Μέχρι Λαμία, δρόμος - Εθνική, δεν έχω να σου πω κάτι ιδιαίτερο..
Φτάνοντας στην Λαμία, στα δεξιά σου έχει βενζινάδικα, εστιατόρια κλπ. Βάζω πάντα βενζίνη εκεί, λόγω παλιού γνωστού από το στρατό (shell). Αμέσως μετά, κάνεις δεξιά στην έξοδο για Τρίκαλα-Καρδίτσα, περνάς την αερογέφυρα πάνω από την εθνική και
καλώς ήρθες ...
Συνεχίζεις ευθεία, με προσοχή γιατί είναι κατοικημένη περιοχή. Η πόλη της Λαμίας είναι πάντα αριστερά σου. Σιγά σιγά πιάνεις την ανηφόρα. Ο δρόμος έχει δύο λωρίδες για το ανέβασμα και μια για το κατέβασμα, με διπλή διαχωριστική. Θέλει προσοχή,γιατί στα δεξιά υπάρχουν συνήθως λάδια και πετρέλαια από τα φορτηγά, ενώ αν πας στη μεσαία (δική σου) λωρίδα μπορεί να σου έρθει ο απέναντι που προσπερνά (παράνομα). Ο δρόμος είναι σχετικά καινούριος με καλή άσφαλτο. Στα σκιερά μέρη μπορεί να υπάρχουν νερά ή και πάγος ανάλογα με την ώρα.
Φτάνοντας στην κορυφή, αρχίζει το κατέβασμα (με μια λωρίδα δική σου τώρα) και βρίσκεσαι στο οροπέδιο του Δομοκού. Εδώ προσέχεις πλέον για αγροτικά και τρακτέρ. Αστυνομία στο Μεταλλείο (αν και σπάνια τώρα τελευταία). Περνάς το Δομοκό, κατηφορίζεις ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ και είσαι πλέον στον κάμπο. Στο Νέο Μοναστήρι αριστερά, πάνω από τις γραμμές του τραίνου - εδώ είναι το αγαπημένο μου σημείο. Ο δρόμος είναι σχετικά στενός, έχει κίνηση και πολλές διασταυρώσεις. Μην ξανοίγεσαι πολύ - εκτός κι αν έχεις ορατότητα.
Φτάνοντας Σοφάδες παρακάμπτεις την πόλη - αλλά μετά το ΚΤΕΟ και το γήπεδο υπάρχει συνοικισμός τσιγγάνων. ΠΡΟΣΕΧΕ για παιδιά που παίζουν στο δρόμο ή πετάνε αντικείμενα στους διερχόμενους. Μετά τους Σοφάδες , υπάρχει καλος και φαρδύς δρόμος με 4 λωρίδες για οκτώ δέκα χλμ. (χτύπα τελικές - 4 χλμ ευθεία, αριστερή, 200 μ. ευθειούλα, δεξιά, 4 χλμ ευθεία). Στο τέλος υπάρχει διασταύρωση, το Δέλτα όπως λέγεται με φανάρια.
Απο εδώ και πέρα ευθεία για Καρδίτσα, ΣΙΓΑ. Θεωρείται όλο αυτό το κομμάτι κατοικημένη περιοχή, έχει διασταυρώσεις, κέντρα διασκέδασης, συνεργεία κλπ. Το αγαπημένο σημείο της Τροχαίας Καρδίτσας. Μόλις περάσεις τη γέφυρα, στα δεξιά σου είναι ο περιφερειακός της πόλης, ευθεία τα ΚΤΕΛ, το γήπεδο κλπ και φτάνεις σ΄ ένα σημείο με φανάρια, που μπορείς να πας δεξιά μόνο. Μπροστά σου είναι η πλατεία και το πάρκο του Παυσιλύπου. Εδώ ας σε παραλάβουν οι δικοί σου.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ελπίζω να περνάς καλά . Πάντως οι επεμβάσεις στην παλιά δημοτική αγορά δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα. Καλά μπαράκια και ταβερνάκια πίσω από τα Δικαστήρια (εγκεκριμένα από τη σύζυγο). Το καλύτερό μας ήταν στην Μητρόπολη, έξω από την πόλη, στο δρόμο για τη Λίμνη.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
Βενζίνη απ΄ όπου θέλεις. Προτίμησε όμως επώνυμα πρατήρια με κίνηση.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Και ήρθε η ώρα να φύγετε. Έχεις μάθει λίγο τα κατατόπια, για να γυρίσεις πίσω στο Δέλτα. Στα φανάρια, πας ευθεία (είχες έρθει από δεξιά- προς Αθήνα). **
Καλός δρόμος στην αρχή γιατί μετά βλέπεις έργα. Τον φτιάχνουν, γιατί είχε τα μαύρα του τα χάλια. Μην πας πολύ δεξιά γιατί ο δρόμος έχει κλίση και μπαλώματα στις άκρες του. Στην Ιτέα, καθημερινές μπορεί να εχει τροχαία. Η Λάρισα είναι πολύ κοντά, με λίγη προσοχή στα υψώματα (Βούναινα). Φτάνοντας στην πόλη, συνεχίζεις ευθεία στα πρώτα φανάρια. Μπαίνεις μέσα στην πόλη και στα δεύτερα φανάρια δεξιά. Είσαι στον εσωτερικό περιφερειακό της Λάρισας. Απο κεί και ματά, όπου δεις ταμπέλα για Θεσ/νίκη.
Βγαίνεις στην παλιά εθνική, που μετά από λίγα χλμ συναντά τον Αυτοκινητόδρομο.
Λίγη προσοχή στις στροφές του Πλαταμώνα. Λάδια πάνω στη στροφή, είναι κάτι συνηθισμένο.
.
.
.
.
.
.
.
Και μην πείτε τίποτε για τα λάδια και τα πετρέλαια στη στροφή. Την έχω πατήσει και είναι ο εφιάλτης μου...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Βαρετές ευθείες, διόδια που μάλλον θα σου κάνουν νεύμα ''πέρνα'' και έφτασες Θεσ/νίκη. Αν συνεχίσεις ευθεία το δρόμο όπως έρχεσαι, περνάς τα δικαστήρια και είσαι πάνω στην παραλιακή με το Λευκο Πύργο και τη θάλασσα στα δεξιά σου.
Ας σε παραλάβουν οι Θεσσαλονικείς (γιατί εγώ μάλλον θα δουλεύω πάλι).
Για Χαλκιδική, ο ierax είναι άψογος ....
.
.
.
.
.
.
.* * Οι Oldman, crk και λοιποί, θα έφευγαν από Καρδίτσα με οδηγό την πυξίδα : Βόρεια. Στο Δέλτα, θα έστριβαν αριστερά, και μετά Παλαμά, Φαρκαδόνα, Δαμάσι, Ελασσόνα, Κατερίνη , Θεσσαλονίκη. Πολύ καλή διαδρομή αλλά λόγω καιρού μην την κάνεις.
.
.
.
.
.
Δεν ξέρω αν βοήθησα ή κούρασα. (και δεν είπα τίποτα για ξενυχτάδικα και μπαρ με εισαγόμενες).
Αν χρειαστείς τίποτε άλλο, πέστο. Για βενζίνη, από Καρδίτσα μέχρι Θεσ/νίκη είναι 200-210 χλμ., οποτε με ανεφοδιασμό στη Λάρισα είσαι ΟΚ
.
.
.
.
.
Να περάσεις καλά....