Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 39

Θέμα: Προτάσεις για μπουφάν μηχανής

270° firing order
    Έτσι να την κουβέντα πάντως και προσωπική μου άποψη πάντα, το κατακαλόκαιρο για εμένα είναι η χειρότερη εποχή για μοτοσυκλετισμό ,
    το κρύο παλεύεται ,ισοθερμικά, μπαλακλάβα,θερμαινόμενα για τους μερακλήδες , η ζέστη και ο καυτός αέρας άστα να πάνε.
    when life gets complicated... i ride.

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Μάλιστα..

Οπότε "4 εποχών" τώρα και οικονομία ώστε κατά τον Ιούνιο να πάρουμε και "καλοκαιρινό", σωστά;

Μέλος
    Καλά μην κοιτάς μόνο 4 εποχών βλέπε και 3 χειμωνιάτικα

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Τα 4 εποχών δεν είναι πιο "ελαφριά" από τα καθαρά χειμωνιάτικα;

Επαναλαμβάνω, δεν έχω σκοπό να κινώ την μηχανή με άσχημο καιρό / πολύ κρύο κτλ.
    Κατά βάθος είμαι κουτάκιας... χχαχαχα

Μέλος
    Δεν είναι στάνταρ ο καθένας τα βαφτίζει όπως του καπνίσει. Εγώ τα χωρίζω σε 3 κατηγορίες και από την περιγραφη η από κοντά προσπαθώ να βγάλω άκρη χειμωνιάτικα, mid season και καλοκαιρινά. Συνήθως τα mid season και κάποια (λιγότερα; ) χειμωνιάτικα έχουν αεραγωγούς με φερμουάρ η Velcro.
    Τελευταία τροποποίηση από svaboda; 21/03/2025 στις 11:58.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από svaboda Προβολή μηνύματος
    Σιγά σιγά, μην τρελαίνεσαι με τον εξοπλισμό. Προτείνω να πάρεις ένα διατρητο καλοκαιρινό και μια φτηνή μεμβράνη αν δεν έχει. Και από την νέα σεζόν το βλέπεις με κάτι πιο ζεστό.
    δεδομένης της εποχής που διανύουμε, θα συμφωνήσω με το παραπάνω.

Επιπλέον, θα πω ότι θα πρέπει:
    • να προσέξεις το μήκος του μπουφάν,
    • να έχεις κατα νου ότι για μεγάλες αποστάσεις (ταξίδι) το καλοκαίρι δεν ενδείκνυται το διάτρητο/καλοκαιρινό γιατι θα αφυδατωθείς,
    • και ότι αναλόγως της περιοχής της ελλάδος που κινείσαι οι δικές μας συμβουλές ίσως να μη καλύπτουν και για τον χειμώνα να θέλεις κάτι πιο βαρύ/ελαφρύ.

Εδώ και μερικούς μήνες, πήρα το alpinestars bocota, το οποίο δοκιμάστηκε το φετινό χειμώνα και με κάλυψε (Αττική), και μετατρέπεται σε μεγάλο βαθμό σε καλοκαιρινό. Ανοίγει όλη η πλάτη, δύο ανοίγματα στο στήθος και στα μανίκια. Είναι ελαφρύ και μαλακό, άνετο γενικότερα. Στα μειονεκτήματα θα έλεγα ότι το είδος της cordura που χρησιμοποιείται μού δίνει την αίσθηση ότι θα φθαρεί γρήγορα. Στο αριστερό μανίκι έχει δημιουργηθεί ένα τρίψιμο, που πιθανόν να το προκάλεσα κι εγώ, αλλά κάτι αντίστοιχο δεν έχω δει στο προηγούμενο μπουφάν που έχει ξεπεράσει την 20ετία χρήσης..

Μέλος Το avatar του/της Peterjackson
    Να τους ακούς τους παλιούς, ξέρουν τι λένε
    Κι εγώ τους άκουσα και πήρα ένα ελαφρύ για τις ζέστες, revit tornado 4 το οποίο φοράω μαζί με την επένδυση για να μην με διαπερνά ο αέρας και με αφυδατώνει και δεν το μετάνιωσα. Μόλις έρθει η ώρα θα πάρω κι ένα ζεστό για τον χειμώνα και τέλος.

Επισης, άλλο πράμα να βλέπεις βίντεο και φωτογραφίες κι άλλο να πας σε κάποιο κατάστημα. Τους έσπασα τις μπάλες, δοκιμάσαμε τα πάντα αλλά βρήκα το ιδανικό για το σουλούπι.

Γεια σου .
    Οτιδηποτε παρεις , κοιτα να το δομιμασεις γιατι στον σωματοτυπο σου παιζει να μην κατσει καπου καλα .
    Σε dainese εισαι ή 52 ή 54.

Αν αποφασισεις για καλοκαιρινο με αφαιρουμενη μεμβρανη απο μεσα ,να σου πω πως σε βολτα 200+ χλμ μονο με μπλουζα απο μεσα την παλευα και με 14-15 βαθμους εξω .
    Καθε μηνας ομως εχει διαδορετικες θερμοκρασιες σε διαφορες πολεις της Ελλαδας , οποτε να ξερεις πως απο κει και κατω σε θερμοκρασιες ,δεν ειναι καταλληλο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Εισαι υποψηφιος για δερματινο οπως ειπε και φιλος παραπανω.
    Οχι καποιο πανω κομματι απο racing φορμα αλλα εναιπιο casual με τις βασικές προστασίες, πλατη-αγκωνες-ωμους.
    Εμενα μαρεσαν πολυ τοτε και πηρα κατι παρομοιο με αυτα :

Ενδεικτικά, για να παρεις μια ιδεα ---> https://www.motovinios.gr/p/mpoufan-...4aAhuDEALw_wcB

Μέλος
    Το λέτε όντως για το διάτρητο το καλοκαίρι; Εσείς το φοράτε με την μεμβράνη; Υπό ποια συνθήκη ταχύτητες εθνικής;

Μέλος Το avatar του/της Peterjackson
    Θα σου πω τι βίωσα χθες.
    Ξεκίνησα νωρίς το πρωί με 12 βαθμούς. Φορούσα κοντομάνικο και το revit με την θερμική επένδυση, την μεμβράνη και εννοείται το απέξω συν προστασία πλάτης. Ούτε κρύωσα ούτε τίποτα.
    Μέγιστη ταχύτητα κάπου στα 130.

Το μεσημέρι η θερμοκρασία ήταν στους 26. Έβγαλα την μεμβράνη και κράτησα την επένδυση. Άρχοντας. Μέγιστη ταχύτητα γύρω στα 100. Η μπαλακλάβα είχε αρχίσει να βρέχεται αλλά ο κορμός ήταν μια χαρά.

Επιστρέφοντας, είπα να ανέβω στο Μιτσικέλι. Η χαμηλότερη θερμοκρασία που είδα ήταν οι 14 βαθμοί, αλλά σαν αίσθηση αέρα όταν ξεπέζεψα ήταν πιο κρύα από το πρωί, γιατί μόλις είχε σταματήσει η βροχή και φυσούσε. Μόνο με την επένδυση δεν ένιωσα τίποτα μέχρι το σπίτι.

Επισης, θεωρώ ότι θα είναι πιο άνετο στις καθημερινές μετακινήσεις εντός του αστικού ιστού, όπου οι ταχύτητες πέφτουν αρκετά και ο αέρας που θα περνάει μέσα από τα ανοίγματα, θα με δροσίζει τόσο όσο.

Δεν ξέρω αν βοηθάει η σύγκριση, αλλά παντελόνι έχω το Offtrack 2 επίσης από την revit.Με την θερμική επένδυση, δεν έχω ζεσταθεί καθόλου. Σε σημείο που με βάζει σε σκέψεις για το αν το αντίστοιχο μπουφάν θα ήταν καλύτερη επιλογή σαν 4 season.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THRESH
    Το καλοκαίρι θες το καλοκαιρινό μπουφανακι με μεμβράνη για ταξίδι, βραδάκι και ήπιες μέρες.
    Ζεστές μέρες τύπου καύσωνα και κέντρα πόλεων, μόνο το φουλ διάτρητο σώζει κάπως της κατάσταση.

Γενικά αν έχεις πάντως αμάξι με κλίμα, κοιτάς με συμπάθεια και κατανόηση τα δίτροχα σε εξτριμ καταστάσεις καιρού.
    Είμαστε λίγο βιτσιοζοι οι μοτοσικλετιστές δηλαδή, δεν τίθεται αμφιβολία για αυτό

Μέλος
    Αυτό ρωτάω στην ουσία να βγεις σε έναν αυτοκινητόδρομο, γιατί το καλοκαίρι που μας πέρασε σε επαρχιακό με μέση ταχύτητα 80χλμ χωρίς μεμβράνη ήμουν κομπλέ, εκτός από βαρύ καύσωνα μετά από 1.5 ώρα ταξίδι κατάλαβα πως είχα αφυδατωθεί μόλις έφτασα, πιστεύεις θα ήμουν καλύτερα με μεμβράνη. Μιλάω για 38° μεσημέρι Αυγούστου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Τα καλοκαιρινα μπουφαν ειναι για τα καλοκαιρια της Νορβηγιας.Νομος.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. προτάσεις για αγορά μηχανής 650cc
    από skel στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 12/08/2020, 13:58
  2. Προτασεις για αγορα μηχανης
    από johnstef33 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 56
    Τελευταίο μήνυμα: 10/07/2020, 19:24
  3. Πρότασεις για αγορά μηχανής (35 w/kg)
    από ore93 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 20/10/2014, 12:55
  4. Προτάσεις για ελαφρύ αδιάβροχο μπουφάν.
    από Infini στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2008, 08:41
  5. Προτάσεις για αλλαγή μηχανής
    από dim40 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 02/08/2008, 21:10

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ