Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 34

Θέμα: Περί mild hybrid αυτοκινήτου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από georgemark Προβολή μηνύματος
    Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αλλά ούτε και θέλω να μάθω.. γι'αυτό ρωτάω αν αξίζει αυτό το mild hybrid,τώρα για τον κινητήρα λένε ότι έχει αλλάξει σε πολλά μέρη που έπασχαν παλιά και πλέον έβαλαν καδένα αντί για ιμάντα
    Κανενα mild hybrid δεν αξιζει , ενα τρικ ειναι για να ριξουν τους ρυπους οι εταιριες μεχρι να πανε στα φουλ ηλεκτρικα

Δεν αξιζει ολη αυτη η φασαρια για 1λιτ/100χλμ οικονομια, ουτε το εξτρα κοστος, ουτε τον κινδυνο βλαβης, οπως κι εσυ αναφερες πιο πανω.

Νέο προς Παλιό μέλος Το avatar του/της georgemark
    Απ' ότι καταλαβαίνω και λέτε όλοι δεν αξίζει το mild και θα κατευθυνθω προς το αμιγώς βενζινοκίνητο , μια ερώτηση για τα full hybrid όπως το Toyota, οι μπαταρίες τους είναι σε ανεξάρτητα στοιχεία και αν χρειαστεί να αλλάξει κάποιο αλλάζει μόνο αυτό πχ στα 100000 χλμ με κόστος πόσο περίπου ? Και δεν θα αρχίσουν μετά από λίγο και τα υπόλοιπα στοιχεία να ζητάνε αλλαγή? Θέλω να πω αν μετά απο 10 -13 χρόνια αλλάζουν τα περισσότερα στοιχεία το οποίο όφελος από την κατανάλωση των προηγούμενων ετών θα εξανεμιστεί με την αλλαγή των στοιχείων αυτών ?

Απ' ότι καταλαβαίνω και λέτε όλοι δεν αξίζει το mild και θα κατευθυνθω προς το αμιγώς βενζινοκίνητο , μια ερώτηση για τα full hybrid όπως το Toyota, οι μπαταρίες τους είναι σε ανεξάρτητα στοιχεία και αν χρειαστεί να αλλάξει κάποιο αλλάζει μόνο αυτό πχ στα 100000 χλμ με κόστος πόσο περίπου ? Και δεν θα αρχίσουν μετά από λίγο και τα υπόλοιπα στοιχεία να ζητάνε αλλαγή? Θέλω να πω αν μετά απο 10 -13 χρόνια αλλάζουν τα περισσότερα στοιχεία το οποίο όφελος από την κατανάλωση των προηγούμενων ετών θα εξανεμιστεί με την αλλαγή των στοιχείων αυτών ?
    Η Toyota δινει 11 χρονια εγγυηση για τις μπαταριες του υβριδικου χωρις οριο χιλιομετρων.

Μονο καποια ταξι Prius εχουν αλλαξει μπαταριες με 2-3 χιλιαδες ευρω αλλα ειχαν πανω απο 300.000 χλμ

Το προβλημα με τα υβριδικα Toyota ειναι οτι με βαση το προφιλ χρησης που ειπες μαλλον δεν σε συμφερουν. Ενα Yaris hybrid εχει απο 23Κ€ και θα καιει στην πολη μεσα 3,5-4 λιτρα/100. Το C3 που κοιτας εχει 17-18 και θα καιει 6-7

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Σε auris πάντως δεν ασχολήθηκαν με στοιχεία, άλλαξαν όλη τη μπαταρία και το κόστος ήταν 3300€

Νέο προς Παλιό μέλος Το avatar του/της georgemark
    Ελαττωματική εντός εγγύησης?

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Ελαττωματική εντός εγγύησης?
    παρουσιάστηκε πρόβλημα εκτός εγγύησης.

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Θέλω να πω αν μετά απο 10 -13 χρόνια αλλάζουν τα περισσότερα στοιχεία το οποίο όφελος από την κατανάλωση των προηγούμενων ετών θα εξανεμιστεί με την αλλαγή των στοιχείων αυτών ?
    Οι εταιρείες ΠΛΕΟΝ δεν πουλάνε αυτοκίνητα με αναμενόμενο κύκλο ζωής τα "12-13" χρόνια.. Κάπου στα 7/8 τον έχουνε πάει.

Το μεγάλο πρόβλημα και με τα υβριδικά και με τα ηλεκτρικά, δεν είναι τόσο το πόσο θα κοστίσει η αλλαγή μπαταρίας σε 12 χρόνια, αλλά αν θα υπάρχει καν διαθέσιμη η μπαταρία ως ανταλλακτικό.
    Οι μπαταρίες των υβριδικών/ηλεκτρικών είναι αυτή την στιγμή ένας κλάδος που αλλάζει ραγδαία. Είναι παρά πολύ πιθανό, σε 10 χρόνια από σήμερα, η "σούπερ/ντούπερ" τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε μπαταρίες σήμερα, να είναι ξεπερασμένη και παρωχημένη και να μην μπορείς να την βρεις ως ανταλλακτικό.
    Δεν θυμάμαι σε ποια εταιρεία και μοντέλο συνέβει αυτό πρόσφατα, (Nissan Leaf ? Κάποιο άλλο αλλά η εταιρεία ανακοίνωσε οτι πλέον δεν διαθέτει άλλες μπαταρίες για μοντέλο 5ετίας, και οτι για όσα οχήματα έχουν ακόμα εγγύηση προτίθεται να τους προσφέρει αναβάθμιση στο "επόμενο" μοντέλο σε περίπτωση βλάβης της μπαταρίας.

Αυτός είναι ακόμα ένας λόγος να αποφύγεις το hybrid.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Αν δεν βγει ΕΝΑ πρότυπο μπαταρίας όπου ΟΛΕΣ να μπαίνουν σε ΟΛΑ τα μοντέλα (αναλόγως χωρητικότητας, βέβαια) ΔΕΝ αξίζει να πάρεις ΕV οποιασδήποτε μορφής....
    όσοι νομίζετε ότι θα κάνετε "οικονομία" ξανασκεφτείτε το
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Μπαταριατζής, το επάγγελμα του μέλλοντος.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PaNick67 Προβολή μηνύματος
    Η Toyota δινει 11 χρονια εγγυηση για τις μπαταριες του υβριδικου χωρις οριο χιλιομετρων.

Μονο καποια ταξι Prius εχουν αλλαξει μπαταριες με 2-3 χιλιαδες ευρω αλλα ειχαν πανω απο 300.000 χλμ

Το προβλημα με τα υβριδικα Toyota ειναι οτι με βαση το προφιλ χρησης που ειπες μαλλον δεν σε συμφερουν. Ενα Yaris hybrid εχει απο 23Κ€ και θα καιει στην πολη μεσα 3,5-4 λιτρα/100. Το C3 που κοιτας εχει 17-18 και θα καιει 6-7
    Ούτε καν το c3 μέσα στη κίνηση 6-7 λίτρα.
    Όταν ένα yaris υβριδικό έχει 3,5 να υπολογίζεις το λιγότερο 8 και βάλε σε θερμικό. Σε βαριά κινηση κοντά 10λ στυλ ομόνοια βασ. Σοφίας Αλεξάνδρα κλπ.
    Μπαταριες κανένας δεν αλλάζει στα 10 χρόνια αφού δε χαλάνε εύκολα. Η εγγύηση είναι στα 11 χρόνια της τουοτα και κρατάνε πολύ παραπάνω

Boomer's corner Το avatar του/της D3300
    Κάτσε τώρα που το θυμήθηκα διαβάζοντας ξανά το thread.
    Mild hybrid εννοείς κάτι Skoda Fabia με τις δυο μπαταριούλες στο πορτ-παγκαζ?
    Μούφα για να θεωρούνται γουάνα-μπι hybrid?

Παλαιό μέλος
    Γεμάτος ο τόπος απο σταρλετ του 93, υπάρχει περίπτωση γιαρις υβριδικό να πάει 30+ χρόνια;

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Ενα σύγχρονο βενζινοκίνητο 3κυλινδρο μοτέρ της μικρής κατηγορίας με οικονομική οδήγηση μπορεί να πετύχει εύκολα σε ανοιχτό δρόμο με ροή (χωρίς σταματά ξεκίνα) 4.5 - 5.0 λ/100χλμ.
    Εκεί που χαλάει ο μέσος όρος της κατανάλωσης είναι τα σταμάτα-ξεκίνα του μποτιλιαρίσματος του κέντρου.

Τα ήπια υβριδικά ειδικά των 48v (μπαταρία / ηλεκτρικό μοτέρ) έρχονται για να κρατήσουν χαμηλά την κατανάλωση στο σκληρό μποτιλιάρισμα.
    Ουσιαστικά είναι ένα δυναμικό start/stop.

Αν κάποιος ζει σε χωριό ή σε μικρή πόλη καλύπτεται από ένα αμιγώς βενζινοκίνητο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nikos77 Προβολή μηνύματος
    Ούτε καν το c3 μέσα στη κίνηση 6-7 λίτρα.
    Όταν ένα yaris υβριδικό έχει 3,5 να υπολογίζεις το λιγότερο 8 και βάλε σε θερμικό. Σε βαριά κινηση κοντά 10λ στυλ ομόνοια βασ. Σοφίας Αλεξάνδρα κλπ.
    Μπαταριες κανένας δεν αλλάζει στα 10 χρόνια αφού δε χαλάνε εύκολα. Η εγγύηση είναι στα 11 χρόνια της τουοτα και κρατάνε πολύ παραπάνω
    Aν χιλιαρι καινουργιο αυτοκινητο καιει παραπανω απο το Fiat Panda 1.2 του 2006 που εχω, κατι δεν παει καθολου καλα.

Βασικα εχω 7,5 λιτ/100 σε κινηση, μιση ωρα για 8 χλμ διαδρομης.

Απο φιλους με καινουργια μικρα μαθαινω οτι καινε γυρω στα 6. Λιγο πανω, λιγο κατω αναλογα την κινηση.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tallyban Προβολή μηνύματος
    Γεμάτος ο τόπος απο σταρλετ του 93, υπάρχει περίπτωση γιαρις υβριδικό να πάει 30+ χρόνια;
    Και Micra K11.

Σε 30 χρόνια δεν ξέρω τι θα κάνουν τα υβριδικά, αυτά πάντως θα κυκλοφοράνε ακόμα αν δεν έχουν απαγορευτεί.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 177
    Τελευταίο μήνυμα: 10/04/2024, 19:41
  2. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 17/10/2010, 10:29
  3. Περι Γαμου
    από dela στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2008, 18:46