Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 74

Θέμα: Ηλεκτρολογικό θέμα με CB400 SF

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AnonSF400 Προβολή μηνύματος
    προς Phantom: Αν ήταν καφέ σε κλειστό γκαράζ τότε μάλλον αυτό ήταν. Όπως και να έχει τώρα θα κολυμπήσουμε και ελπίζω να το φτιάξω...
    Όχι, λευκό/γκρι ήταν.
    Τα παλιά μηχανάκια αυτό έχουν.. Θέλουν τρέξιμο, και δεν βρίσκεις πλέον εύκολα "μαστόρια" που να έχουν όρεξη να ασχοληθούν.
    Μην νομίζεις, κι εγώ τελικά σε ένα CB600F του 2002 κατέληξα.
    Μπορεί να μας παιδεύουν, αλλά όπως το είπες.. είναι ωραία μηχανάκια. Λίγο κουράγιο κάνε..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    2 παρατηρησεις....
    -οταν ειμαστε νεοι στο χωρο και χωρις τεχνικες γνωσεις δεν παιρνουμε μεταχειρισμενο και τοσο παλιο
    -οταν δε λυνεται ενα προβλημα για το οποιο πληρωσαμε προσπαθουμε να μην ξαναπληρωσουμε για το ιδιο

ευχομαι να το φτιαξεις γρηγορα και φθηνα και να το χαρεις γιατι το μηχανακι σου οταν δουλευει ειναι φανταστικο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    να σε ρωτησω, σε ποια περιοχη εισαι (αν εισαι Αττικη) και μέχρι που θα πήγαινες.. Για να σου προτείνουμε καποιο συνεργειο..
    Quod me nutrit... me destruit.....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    -οταν ειμαστε νεοι στο χωρο και χωρις τεχνικες γνωσεις δεν παιρνουμε μεταχειρισμενο και τοσο παλιο
    Εύκολη συμβουλή να την δίνεις, δύσκολη να την ακολουθείς όμως.
    Μιλάω μόνο για μένα (που κι εμένα την ίδια συμβουλή μου έδωσαν), αλλά το να πάρεις ένα παλιό και πολλές φορές φθηνό μηχανάκι που δεν θα το λυπηθείς τόσο έτσι και το χτυπήσεις/ρίξεις/σφάξεις σαν νέος οδηγός, υπερνικάει το από πάνω επιχείρημα!
    Ναι, οικονομικά ώρες ώρες σε πονάει το παλιό καθώς ζητάει, αλλά και πάλι ανάλογα με το πως θα παίξεις τα χαρτιά σου, κερδισμένος είσαι..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dumutrus
    Μία παρατήρηση μπορείς να κάνεις;;Το μηχανάκι συμπεριφέται σωστά όταν είναι κρύο και αρχίζει τα κόλπα αφού ζεσταθεί ή δεν έχει σχέση σε ποία φάση είναι;
    Οποιος σου πεί ότι δεν γίνεται απάντα του, κοίτα να μαθαίνεις.

Νέο μέλος
    Το μηχανάκι δεν έχει θέμα με την θερμοκρασία απ' όσο έχω δει εγώ. Το έχω φτάσει βεβαία μέχρι 80χλμ και 7k στροφές, αλλά ένας φίλος που το έτρεξε μέχρι 150χλμ μου είπε ότι το βιντιλατέρ ανοίγει κανονικά και χωρίς πρόβλημα. Δεν φαίνεται να το επηρεάζει με κάποιο τρόπο η θερμοκρασία και συνήθως σβήνει πιο εύκολα όταν κάνει κρύο.

Το μηχανάκι παρουσιάζει πρόβλημα μόνο όταν δεν έχει τρέξει αρκετά και πατάς πολλές μιζιές και υποθέτω ότι η μπαταρία μάλλον δεν φορτίζει σωστά, χωρίς να ξέρω το γιατί.

Όσον αφορά τα περι μεταχειρισμένου, ως νέος οδηγός είπα να ξεκινήσω με κάτι που δεν θα το έκλαιγα άμα το έριχνα. Επειδή είμαι ψηλός εγώ έξαχνα on/off σε 600cc και πάνω, αλλά όλοι μου οι γνωστοί που οδηγούν με αποτρέψαν λόγω απειρίας (και καλά κάνανε γιατί αν είχα πάθει αυτά που έχω πάθει με αυτό, ούτε που ξέρω που θα ήμουν τώρα). Μαζί με φίλο το βρήκαμε και πήγαμε και το είδαμε.

Πριν το πάρω έψαξα πολύ και ρώτησα κόσμο που το είχε και όλοι ήταν πολύ θετικοί και ενθαρρυντικοί. Μόνο ένας φίλος μου είπε να μην το πάρω γιατί είχε αντίστοιχη εμπειρία με μια παλιά ΧΤ. Είχα ψάξει αρκετά και όποιον ρώταγα του έλεγα ότι βασικό κριτήριο ήταν ότι "δεν ήθελα να πληρώνω". Να μη σου πω τι μου έλεγαν. Ε, τελικά μάλλον το χρουσούζεψα γιατί το μηχανάκι είχε πειραγμένα ηλεκτρολογικά και τώρα είμαστε εδώ και ακόμη πληρώνω.

Ο μάστορας που το ανέλαβε ήταν και αυτός που το "έλεγξε" και μου έδωσε και το οκ να το πάρω και χαρακτηριστικά μου είπε μετά το γενικό σέρβις ότι το μηχανάκι ήταν "χαρτί". Τώρα, δύο μήνες μετά έρχεται και μου λέει ότι να 'ναι για τα καρμπυρατέρ και τους κυλίνδρους και εγώ αναρωτιέμαι τότε που το τσέκαρε δεν τα πρόσεξε αυτά τα πράγματα; Όταν καθάρισε τα καρμπυρατέρ και άλλαξε τα μπουζί δεν είδε δλδ ότι κάτι μπούκωνε, όπως μου λέει τώρα;

Τεσπά, τώρα μου έκατσε ο μουτζούρης και θα κάνω ότι μπορώ. Τώρα που γύρισα από τη δουλειά το έβαλα μπροστά και πήρε με την πρώτη χωρίς κανένα θέμα και το άφησα για κανά 5λεπτο δίνοντας λίγο γκάζι.

Μέχρι να το δει ο ηλεκτρολόγος δεν το καβαλάω και θα το ανοίγω για λίγο κάθε μέρα.
    Τελευταία τροποποίηση από AnonSF400; 17/03/2025 στις 16:03.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Phantom Προβολή μηνύματος
    Όχι, λευκό/γκρι ήταν.
    Τα παλιά μηχανάκια αυτό έχουν.. Θέλουν τρέξιμο, και δεν βρίσκεις πλέον εύκολα "μαστόρια" που να έχουν όρεξη να ασχοληθούν.
    Μην νομίζεις, κι εγώ τελικά σε ένα CB600F του 2002 κατέληξα.
    Μπορεί να μας παιδεύουν, αλλά όπως το είπες.. είναι ωραία μηχανάκια. Λίγο κουράγιο κάνε..
    Hornet;

Το πιστεύεις ότι το μετανοιώνω που δεν έψαξα να πάρω γιατί με φόβιζε το γκάζι του; Είχε κοντέψει να μου φύγει κανα δυό φορές στα μαθήματα γιατί με αυτό έδωσα.

Και τώρα αν μου δωθεί η ευκαιρία μπορεί να το τσίμπαγα αλλά μόνο από γνωστό που ξέρω πως το έχει μεταχειριστεί

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nostradamus Προβολή μηνύματος
    να σε ρωτησω, σε ποια περιοχη εισαι (αν εισαι Αττικη) και μέχρι που θα πήγαινες.. Για να σου προτείνουμε καποιο συνεργειο..
    Αδερφέ, ευχαριστώ πολύ. Είμαι Αθήνα κοντά στο κέντρο και έχω βρει άλλους μάστορες που είναι διατεθειμένοι να το αναλαμβάνουν με την επιφύλαξη της διαθεσιμότητας ανταλλακτικών. Ο ένας είναι και δίπλα μου και μου τον σύστησαν, αλλά δυστυχώς τον ανακάλυψα αφού έμπλεξα. Μάλιστα είναι αυτός που μου σύστησε τον ηλεκτρολόγο που θα έρθει να το δει.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AnonSF400 Προβολή μηνύματος
    Hornet;

Το πιστεύεις ότι το μετανοιώνω που δεν έψαξα να πάρω γιατί με φόβιζε το γκάζι του; Είχε κοντέψει να μου φύγει κανα δυό φορές στα μαθήματα γιατί με αυτό έδωσα.

Και τώρα αν μου δωθεί η ευκαιρία μπορεί να το τσίμπαγα αλλά μόνο από γνωστό που ξέρω πως το έχει μεταχειριστεί
    Ναι. Hornet.

Κι εγώ με Hornet έδωσα για δίπλωμα (τον Οκτώβριο) αλλά με μοντέλο 2011, αντί για 2002 που αγόρασα.
    Εμένα με πονήρεψαν λίγο και 3 αξιόπιστα συνεργεία που ξέρω στην περιοχή.
    Μου είπαν και στα τρία, "καλά μηχανήματα τα CB400 αλλά πολλές φορές έχουμε πρόβλημα στο να βρούμε ανταλλακτικά. Κοίτα καλύτερα κάτι άλλο"
    Λογικό, αφού όλα τα CB400 είναι παραεισαγωγές.
    Έτσι το Hornet ήρθε "πρώτο" στην κατάταξη, και το CB400 δεύτερο.

Νέο μέλος
    Ισως η καλωδιωση στο λαιμο, στο σημειο που λυγιζει με το τιμονι να εχει κομενα καλωδια.

Δε σε έδωσα να καταλάβεις τα προβλήματα όταν έρχονται η μηχανή είναι σε ζεστή κατάσταση ή κρύα;Το λέω γιατί εμένα ο ανορθωτής όταν το μηχανάκι ήταν κρύο δεν παρουσίαζε τίποτα αλλά όταν ζεστενόταν μου έσβηνε δεν μπορούσε να πάρει μπρός μου ξελίγοναι την μπαταρία σε δύο μιζίες αλλά αμα το άφηνα να κρυώσει έπαιρνε με μισή μιζία.Κάνε αυτό που σου είπαν τα παιδία βάλε το βολτόμετρο και μετά ψάξε την αιτία θα σου πεί πολλά.Η μαμά honda για το cb-1 και sf λέει οτι μετράμε την τάση στις 5000σαλ και θα πρέπει να βλέπουμε 14-16v.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screenshot_20250317_214909_cn.wps.moffice_i18n.jpg 
Προβολές:	108 
Μέγεθος:	70,1 KB 
ID:	460786

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dumutrus Προβολή μηνύματος
    Δε σε έδωσα να καταλάβεις τα προβλήματα όταν έρχονται η μηχανή είναι σε ζεστή κατάσταση ή κρύα;Το λέω γιατί εμένα ο ανορθωτής όταν το μηχανάκι ήταν κρύο δεν παρουσίαζε τίποτα αλλά όταν ζεστενόταν μου έσβηνε δεν μπορούσε να πάρει μπρός μου ξελίγοναι την μπαταρία σε δύο μιζίες αλλά αμα το άφηνα να κρυώσει έπαιρνε με μισή μιζία.Κάνε αυτό που σου είπαν τα παιδία βάλε το βολτόμετρο και μετά ψάξε την αιτία θα σου πεί πολλά.Η μαμά honda για το cb-1 και sf λέει οτι μετράμε την τάση στις 5000σαλ και θα πρέπει να βλέπουμε 14-16v.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screenshot_20250317_214909_cn.wps.moffice_i18n.jpg 
Προβολές:	108 
Μέγεθος:	70,1 KB 
ID:	460786
    Οκ, θα το τσεκάρω. Το θέμα είναι ότι όσες φορές μου έχει μείνει είναι στα πρώτα χιλιόμετρα που μάλλον δεν έχει ζεσταθεί καλά. Αν ξεκινήσει και τρέξει για λίγο δεν βγάζει θέμα. Να σου δώσω να καταλάβεις τις προάλλες έκανα κάποια χιλιόμετρα και κόλλησα σε μια ανηφόρα και έμεινα κάμποσες φορές. Δεν μου άδειασε την μπαταρία παρά τις μιζιές και τα φρεναρίσματα. Δεν ξέρω τι σχέση έχει η θερμοκρασία με αυτό αλλά να το δω. Επίσης, ο ανορθωτής έχει αλλαχθεί πολύ πρόσφατα αλλά πάλι η μπαταρία δεν γεμίζει σωστά.

Υπάρχει περίπτωση ρε παιδία μπουκωμένο καρμπυρατέρ ή βραχυκύκλωμα σε μπουζί να προκαλεί τέτοια συμπεριφορά;

edit: φίλε dumutrus αυτό το screenshot από που είναι; Είναι από κάποιο συγκεκριμένο manual;
    Τελευταία τροποποίηση από AnonSF400; 18/03/2025 στις 08:50.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της viper1
    Αν και εφόσον ισχύει ότι η καλωδίωση είναι πειραγμένη πρέπει να γίνει επιθεώρηση σε όλη την καλωδίωση όπως και στις γειώσεις
    Ναι. Τα καρμπς μπορεί να σου κάνουν θέμα και εξαρτάται τι έχουν κάνει και πως το έχουν κάνει
    Με τα συνεργεΙα αντιπροσωπείας Honda να ξέρεις δεν θα βγάλεις άκρη και θα πληρώσεις ένα σκασμό λ7. Τα 400αρια αυτά δεν ήρθαν ποτέ επίσημα στην Ελλάδα παρά μόνο από εισαγωγείς σαν μεταχειρισμένα
    Και επειδή όπως καταλαβαίνω δεν πιάνουν τα χέρια σου θα πονέσει η τσέπη….
    Ξεκινάς με έναν καλό ηλεκτρολόγο και μετά πας σε μηχανικό
    Στείλε πμ το τηλέφωνο σου μπας και μπορώ να σε βοηθήσω κάπως
    Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από viper1 Προβολή μηνύματος
    Αν και εφόσον ισχύει ότι η καλωδίωση είναι πειραγμένη πρέπει να γίνει επιθεώρηση σε όλη την καλωδίωση όπως και στις γειώσεις
    Ναι. Τα καρμπς μπορεί να σου κάνουν θέμα και εξαρτάται τι έχουν κάνει και πως το έχουν κάνει
    Με τα συνεργεΙα αντιπροσωπείας Honda να ξέρεις δεν θα βγάλεις άκρη και θα πληρώσεις ένα σκασμό λ7. Τα 400αρια αυτά δεν ήρθαν ποτέ επίσημα στην Ελλάδα παρά μόνο από εισαγωγείς σαν μεταχειρισμένα
    Και επειδή όπως καταλαβαίνω δεν πιάνουν τα χέρια σου θα πονέσει η τσέπη….
    Ξεκινάς με έναν καλό ηλεκτρολόγο και μετά πας σε μηχανικό
    Στείλε πμ το τηλέφωνο σου μπας και μπορώ να σε βοηθήσω κάπως
    Ευχαριστώ πολύ αδερφέ μου. Δυστυχώς έμαθα ότι όλα τα superfour ήταν παραεισαγωγές αφού το πήρα και μετά από ψάξιμο. Μόλις τελειώσω με τον ηλεκτρολόγο αν χρειαστεί θα επικοινωνήσω. Έχω ένα γνωστό με γνώσεις και καλό χέρι και θα κάτσουμε να τσεκάρουμε ένα-δυο πραγματάκια έτσι ώστε όταν πάω σε νέο μηχανικό να μην μου λέει ότι νά'ναι.
    Τελευταία τροποποίηση από AnonSF400; 18/03/2025 στις 12:01.

Το ότι είναι αλλαγμένος δε πάει να πεί πως δουλεύει σωστά είπες πως έκανες περιέλιξη στα πηνία με ποία σειρά έγιναν πρώτα άλλαξες ανορθωτή και μετά πηνεία ή το αντίθετο;ΘΑ μπορούσε να είναι και οι πολλαπλασιαστές των μπουζί εμένα όταν με βασάνισε ο ανορθωτής μου έσβηνε στο ρελαντί και δυσκολεύοταν να πάρει μπρός (τις περισσότερες φορές σκαστό)τα συπτώματα πιο πολύ με πήγαιναν για καύσιμο,τροφοδοσία αλλά ήταν ηλεκτρικό.Άσε το τι έχεις πληρώσει ως τώρα για να σου κάνουν και πάρε τα όλα από την αρχή ένα ένα το οτι είναι κάτι καινούργιο δεν σημαίνει οτι πρέπει να δουλεύει σωστά.Το μάνουαλ είναι από το cb-1 το βρίσκεις εύκολα στο ιντερνετ έχει πολλά κοινά με το sf στα πρώτα μοντέλα τώρα με το vtec έχουν καμία 10 χρόνια διαφορά.

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 15/05/2014, 20:07
  2. θέμα με τις ειδοποιήσεις στο μαιλ....
    από gerodim στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 04/09/2006, 06:55
  3. ΠΡΟ-ΖΙΓΚΛΕΡ ΓΙΑ CB400 SF (version S)
    από KOSTAS AEGALEO στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 02/06/2006, 14:52
  4. Ερώτηση για θέμα με αλυσίδα...
    από Gandalf dr685sm στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 23/03/2006, 21:22
  5. καθρέπτες CB400 SF