομή που νομίζω ένα crf θα δυσκολευοταν. Σημεία που δεν μπορεις να γυρίσεις πίσω. Πρέπει να τα περάσεις. Επίσης έχω φάει μια πολύ γερή τούμπα στην αρχή και το μόνο που έπαθε είναι να στραβώσει λίγο το τιμόνι. Τώρα αν ήμουν στην ίδια φάση θα έπαιρνα το Beta σαν ολοκαίνουριο, προσιτό και λίγο πιο αδύναμο γιατί το γκάζι του δικού μου είναι λίγο υπερβολικό μερικές φορές.
    Το μονο λαδάκι θέλουν τα τετράχρονα καθαρόαιμα εντούρο σημαίνει 30 ευρώ το λίτρο γιατί θα βάλεις συνθετικό 10w-60 κάθε 30 ώρες λειτουργίας .

Και όταν μαζέψει ώρες και χρειαστεί φρεσκαρισμα το μοτέρ θα πονέσει η τσέπη γιατί οι βαλβίδες είναι τιτανίου, τα πιστόνια είναι συνήθως σφυρήλατα που είναι ακριβά κτλ.

Και αν το πάρει για να πηγαίνει σε βόλτες του Χελιώτη θα μαζέψει γρήγορα πολλές ώρες λειτουργίας σε δασικούς δρόμους που δεν έχουν και τίποτα φοβερές δυσκολίες τις οποίες ένα crf l300 εύκολα θα τις περάσει.

Αν έρθει η ώρα του μονοπατιού τότε το εντούρο είναι απαραίτητο.

Μέλος Το avatar του/της Vassilis
    Σωστός. Απλά πιθανότατα μετά από 2-3 βόλτες σε δασικούς θα βαρεθεί και μετά θα θέλει μονοπάτι

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Vassilis Προβολή μηνύματος
    Σωστός. Απλά πιθανότατα μετά από 2-3 βόλτες σε δασικούς θα βαρεθεί και μετά θα θέλει μονοπάτι

Σςςςςςς μη μάρτυρας τα μυστικά. Όλοι πρέπει να περάσουν από ένα ον οφ .

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. το νεο μου εντουρο κρανακι!
    από 675 στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 02/03/2008, 15:42
  2. Απαντήσεις: 30
    Τελευταίο μήνυμα: 22/01/2007, 09:49
  3. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 06/11/2003, 09:03
  4. Νέο forum
    από takiskan στο forum Off topic