Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 91

Θέμα: Παραδείγματα σοβαρών χωρών...

Δαγκώνω άσχημα....γρρρ Το avatar του/της Krokodilos001
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ela ela
    Παιδια πολυ σωστα ολα αυτα που λετε τα εχω διαβασει και εγω.
    Σκεφτομαι αν ποτε φτιαξω σπιτι μονοκατοικια,να το τροφοδοτησω με εναλλακτικες πηγες ενεργειας.
    Αλλα δυστυχως εδω στο Ελλαδα δεν εχουμε προδιαγραφες αλλα πορδεςςςςςςςς μεγαλες!

Η Πολιτεια επισης θετει μεγαλη τροχοπεδη σε πολλα πραγματα για αναπτυξη τετοιων καινοτομιων!
    Μόλις βρω χρόνο θέλω να κάνω μια τέτοια ερευνα και για το δικό μου σπίτι που ελπίζω να πραγματοποιηθεί στο σύντομο μέλλον.
    Είναι 3 καλές τεχνικές λύσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό.
    Τα φωτοβολταϊκά, μικρές ανεμογεννήτριες σε κάθετο άξονα και το ενεργειακό πηγάδι.
    Η άλλη πλευρά έχει να κάνει με τις οικοδομικές λύσης που θα χρησιμοποιηθούν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από ΓκαζοφωνιΞ
    Ναι καλα περιμεντε απεξαρτηση απ'το πετρελαιο...Να δω τις μοτο με τι θα τις φουλαρετε

biodiesel,

methanoli....

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nefeli
    Ότι και να κάνουμε δυστυχώς …….

Η καταστροφή συνεχίζεται

Fantazese omos na pragamtopoiiontan ena programma se pagosmia sinergasia fotoboltaikon monadon se olo to mikos tou isimerinou ????? pou simenei aftomata stin kentriki afriki.

I aksiopisi tis saxaras ke tis kalaxari gia ton idio logo???

poso tha alaze pros to kalitero tin zoi ton afrikanon (me i xoris afrika tween) ke kata sinepeia ke tin diki mas.!!!

alla distixos i pagosmia sinenoisi ke simfonies ginonte gia polemikes kiniseis mono

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nefeli
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Krokodilos001
    Fantazese omos na pragamtopoiiontan ena programma se pagosmia sinergasia fotoboltaikon monadon se olo to mikos tou isimerinou ????? pou simenei aftomata stin kentriki afriki.

I aksiopisi tis saxaras ke tis kalaxari gia ton idio logo???

poso tha alaze pros to kalitero tin zoi ton afrikanon (me i xoris afrika tween) ke kata sinepeia ke tin diki mas.!!!

alla distixos i pagosmia sinenoisi ke simfonies ginonte gia polemikes kiniseis mono
    Η δική μου φαντασία η δική σου και αρκετών συνανθρώπων μας πάνω σε αυτή την γη είναι μεγάλη αλλά είμαστε σκόρπιοι.

Το ζύγι δεν είναι σωστό από τι μια τα θετικά και από την άλλη τα αρνητικά

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του ολέθρου

Ότι φάμε και ότι πιούμε όσο ζούμε είναι το πιστεύω τους
    ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.
    ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nefeli
    Ότι και να κάνουμε δυστυχώς …….

Η καταστροφή συνεχίζεται
    sorry κιολας, αλλα πως σχετιζεται η φωτογραφια και το σχολιο σου, με την ενεργειακη κριση / αναζητηση εναλλακτικων πηγων ενεργειας?

οσον αφορα το αρχικο θεμα, μετα το πετρελαιο, θα διαλεξουμε την πλεον ακαταλληλη πηγη ενεργειας για ολους τους λαθος λογους, ειναι τοσο απλο...

MASTER´S DOOR
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Krokodilos001
    [B]τα πυρηνικά βεβαια δημιουργούν αλλα προβλήματα. θα "μποροσανε" βεβαια να λύσουν το ενεργειακό θέμα τις ελλάδας, αλλα .... αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα οι συνέπειες θα ήταν μεγάλες.

Bεβαια, και οι εμπειρίες που έχουμε από τις πυρηνικές μονάδες παραγωγής ενέργειας είναι από μονάδες που έχουν κατασκευαστεί με την τεχνολογία του 60 και 70.
    Τα τελευταία 20-30 χρονια δεν έχουν κατασκευαστεί νέες μονάδες.

Loadmatser: Lypamai poly file krokodile001, alla ean axeis auti tin antyposi eisai bathia nyxtomenos H´ romantikos. Oxi mono ta teleutaia xronia exoyn eksynxronistei oi yparxouses alla oi nees pyrinikes monades exoyn tetoies dynatotites pou autoi pou tis sxediasan tha protimoysan i mana tous na ekane mia "kourada" pio megali ki´apo tin "leoforo".
    Vasos
    Loadmaster 256

Μόλις βρω χρόνο θέλω να κάνω μια τέτοια ερευνα και για το δικό μου σπίτι που ελπίζω να πραγματοποιηθεί στο σύντομο μέλλον.
    Τα φωτοβολταϊκά, μικρές ανεμογεννήτριες σε κάθετο άξονα και το ενεργειακό πηγάδι.
    Φιλε μου τι ειναι το ενεργειακο πηγαδι που αναφερεις?Ενδιαφερον ακουγετε!
    Μην υπογραφετε εκει μπορει να χαθει....εδω υπογραψτε στο μπλουζακι μου...θα κανετε φρρρρρρρ να σας ακουσω..φανταστικε τροχονομε.....

γαμωτ...γαμωτ.. .γαμωτ...
    Καλησπέρα.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αρχιτεκτονική τάση για τα λεγόμενα βιοκλιματικά σπίτια. Δεν ξέρω πολλά, αλλά επειδή το συγκεκριμένο θέμα αποτελούσε το θέμα μεταπτυχιακής διατριβής κολλητού μου, κατάλαβα πως πρόκειται για ουσιαστικά απλές μεθόδους εκμετάλλευσης-εξοικονόμησης ενέργειας. Λέγοντας απλές βέβαια δεν εννοώ τόσο στην εφαρμογή τους, αλλά στις φυσικές αρχές στις οποίες στηρίζονται. Βέβαια αυτό που δεν μπορώ να εκτιμήσω είναι το κόστος εφαρμογής και ο χρόνος απόσβεσης της.
    Αν κάποια στιγμή βρέις περισσότερες πληροφορίες (κόστος και τρόπος εφαρμογή), πες κάτι και σε μας βρε αδερφέ

Αρχικά δημιουργήθηκε από ela ela
    Φιλε μου τι ειναι το ενεργειακο πηγαδι που αναφερεις?Ενδιαφερον ακουγετε!

είναι κάτι για το οποιο είχα ακούσει από από ένα καθηγητή μου. Πριν αρκετά χρονια, αλλα δεν ασχολήθηκα περισσότερο
    Είναι ουσιαστικά μια αρκετά μπατία γεώτρηση. Στο τέλος τις, αποθηκεύεται μια μάζα νερού.
    Αυτό το νερό παραμένει σε κάποια θερμοκρασί διαφορετική από την θερμοκρασία επιφανειας.
    Η διαφορα μικρή, αλλα αρκεί να γίνει κύκλωμα ροής από την επιφάνεια μέχρι τον πάτο.
    Με μια είδους αντλία η με κάποιο μηχανισμό (δεν θυμάμαι λεπτομέρειες) αυτή τι ενεργειακή διαφορα αρκεί να θερμάνει το σπίτι. Το ειχανε εγαταστησει στο πανεπιστιμιο.

ουσιαστικά χωρίς καύσιμα είχανε θέρμανση.
    Δεν ξέρω λεπτομέρειες....είπα δεν έτυχε ποτε να έχω χρόνο να ψάξω σε αυτή την κατευθνηση

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Loadmaster
    [B]
    τα πυρηνικά βεβαια δημιουργούν αλλα προβλήματα. θα "μποροσανε" βεβαια να λύσουν το ενεργειακό θέμα τις ελλάδας, αλλα .... αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα οι συνέπειες θα ήταν μεγάλες.

Bεβαια, και οι εμπειρίες που έχουμε από τις πυρηνικές μονάδες παραγωγής ενέργειας είναι από μονάδες που έχουν κατασκευαστεί με την τεχνολογία του 60 και 70.
    Τα τελευταία 20-30 χρονια δεν έχουν κατασκευαστεί νέες μονάδες.

Loadmatser: Lypamai poly file krokodile001, alla ean axeis auti tin antyposi eisai bathia nyxtomenos H´ romantikos. Oxi mono ta teleutaia xronia exoyn eksynxronistei oi yparxouses alla oi nees pyrinikes monades exoyn tetoies dynatotites pou autoi pou tis sxediasan tha protimoysan i mana tous na ekane mia "kourada" pio megali ki´apo tin "leoforo".
    Vasos
    Πραγματη, εχουνε φυσικα "state of the art" αισθητήρες, συστήματα ελεγχου, λογισμικό, υλικά. Έχεις δίκιο.
    Αλίμονο βεβαια αν είχανε μείνει στα παλιά.
    Οι παραγωγική διαδικασία είναι ουσιαστικά όμως αμετάβλητη. Ο τρόπος που αξιοποιείται η πυρηνική ενέργεια. Η τεχνική.

Αν καταλαβενεις τι θελω να πω. Εκει αναφερθηκα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από AXL954
    Καλησπέρα.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αρχιτεκτονική τάση για τα λεγόμενα βιοκλιματικά σπίτια. Δεν ξέρω πολλά, αλλά επειδή το συγκεκριμένο θέμα αποτελούσε το θέμα μεταπτυχιακής διατριβής κολλητού μου, κατάλαβα πως πρόκειται για ουσιαστικά απλές μεθόδους εκμετάλλευσης-εξοικονόμησης ενέργειας. Λέγοντας απλές βέβαια δεν εννοώ τόσο στην εφαρμογή τους, αλλά στις φυσικές αρχές στις οποίες στηρίζονται. Βέβαια αυτό που δεν μπορώ να εκτιμήσω είναι το κόστος εφαρμογής και ο χρόνος απόσβεσης της.
    Αν κάποια στιγμή βρέις περισσότερες πληροφορίες (κόστος και τρόπος εφαρμογή), πες κάτι και σε μας βρε αδερφέ

έχω δει ντοκιματερ για τα βιοκλιματικά σπίτια.

αν μου τύχουν τίποτα γραπτές πληροφορίες θα τις ποστάρω

Το πηρα μονόλογο αλλα να πω κάτι ακόμα και να παω για ύπνο.

Υπάρχουν τζαμια που χρησιμοποιούνται τώρα σε νέες υπερκατασκευές, που αφήνουν το φως να περνάει, εμποδίσουν τι ζεστη όμως να μπαίνει στο κτίριο, οποτε δεν χρειάζεται έντονο κλιματισμό. Αυτόκαθαρίζονται και δεν χρειάζονται πλύσιμο.

Αυτό έτσι μιας και αναφέραμε και σπίτια.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ????.... Το avatar του/της matmat
    είναι κάτι για το οποιο είχα ακούσει από από ένα καθηγητή μου. Πριν αρκετά χρονια, αλλα δεν ασχολήθηκα περισσότερο
    Είναι ουσιαστικά μια αρκετά μπατία γεώτρηση. Στο τέλος τις, αποθηκεύεται μια μάζα νερού.
    Αυτό το νερό παραμένει σε κάποια θερμοκρασί διαφορετική από την θερμοκρασία επιφανειας.
    Η διαφορα μικρή, αλλα αρκεί να γίνει κύκλωμα ροής από την επιφάνεια μέχρι τον πάτο.
    Με μια είδους αντλία η με κάποιο μηχανισμό (δεν θυμάμαι λεπτομέρειες) αυτή τι ενεργειακή διαφορα αρκεί να θερμάνει το σπίτι. Το ειχανε εγαταστησει στο πανεπιστιμιο.

ουσιαστικά χωρίς καύσιμα είχανε θέρμανση.
    Δεν ξέρω λεπτομέρειες....είπα δεν έτυχε ποτε να έχω χρόνο να ψάξω σε αυτή την κατευθνηση
    Αναφέρεσαι στην Γεωθερμική ενέργεια

Γεωθερμική ενέργεια
    Βαθιά κάτω από την επιφάνεια της γης το θερμό μάγμα ζεσταίνει το νερό και ο ατμός που παράγεται χρησιμοποιείται για να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα. Οι γεωθερμικές πηγές διαφέρουν στη θερμοκρασία. Πηγές χαμηλής ή μέτριας θερμοκρασίας (50ο - 150οC) χρησιμοποιούνται για να παρέχουν άμεσα θερμότητα στα σπίτια και στις βιομηχανίες, ενώ οι υψηλής θερμοκρασίας (πάνω από 150οC) γεωθερμικές πηγές χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι γεωθερμικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος είναι πολύ οικονομικές και έχουν πολύ μικρή αρνητική επίδραση στο περιβάλλον καθώς παράγουν μόνο το 1/6 του διοξειδίου του άνθρακα από ότι θα παρήγαγε μια μονάδα που λειτουργεί με φυσικό αέριο. Το κόστος της γεωθερμικής ενέργειας ποικίλει. Μπορεί να είναι από $ 0,015 μέχρι $ 0.35 ανα κιλοβατώρα.

"Αν είναι να φύγω ας φύγω πρωί
    στη σωστή εποχή σε λάθος στροφή"

Θάνος Ανεστόπουλος / Διάφανα Κρίνα

http://smutradio.listen2myradio.com/

ΚΑΙ ΤΩΡΑ????.... Το avatar του/της matmat
    Και μερικές ιστοσελίδες για το θέμα

http://www.saintpaul.gr/technology/general.html

http://kpe-kastor.kas.sch.gr/energy1...resourses1.htm

http://www.buildings.gr/greek/aiforo...1/aiforos1.htm

τα υπόλοιπα ψάξτε τα μόνοι σας

πάντως για οικιακή χρήση οι ανανεώσημες πηγές ενέργειας ειναι οικονομικά ασύμφορες
    αλλος ένας διαχωρισμός που γίνεται
    εις βάρος των ασθενέστερων οικονομικά
    ανθρώπων !!!!

http://www.cres.gr/kape/index_gr.htm
    "Αν είναι να φύγω ας φύγω πρωί
    στη σωστή εποχή σε λάθος στροφή"

Θάνος Ανεστόπουλος / Διάφανα Κρίνα

http://smutradio.listen2myradio.com/

Καραμελος Το avatar του/της kalesin
    Μπορει καποιος να προτειναι

Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα