Τα Ε (1, 2....) νομίζω οτι δεν είναι πιστοποίηση. Είναι κωδικοι που αντιστοιχούν σε χώρες κατασκεύής... Το Ε1 π.χ. σημαίνει απλώς οτι κατασκευάστηκε στη Γερμανία.
Τα Ε (1, 2....) νομίζω οτι δεν είναι πιστοποίηση. Είναι κωδικοι που αντιστοιχούν σε χώρες κατασκεύής... Το Ε1 π.χ. σημαίνει απλώς οτι κατασκευάστηκε στη Γερμανία.
'Ενα Jameson με πάγο...
Ξυπνάτε ρε, κάποιος έκανε μ@λακία στη μετάφραση, γι'αυτό γράφει τέτοιες χοντράδες...![]()
Έχω μια απάντηση...Αρχικά δημιουργήθηκε από harpoon
δηλαδη το κεφαλι μας ποσο αξιζει?
εχω κ μια ερωτηση. γιατι τα κρανη ειναι πιο ακριβα στην ελλαδα?
μεταφορικα δεν ειναι. δεν ειμαστε τοσο μακρια. πιο καλους μισθους δεν εχουμε. ο αριθμος μοτοσυκλετων που κυκλοφορουν στους ελληνικους δρομους ειναι ο μεγαλυτερος της ευρωπης.
γιατι???
Τα κράνη είναι πιο ακριβά στην Ελλάδα γιατί ο έλλην νομίζει πως το ακριβό=αξιόπιστο (πάντα)!!! Οπότε αν δε τα ακουμπήσει δε θα νιώθει σίγουρος.
Με λίγα λόγια, το φθηνότερο κράνος (ακόμη και κατά 20 ευρώ), δεν είναι ασφαλές σε σχέση με το ακριβότερο -και ας είναι φτιαγμένα από τα ίδια υλικά και ας έχουν και τις ίδιες αντοχές-!!!
(Έχουμε και το κόλλημα με τις μάρκες φυσικά...)
Έτσι πιστεύω εγώ ε!
![]()
SARCASM / because beating the shit out of people is illegal
τα Ε δείχνουν από ποιο κρατος έχει πάρει πιστοποίηση ένα κρανος για να μπορεί να εισαχθεί στην ΕΕΑρχικά δημιουργήθηκε από athandim
τα Ε μεταξύ τους έχουν διαφορά, υπάρχουν και μούφες Ε, πχ 13 από κράτη που δίνουν τις πιστοποιήσεις αέρα
συνήθως τα έντυπα για τα κράνη έχουν και μία λίστα από τις χώρες και τι σημαινει το κάθε Ε
δεν λέω ότι το κράνος των 800 πρέπει να είναι και καλύτερο και ουτε τα δινω αλλά δεν θα ενιωθα καλά μενα κράνος των 50!
όταν σε ολη την αγορα το φθηνότερο είναι 120, από όσο ξερω
![]()
Common Sense is not that COMMON after all!!!!
Με μπέρδεψες τώρα.....Αρχικά δημιουργήθηκε από koutroulis
τα Ε δείχνουν από ποιο κρατος έχει πάρει πιστοποίηση ένα κρανος για να μπορεί να εισαχθεί στην ΕΕ
Εγώ έχω ένα Nolan και το μόνο που γράφει είναι Ε3. Τί σημαίνει αυτό οτι έχει πάρει πιστοποίηση από Ιταλία ή οτι κατασκευάστηκε στην Ιταλία;;Αν πληρούσε κάποιες προδιαγραφές δεν θα έπρεπε να γράφει επιπλέον π.χ. ECE 05;;
Δηλαδή το Ε3 από μόνο του δηλώνει οτι το κράνος πληρεί τις ιταλικές προδιαγραφές; (Μακάρι. Κάτι είναι και αυτό....γιατί το είδα μετά και..![]()
)
'Ενα Jameson με πάγο...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Electra
Έχω μια απάντηση...
Τα κράνη είναι πιο ακριβά στην Ελλάδα γιατί ο έλλην νομίζει πως το ακριβό=αξιόπιστο (πάντα)!!! Οπότε αν δε τα ακουμπήσει δε θα νιώθει σίγουρος.
Με λίγα λόγια, το φθηνότερο κράνος (ακόμη και κατά 20 ευρώ), δεν είναι ασφαλές σε σχέση με το ακριβότερο -και ας είναι φτιαγμένα από τα ίδια υλικά και ας έχουν και τις ίδιες αντοχές-!!!
(Έχουμε και το κόλλημα με τις μάρκες φυσικά...)
Έτσι πιστεύω εγώ ε!
![]()
+10000000![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από athandim
Με μπέρδεψες τώρα.....
Εγώ έχω ένα Nolan και το μόνο που γράφει είναι Ε3. Τί σημαίνει αυτό οτι έχει πάρει πιστοποίηση από Ιταλία ή οτι κατασκευάστηκε στην Ιταλία;;Αν πληρούσε κάποιες προδιαγραφές δεν θα έπρεπε να γράφει επιπλέον π.χ. ECE 05;;
Δηλαδή το Ε3 από μόνο του δηλώνει οτι το κράνος πληρεί τις ιταλικές προδιαγραφές; (Μακάρι. Κάτι είναι και αυτό....γιατί το είδα μετά και..![]()
)
δηλώνει την χώρα που πήρε πιστοποίηση και από όσο ξέρω το Ε3 είναι μία χαρα
Ιταλία, Γερμανία έχουν αυστηρές προδιαγραφές και γιαυτό τα κράνη θεωρούνται καλά
αυτά τα λέω από όσα έχω ακούσει και έχω ρωτήσει σε μαγαζιά που πουλάνε κράνη
αν ξέρει κανείς περισσότερα ας με διορθώσει
![]()
Ola paizontai ..
alla sta kranoi oti dinois pairneis..![]()
![]()
![]()
o arnold htan to mono teras me simetria"""
egw to mono pou 3erw apo kranoi einai oti to diko mou to pra 400 euro kai se 2 mines ligei kai mallon tha ta 3anaskasw giati krataei to kefali mou!!!!
Της μηχανης μου σαν ακουω να μουγκριζει το μοτερ,
νιωθω στα συνεφα μεγαλος καμικαζι.
Εσείς από πάνω, ποιοί είναι οι "κράνοι"?![]()
![]()
![]()
Το Ε1 σημαίνει ότι πήρε την πιστοποίηση στη Γερμανία. όχι ότι κατασκευάστηκε εκεί.
Αυτό σημαίνει ότι πραγματικά πληρει τις προδιαγρ. 05 που είναι και οι τελευταίες και αναφέρονται ρητά στο λουράκι.
Όσο για το τι φοράει ο Ρόσσι και ο Χ αγωνιζόμενος, εξαρτάται από δυο πράγματα:
α) πόσα δίνει η AGV (που τα χρεώνει μετά σε σένα μαζί με τη διαφήμιση) και
β) Τις ανάγκες του τεραίν. Τόσο στα προστατευτικά των αγκωνων, πλάτης κλπ, όσο και στο κράνος, ενδέχεται να χρησιμοποιούνται διαφορετικά υλικά για την πίστα, απ'ότι για το δρόμο. Εννοώ ότι στην πίστα μπορείς να χτυπήσεις μόνο στην άσφαλτο και όχι σε κολωνάκια, μπαριέρες, βράχια, ΙΧ, αιχμηρά αντικείμενα κλπ
ναι αλλά....Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
Ξυπνάτε ρε, κάποιος έκανε μ@λακία στη μετάφραση, γι'αυτό γράφει τέτοιες χοντράδες...![]()
γλώσσα λανθάνουσα...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από LanosXR125
egw to mono pou 3erw apo kranoi einai oti to diko mou to pra 400 euro kai se 2 mines ligei kai mallon tha ta 3anaskasw giati krataei to kefali mou!!!!
τελευταία φορά που ρωτησα σε μαγαζί για κράνος
μου είπαν οτι τα κράνη δεν λήγουν πλέον
μπούρδες έλεγε ο μαμακας????
γνώμες
Αρχικά δημιουργήθηκε από koutroulis
τελευταία φορά που ρωτησα σε μαγαζί για κράνος
μου είπαν οτι τα κράνη δεν λήγουν πλέον
μπούρδες έλεγε ο μαμακας????
γνώμες
και μένα το ίδιο μου είπαν. Πήρα ένα της AGV και είχε 120 ? κάτω απο το καινούργιο μοντέλο της. Διαφορά είχε μόνο στους καινούργιους χρωματισμούς γι'αυτό και αυτή η διαφορά της τιμής, όπως μου εξήγησαν. εκεί λοιπόν προβληματίστηκα γιατί μέχρι τότε ήξερα κάτι περί "χρόνου ζωής" του κράνους για 4 χρόνια.
Δηλαδή εαν ήταν περσινό μοντέλο είχε πλέον 3 χρόνια ζωής? (γι'αυτό και 120? λιγότερα?)και μου απάντησε ότι πλέον δεν ισχύει αυτό. (καινούργιες προδιαγραφές και κάτι τέτοια).
Τι να πω δεν ξέρω......![]()
Ας μας διαφωτίσει κάποις περί αυτού!!!
![]()
Έλα... και που είσαι?!!
από ό,τι ξέρω ισχύει ότι λήγουν, αλλά εφόσον είναι αποθηκευμένα σωστά, ο χρόνος αρχίζει να μετράει από τη μέρα που αρχίζεις να το χρησιμοποιείςΑρχικά δημιουργήθηκε από Latino
και μένα το ίδιο μου είπαν. Πήρα ένα της AGV και είχε 120 ? κάτω απο το καινούργιο μοντέλο της. Διαφορά είχε μόνο στους καινούργιους χρωματισμούς γι'αυτό και αυτή η διαφορά της τιμής, όπως μου εξήγησαν. εκεί λοιπόν προβληματίστηκα γιατί μέχρι τότε ήξερα κάτι περί "χρόνου ζωής" του κράνους για 4 χρόνια.
Δηλαδή εαν ήταν περσινό μοντέλο είχε πλέον 3 χρόνια ζωής? (γι'αυτό και 120? λιγότερα?)και μου απάντησε ότι πλέον δεν ισχύει αυτό. (καινούργιες προδιαγραφές και κάτι τέτοια).
Τι να πω δεν ξέρω......![]()
Ας μας διαφωτίσει κάποις περί αυτού!!!
![]()