Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 31

Θέμα: Αγερας

Δαγκώνω άσχημα....γρρρ Το avatar του/της Krokodilos001
    :rotflmao: :rotflmao:

kala oi apantisis gia ta pania, foberes
    .

Tifo mou areses.

File passenger... mono to baros boitha kapos, dilidi oso pio baria mixani toso kalitera.

Mixani me fering ke kapia aerodinamiki episis boitha.

Ta gimna, mikra, elafria tin ekatsan tin barka

Ta liga xiliometra einai kala, prosferoun kapia asfaleia ke dinatotia antidrasis. logiko.

Ta polla xiliometra se kapia mixanimata boithane logo down force,
    alla bebea an sou figei, tote tha figei poli.

Lisi den iparxei, opos fisa armenizeis...
    Eidika me ripes aera, gama ta

kales fortounes.:rotflmao:

Honda XL1000V Varadero Το avatar του/της the_passenger
    Thanx φίλε..

Διαφωνώ μόνο στο οτι τα λίγα χλμ προσφέρουν καλύτερη δυνατότητα αντίδρασης - μου δόθηκε η εντύπωση οτι με τα πολλά πας πιό σταθερά αλλά με αρκετή κλίση (...).. σα wind surf ένα πράγμα! . Βέβαια αν γίνει η στραβή με τα πολλά ...άστο καλύτερα... απλά στην πράξη μου φάνηκε πιό δύσκολο να γίνει στραβή με τα πολλά..

georgE

http://www.moto.gr/arthra/00034.php

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Με πιο πολλά χιλιόμετρα το μηχανάκι είναι πιο σταθερό λόγω στροφορμής των τροχών.
    Ως γνωστόν ??? η μοτοσυκλέτα σταθεροποιείται από την στροφορμή των τροχών (και του στροφάλου εκτος BMW, Guzzi κλπ περίεργα).

Αυτό το αντιλαμβάνεται εύκολα ο οδηγός καθώς 'βαραίνει' το τιμόνι όσο αναβαίνουν τα χιλιόμετρα και αναγκαστικά οι κινήσεις γίνονται πιο μαλακές και πιο αργές.
    Δεν μπορείς να σπρώξεις το τιμόνι στα 200 τόσο δυνατά, γρήγορα και μακριά, όσο στα 120 , γιατί θα πάς στις μπαριέρες.

Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν το μηχανάκι γίνεται πιο σταθερό΄με τα χιλιόμετρα.
    Ομως είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί μεχρι να γίνει η διόρθωση από τον οδηγό (σε ξαφνική αλλαγή του αέρα πχ) έχουμε διανύσει μεγαλύτερη απόσταση.
    Μια μέση λύση είναι το καλύτερο σε extreme συνθήκες, με 50 δεν πας καθόλου καλά, με 200 πας μια χαρά αλλά ρισκάρεις πολύ.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

non serviam Το avatar του/της kachius
    Δε νομίζω ότι "πολλά" εννοεί κανείς τα 200.

Όταν μου είχε τύχει (έντονα) με το tdm
    πήγαινα περίπου 100-120 με αρκετά μεγάλη κλίση.

Η μηχανή ήταν πολύ σταθερή στην πορεία της
    και παρόλο που ένιωθα πολύ έντονα την αλλαγή
    της έντασης του ανέμου (και της κατεύθυνσης
    που και που) η μηχανή κράταγε αρκετά σταθερά
    με ελάχιστες και καθόλου απότομες/βίαιες ρυθμίσεις

(η καρδούλα μου το ξέρει...)
    Ξέρω από βέσπα!

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kachius
    Δε νομίζω ότι "πολλά" εννοεί κανείς τα 200.

Όταν μου είχε τύχει (έντονα) με το tdm
    πήγαινα περίπου 100-120 με αρκετά μεγάλη κλίση.

Η μηχανή ήταν πολύ σταθερή στην πορεία της
    και παρόλο που ένιωθα πολύ έντονα την αλλαγή
    της έντασης του ανέμου (και της κατεύθυνσης
    που και που) η μηχανή κράταγε αρκετά σταθερά
    με ελάχιστες και καθόλου απότομες/βίαιες ρυθμίσεις

(η καρδούλα μου το ξέρει...)
    Εντάξει, είπα 120 και 200 για να γίνω αντιληπτός.

Επίσης ο krokodilos κάνει λάθος αν νομίζει ότι τα φαιρινγκάτα είναι καλύτερα από τα γυμνά σ αυτό το θέμα
    Το αντίθετο συμβαίνει.
    Στα γυμνά έχουν μικρότερη επίδραση οι πλαγιοι άνεμοι.
    Τα φαιρινγκ είναι σχεδιασμένα για καλυτερη οπισθέλκουσα. Μειώνουν τόσο τον συντελεστή οπισθέλκουσας ώστε η συνολικη δύναμη που εξασκείται στην μοτοσυκλέτα να μικραίνει, παρ΄όλο που η συνολική επιφάνεια αυξάνεται.
    Στους πλάγιους άνεμους όμως...
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλιός κάμπιας Το avatar του/της tdaf

Re: Αγερας

Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    Λοιπον σημερα πηγα μια βολτιτσα μεχρι Κορινθο.Πολυ κρυο (το αντιμετωπιζεις...) , λιγες μηχανες (ασχημο αυτο μονο ενα zx 636 , ενα vstrom και ενα k1200...) και ΠΟΛΥ αερας!!!!
    Ειδικα στην Αττικη οδο μετα τα Λιοσια γινοταν της πουτανας....λοιπον οταν εκοβα ταχυτητα ενιωθα σαν κομφετι , μου ριχνε κατι ριπες και την ακουγα κανονικα , αν ανοιξεις το γκαζι (να το ανοιξεις ομως!!) απλα ταξιδευεις υπο κλιση -σταθερος ομως- και προσευχεσε να μην σου σκασει κανα δυνατο ρευμα και σε στειλει στις μπαριερες.....αληθεια , υπαρχει αλλη αντιμετωπιση περα απο το γκαζι? (Το να γυρισεις πισω ας πουμε οτι δεν ειναι απαντηση...)
    Όταν είχα πρωτοέρθει στο forum είχα και εγώ την ίδια απορία. Διάβασε και σε αυτό το thread τις απαντήσεις μήπως και σε βοηθήσουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing

Επίσης ο krokodilos κάνει λάθος αν νομίζει ότι τα φαιρινγκάτα είναι καλύτερα από τα γυμνά σ αυτό το θέμα
    Το αντίθετο συμβαίνει.
    Στα γυμνά έχουν μικρότερη επίδραση οι πλαγιοι άνεμοι.
    Τα φαιρινγκ είναι σχεδιασμένα για καλυτερη οπισθέλκουσα. Μειώνουν τόσο τον συντελεστή οπισθέλκουσας ώστε η συνολικη δύναμη που εξασκείται στην μοτοσυκλέτα να μικραίνει, παρ΄όλο που η συνολική επιφάνεια αυξάνεται.
    Στους πλάγιους άνεμους όμως...

les??? ego alla ksero....ke alla exo niosei.

anyway den tha malosoume giafto. Whatever.

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Krokodilos001

les??? ego alla ksero....ke alla exo niosei.

anyway den tha malosoume giafto. Whatever.
    Αυτό έλειπε να μαλώσουμε

Πάντως δεν είναι η δική μου γνώμη αλλα αποδεδειγμένο γεγονός.

Ακόμα και το σχήμα των φαίρινγκ που βλέπουμε κάθε μέρα στις μηχανές που κυκλοφορούν αλλά και στις αγωνιστικές, έχει καθοριστεί στην ουσία από τους κανονισμούς της FIM (Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας) ώστε να επιτρέπεται η βελτίωση της αεροδυναμικής οπισθέλκουσας μέχρι ένα βαθμό, ώστε να μην επηρεαζεται δραστικά η συμεριφορά στους πλάγιους ανέμους.
    Στην ουσία καθορίζει το ποσοστό κάλυψης του εμπρός μέρους της μοτοσυκλέτας με συγκεκριμένες γωνίες κλπ, ακόμ ακαι το μέχρι που μπορεί να καλύπτει τον τροχό το μπροστινό φτερό.

Αυτό έγινε γιατί συνέβησαν πολλα ατυχήματα όταν χρησιμοποιούντα τα dustbin φαίρινγκ που πρόσφεραν τρελλές τελικές, αλλα με συχνα άσχημη κατάληξη.

Να και μια Agusta με τέτοιο φαίρινγκ για να καταλάβεις τι εννοώ.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	mv_agusta_dustbin_fairing.jpg 
Προβολές:	66 
Μέγεθος:	34,4 KB 
ID:	37367
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Honda XL1000V Varadero Το avatar του/της the_passenger
    Όταν είχα πρωτοέρθει στο forum είχα και εγώ την ίδια απορία. Διάβασε και σε αυτό το thread τις απαντήσεις μήπως και σε βοηθήσουν.
    Φίλε tdaf thanx! - μόλις διάβασα το πόστ "Πλάγιος Άνεμος" που με βοήθησε αρκετά θα έλεγα γιατι παρουσιάζονται πολλές εμπειρίες..

Καταλήγω βάση των όσων διάβασα αλλά και της δικής μου εμπειρίας, οτι ο πολύς πλευρικός άνεμος αντιμετωπίζεται καλώς η κακώς με αρκετή ταχύτητα (ώστε να "μειωθεί" σχετικά με την ταχύτητα αυτή η επίδραση των πλευρικών ανέμων στην πορεία), σχέση στο κιβώτιο που να δίνει αρκετή ροπή - στροφές, και φυσικά πολλή προσοχή κλπ κλπ γιατι ανα πάσα στιγμή χρειάζονται διροθώσεις και άρα μικρές αλλαγές πορείας κλπ κλπ..

Πάντως πιστεύω οτι είναι από τις δυσκολέτερες συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε... :hypnotize :hypnotize
    georgE

http://www.moto.gr/arthra/00034.php

Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs
    Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
    Καταλαβαινω οτι στην ηλικια σου η απογειωση ειναι κατι δυσκολο... :rotflmao: :rotflmao:
    Η προσγειωση ομως στη δικια σου ηλικια ειναι ευκολη εεεε ;;;

Δηλαδη τωρα σοβαρευτηκα.? Το avatar του/της rsp
    Καλα δεν ντρεπεσε να χαλας το ποστ τωρα.... :rotflmao: :rotflmao:
    Με σύμβολο και οδηγό την ευχή και κατάρα των αλησμόνητων νεκρών μας, δίδομε όρκο και υπόσχεση τούτη τη στιγμή πως δεν θα λησμονήσουμε ποτέ ότι γεννηθήκαμε Έλληνες για την Ελλάδα και μόνο γι αυτήν...(Δ.Πανουργιάς)

www.elnak-seaside.blogspot.com

εμενα παντως στην εθνικη με αερα μολις εσφιξα το stabilizer το μηχανακι πηγαινε μονο του με ελαχιστες διορθωσεις!!!!
    Μου εκανε εντυπωση και μπορω να πω πως σκεφτηκα οτι περισσοτερα αξιζει τα λεφτα του γι αυτο το λογο και λιγοτερο για σταθεροτητα σε πολυ μεγαλες ταχυτητες (που στο κατω κατω δεν πηγαινω ποτε)...

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    οποτε για να καταληξουμε καπου , η μονη αντιμετωπιση ειναι ...γκαζι και προσευχη...

Αυτο παρατηρησα και εγω .... με το που βγηκα Αττικη οδο και αρχισαν οι ζεμπεκιες (και σημειωτεον το cbf ειναι σταθερο μηχανακι) χεστηκα πανω μου και εκοψα ... αλλα εκει ηταν το λαθος! Οταν ακολουθησα (προσπαθησα ..) για λιγο ενα zx 636 καταλαβα οτι με μεγαλες ταχυτητες οι σφαλιαρες που δεχομουν στα 100-120 γιναν φιλικα σκουντηγματα στα 160-180 ...λογικο αφου η αδρανεια της μηχανης ηταν πολυ μεγαλυτερη λογο ταχυτητας.
    Αρκετα επικινδυνο δε λεω.Δεν πρεπει να υπαρχουν χειροτερες συνθηκες για κινηση με μηχανη απο τον πολυ αερα , εφιαλτης σκετος.

Akoma xirotero einai na fas sfaliara apo aera eno brexei!!!!
    Brethika apo in deksia lorida stin aristeri...xoris na kounitho kaholou telios orthios.

San na se sproxnoun eno ise pano se pago. (aguaplaning plebrika)

Ekei na deis xesimo pou ksafnika brethika dipla stin mpariera ke na min mporo na kano tipota.

Kalo na mporeis na treksis, alla otan eise se kikloforiako ke se piksomo apla ton pineis.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Αυτό έλειπε να μαλώσουμε

Πάντως δεν είναι η δική μου γνώμη αλλα αποδεδειγμένο γεγονός.

Ακόμα και το σχήμα των φαίρινγκ που βλέπουμε κάθε μέρα στις μηχανές που κυκλοφορούν αλλά και στις αγωνιστικές, έχει καθοριστεί στην ουσία από τους κανονισμούς της FIM (Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας) ώστε να επιτρέπεται η βελτίωση της αεροδυναμικής οπισθέλκουσας μέχρι ένα βαθμό, ώστε να μην επηρεαζεται δραστικά η συμεριφορά στους πλάγιους ανέμους.
    Στην ουσία καθορίζει το ποσοστό κάλυψης του εμπρός μέρους της μοτοσυκλέτας με συγκεκριμένες γωνίες κλπ, ακόμ ακαι το μέχρι που μπορεί να καλύπτει τον τροχό το μπροστινό φτερό.

Αυτό έγινε γιατί συνέβησαν πολλα ατυχήματα όταν χρησιμοποιούντα τα dustbin φαίρινγκ που πρόσφεραν τρελλές τελικές, αλλα με συχνα άσχημη κατάληξη.

Να και μια Agusta με τέτοιο φαίρινγκ για να καταλάβεις τι εννοώ.

kala me tetio fering den amibalo, einai san na exei aplosi pani....kinimatografou. Tixos se rodes.

Pantos ego eixa sto mialo mou tin dinatotites down force pou dinei to fering,
    Stin dikia mou mixani afto ginete, me to sxima pou exei to fering.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF