Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 75

Θέμα: Δυαδικοτητα

Παλαιό μέλος
    Αγαπητε Χωματινε ο απο συνειδηση πιστος δεν κλεβει ενω ο απο κληρονομικοτητα το κάνει? ο ΘΕΟς ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ.Ο θεος ειναι δημιουργημα του ανθρωπου και οχι ο ανθρωπος του θεου,γιαυτο υπαρχουν τοσες θρησκειες.Η πιστη ειναι παράγωγο της ελπιδας και ειναι θεμελιωδης αναγκη του ανθρωπου για να καλυψει τις αδυναμιες του και τον φοβο του θανατου. Αν αφαιρεσουμε τα λογια και τις υποθεσεις και φανταστικες αποδειξεις και συγκεντρωθουμε στον ανθρωπινο χαρακτηρα θα μαθουμε πολλα.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ

kanontas anazitisi sto yahoo... (to google den exei orthografiko elegxo kai xaliemai)

sites
    1. god.......286.000.000
    2. santa....171.000.000
    3. unicorn......6.890.000
    4. alien........48.000.000

pictures
    1. god.......1.406.240
    2. santa.....1.970.000
    3. unicorn.....113.192
    4. alien.........319.084

fenete oti poli sixna milame gia kapoia pragmata alla stin pragmatikotita kanena apo ta parapanw den borei na apodixtei oti iparxei (or den iparxei)

parola auta se kapoia apo auta pisteuoume kai se alla den pisteuoume...

ti einai pisti telika? kai giati pisteuoume kati kai den pisteuoume kati allo?

mipos giati etsi mas mathane?
    mipos giati theloume na pisteuoume?
    mipos giati kata vathos eimaste mikra fovismena plasmata pou fovunde to oti borei na min iparxei kati, oso fovomaste kai to oti eimaste monoi mas?
    mipos telika giati den goustaroume na ta jeroume ola? (mas tin spaei i pezi allihtia kata vathos)

to pio tromero omws einai oti exoume kai fwto gia olla ta parapanw...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

p.s. gia video/audio den koitaja alla olo kai kati tha evriska..:rotflmao: :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από EKEINOS
    Αγαπητε Χωματινε ο απο συνειδηση πιστος δεν κλεβει ενω ο απο κληρονομικοτητα το κάνει? ο ΘΕΟς ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ.Ο θεος ειναι δημιουργημα του ανθρωπου και οχι ο ανθρωπος του θεου,γιαυτο υπαρχουν τοσες θρησκειες.Η πιστη ειναι παράγωγο της ελπιδας και ειναι θεμελιωδης αναγκη του ανθρωπου για να καλυψει τις αδυναμιες του και τον φοβο του θανατου.
    Συμφωνώ. Χρησιμοποίησα λανθασμένα την λέξη "Θεός" ( σαφώς δεν εννοούσα ένα χοντρό παππούλη με λευκή γεννιάδα ), εννοούσα την ασύληπτο δημιουργό δύναμη του Σύμπαντος μοναδικός νόμος της οποίας είναι η Αρμονία. Ο άνθρωπος που φιλοσοφεί, δεν μπορεί παρά αργά ή γρήγορα να βιώσει τον Νόμο που κυριαρχεί σε όλο το Σύμπαν, την ΑΡΜΟΝΙΑ! Από την στιγμή που θα γίνει αυτό, είναι αδύνατον γιά τον συγκεκριμμένο άνθρωπο να "κλέψει το παγκάρι", δηλαδή να :

- πετάξει σκουπίδια στην παραλία
    - κάψει μέρος του δάσους γιά να χτίσει ένα σπιτάκι
    - μπαζώσει ένα ρέμα
    - βλάψει άλλους γιά προσωπικό ώφελος

διότι πλέον ΚΑΙ ο ίδιος είναι θεματοφύλακας της παγκόσμιας Αρμονίας

Αρχικά δημιουργήθηκε από EKEINOS
    Αν αφαιρεσουμε τα λογια και τις υποθεσεις και φανταστικες αποδειξεις και συγκεντρωθουμε στον ανθρωπινο χαρακτηρα θα μαθουμε πολλα.
    Διαφωνώ. Αφ' ενός ο Άνθρωπος υποτίθεται ότι είναι στην κορυφή της τροφικής και εξελικτικής αλυσίδας στον πλανήτη Γη, αφ' εταίρου αποτελεί μόριο ανάξιο λόγου μέσα στον μηχανισμό του σύμπαντος. Κατά την γνώμη μου εάν εξέλειπε ο υποκειμενισμός, θα συνειδητοποιούσαμε ότι σε υλικό επίπεδο δεν είμαστε σημαντικότεροι από μία αμοιβάδα. Εγώ, όπως και οι Πρόγονοί μου, πιστεύω ότι η εξύψωση του ανθρώπου δεν περνάει μέσα από την μελέτη της φύσης μας (υποσεινήδητο, ασυνείδητο, κύτταρο, DNA), αλλά μέσα από την αντίληψη του ΟΛΟΥ, μέρος του οποίου είμαστε και εμείς.

Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
    Ο άνθρωπος που φιλοσοφεί, δεν μπορεί παρά αργά ή γρήγορα να βιώσει τον Νόμο που κυριαρχεί σε όλο το Σύμπαν, την ΑΡΜΟΝΙΑ! Από την στιγμή που θα γίνει αυτό, είναι αδύνατον γιά τον συγκεκριμμένο άνθρωπο...

...αλλά μέσα από την αντίληψη του ΟΛΟΥ, μέρος του οποίου είμαστε και εμείς.
    gia to prwto nomizw (nomizw lew) oti exeis mia poli (epitrepse mou) "paidiki" adilipsi peri sibados...
    den lew borei o isologismos tou sibados na vgazei 0 (ara ola kala) alla sto endometaji exei ginei tis POU@@#...

gia tin adilipsi tou OLOU jana... ti akrivos enoeis?
    edw kala kala oute to 1/100000000 tou ti iparxei giro mas den jeroume kai esi les oti mesa apo tin filosofia (pia filosofia akrivos??) tha katanoisoume ta pada?

p.s. den tin lew... rwtaw gia na katalavw.
    p.s. an pali den to diavases logo grklsh too bad...

Γιά το πρώτο θέμα, ενστερνίζομαι τις απόψεις του Πλάτωνα ( Πολιτεία, Γοργίας). Γιά το δεύτερο έχουν αναφερθεί εκτενέστερα οι προσωκρατικοί και πυθαγόρειοι φιλόσοφοι.

aaa ola kai ola egw einai sofistis... epomenos den tha vgaloume akri ara...

...άρα πάμε γιά κρασί, τσίπουρα και ωραίες συζητήσεις :a51:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Χωμάτινος
    Γιά το πρώτο θέμα, ενστερνίζομαι τις απόψεις του Πλάτωνα ( Πολιτεία, Γοργίας). Γιά το δεύτερο έχουν αναφερθεί εκτενέστερα οι προσωκρατικοί και πυθαγόρειοι φιλόσοφοι.
    Φυσικά ο Πλάτωνας μετά από λίγα χρόνια μάλλον απογοητεύτηκε για τη φύση του ανθρώπου και έγραψε ένα τελείως διαφορετικής αντίληψης σύγγραμμα "Τους Νόμους"
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Re: Δυαδικοτητα

Αρχικά δημιουργήθηκε από Giorgos19
    Προσφατο ποστ απο το forum του 0300

Eνας άθεος καθηγητής της φιλοσοφίας συζητά με έναν φοιτητή του, για την σχέση μεταξύ επιστήμης και πίστης στον Θεό.

Καθηγητής: Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;

Φοιτητής: Βεβαίως, κύριε.

Καθ.: Είναι καλός ο Θεός;

Φοιτ.: Φυσικά.

Καθ.: Είναι ο Θεός παντοδύναμος;

Φοιτ.: Ναι

Καθ.: Ο αδερφός μου πέθανε από καρκίνο παρότι παρακαλούσε τον Θεό να τον γιατρέψει και προσευχόταν σε Αυτόν. Οι περισσότεροι από εμάς θα προσπαθούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν την ανάγκη τους.Πού είναι η καλοσύνη του Θεού λοιπόν;

Φοιτ.: ...

Καθ.: Δεν μπορείς να απαντήσεις, έτσι δεν είναι; Ας ξαναρχίσουμε μικρέ μου. Είναι καλός ο Θεός;

Φοιτ.: Ναι.

Καθ.: Είναι καλός ο διάβολος;

Φοιτ.: Όχι.

Καθ.: Ποιος δημιούργησε τον διάβολο;

Φοιτ.: Ο...Θεός...

Καθ.: Σωστά. Πες μου παιδί μου, υπάρχει κακό σ' αυτόν τον κόσμο;

Καθ.: Το κακό βρίσκεται παντού, έτσι δεν είναι; Και ο Θεός έπλασε τα πάντα, σωστά;

Καθ.: Άρα λοιπόν ποιος δημιούργησε το κακό;

Καθ.: Υπάρχουν αρρώστιες; Ανηθικότητα; Μίσος; Ασχήμια; Όλα αυτά τα τρομερά στοιχεία υπάρχουν σ' αυτόν τον κόσμο, έτσι δεν είναι;

Φοιτ.: Μάλιστα.

Καθ.: Λοιπόν, ποιός τα δημιούργησε;

Καθ.: Η επιστήμη λέει ότι χρησιμοποιείς τις 5 αισθήσεις σου για να αναγνωρίζεις το περιβάλλον γύρω σου και να προσαρμόζεσαι σε αυτό. Πες μου παιδί μου, έχεις δει ποτέ τον Θεό;

Φοιτ.: Όχι, κύριε.

Καθ.: Έχεις ποτέ αγγίξει το Θεό; Έχεις ποτέ γευτεί το Θεό, μυρίσει το Θεό σου; Και τέλος πάντων, έχεις ποτέ αντιληφθεί με κάποια από τις αισθήσεις σου το Θεό;

Φοιτ.: ...Όχι, κύριε. Φοβάμαι πως όχι.

Καθ.: Και παρόλα αυτά πιστεύεις ακόμα σε Αυτόν;

Καθ.: Σύμφωνα με εμπειρικό, ελεγχόμενο και με δυνατότητα μελέτης των αποτελεσμάτων ενός φαινομένου πρωτόκολλο, η επιστήμη υποστηρίζει ότι ο Θεός σου δεν υπάρχει. Τι έχεις να απαντήσεις σε αυτό, παιδί μου;

Φοιτ.: Τίποτα. Εγώ έχω μόνο την πίστη μου.

Καθ.: Ναι, η πίστη. Και αυτό είναι το πρόβλημα της επιστήμης.

Φοιτ: Καθηγητά, υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε θερμότητα;

Καθ.: Ναι.

Φοιτ.: Και υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε κρύο;

Καθ.: Ναι.

Φοιτ.: Όχι, κύριε. Δεν υπάρχει. Μπορεί να έχεις μεγάλη θερμότητα, ακόμα περισσότερη θερμότητα, υπερθερμότητα, καύσωνα, λίγη θερμότητα ή καθόλου θερμότητα. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται κρύο. Μπορεί να χτυπήσουμε 458 βαθμούς υπό το μηδέν, που σημαίνει καθόλου θερμότητα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε πιο κάτω από αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται «κρύο». «Κρύο» είναι μόνο μια λέξη, που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την απουσία θερμότητας. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε το κρύο. Η θερμότητα είναι ενέργεια. Το κρύο δεν είναι το αντίθετο της θερμότητας, κύριε, είναι απλά η απουσία της.

Στην αίθουσα επικρατεί σιγή...

Φοιτ.: Σκεφτείτε το σκοτάδι, καθηγητά. Υπάρχει κάτι που να ονομάζουμε σκοτάδι;

Καθ.: Ναι, τι είναι η νύχτα αν δεν υπάρχει σκοτάδι;

Φοιτ.: Κάνετε και πάλι λάθος, κύριε καθηγητά. Το «σκοτάδι» είναι η απουσία κάποιου άλλου παράγοντα. Μπορεί να έχεις λιγοστό φως, κανονικό φως, λαμπερό φως, εκτυφλωτικό φως... Αλλά, όταν δεν έχεις φως, δεν έχεις τίποτα και αυτό το ονομάζουμε σκοτάδι, έτσι δεν είναι; Στην πραγματικότητα το σκοτάδι απλά δεν υπάρχει. Αν υπήρχε θα μπορούσες να κάνεις το σκοτάδι σκοτεινότερο.

Καθ.: Που θέλεις να καταλήξεις με όλα αυτά, νεαρέ;

Φοιτ.: Κύριε, ότι η φιλοσοφική σας σκέψη είναι ελαττωματική.

Καθ.: Ελαττωματική!; Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί;

Φοιτ.: Καθηγητά, σκέφτεστε μέσα στα όρια της δυαδικότητας. Υποστηρίζετε ότι υπάρχει η ζωή και μετά υπάρχει και ο θάνατος, ένας καλός Θεός και ένας κακός Θεός. Βλέπετε την έννοια του Θεού σαν κάτι τελικό, κάτι που μπορεί να μετρηθεί. Κύριε, η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει ούτε κάτι τόσο απλό όπως την σκέψη. Χρησιμοποιεί την ηλεκτρική και μαγνητική ενέργεια, αλλά δεν έχει δει ποτέ, πόσο μάλλον να καταλάβει απόλυτα αυτήν την ενέργεια. Το να βλέπεις το θάνατο σαν το αντίθετο της ζωής είναι σαν να αγνοείς το γεγονός ότι ο θάνατος δεν μπορεί να υπάρξει αυτόνομος. Ο θάνατος δεν είναι το αντίθετο της ζωής: είναι απλά η απουσία της. Τώρα πείτε μου, καθηγητά. Διδάσκετε στους φοιτητές σας ότι εξελίχτηκαν από μια μαϊμού;

Καθ.: Εάν αναφέρεσαι στην φυσική εξελικτική πορεία, τότε ναι, και βέβαια.

Φοιτ.: Έχετε ποτέ παρακολουθήσει με τα μάτια σας την εξέλιξη;

Καθ.: ...

Φοιτ.: Εφόσον κανένας δεν παρακολούθησε ποτέ την διαδικασία εξέλιξης επιτόπου και κανένας δεν μπορεί να αποδείξει ότι αυτή η διαδικασία δεν σταματά ποτέ, τότε διδάσκεται την προσωπική σας άποψη επί του θέματος. Τότε μήπως δεν είστε επιστήμονας, αλλά απλά ένας κήρυκας;

Καθ.: ...

Φοιτ.: Υπάρχει κάποιος στην τάξη που να έχει δει τον εγκέφαλο του καθηγητή; Που να έχει ακούσει ή νιώσει ή ακουμπήσει ή μυρίσει τον εγκέφαλο του καθηγητή; Κανένας. Άρα σύμφωνα με τους κανόνες του εμπειρικού, ελεγχόμενου και με δυνατότητα προβολής πρωτόκολλου, η επιστήμη ισχυρίζεται ότι δεν έχετε εγκέφαλο, κύριε. Και αφού είναι έτσι τα πράγματα, τότε, με όλο τον σεβασμό, πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτά που διδάσκετε, κύριε;

Καθ.: Μου φαίνεται ότι απλά θα πρέπει να στηριχτείς στην πίστη σου, παιδί μου.

Φοιτ.: Αυτό είναι, κύριε... Ο σύνδεσμος μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού είναι η ΠΙΣΤΗ. Αυτή είναι που κινεί τα πράγματα και τα κρατάει ζωντανά.

(ΥΓ. φημολογείται πως αυτός ο νεαρός φοιτητής ήταν ο Άλμπερτ Αϊνστάιν...)

μου φαίνεται πολύ μούφα η συζήτηση για να είναι όντως αληθινή συνομιλια μεταξύ ενός καθηγήτη Πανεπιστημίου και ενός μαθητή..πολύ απλοϊκή ανάλυση για καθηγητής πανεπιστημίου
    αλήθεια ποια είναι η πηγή σου μέσω της οποίας την παρέθεσες?
    η όλη συζήτηση αφήνει την αίσθηση πως η επιστήμη είναι πολύ λίγη για να δώσει εξηγήσεις....
    ΩΣΤΟΣΟ ότι γνωρίζουμε έως τώρα για την εξέλιξη το οφείλουμε στην επιστήμη και σε καμία περίπτωση απλά στην πίστη....οποιαδήποτες μορφής είναι αυτή ...
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Re: Re: Δυαδικοτητα

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005

ΩΣΤΟΣΟ ότι γνωρίζουμε έως τώρα για την εξέλιξη το οφείλουμε στην επιστήμη και σε καμία περίπτωση απλά στην πίστη....οποιαδήποτες μορφής είναι αυτή ...
    Σύμφωνοι, η τυφλή πίστη είναι άγονη και άνυδρη, αλλά να μην θεοποιήσουμε κι όλας τους τεχνοκράτες.

Επιστήμη = επι + ίσταμαι = γνωρίζω, κατέχω κάποια γνώση .. οποιαδήποτε γνώση. Δεν περιορίζεται μόνο σε γνώση που προέρχεται από μικροσκόπια, δοκιμαστικούς σωλήνες ή επιταχυντές ηλεκτρονίων, αλλά μπορεί κάλλιστα να αναφέρεται σε μία ανακάλυψη πνευματικής φύσεως που εκκολάφθηκε μεταξύ μεζέ και ούζου ( π.χ. η έννοια της δημοκρατίας, ένας δίκαιος νόμος, ένα νέο σχέδιο γιά να βοηθήσεις ανθρώπους, Η ΠΑΙΔΕΙΑ κ.α. )

Όσον αφορά το έργο "Νόμοι" δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Διαβάζω τα έργα του Πλάτωνα με χρονολογική σειρά και δεν έχω φτάσει ακόμη στο "Νόμοι" ήταν το τελευταίο του ( όπου να 'ναι πλησιάζω ).

Re: Re: Re: Δυαδικοτητα

Σύμφωνοι, η τυφλή πίστη είναι άγονη και άνυδρη, αλλά να μην θεοποιήσουμε κι όλας τους τεχνοκράτες.

Επιστήμη = επι + ίσταμαι = γνωρίζω, κατέχω κάποια γνώση .. οποιαδήποτε γνώση. Δεν περιορίζεται μόνο σε γνώση που προέρχεται από μικροσκόπια, δοκιμαστικούς σωλήνες ή επιταχυντές ηλεκτρονίων, αλλά μπορεί κάλλιστα να αναφέρεται σε μία ανακάλυψη πνευματικής φύσεως που εκκολάφθηκε μεταξύ μεζέ και ούζου ( π.χ. η έννοια της δημοκρατίας, ένας δίκαιος νόμος, ένα νέο σχέδιο γιά να βοηθήσεις ανθρώπους, Η ΠΑΙΔΕΙΑ κ.α. )

Όσον αφορά τους "Νόμους" δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Διαβάζω τα έργα του Πλάτωνα με χρονολογική σειρά και δεν έχω φτάσει ακόμη στο "Νόμοι" ήταν το τελευταίο του ( όπου να 'ναι πλησιάζω ).

η έννοια της Δημοκρατίας και η σύλληψή της δεν έχει να κάνει τόσο με κατοχή της γνώσης ...είναι φιλοσοφική αναζήτηση...
    εξάλλου αν ρωτήσεις 1000 επιστήμονες ο καθένας θα σου δώσει μια διαφορετική άποψη της Δημοκρατίας....
    έχει να κάνει επίσης με πολιτικά και οικονομικά συστήματα.....
    έτσι και ο Πλάτωνας στην Πολιτεία μιλάει για τον ιδανικό ηγέτη ο οποίος δεν θα υπόκειται σε νόμους καθώς θεωρεί δυνατό κάποιος άνθρωπος να φτάσει στο σημείο γνώσης και αυτογνωσίας ώστε να ξέρει το τι είναι δίκαιο για την Πολιτεία που διοικεί....θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει ο ανώτερος άνθρωπος που θα είναι ικανός να διοικήσει δίκαια και υπεράνω των νόμων.....
    στους Νόμους τάσσεται περισσότερο υπέρ της ανάγκης των νόμων και της εφαρμογής τους σε όλους ανεξαρτήτως ώς μέσο εφαρμογής του τέλειου πολιτικού συστήματος
    οι κατέχοντες περισσότερα πράγματα από την αρχαιοελληνική φιλοσοφία παρακαλούνται να διορθώσουν αν κάνω λάθος....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Re: Re: Re: Re: Δυαδικοτητα

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    η έννοια της Δημοκρατίας και η σύλληψή της δεν έχει να κάνει τόσο με κατοχή της γνώσης ...είναι φιλοσοφική αναζήτηση...
    εξάλλου αν ρωτήσεις 1000 επιστήμονες ο καθένας θα σου δώσει μια διαφορετική άποψη της Δημοκρατίας....
    έχει να κάνει επίσης με πολιτικά και οικονομικά συστήματα.....
    έτσι και ο Πλάτωνας στην Πολιτεία μιλάει για τον ιδανικό ηγέτη ο οποίος δεν θα υπόκειται σε νόμους καθώς θεωρεί δυνατό κάποιος άνθρωπος να φτάσει στο σημείο γνώσης και αυτογνωσίας ώστε να ξέρει το τι είναι δίκαιο για την Πολιτεία που διοικεί....θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει ο ανώτερος άνθρωπος που θα είναι ικανός να διοικήσει δίκαια και υπεράνω των νόμων.....
    στους Νόμους τάσσεται περισσότερο υπέρ της ανάγκης των νόμων και της εφαρμογής τους σε όλους ανεξαρτήτως ώς μέσο εφαρμογής του τέλειου πολιτικού συστήματος
    οι κατέχοντες περισσότερα πράγματα από την αρχαιοελληνική φιλοσοφία παρακαλούνται να διορθώσουν αν κάνω λάθος....
    Δεν νομίζω ότι ο Πλάτωνας προάγει την ιδέα του υπεράνω νόμων ηθικού Superman. Στο έργο του "Κρίτων", οι μαθητές του Σωκράτη έχοντας εξαγοράσει την σιωπή των φρουρών, του προτείνουν να αποδράσει και δικαιολογούν την πρωτοβουλία τους λέγοντας ότι ο Σωκράτης είναι αθώος και έχει πέσει θύμα σκευωρίας ( ΟΝΤΩΣ! [Μέλιτος-Άνυτος-Λύκων]). Ωστόσο, αν και ο ίδιος το γνωρίζει, αρνείται να αποδράσει και δέχεται να πιεί το κώνιο, προκειμένου να μην "αποδυναμώσει" μέσω της πράξεώς του τους ανθρώπινους νόμους.

Όσον αφορά δε την δημοκρατία..ο Δήμος είτε κρατεί είτε όχι, δεν υπάρχουν ενδιάμεσα και η αρχική σύλληψη της δημοκρατίας δοκώ ότι είναι γνώση (άρα επιστήμη), καθώς μιλάμε γιά συγκεκριμένο τρόπο καθημερινής εφαρμογής μεθόδων που εξασφαλίζουν την ίση και δίκαιη συμμετοχή των πολιτών (Αλήθεια, από πότε έχει να γίνει δημοψήφισμα , ή μήπως δεν μας αφορά η δραχμή που έγινε ευρώ, η Κύπρος που γίνεται Τουρκία, η βόρειος Ελλάδα που γίνεται νότια βαλκάνια κ.λ.π.)

ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ FAME STORY, ΣΤΟ DREAM SHOW ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ !?!?!?[/ :a37:

:a12:

ΕΜΕΙΣ !!!

Re: Re: Re: Re: Re: Δυαδικοτητα

Δεν νομίζω ότι ο Πλάτωνας προάγει την ιδέα του υπεράνω νόμων ηθικού Superman. Στο έργο του "Κρίτων", οι μαθητές του Σωκράτη έχοντας εξαγοράσει την σιωπή των φρουρών, του προτείνουν να αποδράσει και δικαιολογούν την πρωτοβουλία τους λέγοντας ότι ο Σωκράτης είναι αθώος και έχει πέσει θύμα σκευωρίας ( ΟΝΤΩΣ! [Μέλιτος-Άνυτος-Λύκων]). Ωστόσο, αν και ο ίδιος το γνωρίζει, αρνείται να αποδράσει και δέχεται να πιεί το κώνιο, προκειμένου να μην "αποδυναμώσει" μέσω της πράξεώς του τους ανθρώπινους νόμους.

Όσον αφορά δε την δημοκρατία..ο Δήμος είτε κρατεί είτε όχι, δεν υπάρχουν ενδιάμεσα και η αρχική σύλληψη της δημοκρατίας δοκώ ότι είναι γνώση (άρα επιστήμη), καθώς μιλάμε γιά συγκεκριμένο τρόπο καθημερινής εφαρμογής μεθόδων που εξασφαλίζουν την ίση και δίκαιη συμμετοχή των πολιτών (Αλήθεια, από πότε έχει να γίνει δημοψήφισμα , ή μήπως δεν μας αφορά η δραχμή που έγινε ευρώ, η Κύπρος που γίνεται Τουρκία, η βόρειος Ελλάδα που γίνεται νότια βαλκάνια κ.λ.π.)

ΕΜΕΙΣ !!!
    ναι αλλά ο Δήμος δύναται να κρατεί με διαφορετικές μεθόδους και όρους...
    φυσικά στις σημερινές πολυπολιτισμικές κοινωνίες δεν νομίζω να θεωρείς εφικτά δικαστήρια με τη λειτουργία δικαστηρίων της αρχαίας Ελλάδας...και εφόσον μια Δημοκρατία δεν μπορεί αν εγγυηθεί Δικαιοσύνη δεν μπορεί να εγγυηθεί την υπόστασή της....
    δεν είναι τυχαίο ότι στο εγχείρημα που λέγεται ΕΕ υπάρχει τεράστιο δημοκρατικό έλλειμα που έχει να κάνει άμεσα με το νομοθετικό έλλειμα και το μπέρδεμα στην άσκησης της εκτελεστικής εξουσίας....
    το Δημοψήφισμα αποτελεί το μοναδικό μέσο εφαρμογής άμεσης δημοκρατίας στις μέρες μας...γι αυτό και γίνεται σπάνια!!!!
    ειδικά στην Ελλάδα !!!!που έχει να γίνει απο το δημοψίφισμα για το Πολιτειακό καθεστώς..
    ΄΄
    όσον αφορά αυτό που λες για τον Πλάτωνα συμφωνώ αλλά είχα σημειώσει στο προηγούμενο post ότι ο Πλάτωνας μετασχημάτισε τις φιλοσοφικές τους ιδέες και έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στους νόμους προς το τέλος της ζωής του όταν κ έγραψε το έργο του Οι Νόμοι
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

:hypnotize :hypnotize :hypnotize

φίλε πραγματικά τα γούρλωσα με αυτό το post...
    ''Well, the rain ain't fussy about where it lands,
    It'll find you hiding no matter where you stand.
    It's gonna rain brother, and it's gonna rain hard,
    When the blues comes calling with it's calling card.''

R o r y G a l l a g h e r

Γειά σου ωρέ Γιώργη και καλή εβδομάδα.

Δεν το εγκατέλειψα το θέμα μας και με συγχωρείς γιά την απουσία, αλλά ακολουθούσα τον crs-k στα κατσάβραχα, συγνώμη, στην "άσφαλτο" .

Τέλος πάντων, στο θέμα μας.

Κατ΄αρχάς να σου πώ κάτι που μάλλον θα έπρεπε να είχα πει από την αρχή. Δεν βλέπω τηλεόραση και δεν διαβάζω εφημερίδες, οπότε οι απόψεις μου περί πολιτειακής διαχείρισης προέρχονται μόνο από το "φιλτράρισμα" των όποιων βιβλίων διαβάζω. Μία άλλη πεποίθησή μου είναι ότι ακόμη και στα πιό πολύπλοκα προβλήματα, η λύση είναι πάντα απλή.

Όσον αφορά την εφαμογή του δικαίου, δεν νομίζω ότι η εθνολογική σύσταση ενός κράτους επιρρεάζει το πόρισμα του δικαστή. Είτε τον σκότωσες τον άνθρωπο, είτε όχι, είτε είναι δικό σου το κτήμα είτε όχι. Όλα εξαρτώνται από την εφαρμογή ή μη των νόμων. Ας είσαι Χιλιανός, Κινέζος ή Νοτιοαφρικανός, το ίδιο ισχύει γιά όλους.

Σχετικά με την Ε.Ε. συμφωνώ ότι υπάρχει πρόβλημα, ωστόσο κατ΄εμέ, δεν είναι ένας τόσο "αγγελικός οργανισμός που προασπίζει τα δίκαια των λαών" κλπ. κλπ. Αλλά αυτό είναι θέμα άποψης.

Αναφορικά δε με τους "Νόμους" (που δεν έχω διαβάσει ακόμη!), όταν λες ότι ανασκευάζει τις απόψεις του δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στους νόμους, τι εννοείς; Ούτως ή άλλως, καθ' όλην την διάρκεια του βίου του, στους νόμους υπάκουε (ηθικούς και ανθρώπινους).

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF