Δεν διαφωνούμε επι της ουσίας αλλά ως προς την πραξη οπότε ο συνδιασμός ΄
των τεχνολογιών αυτών θα ηταν το ιδανικό
Δεν διαφωνούμε επι της ουσίας αλλά ως προς την πραξη οπότε ο συνδιασμός ΄
των τεχνολογιών αυτών θα ηταν το ιδανικό
"Αν είναι να φύγω ας φύγω πρωί
στη σωστή εποχή σε λάθος στροφή"
Θάνος Ανεστόπουλος / Διάφανα Κρίνα
http://smutradio.listen2myradio.com/
Βρε Gandalf το ξέρεις το θέμα λόγω επαγγέλματος, σοβαρής ενασχόλησης διαβάζοντας άρθρα και βιβλία ή απλά από κουβέντες του καφέ?
Εντελώς φιλικά το λέω αυτό, μην το πάρεις στραβά, απλά αν δεν έχεις ασχοληθεί σοβαρά γιατί τόση επιμονή?
κοιτάτε τώρα τι γίνεται λογομαχούμε
( σχεδόν ) τρία ατομα για κάτι που δεν έχουμε δυνατότητα να κάνουμε
πόσο μάλον ενα σωρό χώρες που θα λύναν
το ενεργειακό πρόβλημα τους με χαμηλό κόστος και ευεργετικές επιπτώσεις για τον Πλανήτη
Πάρτε το χαμπάρι είμαστε ολοι εξαρτημένοι απο το Πετρέλαιο τις πολυεθνικές και τους ανεγκέφαλους φονιάδες των λαών
Αυτά !!!!
![]()
"Αν είναι να φύγω ας φύγω πρωί
στη σωστή εποχή σε λάθος στροφή"
Θάνος Ανεστόπουλος / Διάφανα Κρίνα
http://smutradio.listen2myradio.com/
Συμφωνώ απόλυτα με τα προφανή που ειπώθηκαν περί της ενεργείας που κατευθύνει την παγκόσμια γεωπολιτική.
Ωστόσο, νομίζω ότι υπάρχει άλλο ένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ κίνητρο και αυτό είναι το άνοιγμα των εμπορικών εταιρειών σε νέες αγορές-πελάτες.
-Όταν κατέρευσε η κομουνιστική Ρωσία, το πρώτο πράγμα που έγινε την "επόμενη μέρα" ήταν να ανοίξουν αλυσίδες McDonalds και να εισαχθεί Coca Cola.
-Τα μεγαλύτερα οικονομικά ωφέλη από την εισβολή στο Ιράκ τα είχαν οι φαρμακοβιομηχανίες που πούλησαν τα άντερά τους στον αμερικανικό στρατό και μέσω των μετέπειτα οργανικών δομών που δημιουργήθηκαν, στους Ιρακινούς πολίτες. ( Πρόεδρος της εταιρείας που ανέλαβε την προμήθεια των φαρμάκων ήταν ο Donald Ramsfeld )
Αν προσθέσουμε και το δεδομένο ότι στην αμερικανική πολιτική σκηνή, οι πολιτικοί χρηματοδοτούνται απροκάλυπτα από εταιρείες κολοσσούς που κατασκευάζουν πετρέλαιο, φάρμακα, όπλα, αναψυκτικά κλπ. , η εικόνα που σχηματίζεται είναι σαφής.
+1Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
Συμφωνώ απόλυτα με τα προφανή που ειπώθηκαν περί της ενεργείας που κατευθύνει την παγκόσμια γεωπολιτική.
Ωστόσο, νομίζω ότι υπάρχει άλλο ένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ κίνητρο και αυτό είναι το άνοιγμα των εμπορικών εταιρειών σε νέες αγορές-πελάτες.
-Όταν κατέρευσε η κομουνιστική Ρωσία, το πρώτο πράγμα που έγινε την "επόμενη μέρα" ήταν να ανοίξουν αλυσίδες McDonalds και να εισαχθεί Coca Cola.
-Τα μεγαλύτερα οικονομικά ωφέλη από την εισβολή στο Ιράκ τα είχαν οι φαρμακοβιομηχανίες που πούλησαν τα άντερά τους στον αμερικανικό στρατό και μέσω των μετέπειτα οργανικών δομών που δημιουργήθηκαν, στους Ιρακινούς πολίτες. ( Πρόεδρος της εταιρείας που ανέλαβε την προμήθεια των φαρμάκων ήταν ο Donald Ramsfeld )
Αν προσθέσουμε και το δεδομένο ότι στην αμερικανική πολιτική σκηνή, οι πολιτικοί χρηματοδοτούνται απροκάλυπτα από εταιρείες κολοσσούς που κατασκευάζουν πετρέλαιο, φάρμακα, όπλα, αναψυκτικά κλπ. , η εικόνα που σχηματίζεται είναι σαφής.
Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.
Δεν είναι δικό μου.Αρχικά δημιουργήθηκε από stako
Σωστό φαίνεται αλλά αν δεν είναι δικό σου το κείμενο τότε είναι σωστό να αναφέρεις και τις πηγές σου........
![]()
Αλλά, μου το στείλανε και δεν ξέρω την πηγή.
Τα κείμενα και οι απόψεις είναι ή λάθος ή δικά μας.
Αν δεν συμφωνούμε μαζί τους τα θεωρούμε λάθος.
Αν συμφωνούμε, τα οικειοποιούμαστε άρα γίνονται δικά μας.
Με αυτήν την λογική είναι δικό μου
![]()
![]()
![]()
![]()
Το ζητημα για μενα ειναι οτι δεν μπορουμε να μενουμε απαθεις σε αυτα που συμβαινουν.Δεν γινεται να αποφασιζουν 'ερημην μας',και εμεις να παρακολουθουμε απο τον καναπε μας.Ανεξαρτητα απο τα πολιτικα πιστευω του καθενος,πρεπει να αντιδρασουμε και να εναντιωθουμε στις πολιτικες τους(με οποιο τροπο νομιζει ο καθενας σωστο).Κυριος στοχος και σκοπος τους ειναι να αποβλακωθουμε,να αποπροσανατολιστουμε και να αδρανησουμε ,ωστε να 'λειτουργουν' ανενοχλητα.........................................
Ωραία όλα αυτά.Αρχικά δημιουργήθηκε από νυχτερινος
Το ζητημα για μενα ειναι οτι δεν μπορουμε να μενουμε απαθεις σε αυτα που συμβαινουν.Δεν γινεται να αποφασιζουν 'ερημην μας',και εμεις να παρακολουθουμε απο τον καναπε μας.Ανεξαρτητα απο τα πολιτικα πιστευω του καθενος,πρεπει να αντιδρασουμε και να εναντιωθουμε στις πολιτικες τους(με οποιο τροπο νομιζει ο καθενας σωστο).Κυριος στοχος και σκοπος τους ειναι να αποβλακωθουμε,να αποπροσανατολιστουμε και να αδρανησουμε ,ωστε να 'λειτουργουν' ανενοχλητα.........................................
Πήγε κανείς στο φόρουμ χτες???
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Είσαι πολύ ωραίος που έφτιαξες τέτοια εγκατάσταση!Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
stako...
Και έχω ασχοληθεί αρκετά... (οχι δεν είναι τομέας της δουλειάς μου).. και έχω ολόκληρη εγκατάσταση στο σπίτι μου, που όποτε θες...με καφεδάκι , έρχεσαι και την βλέπεις... έχει φτιαχτεί απο ομάδα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
Μπορεί να τα πούμε από κοντά να ανταλλάξουμε απόψεις λοιπόν κάποια στιγμή.
![]()
![]()
![]()
Το προβλημα με τα αιολικά πάρκα είναι περισσότερο σύνθετο από το να βάλεις πχ, 100 ανεμογενήτριες στη σειρά. Εκτός από την χωροθέτηση έχει να κάνει και με την αισθητική αλλά και με την διάρκεια των φαινομένων. Ο ρουφιάνος ο Αίολος είναι τρελόπαιδο και χειρότερος απο ΚαΤιΜακια στο βουνό....όπου, όταν, όποτε και όσο θέλει. Παρομοίως και με τον ήλιο.
Η "κρίσιμη μάζα" με αυτές τις εγκαταστάσεις ήταν και θα παραμείνει ο βαθμός απόδοσης. Αν βρεθεί κάποιο κόλπο ώστε να γίνει εφικτός β.α. πάνω από 35% τότε υπάρχει μέλλον. Αλλεώς κλάφτα Χαράλαμπε. Αν ενθυμούμε καλώς ο β.α. της αποδοτικότερης ανεμογεννήτριας δεν ξεπερνά το 20%... τα φωτοβολταικά ακόμα λιγότερο.
Το άλλο μεγάλο προβλημα έχει να κάνει με την ρημάδα την αντοχή των υλικών. Να την εγκαταστήσεις τη ανεμογεννήτρια αλλά πρέπει και να την κάνεις να μην μπορεί να πετάξει λόγω έντασης ανέμου (υπερστροφή - δομική καταπόνηση). Πες όμως ότι τα προβλήματα αυτά τα ξεπεράσαμε (βλέπε κατασκευές από ανθρακονήματα) παραμένει αυτό της διάρκειας. Για το λόγο αυτό τα συστήματα ανανεώσιμων πηγών τα χρησιμοποιούμε για την κάλυψη αναγκών αιχμής. Ποτέ για το φορτίο βάσης.
Από την άλλη το εγγενές προβληματάκι του ηλεκτρισμού να μην μην μπορεί να "αποθηκευτεί" σε ικανές ποσότητες είναι ο άλλος άγνωστος Χ στην εξίσωση. Και όταν ¨αποθηκεύετει" προκαλεί μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που λύνει. Λέγεμε απόσυρση και διαχείρηση μπαταριών και των τοξικών παραγώγων τους.
Και σημειωτέων ότι αυτά έχουν να κάνουν με την παραχή ενέργειας στο σπίτι και ουχί σε κινητά μέσα όπως μοτό, αυτό, καράβι, αεροπλάνο και τελος πάντων ότι άλλο κινείτε σε ρόδες. Εκτός από το κάρο του τρίσπαππού μου του μάγου, λέει, που ήθελε νερό και τροφή σε είδος (διαφόρων τύπων πρασινάδες) για τον κυρ Μήτσο τον μπιρμπιλομάτη.
Οπότες καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πάντα θα εξαρτώμαστε από τις μη ανανεώσημες - κακές πηγές ενέργειας όπως κάρβουνο, πετρέλειο, ουράνιο. Και μιας και δεν είχαμε την τύχη να καθόμαστε πάνω σε μια λίμνη από πετρέλαιο πάντα θα έχουμε εξάρτηση από την όποια υπερδύναμη του πλανήτη.
Ένα ακόμα μέρος της εξίσωσης είναι και η δική μας συμπεριφορά την οποία μάλλον θα έκρινα ενεργοβόρα σε βαθμό κακουργήματος.
Τέλος πάντων να τα πούμε και από κοντά μια μέρα μιας και έχει "ψωμί" αυτή η κουβέντα...
.......Τίς φωτιές να σβήσω δέν μπορῶ,
γιατί πίνω μπάφους και παίζω pro......
Ρε παιδιά έχετε κόλλημα με την αιολική και την ηλιακή......
ΔΕΝ είναι οι μόνες ανανεώσιμες!
Το ξέρετε ότι στην Σουηδία το μεγαλύτερο μέρος των καυσίμων που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα προέρχονται από ανανεώσιμες?????
να πω κάτι για τις μπαταρίες απο προσωπική εμπειρία.
Για την αποθήκευση παραγωγής , μ.ο. 9KW την ημέρα , χρησιμοποιούνται μέσα στο δωματιάκι στην φωτογραφία , 12 μπαταρίες , που συντηρούν σταθερή παροχή ρεύματος για 6 μέρες, σε σπίτι 160m2 καθώς και σε εξωτερικές τροφοδοσίες (βλ. ποτιστικά, προβολείς, κτλ.)
Κατά τα λεγόμενα της ομάδας εγκατάστασης, οι μπαταρίες δεν έχουν όριο ζωής, αρκεί να μην "εξαντλούνται" κατά την απορρόφηση ενέργειας απο αυτές.
Ο ανεμόμυλος που υπάρχει στην φωτό , έχει τοποθετηθεί με ατσαλόσυρμα σε τσιμεντένια βάση και στριφόνια , περίπου 15cm, καθώς και κεντρικό στύλο , όπου στηρίζεται σε τετράεδρο. Η συντήρηση του περιορίζεται σε ετήσιο γρασσάρισμα του ρότορα και μηνιαίο σφίξιμο βιδών.
Για την ιστορία να τονίσω οτι η τοποθεσία , είναι σε κορυφή βουνού, στην ΒΑ Αττική , όπου και δέχεται ριπές ανέμου, απο την "διχάλα" που σχηματίζουν τα βουνά της Εύβοιας, απο την απέναντι μεριά. Οπότε το θέμα αντοχής , νομίζω οτι το καλύψαμε.
Για τα φωτοβολταϊκά , θα συμφωνήσω μόνο εν μέρει. Σαφώς και δε θα υπάρχει 100% ήλιος πάντα. Για αυτό και υπάρχουν και οι δύο εγκαταστάσεις ταυτόχρονα.
Εναλλακτικά ,τώρα , και για να είμαι ειλικρινής, και να μην ακούγομαι μαλ...ας, υπάρχει γεννήτρια καυσίμου, ...ΑΛΛΑ.... οι φορές που έχει λειτουργήσει απο το διάστημα που οριστικοποιήθηκαν οι παράμετροι λειτουργίας της εγκατάστασης, (1 έτος) είναι 10 ή 12..οχι παραπάνω... Δηλαδή μόνο μια φορά τον μήνα.
Αν τώρα αποδεχτούμε το σκεπτικό , οτι όντως , το ορυκτό καύσιμο (άνθρακας , πετρέλαιο κτλ) είναι αναγκαίο...
Πόσο θα μειωνόταν η εξάρτηση μας απο αυτό , αν απο μια τέτοια εγκατάσταση (τροφοδοτεί δύο οικίες) , το ποσοστό κατανάλωσης πετρελαίου , γινόταν απο 100% , ενα 10% (1 φορά τον μήνα γεννήτρια);
Αν για κατανάλωση καυσίμου οχήματος , κατά 100% είχαμε υδρογόνο, φυτικά έλαια, έστω και ηλεκτρισμό;
Η μη ικανότητα παροχής σταθερής τάσης είναι παραμύθι, μιας και όπως είπα, κερνάω καφέ και έρχεστε να δείτε, πως λειτουργούν ψυγεία, τηλεοράσεις, υπολογιστής (!!!!) σε αυτή την τάση. Δεν υπάρχουν spikes, δεν υπάρχουν μειώσεις..όπως είναι απο την ΔΕΗ.
Για θέρμανση , όπως βλέπετε στην φωτό υπάρχει , φυσικό αέριο σε δεξαμενή που θερμαίνει όντως κατά 20-25% καλύτερα και με αρκετά λιγότερη κατανάλωση απο το πετρελαίο. Να επισημάνω , οτι και η κουζίνα (συσκευή) δουλεύει με αυτή την παροχή.
Στο θέμα ασφάλειας για το αέριο, απλά θα πώ οτι υπάρχουν 15-20 βαλβίδες εκτόνωσης , όπως και μια κεντρική στην δεξαμενή , αν παρατηρηθεί διαρροή.
Για το θέμα ενεργειακής συμπεριφοράς, μόνο θα συμφωνήσω απόλυτα. Δυστυχώς όλοι μας , έχουμε μάθει , να φεύγουμε και να κινούμαστε στον χώρο του σπιτιού μας, με αλόγιστη σπατάλη σε ενέργεια. Φώτα ανοιχτά, τηλεοράσεις ανοιχτές , όταν εμείς δεν είμαστε εκεί.
Προσοχή δεν μιλάω για ταυτόχρονη λειτουργία τους , επειδή πρέπει.. π.χ. pc+notebook+TV+πάγια κατανάλωση (ψυγεία-λέβητας-κτλ.)
Μιλώ για σπατάλη. Δηλαδή , να αφήνουμε συσκευές εν λειτουργία, χωρίς να υπάρχει λόγος.
Αυτό είναι πρόβλημα , όμως που δεν αφορά μόνο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και την ίδια την ΔΕΗ, που δεν μπορεί πλέον να ανταπεξέρθει στις ανάλογες ζητήσεις.
Η προσωπική μου εμπειρία και επαφή με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τώρα, μου έχουν δώσει τα εξής συμπεράσματα...
1) Κόστος λειτουργίας οικίας ... -60 εώς και 70%
2) Αυτάρκεια ....85-90% σε ενέργεια.
3) Περιβαλλοντικές επιβαρρύνσεις... -100% (καμία απολύτως)
4) ηρεμία στο τέλος του μήνα...ανεκτίμητη... μιας και οι λογαριασμοί παραμένουν για άλλους... α ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΤ...!!!!![]()
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
συμφωνώ απολύτα κ επαυξάνωΑρχικά δημιουργήθηκε από matmat
Oχι δεν είναι σωστό ,![]()
![]()
ΑΝΑΞ Σικυωνίων.......