Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 26 από 26

Θέμα: Δικαιωση......

minimoto..the real action Το avatar του/της warm up
    Νομίζω πως πρέπει να ζητήσης βοήθεια από συλλόγους και γιατι όχι και από τα περιοδικά του χώρου.
    Οποιος έχει κάποια ακρη ας βοηθήσει την φίλη μας....
    Εγώ προσωπικά θα μιλήσω με όσους ξέρω για το προβλημα μας.
    παιδιά ήρθε η ώρα για ''δράση'' ας κάνουμε ότι μπορούμε ...γιατί κινδυνεύουμε να μείνουμε μόνο στο πόσο λιπόμαστε και κατα τά άλλα θα είμαστε .....όλο λάδι και λουκουμάδες ..τιποτα.

Λίνα ...σ' αγαπάμε..
    κουράγιο...είσαι με τους σωστούς ανθρώπους.
    ********* http://www.warmup.gr

Τελικά όλα είναι ένα κλικ Το avatar του/της LINA
    Χρειαζόταν περαιτέρω ενδονοσοκομειακή παρακολούθηση, και αυτός ο γιατρός που υπέγραψε για να φύγει είναι ο υπεύθυνος - εκτός και αν υπέγραψες εσύ με δική σου ευθύνη..

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΞΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ " ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ , ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!!"
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ , ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΩ .....
    ΟΠΩΣ ΨΑΧΝΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΙΧ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

δεν επέστρεψα
    μετά τη συμφορά, μίλησες με το γιατρό;

τι είπε;

καλό κουράγιο σε κάθε σου βήμα [/B][/QUOTE]

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΟΥ NAVIGATOR ΝΑ ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ... ΘΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΩ

Αν και σου έχω στείλει mail επανέρχομαι για να συμφωνήσω για τον Θ Γαζούλη με τον οποίο μπορείς να έλθεις σε επικοινωνία στα γραφεία της ΛΕΜΟΤ στη Λαγουμιτζή 44 και στο 2109230082 και φυσικά μπορείς να θεωρείς τη συμπαράσταση όλων μας δεδομένη !
    Σου εύχομαι καλό κουράγιο και πάντα παρών σε ότι χρειαστείς !

Π. Κανελλόπουλος
    Πρ ΛΕΜΟΤ
    Καλους δρομους !

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ???????

ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΤΗΛ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ " ΕΠΑΘΕ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΕΜΒΟΛΗ ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟ ΕΚΑΒ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ " ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΗΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑ " ΓΙΑΤΡΕ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΠΕΘΑΝΕ, ΓΙΑΤΙ? " ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ " ΕΙΧΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΛΙΣΗ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΕΜΒΟΛΗ , ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΜΕ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 30 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 50 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 80 ΜΕΡΕΣ" ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑ "ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΣ ΓΙΑΤΡΕ ? ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΕΜΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕΣ ΣΤΙΣ 6 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ?" Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ " ΕΤΣΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ"
    ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ....

The Lamp Chops Master
    Όπως έιπαν και κάποιοι παραπάνω δεν ξέρω πως αλλιώς να βοηθείσω εκτός της ηθικής συμπαράστασης...
    Τα καλύτερα ταξίδια είναι..........

........αυτά που δεν κάναμε ακόμα!

Νέο μέλος Το avatar του/της dep
    Δυστυχώς πολλές φορές στην ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ άσχημα σε πολλούς τομείς. Τον καθένα από εμάς ο Θεός ξέρει πότε θα μας πάρει δεν ήταν στο χέρι του. Προσπάθησε μέσα από το δικό σου πρόβλημα να σώσεις άλλες ζωές που ίσως τους συμβεί αυτό και πάνε στον ιδιο γιατρό ...
    Έκλαιγα επειδή δεν είχα παπούτσια,
    ώσπου είδα κάποιον που δεν είχε πόδια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    LINA
    Από τις περιορισμένες γνώσεις μου και την εμπειρία μου στα ορθοπεδικά μιας και ήμουν επι 13 μήνες βοηθός στα ορθοπεδικά χειρουργεία αλλά και παθών, θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω μερικά πράγματα.
    Αυτό πού ονομάζουμε πνευμονική εμβολή στην πράξη είναι ΛΙΠΩΔΗ εμβολή.
    Μετά από μεγάλα συντριπτικά κατάγματα που αντιμετωπίζονται χειρουργικά, είναι πιθανόν να εισχωρήσουν από αιμοραγούντα αγγεία και αρτηρίες μικρά κομμάτια λίπους η άλλα θραύσματα στην κυκλοφορία του αίματος.
    Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε να επιβεβαιωθεί από καμία εξέταση.
    Σπάνια, αυτά τα μικρά σωματίδια λίπους μπορεί να βρουν τον δρόμο προς την καρδιά η τους πνεύμονες μέσω του κυκλοφοριακού και να προξενήσουν εμβολή (έμφραγμα) είτε με απευθείας πλήξη της καρδιάς, είτε με παρεμπόδιση της καρδιοπνευμονικής κυκλοφορίας, και με ακόμα σπανιότερο επακόλουθο τον θάνατο.
    Όντως, αυτό μπορεί να συμβεί σε απροσδιόριστο χρόνο μετά το χειρουργείο και υπάρχουν περιπτώσεις που το γεγονός έγινε 10 και 20 και ακόμα περισσότερες ημέρες μετά το χειρουργείο, η και κατά την ενεργοποίηση του ασθενούς μετά την κατάκλιση.
    Και συνήθως η μακροχρόνια ακινησία-κατάκλιση που επιβάλεται σε μερικά κατάγματα τα οποία δεν γίνεται να ακινητοποιηθούν αλλιώς όπως η λεκάνη η οι σπόνδυλοι, χειροτερεύει τα πράγματα.
    Στατιστικά όμως συμβαίνει πιο πολύ το πρώτο μετεγχειρητικό 48άωρο.
    Κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει.
    Γι αυτό οι χειρουργημένοι πολυκαταγματίες παραμένουν μετά το χειρουργείο για 3-4 ημέρες στην εντατική, ακόμα και αν η γενικότερη κατάστασή τους δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.
    Το ιδανικό θα ήταν οι ασθενείς αυτοί να παραμένουν υπό στενή παρακολούθηση για αρκετές ημέρες μετά. Τέτοια πολυτέλεια όμως δεν έχουν και χώρες με συστήματα υγείας πολύ πιο προηγμένα από το δικό μας.
    Φυσικά το γεγονός αυτό δεν έρχεται εντελώς απροειδοποίητα.
    Υπάρχουν πρώιμα σημάδια-συμπτώματα όπως εφίδρωση, δυσκολία στην αναπνοή, αυξημένες σφύξεις, γενικότερη δυσφορία κλπ, τα οποία όμως και θέλουν παρακολούθηση από ενημερωμένο άτομο για να τα εντοπίσει νωρίς, και καμιά φορά τείνουν να θεωρηθούν φυσιολογικά για έναν χειρουργημένο πολυκαταγματία και να μην δοθεί η πρέπουσα σημασία.
    Σίγουρα στο περιβάλλον της εντατικής αυτά προλαβαίνονται, αλλά ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ, και πόσο μάλλον σε ένα απλό κρεβάτι Ελληνικού νοσοκομείου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και στο νοσοκομείο ΜΠΟΡΕΙ να συμβεί, απλά μάλλον θα αντιμετωπιστεί ΠΙΟ ΕΓΚΑΙΡΑ.
    Και ο χρόνος σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ σημαντικός.
    Πάντως ακόμα και σε ελεγχόμενο νοσοκομειακό περιβάλλον μπορεί ο ασθενής να καταλήξει λόγω της ραγδαίας κάμψης της καρδιακής λειτουργίας και η ιατρική βιβλιογραφία είναι γεμάτη από τέτοιες περιπτώσεις...

Τα φαινόμενο αυτό στατιστικά είναι ελάχιστο έως μηδαμινό σε απλά, μονά κατάγματα περιφερειακών οστών, αλλά αυξάνεται αλματωδώς (αλλά παραμένει μικρό) αν τα κατάγματα είναι πολλά, η σε σημαντικά οστά που βρίσκονται κοντά σε σημαντικές αρτηρίες (μηριαία, λαγόνια της λεκάνης κλπ), η αντιμετωπίζονται με εκτεταμένα χειρουργεία.
    Δεν έχει σχέση με την ηλικία ούτε την κατάσταση του ασθενή .
    Απλά και όσο και να ακούγεται σκληρό, είναι θέμα συγκυρίας και στατιστικής.
    Δεν διαγνώνεται αν δεν εκδηλωθεί, μόνο πυροσβεστικά μπορούμε να επέμβουμε.

ΔΕΝ είμαι γιατρός για παραπέρα ενημέρωση, αυτά όμως που σου γράφω είναι σωστά και να τα διασταυρώσεις.
    Μάλλον η περίπτωσή σου εμπίπτει σε εκείνο το ελάχιστο ποσοστό ασθενών αν και δεν ξέρω λεπτομέρειες σχετικά με τα κατάγματα που είχε και την αντιμετώπισή τους. Δυστυχώς...
    Πάρε την γνώμη ειδικού, αλλά πιστεύω ότι δύσκολα τεκμηριώνονται δικαστικά κατηγορίες εναντίον του γιατρού, αν και σίγουρα η παραμονή εντός του νοσοκομείου υπό παρακολούθηση θα βοηθούσε στην έγκαιρη διάγνωση και ΠΙΘΑΝΟΝ στην αντιμετώπιση της εμβολής.
    Θα έπρεπε όμως τουλάχιστον να είχατε ενημερωθεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και να σας είχαν δοθεί οδηγίες για ΑΜΕΣΗ αντιμετώπιση, χωρίς και πάλι να τονίσω ότι θα ήταν ΣΙΓΟΥΡΗ η διάσωση τελικά του ασθενή. Θα είχατε απλώς περισσότερες πιθανότητες.
    Στον πολύ κόσμο έχει περάσει η νοοτροπία ότι ένα κάταγμα ακόμα και σοβαρό δεν είναι τίποτα επικίνδυνο (έλα μωρέ ένα σπάσιμο είναι...), ενώ η αλήθεια είναι ότι μπορεί και να αποβεί μοιραίο ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχουν πειραχτεί ζωτικά όργανα. π.χ. άλλη πιθανή περίπτωση είναι να κοπεί η μηριαία αρτηρία από συντριπτικό κάταγμα μηριαίου και ο ασθενής τελικά να καταλήξει από ανεξέλεγκτη αιμοραγία.
    Αρκεί να σου πω ότι το 1988 ΜΕΣΑ στη εντατική του 401, χάσαμε από εμβολή, πολυκαταγματία ναύτη 23 χρονών που είχαμε χειρουργήσει το προηγούμενο βράδυ, μιας και η εξέλιξη της εμβολής ήταν ραγδαία, και μάλιστα στην δική μου βάρδια...
    Ακόμα το θυμάμαι και ανατριχιάζω...

Στη διάθεσή σου...

Παγανιστικόν μέλος Το avatar του/της Κανένας
    Λίνα τι έγινε ήρθες σε επαφή με κάποιους σχετικούς ?
    Αν ναι, τι σου είπανε ?
    Με την αναγνώριση έγινε τίποτα ?
    (σου υπενθυμίζω και την εκπομπή στο μέγα αυτόπτης μάρτυρας)
    Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση

ireneepi
    Δωσε τους να καταλαβουνννννν

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. επιτελους δικαιωση!!!
    από z_armagedon στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 25/01/2009, 22:53
  2. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 09/07/2008, 13:35
  3. ΕΛΕΟΣ!!!ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!