Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 31

Θέμα: 19/04/2006 - 0300 - Mέγαρα - Παράπονα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kinhsh
    Δειτε τι λαστιχα εχει η μια μηχανη και τι η αλλη. Ο μεσα οδηγος μου φαινεται παει μια χαρα για τα λαστιχα που εχει.

TL1000S....ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Το avatar του/της kostom
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kinhsh
    Δειτε τι λαστιχα εχει η μια μηχανη και τι η αλλη. Ο μεσα οδηγος μου φαινεται παει μια χαρα για τα λαστιχα που εχει.
    Ήσουν εκεί???
    Γιατί το θέμα δεν είναι τα λάστιχα...
    Άν εσύ μέσα απ' όλα που γραφτήκανε είδες
    τα λάστιχα ...................

Banned Το avatar του/της anco
    Ναι αλλα εχεις και αλλα προτερηματα με την αδεια.

Λαστιχα σε μερικα μαγαζια πιο φτηνα.

Εχω φιλο λαστιχα που μου δικαιολογει πολες φορες με ενος αλλου την αδεια την αγορα απο αντιπροσωπια με μικροτερο κοστος.

Και τελος αν πας στους νεους αγωνιζομενους (με το καλο ) θα κανεις προπονηση με αυτους.

Τωρα στο 0-300 track-day δεν μετραει αυτο αλλα σε ολλα τ'αλλα εχει γκρουπ με αυτους (και τις πιο πολλες φορες κανουν και τα πιο πολλα session's)

EΘNIKH EΠITPOΠH AΓΩNΩN (EΘ.E.A.)
    Mεσογείων 395, (153 43) ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Tηλ: 210 6068885-91
    Fax: 210 6068982
    e-mail: auto-kart@elpa.gr

Και το site με τις αιτησεις

http://ethea.elpa.gr/info/

ναι ο Πανος εχει γομες αλλα και εγω που εχω slick δεν παω ετσει.

Εχω πολυ ακομα

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	_ssc0417 (medium).jpg 
Προβολές:	285 
Μέγεθος:	80,3 KB 
ID:	45735

Tί λάθος έκανε αυτός που είναι στο εσωτερικό της στροφής; Απ'ότι καταλαβαίνω από τη συγκεκριμένη φωτογραφία, το μηχανάκι δεν έχει ουσιαστικά άλλο περιθώριο να στρίψει...

γαμωτ...γαμωτ.. .γαμωτ...
    Καταρχάς Χρόνια πολλά σε όλους.

Μιας και εκείνη την ημέρα ήμουν και εγώ εκεί, θεωρώ ότι το θέμα με αφορά και αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω και εγώ ένα σχόλιο.
    Προσωπικά είχα δηλώσει στο γκρουπ των μαθητών οπότε τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά. Παρακολουθόντας τα υπόλοιπα παιδιά του γκρουπ των ιδιωτών, διέκρινα μερικούς πραγματικά γρήγορους (συνήθεις ύποπτοι). Για αυτούς θα ήθελα να πώς ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ατυχήσατε. Η πραγματικότητα δεν επιτρέπει τίποτε άλλο από συμβιβασμούς, το οποίο σημαίνει πως η ΕΞΕΛΙΞΗ δεν έρχεται γύρο,γύρο (όχι πιττα...) αλλά στροφή-στροφή. Θα συμφωνήσω όμως και με την άποψη που εκφάστηκε παραπάνω πως σαν "πελάτες" έχετε ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ΚΑΘΗΚΟΝ να απαιτήσετε τα πρέποντα. Άρα λοιπόν ας μην αρκεστούμε σε λόγια και φιλοσοφικές συζητήσεις, αλλά ας κινηθούμε με συγκεκριμένους στόχους.
    I search, therefore I travel...

Recalibrate... Το avatar του/της stako
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kostom
    Όσο για αγώνα σκεφτόμουν και εγώ με ένα φίλο για τους
    νέους αγωνιζομένους..... Απλά για την συμμετοχή...
    Έτσι να μαζεύουμε εμπειρίες....
    Το κόστος όμως δεν είναι μικρό, περίπου 250? η συμμετοχή και δεν θες και 2 ζευγάρια λάστιχα......?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από AXL954
    η ΕΞΕΛΙΞΗ δεν έρχεται γύρο,γύρο (όχι πιττα...) αλλά στροφή-στροφή
    Αυτή είναι η συνήθης άποψη που υποστηρίζεται μάλιστα και από τα σχολεία του 0300. Αν και δεν διαφωνώ με τη σπουδαιότητα της στροφής, διαφωνώ 100% με το σχόλιο σου...

Η εξέλιξη έρχεται και στα ανεβάσματα και στα κατεβάσματα και στα φρένα και στις γραμμές και ποιος ξέρει σε πόσα ακόμα σημεία που δεν έχουμε ακόμα ανακαλύψει...

Ειδικά τα κατεβάσματα και τα φρένα είναι ένα πολύ σημαντικό και αρκετά δύσκολο κομμάτι της οδήγησης με τις δικές του τεχνικές, που όμως δεν καλύπτεται καθόλου από τα σχολεία.

Έτσι, το να μπορείς να γυρίζεις γρήγορους γύρους για τα δικά σου δεδομένα φυσικά, είναι πάρα πολύ σημαντικό και πολλές φορές πιο σημαντικό ακόμα από το να μπεις ωραία σε μία στροφή και μετά να κόψεις ξανά ταχύτητα...

Και για να το πω διαφορετικά... το να μπαίνεις γρήγορα και σωστά στις στροφές από μόνο του δεν φτάνει.
    Θάνος..

Θάνο,

Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λές. Ίσως πρέπει να γίνω πιο συγκεκριμένος στην άποψή μου. Απλά εννοώ πως η κατάσταση στα Μέγαρα είναι τέτοια που αν θες να βελτιωθείς συνολικά, είναι κομμάτι δύσκολο.
    Θεωρώ τον εαυτό μου μέτριο οδηγό που προσπαθεί να γίνει καλύτερος χρόνο με τον χρόνο, και ο μόνος δρόμος για κάτι τέτοιο οδηγεί στα Μέγαρα ή στις Σέρρες. Για τα Μέγαρα εν προκειμένω, προσωπικά δεν μπορώ να ασχοληθώ με αυτά τα οποία πολύ σωστά προανέφερες, λόγω κυρίως των πολλών και διαφορετικού επιπέδου αναβατών (άσχετα με το τί έχει δηλώσει ο καθένας). Έτσι, εναλλακτικά αυτό που προσωπικά επιδιώκω πλέον, ίσως και να κάνω λάθος, είναι να εφαρμόζω όλες τις διαδικασίες, "φρένα-κατεβάσματα-σώμα-κλίση-γκάζι" στροφή με στροφή αντί για γύρο με γύρο μιας και κάτι τέτοιο είναι σχετικά δύσκολο δεδομένου ότι υπάρχουν και κάποιοι κανόνες τους οποίους και πρέπει να τηρήσεις. Απλά αυτό που λέω είναι πως προσπαθώ κομμάτι-κομμάτι, να συνθέσω την εικόνα του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stako
    Το κόστος όμως δεν είναι μικρό, περίπου 250? η συμμετοχή και δεν θες και 2 ζευγάρια λάστιχα......?

Η συμμετοχή νομίζω στους νέους είναι 55€ το παράβολο...
    Με κάθε επιφύλαξη...

Νομίζω ότι το θέμα μας ξέφυγε ολίγον τι....
    Εκεί βασικά που ήθελα να καταλήξω είναι
    ότι στα track days του 0-300 δίνεται καλώς ή
    κακώς περισσότερη βάση στους αναβάτες που
    έχουν περάσει τα CSS και λιγότερη στους άλλους.
    Το πρόβλημα όμως κείτεται αλλού...... Στα κριτήρια
    με τα οποία επιλέγονται τα group. Οι εν λόγω
    "κριτές" μετά τα πρώτα 3 sessions θα μπορούσαν
    να κάνουν μια ανακατάταξη στα "ιδιωτικά " groupάκια
    και τα πράγματα να διορθωθούν ολίγο...
    Απλά ίσως και εγώ,και κανά δυο άλλοι να το παρακάναμε
    αλλά έτσι είναι. Απο εδώ και πέρα τι γίνεται...
    Θα δούμε κάτι καλύτερο σε αυτό τον χώρο που
    θέλουμε να τον αναφέρουμε με την λέξη "πίστα" ή
    θα συνεχίσουν τα πράγματα ως έχουν???

Έτσι, εναλλακτικά αυτό που προσωπικά επιδιώκω πλέον, ίσως και να κάνω λάθος, είναι να εφαρμόζω όλες τις διαδικασίες, "φρένα-κατεβάσματα-σώμα-κλίση-γκάζι" στροφή με στροφή αντί για γύρο με γύρο μιας και κάτι τέτοιο είναι σχετικά δύσκολο δεδομένου ότι υπάρχουν και κάποιοι κανόνες τους οποίους και πρέπει να τηρήσεις. Απλά αυτό που λέω είναι πως προσπαθώ κομμάτι-κομμάτι, να συνθέσω την εικόνα του συνόλου

Λάθος δεν είσαι καθόλου.Το ίδιο νομίζω και εγώ....
    Και τί γίνεται φίλε μου ΑΧL954 όταν το κομάτι από το
    δικό μου πάζλ είναι κρυμμένο στην Κ9????
    Δέν λέμε σε ένα group να είναι όλοι αργοί και σε ένα άλλο
    όλοι γρήγοροι, αλλά μια καλύτερη ομοιογένεια θα ήταν
    προτιμότερη...

Εσύ ήσουν με το στραβό μανιτάρι στο 954?

Kostom καλησπέρα.

Προσωπικά δουλεύω τις στροφές που έχω πρόβλημα (ΟΛΕΣ οι αριστερές). Αυτό σημαίνει πως αν θέλω βα δουλέψω σε κάποια συγκεκριμένη στροφή , θα κόψω ελαφρά και θα φροντίσω να αποκτήσω μια απόσταση από τον προπορευόμενο που θα μου επιτρέψει να μπώ και να βγώ σωστά.

Ναί εγώ είμαι αυτός με το στραβό μανιτάρι και σε ευχαριστώ που εκείνη την ημέρα μου θύμισες ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πρέπει να το βγάλω. Το θέμα είναι πώς δεν έχω εμπιστοσύνη σε όποιον προσπαθήσει να το βγάλει. Αν έχεις καμιά ιδέα....ευπρόσδεκτη.

Η εμπιστοσύνη που λέγαμε....

ήμουνα και εγώ στο ΤD του 0-300. Όπως ανέφερε και κάποιος φίλος πιο πάνω, στα TD αυτά πηγαίνεις ξέροντας πως μιας και κύριος γνώμωνας είναι η ασφάλεια, πιθανόν να μην μπορέσεις να πιάσεις και να κρατήσεις ένα "γρήγορο" ρυθμό για πολλή ώρα.

Προσωπικά πήγα αποκλειστικά και μόνο για να δουλέψω λίγο τις γραμμές και τα σημάδια μου (δικαιολογιες του κουλού). Μόνο στο 3ο session κάπως τα δούλεψα μιας και για να δουλέψεις σωστά θες μια ταχύτητα ενα κλικ κάτω από το γυρολόγιο σου πράγμα δύσκολο όταν έχει κόσμο και προσπερνάς μόνο στις εξόδους και την ευθεία...

Περιέργως όμως, νομίζω ότι είχε περισσότερες πτώσεις απο ότι το TD πριν απο 15 μέρες... λογικό.. μέτρησα 2 πτώσεις απο highsiding στην 9.... γκάζι και προσπέραση απο την εξωτερική ξεκινώντας από τα 50 κμ είναι επικύνδυνος συνδυασμός..Στα υπόλοιπα TD οι "αργοί" αναβάτες προσπερνιούνται(/ούμαστε) πιο εύκολα με αποτέλεσμα τα τρενάκια να είναι πολύ μικρότερα και κουτσά στραβά να υπάρχει μια πιο ομοιομορφη ροή.

Ta TD του 0-300 είναι ένα πολύ καλό σχολείο για κάποιους που πρωτομπαίνουν ή έχουν μπεί 1-2 φορές στην πίστα ενώ παράλληλα δίνουν και μια ξεχωριστή νότα στο τέλος μιας εργάσιμης ημέρας

Μάλλον όμως δεν είναι για τον αναβάτη που θέλει να πιέσει.

Αυτό που είναι σίγουρο ότι θα γίνει κάποια στιγμή, είναι να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με τη διοργάνωση στα πρότυπα των εταιρειών του εξωτερικού. π.χ. 20-25 ατομα ανά group, 3 group ανά δυναμικότητα, σαλάτες, σαντουιτς κτλ. τόσο δύσκολο είναι; Ας κάνει και 80€.

θα μου πείτε δε βγαίνει ε; βγαίνει άμα είσαι σοβαρός και δουέυεις χτίζοντας σωστές σχέσεις με τους πελάτες σου.

τα open trackdays, όπου αμα έρθουν 100 άτομα απλά τους χωρίζουμε σε 4 γκρουπ δε μου κάνουν. άμα είναι να περιμένω μία ώρα για να μπώ καλά κρασιά..

θυμάμαι ακόμα το TD που είχαν διοργανώσει τα παιδιά από το motomag forum o falco, o 888 και άλλοι... μακράν το καλύτερο.. και ας έγινε προπερσι..

τεσπα, νέα η αγορά, θα στρώσει

οι εγκοπές στην μπροστινή ρόδα του ducati (στην πρώτη φωτογραφία) έχουν αντίθετη κατεύθυνση από εκείνες της πίσω.Δεν το καταλαβαίνω.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	im59.jpg 
Προβολές:	179 
Μέγεθος:	50,8 KB 
ID:	45856

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. 19/04/2006 - 0300 - Mέγαρα
    από sniper στο forum Track Days
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 25/05/2006, 20:04
  2. ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ 19/03/2006
    από SAM46 στο forum Off topic