Μάλιστα... πλέον επειδή έχουμε ξεσκίσει το αρχικό ποστ και μέχρι να γίνουν οι απαντήσεις αρκετές ώστε να γίνει διαχωρισμός σε άλλο ποστ, συνεχίζω...
Πρώτα απ'όλα να σου πω ότι δεν περιμένω να συμφωνήσουμε σε τίποτα γιατί δεν το συνηθίζεις...
Ο πόνος ο δικός μου δεν είναι ότι κάθομαι πολλές ώρες σπίτι, γιατί τουλάχιστον έχω ακόμα την ευχέρια να βγαίνω. Υπάρχει όμως πααααρα πολύς κόσμος που έχει ως μοναδική διέξοδο στη μοναξιά του την τηλεόραση. Αυτό για όσους προτείνουν στον κόσμο να τις πετάξει.
Οπότε κι εγώ επιμένω στην αρχική μου γνώμη και διευκρινίζω ότι στρουθοκαμηλισμός με την ευρεία έννοια σημαίνει να κρύβεις "το κεφάλι" σου από τα προβλήματα νομίζοντας ότι έτσι τα προβλήματα θα εξαφανιστούν...
Κάτι είπες για ανέκδοτα αλλά το παρακάμπτω. Η τηλεόραση όπως και κάθε τι γύρω μας, έχει τα καλά της, έχει και τα στραβά της. Εσύ επιλέγεις να μη βλέπεις ούτε τα καλά γιατί τα στραβά σε ενοχλούν περισσότερο. Με τέτοιο λοιπόν σκεπτικό δεν θα έπρεπε να παρακολουθείς ούτε το ποδόσφαιρο... Αυτό μου κάνει σε νοοτροπία του στυλ, ό,τι δεν ταιριάζει στα γούστα μας το αφορίζουμε!
Η κρατική τηλεόραση έχει πολύ αξιόλογο πρόγραμμα που απ'ό,τι φαίνεται δεν παρακαλουθείς και δεν γνωρίζεις γιατί η ενημέρωση σου από τις εφημερίδες και το ραδιόφωνο μάλλον δεν στα λέει καλά... Υπάρχουν επίσης ξαναλέω και πολύ αξιόλογες εκπομπές και στα υπόλοιπα κανάλια.
Εντέλει για να καταλήξω.. η στατιστική του 95% άχρηστων εκπομπών είναι μάλλον δική σου... Θα έλεγα ότι έχεις επιλέξει να βλέπεις μόνο τα αθλητικά από την τηλεόραση και έχεις αφορίσει όλα τα υπόλοιπα.
Σαν να πω εγώ π.χ. ότι βλέπω μόνο τα ντοκυμαντέρ και κατά τα άλλα έχω κλείσει την τηλεόραση τα τελευταία 10 χρόνια γιατί είναι σκουπίδι...
Αλλά απ'ό.τι φαίνεται, ο καθένας παίρνει αυτό που θέλει και αυτή είναι η κεντρική ιδέα.